راحت‌ترین روش نصب کاغذ دیواری

ثبت درخواست " نصب کاغذ دیواری "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
راحت‌ترین روش نصب کاغذ دیواری

نصب کاغذ دیواری هنوز هم از روش‌های ساده و کم‌هزینه برای تغییر اساسی حال‌وهوای خانه است؛ آنقدر که بسیاری از صاحبخانه‌ها تصمیم می‌گیرند خودشان اینکار را انجام دهند. اما فکر نچسبیدن کاغذها، ایجاد حباب و چروک و ... خیلی از آنها را منصرف می‌کند. اینجا قصد داریم همین نگرانی‌ها را برطرف کنیم.

با مجله «خدمت از ما» همراه باشید تا ضمن بررسی ساده ترین روش نصب کاغذ دیواری، وسایل لازم و ترفندهای آن را هم با شما در میان بگذاریم.

آیا نصب کاغذ دیواری را می‌توانیم خودمان انجام دهیم؟

چرا که نه. افراد بسیاری هستند که نصب کاغذ دیواری را به چشم یک پروژه «خودت انجام بده» یا DIY می‌بینند. اما ذات نصب کاغذ دیواری به شکلی است که هر مرحله از آن کمی تجربه و مهارت می‌طلبد؛ مانند اندازه‌گیری و برش صحیح، زیرسازی اصولی، درست چسباندن کاغذها (بدون هوا گرفتن یا هماهنگ نبودن طرح ورقه‌ها کنار هم) و ... .

در پروژه‌های نصب کاغذ دیواری، بیشترین هزینه مربوط به تهیه رول‌هاست. بنابراین با کمترین هزینه می‌توانید یک نصاب حرفه‌ای را استخدام کنید تا کار کاملاً بی‌نقص اجرا شود. هزینه دقیق این خدمات را در صفحه «قیمت نصب کاغذ دیواری» ببینید.

 

وسایل لازم برای نصب کاغذ دیواری

برای آموزش حرفه ای نصب کاغذ دیواری، ابزار و وسایل‌تان هم باید حرفه‌ای باشد. پس جدا از تهیه رول‌ها، موارد زیر را هم آماده کنید:

  • متر
  • خط‌کش بلند فلزی
  • میز کار
  • اسفنج
  • تیغ موکت‌بری (کاتر)
  • چسب کاغذ دیواری
  • کاردک پلاستیکی پهن
  • قلموی بزرگ یا غلطک نقاشی
  • نردبان یا چهارپایه بلند

همه مواد لازم برای نصب کاغذ دیواری آماده است؟ حالا می‌توانید کار را آغاز کنید.

 

وسایل لازم برای نصب کاغذ دیواری

 

 آموزش گام به گام نصب کاغذ دیواری

اموزش صفر تا صد نصب کاغذ دیواری 6 گام کلی دارد:

  1. آماده‌سازی فضا
  2. آماده‌سازی دیوارها
  3. بررسی کاغذ دیواری‌ها
  4. برش زدن کاغذها
  5. آماده‌سازی چسب کاغذ دیواری
  6. چسب زدن و نصب کاغذها

 

1. آماده‌سازی فضا

اگر بتوانید اتاق را کاملاً خالی کنید، عالی می‌شود. اما اگر اینکار برایتان مقدور نیست، فرش، مبلمان و تمام وسایل را تا جای ممکن از دیوارها و فضای کارتان دور کنید.

پس از آن تمام تابلوها، ساعت دیواری، کلیدها و پریزها را (پس از قطع برق کنتور) از دیوارها جدا کنید. اگر شوفاژ دارید، یک تی تهیه کنید تا با آن بتوانید کاغذها را پشت آن بچسبانید. به این ترتیب مجبور نمی‌شوید شوفاژها را هم جدا کنید.

 

اماده سازی فضا برای چسباندن کاغذ دیواری

 

2. آماده‌سازی دیوارها

وقتی می‌خواهید نصب کاغذ دیواری را انجام دهید، وضعیت دیوارها معمولاً از این چند حالت خارج نیست:

  • رنگ‌آمیزی شده‌اند؛
  • هیچ پوششی ندارند (در ساختمان‌های نوساز)؛
  • گچی و قدیمی هستند؛
  • قبلاً کاغذ دیواری شده‌اند؛
  • یا بافت‌دار هستند.

در ادامه توضیح داده‌ایم که هرکدام از این سطوح را چطور باید زیرسازی و آماده کنید:

 

آماده‌سازی دیوارهای رنگ‌شده

برای نصب کاغذ دیواری روی دیوارهای رنگ‌شده، ابتدا دیوارها را با آب و اندکی مواد شوینده کاملاً تمیز کنید تا هیچ‌گونه گردوغبار، آلودگی و چربی روی آن نباشد. هرگونه شکاف و ترک را با بتونه پر کنید. وقتی دیوار خشک شد، یک لایه پرایمر هم روی آنها بزنید؛ وگرنه کاغذ اصلاً به آن نمی‌چسبد.

البته اگر بافت رنگ مسطح یا مات باشد، می‌توانید روی آن پرایمر نزنید. منتها کار هیچوقت از محکم‌کاری عیب نمی‌کند! اگر هم سطح با رنگ روغن نقاشی شده است، راهنمای ما درباره «نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن» را بخوانید.

 

زیرسازی پیش از نصب کاغذهای دیواری

 

آماده‌سازی دیوارهای تازه‌ساز

دیوارهای تازه‌سازِ خشک و بدون رنگ را فقط باید با بتونه‌کاری یا لایه‌کشی صاف کنید. پس از آن کاملاً برای نصب کاغذ دیواری آماده‌اند.

 

آماده‌سازی دیوارهای قدیمی

دیوارهای قدیمی و گچی هم با پرایمر زیرسازی می‌شوند (البته پس از بتونه‌کاری و پر کردن حفره‌ها و شکاف‌ها). اگر بعد از پرایمر زدن روی این دیوارها نقاطی صورتی، قرمز و بنفش دیدید، یعنی کارتان هنوز تمام نشده است.

شما باید این «نقاط داغ» را با محلول 28% استیک اسید از بین ببرید. برای اینکار، یک واحد اسید را با دو واحد آب ترکیب کنید؛ محلول را روی نقاط اعمال کنید (حتماً دستکش بپوشید)، و کمی صبر کنید تا لکه‌ها از بین برود. اینکار را با سرکه معمولی خانگی هم می‌توانید انجام دهید، اما کمی زمان‌برتر است.

پس از خنثی شدن لکه‌ها و خشک شدن دیوار به طور کامل، باقی مراحل آموزش حرفه ای نصب کاغذ دیواری را دنبال کنید. برای نکات بیشتر هم این مطلب را ببینید: «نصب کاغذ دیواری روی گچ».

 

آماده‌سازی دیوارهای کاغذشده

برای نصب کاغذ دیواری روی چنین دیوارهایی، ابتدا باید تمام کاغذهای قدیمی را از دیوار جدا کنید. برای اینکار، ابتدا کاغذها را با اسفنج و آب گرم مرطوب کنید. رطوبت باید به اندازه‌ای باشد که به بافت کاغذ نفوذ، و چسب آن را ضعیف کند. حالا می‌توانید گوشه کاغذ را با چاقو بالا بکشید، و آن را به آرامی از روی دیوار بلند کنید.

اگر کاغذ دیواری آنقدر قدیمی یا نامرغوب است که آب به آن نفوذ نمی‌کند، یا اینکه دیوار با چند لایه کاغذ دیواری پوشانده شده، روی آن چند سوراخ ایجاد کنید تا کارتان راحت‌تر شود. اینکار را می‌توانید با کاتر انجام دهید، فقط مراقب باشید که به خود دیوار آسیبی نرسد.

 

کندن کاغذ دیواری قدیمی پیش از نصب کاغذ جدید

 

آماده‌سازی دیوارهای بافت‌دار

این اموزش صفر تا صد نصب کاغذ دیواری برای دیوارهای بافت‌دار هم جواب می‌دهد؛ از این نظر که به خوبی به آنها می‌چسبند. اما نصب روی سطوح صاف آسان‌تر است، عمر کاغذها را بیشتر می‌کند و زیبایی‌شان را هم خراب نمی‌کند. به همین خاطر، بهتر است که دیوارهای بافت‌دار را طبق مراحل زیر یکدست کنید:

  1. یک لایه گچ یا بتونه (یا ترکیب هردو) را روی دیوارها بزنید، و ملات را با کاردک کاملاً صاف کنید.
  2. وقتی ملات خشک شد، سطح را با یک پارچه مرطوب کاملاً تمیز کنید تا هیچ گردوغباری روی آن نماند.
  3. یک لایه پرایمر روی دیوار اعمال کنید. پس از خشک شدن پرایمر، دیوار برای ادامه کار آماده است.

اگر هم می‌خواهید کاغذ دیواری را روی کاشی و سرامیک نصب کنید، مقاله ما درباره «کاغذ دیواری روی سرامیک» را از دست ندهید.

 

3. بررسی کاغذ دیواری‌ها

یکی از نکات حرفه‌ای نصب کاغذ دیواری، رعایت ترتیب سریال کاغذهاست. پیش از برش زدن کاغذها، ابتدا باید مطمئن شوید کاغذهایی که روی یک دیوار نصب می‌شوند (یا در یک زاویه دید قرار می‌گیرند)، شماره سری ساخت یا Batch No. یکسانی دارند.

کارخانه سازنده این شماره را روی هر رول درج می‌کند، تا مطمئن شوید که رنگ کاغذها کاملاً هماهنگ هستند. اگر شماره رول‌ها مانند هم نباشد، یعنی رنگ آنها تفاوت ناچیزی با یکدیگر دارد.

 

بررسی کاغذ دیواری پیش از نصب

 

4. برش زدن کاغذها

کاغذ دیواری را روی میز کارتان پهن کنید. اولین قواره را 5 تا 10 سانتی‌متر بیشتر از اندازه‌ دیوار ببُرید. قواره‌ی بعدی را مطابق با طرح قواره اول برش بزنید. طرح هر قواره باید با قواره قبلی و بعدی هماهنگ باشد.

قطعه‌ها را به همان ترتیبی که برش داده‌اید روی هم قرار دهید تا ترتیب‌شان را فراموش نکنید. یا اینکه شماره‌گذاری‌شان کنید.

 

اندازه گیری و برش زدن کاغذ دیواری

 

5. آماده‌سازی چسب کاغذ دیواری

حالا که تمام قواره‌ها آماده‌اند، می‌توانید به‌ ترتیب به آنها چسب کاغذ دیواری بزنید و روی دیوار بچسبانید. این چسب مخصوص به صورت پودر در بازار موجود است، و به راحتی می‌توانید آن را تهیه کنید. (حتماً یک نمونه باکیفیت بخرید)

پودر را طبق دستورالعمل درج‌شده روی بسته با آب سرد ترکیب کنید. نصاب‌های حرفه‌ای اینکار را با دریل و مته‌ای پروانه‌مانند انجام می‌دهند، تا چسب کاملاً یکدست باشد و باعث بروز حباب نشود.

شما هم اگر می‌توانید همین کار را بکنید؛ در غیر این صورت از یک تکه چوب بلند استفاده کنید، اما مطمئن شوید که ترکیب کاملاً یکدست است. غلظت مناسب چسب هم با توجه به نوع کاغذ دیواری شما مشخص می‌شود:

نوع کاغذ دیواری

میزان آب سرد (به ازای 100 گرم پودر)

کاغذ دیواری معمولی

3.5 لیتر

کاغذ دیواری با پوشش وینیل

3 لیتر

کاغذ دیواری تمام وینیل

3 لیتر

کاغذ دیواری برجسته

2.5 لیتر

کاغذ دیواری برجسته سنگین

3 لیتر

 

هر 100 گرم پودر (حل‌شده در 3 لیتر آب) معمولاً برای نصب 5 رول کافی است. برخی افراد هم از جایگزین چسب کاغذ دیواری استفاده می‌کنند که در مطلب دیگری به آن پرداخته‌ایم.

اینها در شرایطی است که کاغذ دیواری شما چسب نداشته باشد. طریقه نصب کاغذ دیواری چسبی کمی ساده‌تر است و در بخش‌های بعد آن را توضیح داده‌ایم.

 

آماده کردن چسب کاغذ دیواری

 

6. چسب زدن و نصب کاغذ دیواری

قواره اول را به پشت روی میز کارتان قرار دهید، و پشت آن را چسب بزنید. از وسط کاغذ دیواری شروع کنید و قلم‌مو (یا غلطک) را به سمت لبه‌ها بکشید. هیچ نقطه‌ای را بدون چسب نگذارید، وگرنه کاغذ از همان‌جا حباب می‌زد و از دیوار جدا می‌شود. در عین حال، به لبه‌ها مقداری کمتر چسب بزنید.

ساده ترین روش نصب کاغذ دیواری این است که از گوشه بالایی دیوار شروع کنید، چون نمی‌توان به عمود بودن همه گوشه‌ها اعتماد کرد. کاغذ را طوری روی دیوار بگذارید که یکی‌‌دو سانتی‌متر بالاتر از ضلع بالاییِ دیوار باشد. حالا به آرامی کاغذ را از بالا به پایین روی دیوار قرار دهید، و با کاردک خوب به دیوار بچسبانید.

با کاردک همه هوا را از کناره‌های کاغذ خارج کنید. اضافه‌های بالا و پایین را به کمک خط‌کش فلزی و کاتر ببُرید، و چسب اضافه زیر آنها را با کاردک خارج، و با اسفنج پاک کنید. بخش‌هایی که کلید و پریز هستند را هم همان‌جا ببُرید.

برای نصب قواره بعدی، بعد از آغشته کردن آن به چسب، آن را کنار کاغذ اول قرار دهید (اصلاً کاغذها را روی هم نچسبانید). دقت کنید که طرح‌ها با هم هماهنگ باشند.

 

آموزش حرفه ای نصب کاغذ دیواری

 

نکته!

روش بالا ساده و مؤثر است. اما گاهی بهترین روش برای چسباندن کاغذ دیواری این است که از وسط دیوار شروع کنیم؛ مثلاً موقعی که کاغذ دیواری طرح‌های بزرگ دارد. در این حالت بهتر است نصب کاغذها را از وسط دیوار یا نقطه کانونیِ آن (مانند شومینه) آغاز کنید تا قرینگی کار حفظ می‌شود.

 

اموزش صفر تا صد نصب کاغذ دیواری

 

طریقه نصب کاغذ دیواری چسبی

آموزش نصب کاغذ دیواری بدون چسب با چیزی که تا اینجا گفتیم، تفاوت خاصی ندارد. فقط برای چسباندن، احتیاجی به آماده کردن چسب و آغشته کردن ورقه‌ها به آن نیست.

به جای آن، ابتدا چسب پشت کاغذ را به اندازه 30-40 سانتی‌متر جدا کنید. مانند حالت قبل، کاغذ را (از چندسانتی‌متر بالاتر) بالای دیوار بچسبانید. کم‌کم چسب را بیشتر جدا کنید و کاغذ را تا پایین بچسبانید. حین چسباندن کاغذ از کاردک هم استفاده کنید تا هیچ هوایی زیر آن حبس نشود.

نهایتاً بخش‌های اضافه را با کاتر و خط‌کش فلزی ببرید، و همین کار را برای ورقه‌های بعدی انجام دهید. دقت کنید که طرح‌ها دقیقاً با یکدیگر هماهنگ باشند.

 

طریقه نصب کاغذ دیواری چسبی

 

ترفندهای نصب کاغذ دیواری

مراحل اصلی کار را گام به گام بررسی کردیم. اینجا سایر نکته‌ها و ترفندهای نصب کاغذ دیواری را یاد می‌گیریم:

  • پیش از نصب، معایب کاغذ دیواری (همان نوعی که تهیه کرده‌اید) را به خوبی بررسی کنید و بدانید که چه اتفاقات و شرایطی می‌توان به آنها آسیب برساند.
  • بهترین زمان نصب کاغذ دیواری وقتی است که شما آمادگی داشته باشید! اما جدا از آن، نصاب‌ها بیشتر پاییز را برای اینکار پیشنهاد می‌کنند؛ چون سطح دما و رطوبت آن برای انجام کار پایدار و مناسب است.
  • هیچوقت همه کاغذها را یکجا چسب‌کاری نکنید. کاغذ دیواری چسب‌خورده نهایتاً تا 15 دقیقه کارکرد خوبی دارد، و اگر بیشتر بماند دیگر نمی‌توان از آنها استفاده کرد.
  • اگر تمام گوشه‌های دیوارها عمود باشد، می‌توانید هنگام نصب ورقه‌ها از در و پنجره به عنوان خط‌های تراز کمک بگیرید. به این ترتیب زاویه عمود کاغذ هم بهم نمی‌ریزد.
  • یکی از نکات مهم آموزش نصب کاغذ دیواری گلدار و ساده این است که تا زمان خشک شدن چسب می‌توانید اشتباهات‌تان را درست کنید. پس اگر حباب یا چروکی دیدید، خیلی نگران نشوید.
  • تکه‌های اضافه کاغذ دیواری را می‌توانید پشت مبل‌ها، تخت و شوفاژها اجرا کنید؛ بدون اینکه نگران دوتکه شدن‌شان باشید.
  • نکته مهم در طریقه نصب کاغذ دیواری چسبی این است که مراقب باشید قسمت‌ها چسب‌دار به هم برخورد نکنند؛ چون به سختی از هم جدا می‌شوند و احتمال آسیب دیدن کاغذ هم بسیار بالاست.
  • بعد از پوشاندن کامل دیوار با کاغذ دیواری، آن دیوار را به حال خودش رها کنید. نگران حباب‌های ریزی که پس از نصب زیر کاغذها ایجاد می‌شود، نباشید. این حباب‌ها معمولاً در عرض چند ساعت یا با خشک شدن چسب از بین می‌روند.
  • اگر بعد از خشک شدن کاغذها متوجه شدید که لبه‌ها در برخی نقاط نچسبیده‌اند، با دقت لبه‌ها را کمی خیس کنید، و با مقداری چسب آنها را بچسبانید.

و در آخر، مطمئن شوید که مراحل نصب را با صبر و حوصله پیش می‌برید تا عجله کارتان را خراب نکند.

 

آموزش نصب کاغذ دیواری گلدار

 

سوالات متداول

 

ساده ترین روش نصب کاغذ دیواری چیست؟

ساده ترین روش نصب کاغذ دیواری نصب ورقه‌ها از یک گوشه دیوار تا گوشه دیگر آن است. چون بسته به شرایط کار، گاهی بهتر است نصب از وسط دیوار انجام شود.


آیا نصب کاغذ دیواری بدون چسب ممکن است؟

خیر. اما می‌توانید از کاغذ دیواری‌های چسبی استفاده کنید. با این مدل دیگر لازم نیست چسب را آماده کنید، یکی‌یکی ورقه‌ها را به آن آغشته کنید و بعد آنها را به دیوار بچسبانید.

امیدواریم با مطالعه این راهنما، تسلط بهتری روی روش و ترفندهای نصب کاغذ دیواری پیدا کرده باشید. اگر احساس کردید به کمک متخصص نیاز دارید، با ثبت درخواست در «خدمت از ما» می‌توانید رایگان از چند نصاب کاغذ دیواری قیمت بگیرید؛ نظرات مشتریان قبلی‌شان را بررسی کنید و با بهترین گزینه ارتباط بگیرید.


نصب کاغذ دیواری
برای سرویس نصب کاغذ دیواری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین