مبلغ بیمه عمر بعد از فوت چقدر است؟
مبلغ بیمه عمر بعد از فوت چقدر است؟ در مفید بودن بیمه عمر شکی نیست. این بیمه انواع مختلفی دارد، و پوششهای گوناگونی را به بیمهشدگان ارائه میدهد. اما از بین تمام سوالاتی که ممکن است برای متقاضیان ایجاد شود، بیشتر از همه این سوال تکرار میشود: "مبلغ پرداختی بیمه عمر بعد از فوت چقدر است؟"
اگر شما نیز قصد خریداری بیمه آتیه را دارید، و به عنوان سرپرست خانواده مایل هستید بدانید مبلغ بیمه عمر بعد از فوت چقدر است، و اینکه بیمه عمر فرهنگیان بعد از فوت و مبلغ بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی بعد از فوت چگونه محاسبه میشود، تا انتهای این مطلب «خدمت از ما» را همراهی کنید.
مبلغ پرداختی بیمه عمر بعد از فوت چقدر است؟
همانطور که احتمالا میدانید، انواع بیمههای عمر که شامل سرمایه فوت میشوند عبارت هستند از:
- بیمه تمام عمر
- بیمه عمر زمانی
- بیمه عمر و سرمایهگذاری
در ادامه عوامل موثر مبلغ بیمه عمر بعد از فوت را برای هریک از این بیمهنامهها (به همراه توضیحی کوتاه درباره آنها) بررسی میکنیم. پس از آن نیز روش محاسبه دقیق مبلغ را به شما میگوییم.
مبلغ بیمه تمام عمر بعد از فوت
طبق بیمه تمام عمر، در صورت فوت شخص بیمهشده، بیمهگر یا همان شرکت بیمه "سرمایه فوت" او را به ذینفعها پرداخت میکند. مدت زمان بیمه تمام عمر نامحدود است. یعنی پس از خرید بیمه، هرزمان که بیمهشده فوت کند، سرمایه فوت او به ذینفعها پرداخت خواهد شد.
البته در بیمه تمام عمر، بیمهشده میتواند در طول حیات خود وام بگیرد و از سایر پوششهای آن نیز بهرهمند شود.
عوامل موثر بر سرمایه فوت در بیمه تمام عمر + نحوه محاسبه
از جمله عواملی که بر مبلغ پرداختی بیمه تمام عمر بعد از فوت تاثیر میگذارد، میتوانیم به
- حق بیمه درخواستی بیمهشده
- و سن فرد بیمهشده
اشاره کنیم. بنابراین در بیمه تمام عمر هرچه سن بیمهشده، سرمایه فوت و حق بیمه او بیشتر باشد، مبلغ بالاتری به ذینفعان تعلق خواهد گرفت.
توجه داشته باشید که مثلا اگر بیمهگزار 5 سال حق بیمه را هرسال بپردازد، اما پس از آن حق بیمهای را نپردازد، فرد از لحظه صدور بیمهنامه تحت پوشش خدمات قرار میگیرد.
مبلغ پرداختی بیمه عمر زمانی بعد از فوت
در بیمه عمر زمانی، اگر فرد بیمهشده در مدت مشخصی فوت کند، شرکت بیمه سرمایه فوت را به ذینفعان او پرداخت خواهد کرد. اما اگر بیمهشده در این مدت مشخص فوت نکند، خود فرد و خانواده او تحت پوشش قرار نخواهند گرفت.
به دلیل همین شرایط، روز به روز افراد کمتری از این نوع بیمه استقبال میکنند؛ چون خدمات بیمههای تمام عمر یا عمر و سرمایهگذاری مزایای به مراتب بهتر است.
بیمه عمر زمانی تقریبا منسوخ شده است، و دیگر کمتر شرکتی را میتوان پیدا کرد که خدمات مربوط به آن را پوشش دهد. به همین دلیل، از توضیح و بررسی مبلغ بیمه عمر بعد از فوت برای این بیمهنامه صرف نظر میکنیم.
مبلغ بیمه عمر و سرمایهگذاری بعد از فوت
در مقایسه با دو مورد قبل، بیمه عمر و سرمایهگذاری طرحی جامعتر و کاربردیتر است؛ چون خدمات آن هم دوران حیات بیمهشده را پوشش میدهد و هم دوران پس از فوت او را.
این بیمهنامه یک سرمایهگذاری بلندمدت است که نه تنها طول مدت قرارداد پوششهایی از جمله ازکارافتادگی، بیماریهای خاص و ... را ارائه میدهد؛ بلکه پس از پایان مدت قرارداد هم حق بیمههای پرداختشده را با سود آنها به بیمهشده میپردازد.
اگر هم فرد بیمهشده پیش از پایان قرارداد فوت کند، شرکت سرمایه فوت او را به ذینفعان خواهد پرداخت. اما در این بیمهنامه مبلغ بیمه عمر بعد از فوت چقدر است؟
عوامل موثر بر سرمایه فوت در بیمه عمر و سرمایهگذاری + نحوه محاسبه
گفتیم که در بیمه عمر و سرمایهگذاری، اگر فرد بیمهشده پیش از پایان قرارداد فوت کند، سرمایه فوت او به ذینفعان تعلق میگیرد. مبلغ این سرمایه فوت با توجه به فاکتورهای زیر مشخص میشود:
- سال قرارداد: اینکه بیمهشده در چه سالی از قرارداد باشد، بر مبلغ بیمه عمر بعد از فوت تاثیر میگذارد. مثلا سرمایه فوت فردی که در پنجمین سال قرارداد خود است، با سرمایه فوت فرد بیمهشده دیگری که در پانزدهمین سال قرارداد خود است، تفاوت دارد. (توجه داشته باشید که قراردادهای این بیمهنامه معمولا 5 تا 30 ساله است)
- حق بیمه پرداختی: مبلغ پرداختی بیمه عمر بعد از فوت به حق بیمه پرداختشده توسط بیمهگزار نیز بستگی دارد. مشخصا هرچه حق بیمه پرداختی بیشتر باشد، مبلغ بیمه عمر بعد از فوت نیز بیشتر خواهد بود.
برای اینکه از مبلغ دقیق بیمه عمر و سرمایهگذاری پس از فوت مطلع شوید، باید جدول بیمه عمر شرکت بیمه مدنظرتان را بررسی کنید. اما جدول بیمه عمر چیست؟
جدول بیمه عمر یک ستون اصلی دارد؛ که سرمایه فوت در هریک از سالهای قرارداد بیمه عمر در آن درج شده است. اگر فرد بیمهشده در هریک از این سالها فوت کند، مبلغ بیمه عمر بعد از فوت با توجه به همین جدول به ذینفعان پرداخت میشود.
مبلغ بیمه عمر فرهنگیان بعد از فوت
طبق آخرین مطالب منتشرشده در وبسایت "صندوق بازنشستگی کشوری"، مبلغ غرامت فوت که به ذینفعان مشخصشده پرداخته میشود؛ حدود 6 میلیون تومان (به طور دقیق 5.830.000 تومان) است. اگر هم ذینفع مشخص نشده باشد، مبلغ بیمه عمر فرهنگیان بعد از فوت از طریق انحصار وراثت قابل پیگیری است.
توجه داشته باشید که آموزش و پرورش در مورد قرارداد بیمه عمر (و همچنین بیمه حادثه) مستقل است. بنابراین، بازنشستگان فرهنگی برای اطلاع از وضعیت بیمه عمر باید به دستگاه مدنظر مراجعه کنند.
با بررسی فیش حقوقی فروردین تا مرداد نیز میتوان این مسئله را کنترل کرد؛ چون حق بیمه عمر و بیمه حادثه در پنج ماه از حقوق بازنشستگان کم میشود.
مبلغ بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی بعد از فوت
مبلغ بیمه عمر بعد از فوت تامین اجتماعی با 1 میلیون تومان افزایش نسبت به سال قبل، به 6 میلیون تومان رسیده است. این مبلغ نیز به ذینفع مشخص شده پرداخت میشود.
در صورت عدم تعیین ذینفع، برای دریافت مبلغ بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی بعد از فوت وارثهای قانونی باید درخواست خود را از طریق دادگاه پیگیری کنند.
سخن پایانی
امیدواریم در این مطلب به همه سوالات شما درباره مبلغ بیمه عمر بعد از فوت، مبلغ بیمه عمر فرهنگیان و بازنشستگان تامین اجتماعی بعد از فوت پاسخ داده باشیم.
پیش از خرید عمر همه جوانب را بسنجید، و بیمهنامهتان را از برترین و آگاهترین نمایندهها تهیه کنید. برای انتخاب بهترین بیمه عمر، میتوانید از طریق اپلیکیشن یا وبسایت «خدمت از ما» استفاده کنید.