نقاشی نما ساختمان و رنگ مناسب آن

نقاشی نما یکی از کارهایی است که جهت نوسازی ساختمان انجام میشود. برای این که نمای بیرونی هر ساختمان و بنایی زیبا شود، هم می توانید به سراغ نقاشی نمای بیرونی ساختمان بروید و هم ازسنگ کاری استفاده کنید.
این یک امر سلیقه ای است و البته بسته به شرایط محیطی منطقه شما هم دارد. برای مثال، در مناطق بارانی صاحبان سرمایه ترجیح می دهند که به جای نقاشی نمای ساختمان که هر لحظه ممکن است در اثر بارندگی، رنگ ها شسته شود، از انواع سنگ های مخصوص نماکاری استفاده نمود.
اما به هر حال اگر تمایل دارید نقاشی نمای ساختمان را انجام دهید توصیه می کنیم که تمامی جوانب را در نظر بگیرید، که یکی از مهمترین آنها، انتخاب بهترین رنگ برای نقاشی نما ساختمان است. در این محتوا ما به بررسی بهترین برای نقاشی نما و نکات پیرامون آن پرداخته ایم.
نقاشی نمای ساختمان
رنگ آمیزی نمای ساختمان با نقاشی سایر قسمتهای ساختمان بسیار متفاوت است. معمولاً برای نقاشی نمای بیرونی ساختمان به ابزار کار در ارتفاع نیاز است. اما مهمتر از آن، مناسب بودن رنگ برای جنس سیمانی، فلزی یا کامپوزیت نمای بیرونی ویلا یا ساختمان است.
اگر که به دلیل خرابی نمای بیرونی، اقدام به رنگ آمیزی ساختمان می کنید؛ لازم است قبل از شروع، از خود بپرسید که علت خرابی و نیاز به نقاشی نما چیست؟ ممکن است که به دلیل نشت ساختمان، استفاده از مصالح بی کیفیت و نامناسب بودن آن ها با توجه به شرایط آب و هوایی این اتفاق افتاده باشد؛ به همین دلیل لازم است که قبل از رنگ آمیزی نما، مشکل را برطرف کرده که نیاز به دوباره کاری نباشد.
اما گاهی اوقات به دلیل فرسودگی و خرابی در اثر گذر زمان نیاز به بازسازی ساختمان و نقاشی نمای خانه میباشد و یا اینکه شما می خواهید نمای یک ساختمان نوساز را با توجه به سلیقه خود نقاشی کنید، اینها مواردی است که تقاضا برای نقاشی نما بیرونی را افزایش میدهد.
در ادامه به بررسی مراحل نقاشی نما ساختمان و ویژگی هایی که هنگام اتخاب رنگ نما، باید به آنها توجه کنید میپردازیم.
ویژگی رنگ مصرفی در نقاشی نما
رنگ ساختمان جهت نقاشی نما باید دارای ویژگیها و خصوصیات مختلفی باشد؛ از آنجایی که نمای خانه در فضای باز قرار داد و در فصول مختلف در معرض نور شدید آفتاب، برف و باران است، به همین دلیل باید توانایی و مقاومت در شرایط آب و هوایی مختلف را داشته باشد. از مهمترین ویژگیهای رنگ برای نقاشی نمای بیرونی ساختمان، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت بالا در برابر باران، برف و شرایط جوی مختلف
- قابلیت شستشو و ضد آب بودن
- توانایی عدم جذب گرد و غبار
- مقاوم در برابر اشعه uv و تابش مستقیم خورشید
- انعطاف پذیری بالا و عدم ترک خوردن سطح رنگ آمیزی شده
- مقاوم در برابر رشد باکتری و قارچ ها
نکات مهم برای انتخاب بهترین رنگ نمای ساختمان
اگر قرار بود بعد از پایان ساخت هر بنا، نماکاری ساختمان بدون نقاشی و یا طراحی رها شود، چهره شهر نازیبا و دلگیر بود؛ به همین دلیل است که امروزه شهرداریها در هر منطقه ای زمانی مجوز پایان ساخت را صادر خواهند کرد که نقاشی نما ساختمان انجام گرفته باشد.
البته گاهی اوقات نقاشی نما ساختمان با هدف نوسازی ساختمان قدیمی انجام میشود. در این حالت ممکن است نمای بیرونی احتیاج به نوسازی داشته باشد. در هر صورت توجه به مشکلات نما و جنس آن برای انتخاب بهترین رنگ نمای ساختمان، بسیار ضروری است.

رنگ آمیزی نمای ساختمان نیز از شرایط خاصی برخوردار است، به همین دلیل برای انتخاب زیباترین رنگ ساختمان یک سری فاکتور مهم باید بررسی شود که در این بخش به این موارد اشاره خواهیم داشت.
توجه به شرایط آب و هوایی برای نقاشی نمای ساختمان
رنگ مصرفی برای نقاشی نما باید دوام و پایداری زیادی در برابر شرایط جوی همانند بارش، وزش باد، تغییر دمایی در فصول و... داشته باشد. لازم است بدانید که اشعه ماورابنفش به شدت بر روی رنگ نمای ساختمان تاثیر گذاشته و منجر به کم رنگ شدن آن ها می شود. در نتیجه باید بسته به شرایط اقلیم منطقه خود، رنگ سازگار با آن را انتخاب کنید. یکی از بهترین رنگ ها برای نقاشی نمای ساختمان، که مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دارد، رنگ های نانو هستند.
ویژگی های رنگ نانو برای رنگ آمیزی نما
رنگ نانو از ویژگی های زیر برخوردار است:
- عایق در برابر رطوبت و در نتیجه مناسب برای مناطق پر باران همانند شمال کشور
- مقاوم در برابر اشعه ماورابنفش
- قابلیت شست و شو بدون از بین رفتن زیبایی رنگ
- چسبندگی بسیار بالا و در نتیجه مناسب برای اجرا بر روی دیوارهای سیمانی و بتنی و...
- رنگ های نانو در برابر گرما و سرما مقاوم بوده و در نیتجه مصرف انرژی را در خانه کم می کنند. امروزه از کاغذ دیواری نانو در کنار رنگ نیز برای خاص نشان دادن دکوراسیون داخلی بهره میبرند.

توصیه می کنیم که برای خرید رنگ جهت نقاشی نما، به هیچ عنوان به دنبال رنگهای ارزان نروید چرا که این رنگها مسلما کیفیت پایین داشته و در مدت کوتاهی باید مجددا نقاشی نما ساختمان را انجام دهید. با این کار شما در واقع همان هزینه یک رنگ باکیفیت را پرداخت کرده اید.
انتخاب رنگ نقاشی نما، برحسب نوع ساختمان
اگر در سطح شهر گذر داشته باشید، با انواع ساختمان ها مواجه می شوید. خانه های ویلایی، آپارتمانی، معماری مدرن، معماری سنتی و.... . فراموش نکنید که برای هر کدام از این خانهها باید از رنگ مناسبی جهت نقاشی نمای بیرونی ساختمان استفاده نمود. به عنوان نمونه اگر شما یک خانه ویلایی زیبا در محیط باز دارید، برای نقاشی نمای خانه باید از ترکیب رنگ های روشن و تیره استفاده کنید. زمانی که تضاد رنگی را برای چنین خانه هایی به کار ببرید، به خوبی در محیط باز خودنمایی خواهند کرد.

عایق گرما و سرما بودن رنگ نمای ساختمان
بهترین رنگ انتخابی برای نقاشی نما ساختمان رنگی است که عایق گرما و سرما باشد. به شرایط آب و هوایی منطقه خود دقت کنید. اگر شما در شهری زندگی می کنید که عمده سال، هوا گرم است، باید برای نقاشی نمای خانه از رنگهای روشن استفاده کنید؛ چرا که رنگهای تیره با جذب بیشتر انرژی خورشید، منجر به گرم شدن خانه شده و در نتیجه باید انرژی بیشتری برای خنک کردن خانه صرف کنید.
برعکس این قضیه در مناطقی است که غالب سال، هوا سرد است، در چنین مناطقی هر چه رنگهای تیره در رنگ نمای ساختمان بیشتر باشد، انرژی خورشید به خوبی میتواند خانه را گرم کرده و در نتیجه نیاز به مصرف گاز جهت گرم شدن خانه کمتر می شود.

نقاشی نمای ساختمان براساس فضای سبز منطقه
در مناطقی همانند شمال کشور که منطقه زندگی پوشیده از درخت، درختچه، چمن و... است، توصیه می کنیم که برای نقاشی نمای ساختمان از رنگ سبز استفاده نکنید. چرا که با این کار خانه شما در دل این طبیعت سبز پنهان شده و در نتیجه زیبایی خود را از دست می دهد.
در چنین مناطقی بهترین رنگ برای نقاشی نما، رنگهای متضاد با رنگ سبز است. پیشنهاد میکنیم که از چند رنگ در نما ساختمان، استفاده کنید تا خانه شما به خوبی بتواند خودنمایی کند.

انتخاب رنگ نمای ساختمان، بر اساس متریال
یکی از معیارهای انتخاب رنگ برای نقاشی نما ساختمان این است که شما ساختمان خود را از چه مواد و متریالی ساخته اید. در کشور ما بسته به نوع منطقه، نمای سیمانی، بتنی، چوبی و... وجود دارد. مسلما نوع رنگ هایی که برای هر ماده به کار می برید، متفاوت است.
برای مثال رنگ هایی که برای چوب مناسب بوده و به خوبی می تواند جلای زیبایی بر روی چوب داشته باشند، نمیتوانند به همان کیفیت، زیبایی خود را بر روی متریال ساختمانی دیگر نشان دهند. لذا قبل از آغاز به نقاشی نما ساختمان عاقلانهترین کار این است که به فروشنده، جنس متریال را اطلاع دهید تا رنگ مناسب را به شما پیشنهاد نماید. فراموش نکنید که نوع رنگ، بر روی دوام و سلامت مصالح ساختمانی شما تاثیر میگذارد.
رنگ مناسب برای نقاشی نمای چوبی چیست؟
برای رنگ آمیزی نمای چوبی، لازم است که ابتدا سطح نما را با سمباده نرم، صاف و یکدست کننید و بعد از آن به کمک رنگ سیلر کل سطح چوبی را رنگ کنید تا مقاومت آن را در برابر عوامل محیطی بالا ببرید و سپس توسط رنگ های پلی یورتان رنگ کنید.
چه نوع رنگی برای رنگ نمای سیمانی مناسب است؟
در مطالب بالا ویژگیهای کلی رنگ مورد استفاده در نمای بیرونی را بیان کردیم، اما کیفیت رنگ انتخابی، به جنس سطوح و متریال مصرفی هم بستگی دارد و ممکن است که هر رنگ روی سطوح مختلف نتایج متفاوتی داشته باشد.

با توجه به ویژگی های بالا پیشنهاد ما برای سطوحی مثل سطوح آجری و سیمانی، که این روزها در نقاشی ساختمان مدرن استفاده میشود رنگ اکریلیک و نانو میباشد. (رنگ اکریلیک چیست)
رنگ مناسب برای نمای فلزی چیست؟
از آنجایی که سطوح فلزی، به خصوص در نمای ساختمان که در بخش خارجی آن قرار دارد، به شدت در معرض باران و رطوبت است، به راحتی زنگ میزند. رنگ روغنی یکی از بهترین رنگها برای نقاشی نما فلزی میباشد.
انواع رنگ برای نقاشی نمای ساختمان
درست است که با ویژگی ها و موارد ضروری در انتخاب بهترین رنگ برای نمای ساختمان با متریال متفاوت آشنا شدیم، اما لازم است که در اینجا به صورت کلی، با اتواع رنگ هایی که میتوان برای نقاشی نمای ساختمان استفاده کرد آشنا شویم:
- رنگ کنیتکس: رنگ کنیتکس یکی از رنگهایی است که به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و عمر بالا، بیشتر برای نمای بیرونی ساختمان استفاده میشود و برای نمای بیرونی از نوع پایه روغنی استفاده میشود. (کنیتکس چیست)
- رنگ های روغنی: دارای تنوع رنگی زیاد هستند و به دلیل انعطاف پذیری و ضد آب بودن آنها در بین نقاشان ساختمان محبوبیت زیادی دارند.
- رنگ نانو: به دلیل ترکیباتی که رنگ نانو دارد در برابر سرما، گرما، باران و سایر شرایط جوی بسیار مقاوم است، به همین دلیل از آن برای نقاشی نمای بیرونی ساختمان استفاده میشود.
- رنگ اکریلیک: رنگ اکریلیک از رنگ هایی است که به دلیل ویژگی های زیادی که دارد در تمایم بخش های ساختمان استفاده میشود. به خصوص برای نماهای سیمانی، بتونی و آجری بسیار مناسب است و به دلیل انعطاف پذیری بالا، تمامی ارادات سطح را میپوشاند.
- رنگ اپوکسی: رنگ اپوکسی نیز یکی دیگر از رنگ هاست که مقاومت بسیار بالایی دارد و به همین دلیل برای نما و بخش های داخلی مراکز صنعتی و رنگ کردن کف پوش استفاده میشود.

مراحل پیش از نقاشی نمای بیرونی ساختمان
قبل از اجرای مراحل نقاشی نما، که در ادامه به صورت مرحله به مرحله بیان خواهیم کرد، نیاز به انجام یک سری کارها میباشد، که ابتدا به توضیح و بررسی این موارد و زیرسازی های قبل از رنگ آمیزی نما می پردازیم.
تقسیم بندی نمای بیرونی ساختمان
قبل از این که رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان را آغاز نمایید، ابتدا تمامی قسمت ها شامل سقف، دیوارهای جلویی، دیوارهای پشتی، درب و... را تفکیک کرده و سپس بر حسب نوع رنگهایی که در اختیار دارید، تعیین نمایید هر قسمت باید چه رنگی داشته باشد.
برخی از افراد تمایل دارند که سقف خانه یک رنگ تیره و تمامی دیوارها، رنگ روشن و یکدستی داشته باشند. البته این انتخاب رنگ بسته به سلیقه افراد متفاوت است اما در کل فراموش نکنید که رنگ های به کار رفته در نقاشی نمای ساختمان باید با هم هارمونی داشته و تضاد میان آنها به گونه ای نباشد که نمایی زننده و زشت را ایجاد کند.
(محتوای پیشنهادی: ترکیب رنگها در نقاشی ساختمان)

علاوه بر این موارد، بازسازی و ترمیم سطوح قبل از شروع رنگ آمیزی یکی از مراحل مهم نقاشی ساختمان به شمار میآید. رعایت این موارد در تثبیت رنگ و زیبا نشان دادن آن تاثیر بسزایی دارد.
نماشویی قبل از اجرای نقاشی نما
یکی از مراحل مهم که میتواند به بهبود کیفیت نقاشی نما کمک کند، پاک کردن سطح نمای بیرونی از آلودگیها و گرد و غبار است، به خصوص ان روزها که شاهد آلودگی شدید هوا هستیم. پس از قبل از شروع به رنگ امیزی نما، حتما از متخصصین نماشویی کمک بگیرید و اقدام به شستن نمای بیرونی ساختمان کنید.
همچنین هنگام انجام این مرحله، به دلیل قدرت بالای دستگاه نماشویی، تمامی سطوح پوسیده و خراب بر اثر فشار میریزند و سطوح سالم باقی میمانند که این مورد، کار شما را در مراحل بعدی راحتتر میکند.
ترک گیری و زیرسازی قبل از نقاشی نما
این مرحله، به خصوص برای افرادی که اقدام به بازسازی خانه کردهاند، بسیار مهم و ضروری است؛ چرا که با گذشت زمان سطح نما خانه بر اثر رطوبت و تغییرات آب و هوا دچار خردگی، پوسته پوسته شدن، ترک و ... میشود، در نتیجه نیاز است که برای صاف و یکدست شدن کار بعد از اجرای مراحل نقاشی نما، بهتر است تمامی این سطوح درست شود.
در این مرحله لازم است کمک بتونه، عملیات زیرسازی را انجام دهید و تمامی بخش هایی از نما را که دچار فرورفتگی و یا ترک خوردگی است را بپوشانید تا صاف و یکدست شود.

مراحل اجرای نقاشی نمای ساختمان
بعد از توجه به مراحل بالا، حالا برای رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان بهتر است مراحل زیر را به ترتیب و مرحله به مرحله انجام دهید. اما اگر در انجام این کار تجربه ای ندارید، پیشنهاد میکنیم که از متخصصین نقاشی ساختمان در تهران، نقاشی ساختمان مشهد و سایر شهرهای دیگر کمک بگیرید.
- ابتدا باید نما و متریال آن را بررسی کنید و بهترین رنگ نمای ساختمان را با توجه به مواردی که در بالا بیان کردیم انتخاب کنید.
- حالا باید سطح نما را از رنگ های پوسته پوسته شده و برامدگی صاف کنید و پس آن به کمک متخصصین نماشویی سطوح را از گرد و غبار و کثیفی پاک کنید.
- بعد از آن انجام عملیات زیرسازی و بتونه کاری برای سطوحی که دارای ترک و زدگی هستند را انجام دهید.
- پیش از شروع به رنگ آمیزی نما، باید تمام قسمت های نما را که نمیخواهید رنگ آمیزی کنید، مثل شیشهها و نردهها را به کمک پلاستیک و چسب بپوشانیم که در هنگام رنگ کثیف نشوند.
- اگر ساختمان دارای ارتفاع زیاد است، لازم است که پیش از شروع مراحل نقاشی، از داربست استفاده کنید.
- سپس تمامی موارد ایمنی مربوط به کار در ارتفاع را رعایت کنید و از طناب های مخصوص برای این کار استفاده کنید.
- در نهایت بعد از خشک شدن بتونه و گچ، کافی است به کمک قلم مو، پیستوله و انواع غلطک اقدام به رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان کنید، از پیستوله برای بخش های وسیع اسفاده کنید و برای گوشه ها که نیاز به دقت بیشتری است از قلم مو کمک بگیرید.
- در نهایت به این موضوع توجه کنید که برای رنگ کاری ساختمان در بخش بیرونی، رنگ را در یک جهت و به صورت بالا به پایین اجرا کنید.
در این محتوا به بررسی نکات مهم پبرامون نقاشی نما پرداختیم و انواع رنگ برای نقاشی نما ساختمان را شرح دادیم. امیدواریم مطالبی که درباره رنگ آمیزی نمای بیرونی و انتخاب بهترین رنگ برای نقاشی نمای ساختمان بیان شد به شما در تصمیم گیری در مورد رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان به شما کمک کرده باشد.