راهنمای ایمن سازی خانه در جنگ

ثبت درخواست " مشاوره روانشناسی "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
راهنمای ایمن سازی خانه در جنگ

کاش هیچ جنگی در جهان اتفاق نمی‌افتاد، یا لااقل مردم عادی از معادلات آن حذف می‌شدند. اما گویا دنیا این‌طور نمی‌چرخد و حالا ایمن سازی خانه در جنگ از دغدغه‌های جدی ماست.

در این مطلب راهکارهای ساده و مؤثرِ کاهش خسارات مالی در شرایط جنگی را توضیح داده‌ایم. در پایان هم توصیه‌های طلایی برای در امان ماندن از حملات هوایی را مرور می‌کنیم.

راهنمای ایمن سازی خانه در جنگ

برای اینکه خانه امن‌تری در شرایط جنگ داشته باشید، یکی‌یکی موارد این لیست را خط بزنید:

 

قطع کردن برق و گاز

به‌محض اینکه صدای پدافند، انفجار، پهباد یا ریزپرنده شنیدید، به‌سرعت برق و گاز را برای ایمن سازی خانه در جنگ قطع کنید. پیش از بروز شرایط اضطراری حتماً مسیر رسیدن به فیوز و شیر گاز اصلی را بررسی کنید و مطمئن شوید مانعی وجود ندارد. بهتر است قطع/وصل کردن فیوزها و باز/بسته کردن گاز را هم تمرین کنید.

تا زمانی که شرایط اضطراری برقرار است، برق و گاز را وصل نکنید. توصیه عمومی این است که دست‌کم تا 15 دقیقه بعد از تمام شدن سروصداها صبر کنید و بعد برق و گاز را وصل کنید.

 

بستن شیر گاز اصلی خانه در شرایط جنگ

 

بستن درها و پنجره‌ها

بستن و قفل کردن درها و پنجره‌ها مثل لایه‌های محافظ در برابر موج انفجار هستند؛ البته شیشه پنجره‌ها باید ایمن‌سازی شود، وگرنه به یک خطر بالقوه تبدیل می‌شوند.

اگر زمان و بودجه کافی دارید، درهای منزل را با نمونه‌های مقاوم‌تر و قفل‌های مطمئن‌تر جایگزین کنید. پنجره‌های معمولی را هم می‌توانید با شیشه‌های سکوریت (نشکن) و لمینت جایگزین کنید.

 

بستن درها و پنجره‌ها برای ایمن سازی خانه در جنگ

 

ایمن‌سازی شیشه‌ها

ساده‌ترین کار برای ایمن سازی خانه در جنگ همان است که خودتان هم می‌دانید: چسب زدن پنجره‌ها با چسب پنج‌سانتی به‌صورت ضربدری. برای محافظت بیشتر، به‌جای اینکار می‌توانید از برچسب‌های ضدانفجار (ویندو فیلم امنیتی) استفاده کنید.

 

چسب زدن و ایمن‌سازی شیشه‌ها هنگام جنگ

 

برداشتن قاب‌ها و تزئینات دیواری

قاب عکس‌های بزرگ، آینه‌ها، گلدان‌های آویزان و … را از روی دیوارهای بردارید و روی زمین بگذارید؛ مخصوصاٌ اگر روی دیوارهای خارجی خانه نصب شده‌اند. وسایل بالای کتابخانه‌ها، بوفه‌ها و مسایل دیگر را هم روی زمین بگذارید تا سقوطشان خطرآفرین نشود.

 

برداشتن قاب‌ها و تزئینات دیواری در شرایط جنگ

 

خارج کردن مواد قابل اشتعال

اگر ظرف تینر، بنزین، الکل و هرگونه ماده قابل اشتعال دیگر در خانه دارید، آن‌ها را در ظرف‌های مناسب بگذارید و برای ایمن سازی خانه در جنگ در اولین فرصت از ساختمان خارج کنید.

 

خارج کردن مواد قابل اشتعال برای ایمن سازی خانه در جنگ

 

تهیه کپسول آتش‌نشانی

یک کپسول آتش‌نشانی مناسب تهیه کنید و آن را سر دست بگذارید. بهترین مدل کپسول برای منازل کپسول CO2 (دی‌اکسید کربن) است که می‌توان آتش‌سوزی‌های ناشی از اتصالات برقی و مایعات آتش‌گرفتنی را سریع با آن خاموش کرد.

 

تهیه کپسول آتش‌نشانی برای خانه

 

ساختن پناهگاه خانگی

داشتن پناهگاه خانگی قوت قلب شما و خانواده‌تان خواهد بود. پناهگاه‌های خانگی باید دور از دیوارهای خارجی و در فضاهای (ترجیحاً بدون پنجره) باشند. برای ساخت پناهگاه در خانه می‌توانید از میز، تشک خوش‌خواب و کتاب استفاده کنید.

 

ساختن پناهگاه خانگی هنگام جنگ

 

تقویت دیوارها

اگر خانه‌تان دربست و ویلایی باشد، ساده‌ترین کار برای تقویت دیوارها و ایمن سازی خانه در جنگ گذاشتن بلوک‌های سیمانی یا کیسه‌های شن و ماسه کنار آن‌هاست. برای آپارتمان‌ها هم می‌توانید به گزینه‌هایی مثل FRP (کامپوزیت پلیمری تقویت‌شده با الیاف) یا وال پست فکر کنید.

این راهکارها در اصل برای افزایش مقاوت در برابر نیروهای وارده مثل زلزله کاربرد دارند و برای دیوارهای بتنی، آجری و … متفاوت‌اند.

 

تقویت دیوارها برای افزایش امنیت خانه در جنگ

 

آماده کردن کیت اضطراری

علاوه‌بر ایمن سازی خانه در جنگ، باید یک کیت اضطراری شامل مدارک شناسایی، پول نقد، پاوربانک، دارو، ماسک، چراغ قوه، آب آشامیدنی، غذا، دارو و پاوربانک هم داشته باشید. اگر احتمال خروج از خانه را می‌دهید، این وسایل را در کوله پشتی (با چندتکه لباس) بگذارید. در مطلب دیگری «وسایل برای زنده ماندن در جنگ» را مفصل‌تر توضیح داده‌ایم.

توجه! در صورت ترک خانه طلاها و در صورت امکان اشیای قیمتی را هم با خود ببرید و نگذارید غریبه‌ها از خالی بودن خانه‌تان مطلع شوند.

 

آماده کردن کیت اضطراری در شرایط جنگ

 

صحبت با خانواده

صحبت با اعضای خانواه بخش مهمی از روتین مراقبت از سالمندان در جنگ، کودکان و حتی خودتان است.

درباره پناهگاه خانگی، اعمال تغییرات جزئی در وسایل زندگی (برای افزایش ایمنی)، کیت اضطراری، راه‌های خروج، شماره‌های اورژانسی و … با خانوده‌تان صحبت کنید و مطمئن شوید همه می‌دانند باید در شرایط اضطراری چکار کنند و کجا بروند.

 

صحبت با خانواده هنگام جنگ

 

صحبت با شرکت بیمه

در کنار ایمن سازی خانه در جنگ، پیشنهاد می‌شود صحبتی با شرکت بیمه‌تان داشته باشید و یک‌بار دیگر شرایط و میزان پوشش بیمه آتش‌سوزی، سرقت و … را با آن‌ها مرور کنید.

 

صحبت با شرکت بیمه درباره پوشش خسارات در جنگ

 

آگاهی از اخبار موثق

در نهایت، برای اینکه بتوانید خود و خانواده‌تان را از خطرات احتمالی حفظ کنید، باید در جریان اخبار و شرایط مناطق اطراف محیط زندگی‌تان باشید. می‌دانیم که دنبال کردن اخبار مدیریت استرس و جنگ را دشوارتر می‌کند؛ اما لازم است که خبرها را از منابع موثق دنبال کنید و مطمئن شوید که فوراً از اخباری مثل هشدار تخلیه مطلع می‌شوید.

 

آگاهی از اخبار موثق هنگام جنگ

 

توصیه‌هایی برای محافظت از خود در برابر حملات هوایی

علاوه‌بر ایمن سازی خانه در جنگ، حتماً به این نکات هم توجه داشته باشید:

  • اگر زیرزمین یا پارکینگ ندارید و نتوانستید داخل خانه هم پناهگاه بسازید، داخل حمام پناه بگیرید که معمولاً امن‌ترین اتاق خانه است و پنجره هم ندارد.
  • از بالکن و پنجره‌ها فاصله بگیرید، به حمله هوایی نگاه نکنید و تلاش نکنید از آن فیلم بگیرید.
  • به دیوارها تکیه ندهید. در عوض کنار دیوارهای باربر رو به زمین بخوابید، سرتان را با دست‌ها یا یک بالش بپوشانید و دهان‌تان را کمی باز بگذارید (برای کاهش فشار موج انفجار).
  • اصلاً داخل آسانسور نروید؛ راه‌پله‌ها و زیرپله بسیار بسیار امن‌تر هستند و حتی می‌توانید در آنها پناه بگیرید.

امیدواریم ایمن سازی خانه در جنگ هیچ‌گاه از یک اقدام پیش‌گیرانه برای شما و اعضای خانواده‌تان فراتر نرود؛ نه پنجره‌ای آسیب ببینید، نه به لوازم کیت اضطراری نیاز پیدا کنید و نه مجبور به ترک منزل‌تان شوید.

اگر احساس می‌کنید در این شرایط به کمک متخصص احتیاج دارید، می‌توانید از تراپیست‌ها و مشاوران فعال در «خدمت از ما» کمک بگیرید. سالم و در امان باشید.


مشاوره روانشناسی
برای سرویس مشاوره روانشناسی از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین