چرا کامپیوتر فلش را نمیخواند؟
چرا کامپیوتر فلش را نمیخواند؟ اگر لازم شود این سوال را از خودتان بپرسید، احتمالا پیش خودتان فکر میکنید بدشانسترین آدم دنیا هستید؛ که البته اینطور نیست. اگر میپرسید چرا کامپیوتر فلش را نمیخواند، شما نه بدشانس هستید و نه تنها. افراد بسیاری بارها به دنبال دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر، عدم نمایش درایو فلش، علت نخواندن فلش در تلویزیون و... بودهاند. گاهی حتی اگر از خیر علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر هم که بگذرید، با مشکل مشکل فرمت نشدن فلش روبرو خواهید شد.
در ادامه دلایل مشکل نخواندن فلش مموری در کامپیوتر و روش رفع آنها را توضیح میدهیم. با مجله خدمت از ما همراه باشید.
چرا کامپیوتر فلش را نمیخواند؟
دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر را میتوان در 4 دسته کلی قرار داد:
- ممکن است دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر درست فرمت نشدن فلش مموری باشد.
- ار بین رفتن و یا اصطلاحا مردن فلش مووری نیز میتواند علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر باشد.
- مشکل خود فلش مموری و در واقع دلایل سختافزاری میتواند دلیل نخواندن فلش در ویندوز 10 باشد.
- علت نخواندن فلش در تلویزیون یا علت باز نشدن فلش در کامپیوتر را میتوان به مشکلات پورت USB نیز نسبت داد.
فراموش نکنید که این موارد در علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر را نمیتوان به تمام فلشها تعمیم داد. در ادامه چندین علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر و روشهای حل مشکل باز نشدن فلش مموری بدون فرمت آن را بررسی میکنیم.
1. رفع دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر با ریاستارت سیستم
اگر اهل کار با کامپیوتر باشید، احتمالا در برخورد با هر مشکلی ابتدا سیستم را ریاستارت میکنید. ما هم با شما موافقیم؛ ریاستارت سیستم میتواند معجزه کند. برای رفع علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر در این روش، نیازی به فرمت فلشتان هم نیست.
البته تنها خاموش کردن سیستم راه حل مشکل باز نشدن فلش مموری بدون فرمت آن نیست، و باید سیستم را از منبع برق جدا کنید. زیرا Motherboard سیستمهای جدید حتی در صورت خاموش بودن آن هنوز از برق استفاده میکند. اگر لپتاپ دارید، باتری آن را دربیاورید و دوباره در جای خود قرار دهید.
این کار برای رفع دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر باعث میشود تا پردازنده درایوهای لازم را مجددا اجرا کند؛ و پورتهای USB بهدرستی کار کنند. امیدواریم اینکار مشکلتان برای نخواندن فلش در ویندوز 10 و اینکه چرا کامپیوتر فلش را نمیخواند را برطرف کند. اگر اینطور نیست، راههای بعد را برای رفع علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر امتحان کنید.
2. رفع علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر به دلیل اتصال نامناسب
گاهی دلیل اینکه کامپیوتر فلش را نمیخواند، کثیف شدن فلش مموری و یا باز شدن شیارهای آن در اثر گذشت زمان باشد. در بسیاری از موارد، برای رفع مشکل نخواندن فلش مموری در کامپیوتر و علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر میتوانید فلش را تمیز کنید، و یا کاغذی را برای اتصال بهتر بین آن و پورت USB قرار دهید.
3. رفع مشکل نخواندن فلش مموری در کامپیوتر به دلیل نصب اشتباه
برای رفع علت شناخته نشدن فلش در کامپیوتر و همچنین عدم نمایش درایو فلش، میتوانید USB مورد نظر را حذف و دوباره آن را وصل کنید. برای حل مشکل باز نشدن فلش مموری بدون فرمت آن در این روش کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:
- روی my computer یا This PC راست کلیک و گزینه Manage را انتخاب کنید .
- گزینه Device managerدر سمت چپ پنجره، و سپس در سمت راست گزینه Universal Serial Bus Controllers را انتخاب کنید.
- با انتخاب Universal Serial Bus Controllers دستگاههای USB را که به سیستم متصل کردید خواهید دید. روی آنهایی که آیکون مثلث زرد دارند راست کلیک کنید. گزینه Uninstall را انتخاب و Ok را بزنید.
- در پنجره Computer Management به سر برگ Action بروید و Scan For Hardware را انتخاب کنید.
4. نخواندن فلش در ویندوز 10 به دلیل غیرفعال شدن USB در بایوس
غیرفعال شدن USB در تنظیمات بایوس نیز میتواند دلیل این باشد که چرا کامپیوتر فلش را نمیخواند. برای رفع دلیل دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر و علت شناخته نشدن فلش در کامپیوتر در این حالت مراح زیر را انجام دهید:
- هنگام روشن و یا ریاستارت کردن سیستمتان، وارد تنظیمات بایوس شوید و Advanced Bios Features را انتخاب کنید .
- حالا در قسمت USB گزینههای Parallel و Serial Configuration را انتخاب، و در صفحه باز شده تمام گزینهها را روی Enable قرار دهید.
5. رفع دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر با بهروزرسانی درایورها
اگر کامپیوتر فلش را نمیخواند، مشکل عدم نمایش درایو فلش را میتوان با بهروزرسانی درایورها نیز رفع کرد. برای اینکار، ابتدا به پنل کنترل بروید و روی Device Manager کلیک کنید.
پس از باز کردن Device Manager، ببینید آیا دستگاه به صورت Unknown Device نمایش داده شده است یا خیر. اگر دستگاه ناشناخته بود، روی آن کلیک راست کنید. Properties را انتخاب، و بعد روی زبانه Driver و Update driver کلیک کنید. اگر قصد اتصال پرینتر، پد طراحی و... را داشته باشید، این روش به احتمال بسیار بالا دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر و اینکه چرا کامپیوتر فلش را نمیخواند را رفع میکند.
6. رفع مشکل عدم نمایش درایو فلش با ریکاوری آن
اگر کامپیوتر فلش را نمیخواند، برای رفع مشکل نخواندن فلش در ویندوز 10، عدم نمایش درایو فلش و اینکه چرا کامپیوتر فلش را نمیخواند روش پیچیدهتری نیز هست:
- روی My Computer یا This PC راست کلیک و Manage را انتخاب کنید.
- از منوی Storage گزینه Disk Management را انتخاب و روی آن کلیک کنید.
- در پنجره باز شده لیستی از درایوهای مربوط به سیستم را میبینید.
- اگر فلشتان را در این لیست میبینید، این روش دلیل باز نشدن فلش در کامپیوتر را حل میکند. اگر فلشتان در لیست نیست، باید آن را Recovery کنید.
- روی درایو فلش راست کلیک، و در منوی باز شدهChange Drive Letter and Path را انتخاب کنید.
- در پنجره باز شده گزینه Change را انتخاب، و سپس در منوی سمت راست حرف W را انتخاب کنید.
- با نمایش پیغام Changing The Drive Letter of a Volume Might Cause Programs No Longer To Run گزینه yes را انتخاب کنید.
7. رفع علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر با فرمت فلش
راه نهایی رفع علت نخواندن فلش در تلویزیون، اجرا نشدن فلش مموری و پيغام Removable disk، مشکل باز نشدن فلش مموری Please insert a disk و... را میتوان فرمت فلش دانست. البته از آنجا که رفع مشکل نخواندن فلش مموری در کامپیوتر با این روش تمام اطلاعات مموری را پاک میکند، اولین انتخاب افراد برای رفع مشکل نخواندن فلش در ویندوز 10 و... نیست.
اگر کامپیوتر فلش را نمیخواند، برای رفع علت بالا نیامدن فلش در کامپیوتر کافیست روی درایو فلش راست کلیک، و گزینه فرمت را انتخاب کنید.