انواع رنگ‌های ساختمانی جدید

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
انواع رنگ‌های ساختمانی جدید

مدت‌هاست که کمتر کسی دنبال انواع رنگ‌های ساختمانی جدید می‌گردد. رنگ‌های روغنی، پلاستیکی و اکریلیک پاسخگوی طیف وسیعی از نیازها هستند و عملاً بازار را قبضه کرده‌اند. گزینه‌های لاتکس، نانو، مولتی‌کالر و بلکا هم پروژه‌های خاص‌تر را به عهده گرفته‌اند.

اما صنعت رنگ ساختمانی متنوع‌تر از این‌هاست و مدام ترکیبات و ویژگی‌های جدیدی را به بازار معرفی می‌کند. با ما باشید تا این محصولات را بیشتر بشناسیم؛ شاید بهترین رنگ برای خانه‌تان همین‌جا باشد.

8 نوع رنگ ساختمانی جدید

یک نمونه رنگ ساختمان از دوجهت می‌تواند «جدید» تلقی شود: ترکیبات و ویژگی‌ها. مثلاً یک رنگ ممکن است همچنان اکریلیک محسوب شود، اما ویژگی خاصی داشته باشد که رنگ‌های دیگر تا‌ حالا نداشته‌اند. گاهی‌اوقات هم ترکیبات رنگ جدیدند که به‌دنبال خود ویژگی‌های جدیدی دارند.

نوع رنگ

پایه رنگ

حلال رنگ

ویژگی اصلی

کاربردها

مزایا

معایب

آنتی‌باکتریال

اکریلیک یا رزین‌های خاص حاوی مواد ضدباکتری

آب یا حلال‌های آکریلیک

جلوگیری از رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها

بیمارستان‌ها، آشپزخانه‌ها، حمام

بهداشتی و جلوگیری از بیماری‌ها

معمولاً قیمت بالاتر

سوپر مات

اکریلیک یا روغنی

آب (برای اکریلیک) یا تینر (برای روغنی)

سطح بسیار مات، بدون انعکاس نور

فضاهای داخلی، اتاق‌خواب، سالن

پوشش‌دهی عالی و جلوه لوکس

ممکن است به لکه و کثیفی حساس باشد

خودترمیم شونده

رزین‌های پیشرفته (پلیمرهای هوشمند)

معمولاً آب یا حلال‌های مخصوص

قابلیت ترمیم خودکار خراش‌ها و ترک‌ها

فضاهای عمومی و  پرتردد

عمر بالاتر و نیاز کمتر به تعمیر

قیمت بالا

بدون VOC

اکریلیک پایه آب

آب

فاقد ترکیبات فرار سمی (VOC)

فضاهای بسته، منازل، مدارس

سازگار با محیط زیست و بدون بوی بد

ممکن است محدودیت رنگ‌بندی داشته باشد

ترموکرومیک

اکریلیک یا رزین‌های تخصصی

آب یا حلال‌های تخصصی

تغییر رنگ با تغییر دما

فضاهای دکوراتیو، اتاق کودکان

دکورهای جذاب و تعاملی

دوام نسبتاً کمتر

مغناطیسی

اکریلیک همراه با پودر فلزی (آهنربایی)

آب

قابلیت جذب آهنربا و نصب یادداشت روی دیوار

دفاتر، کلاس‌ها، خانه‌های هوشمند

کاربردی و تعاملی

نیاز به زیرسازی اصولی، قیمت نسبتاً بالا

تخته سیاه

اکریلیک یا روغنی

آب یا تینر

امکان نوشتن و پاک کردن مکرر روی سطح

مدارس، آشپزخانه، اتاق کودکان

کاربرد آموزشی و سرگرمی

ممکن است گرد و خاک گچ باقی بماند

سیلیکاتی

سیلیکات پتاسیم (پایه معدنی)

آب

دوام بسیار بالا، مقاوم به شرایط جوی و قارچ

ساختمان‌های بیرونی، فضاهای صنعتی

پایدار ودوست‌دار محیط زیست

قیمت بالا، نیاز به زیرسازی مناسب

 

رنگ آنتی‌باکتریال

فرمولاسیون دقیق هرشرکت برای رنگ آنتی‌باکتریال متفاوت است، اما به‌طور کلی، این نمونه رنگ ساختمانی با استفاده از فناوری نانو و ترکیبات ضدمیکروبی ساخته می‌شود. رنگ آنتی‌باکتریال برپایه آب است، چسبندگی عالی‌ای دارد، بی‌بوست، سریع خشک می‌شود و امکان شست‌وشو هم دارد.

این رنگ مانع رشد میکروارگانیسم‌هایی مثل باکتری و قارچ می‌شود و برای رنگ‌آمیزی بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و مهدکودک‌ها بسیار محبوب است؛ آن‌قدر که بعضی‌ها به آن می‌گویند «رنگ بیمارستانی». اما این رنگ روی سطوح گچی، سیمانی، آجری و … اعمال می‌شود و برای فضاهای مسکونی هم مناسب است.

 

نمونه رنگ ساختمان آنتی باکتریال

 

رنگ سوپر مات

انواع رنگ‌های ساختمانی جدید و قدیمی معمولاً در سه مدل موجودند: براق، نیمه‌براق و مات. منتها رنگ‌های سوپر مات یک پدیده کاملاً متفاوت‌اند. درصد بازتاب نور این رنگ‌ها بسیار کم است (حدود 10%) و نمای بی‌نهایت یکدست، خاص و شیکی را در فضا ایجاد می‌کنند.

این رنگ در نمونه‌های پلاستیک، اکریلیک، پلی‌اورتان و … موجود است و روی انواع سطوح اجرا می‌شود؛ پس اگر دنبال رنگ بدون بو برای دیوار می‌گردید، می‌توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.

 

انواع رنگ‌های ساختمانی جدید سوپرمات

 

رنگ خودترمیم‌شونده

رنگ‌های خودترمیم‌شونده هم از فناوری نانو استفاده می‌کنند و توانایی ترمیم ترک‌ها و خراش‌های کوچک را دارند. این رنگ‌ها اینکار را با استفاده از نانوذرات، میکروکپسول‌های حاوی عوامل ترمیمی یا به‌صورت هیبریدی (ترکیبی از دو مورد قبلی) انجام می‌دهند.

این رنگ‌ها هم برای فضاهای داخلی هم برای فضاهای خارجی مناسب‌اند و در برابر عوامل محیطی مقاومت خیلی خوبی دارند؛ ضمن اینکه هزینه‌های تعمیر، نگهداری و بحث بر سر اینکه هزینه نقاشی ساختمان با مالک است یا مستاجر را کاهش می‌دهند.

 

رنگ ساختمانی جدید خودترمیم‌شونده

 

رنگ‌های بدون VOC

یک نمونه رنگ ساختمان بدون VOC رنگی است که ترکیبات آلی فرار ندارد یا به مقدار خیلی کمی از آنها استفاده می‌کند. این رنگ‌ها بدون بو هستند (یا بوی خیلی کمی دارند)، برای انسان و محیط زیست کمترین ضرر را دارند، راحت خشک می‌شوند و برای انواع پروژه‌ها و سطوح ایدئال‌اند.

رنگ‌های اکریلیک و لاتکس بر پایه آب و همچنین رنگ‌های بدون حلال، از معروف‌ترین رنگ‌های بدون VOC در بازار هستند.

 

انواع رنگ‌های ساختمانی جدید بدون VOC

 

رنگ ترموکرومیک

رنگ‌های ترموکرومیک یکی از انواع رنگ‌های ساختمانی جدید هستند که با افزایش/کاهش دما تغییر رنگ می‌دهند. این رنگ از فناوری پیگمنت‌های حساس به دما استفاده می‌کند و در دماهای متفاوت، نور را به شکل خاصی بازتاب می‌دهد؛ مثلاً در دمای پایین آبی‌ست، اما در دمای بالا آبی کمرنگ یا حتی قرمز می‌شود.

رنگ ترموکرومیک یک انتخاب خاص برای دیوارهای تعاملی (به‌ویژه در نشیمن، اتاق کودک یا مهدکودک‌ها)، دکورهای مدرن اداری-تجاری و حتی نمای خارجی ساختمان است.

توجه! در کنار رنگ‌های ترموکرومیک، رنگ فوتوکرومیک هم داریم که به نور حساس است. این رنگ‌ها در حالت عادی بی‌رنگ‌اند و در معرض نور خورشید یا UV رنگ‌شان عوض می‌شود. به‌همین خاطر جدول ترکیب رنگها را حسابی محدود می‌کنند و کمتر در فضاهای داخلی به‌کار می‌شوند.

 

نمونه رنگ ساختمان ترموکرومیک

 

رنگ مغناطیسی یا آهنربایی

رنگ‌های مغناطیسی کاری می‌کنند که سطح آهنرباهای سبک و کوچک را جذب کند. این رنگ شاید مثل انواع رنگ‌های ساختمانی جدید برای نقاشی کامل واحد مناسب نباشد، اما برای فضاهای چندمنظوره مثل اتاق کودک، اتاق کار، آشپزخانه و … فوق‌العاده است.

یکی از ویژگی‌های جذاب رنگ مغناطیسی این است که می‌توانید آن را روی انواع سطوح اجرا کنید و بعد هم روی آن را با یک رنگ دیگر بپوشانید.

 

رنگ مغناطیسی یا آهنربایی

 

رنگ تخته سیاه

رنگ تخته سیاه ساخته شده تا یک دیوار یا بخشی از یک دیوار در اتاق کودک، آشپزخانه، کافه یا … را به یک تخته سیاه یا سبز تیره دوست‌داشتنی و سرگرم‌کننده تبدیل کند. این رنگ‌های معمولاَ اکریلیک و بر پایه آب هستند؛ در نتیجه دوام قابل قبولی دارند، سریع خشک می‌شوند و بوی زننده‌ای هم ندارند.

 

رنگ تخته سیاه

 

رنگ سیلیکاتی

رنگ سیلیکاتی یک نمونه رنگ ساختمان است که در فرمولاسیون‌اش از رزین سیلیکونی استفاده می‌کند. این رنگ‌ها در برابر انواع عوامل محیطی و شیمیایی بسیار مقاوم‌اند، ضدآب هستند، قابلیت شست‌وشو دارند و به قدرت به سطوح بتنی، گچی، آجری و … می‌چسبند.

همان‌طور که حدس می‌زنید، این رنگ بیشتر برای دیوارهای خارجی و نمای ساختمان کاربرد دارد.

 

انواع رنگ‌های ساختمانی جدید برای نما

 

امیدواریم حالا انواع رنگ‌های ساختمانی جدید را بهتر شناخته باشید. فراموش نکنید که رنگ‌ها مدرن (و حتی بعضی قدیمی‌ها) معمولاً تکنیک‌های بی‌نقص و تجربه بیشتری برای زیرسازی و اجرا می‌طلبند، پس حتماً از استادکارهای باسابقه کمک بگیرید.

با ثبت سفارش رایگان در «خدمت از ما» می‌توانید از چند نقاش ساختمان قیمت بگیرید، سوابق و نمونه‌کارهایشان را بررسی کنید، نظرات مشتریان قبلی آنها را بخوانید و بهترین فرد را انتخاب کنید.


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین