افتادن گوشی و حل مشکلات ناشی از آن
بارها پیش آمده که هرکدام از ما افتادن گوشی را تجربه کردیم. در اکثر مواقع شاید مشکل جدیای به وجود نیاید؛ ولی گاهی نیز در اثر شدت ضربه، مشکلات نرمافزاری و یا حتی آسیبهای سخت افزاری (مثل شکستن السیدی یا صفحه تاچ گوشی) برای موبایل به وجود میآید. در این صورت پس از افتادن گوشی نیاز است که اقداماتی انجام دهید.
نگران نباشید. مشکلاتی که ضربه خوردن گوشی ایجاد میکند، در اغلب موارد به نحوی قابل حل است. در این مقاله به این موضوع میپردازیم که بعد از ضربه خوردن گوشی چه کنیم و چطور مشکلات ناشی از آن را رفع کنیم. با ما همراه باشید.
بعد از ضربه خوردن گوشی چه کنیم؟
پاسخ به این سوال، تا حد زیادی بستگی به وضعیت گوشی شما پس از افتادن دارد. مثلا ممکن است گوشی شما هیچ عیب ظاهریای نداشته باشد، ممکن است هنگ کرده باشد، ممکن است خاموش شده باشد، ممکن است آسیب فیزیکی دیده باشد و ... . در هر کدام از این حالتها شما باید بعد از افتادن گوشی، اقدام خاصی انجام دهید. در این بخش، به تفکیک در مورد حالتهای مختلف ضربه دیدن گوشی صحبت خواهیم کرد.
اگر گوشی پس از ضربه خوردن به ظاهر سالم است:
ممکن است ضربه خوردن گوشی به صورت ظاهری برای گوشی شما مشکلی ایجاد نکرده باشد. اما باز هم لازم است چک آپ لازم را انجام دهید تا در صورت بروز مشکل، سریعا به رفع آن اقدام کنید.
یک: گوشی را ریاستارت کنید.
ریاستارت کردن گوشی درواقع به معنی خاموش و سپس روشن کردن دوباره گوشی است. البته ممکن است گوشی شما بسته به مدلی که دارد ممکن است به صورت متفاوتی ریاستارت شود. در این صورت میتوانید مدل موبایل خود را سرچ کنید و ریاستارت کردن آن را بیاموزید. روشن و خاموش کردن گوشی کمک میکند مشکلات نرمافزاری احتمالی حل شود و به حالت نرمال کار کند.
حتی اگر پس از ضربه خوردن گوشی، موبایل شما هنگ کرده باشد و کار نکند، ریاستارت کردن در 90 درصد مواقع مشکل هنگ کردن را برطرف میکند.
دو: بخشهای سختافزاری گوشی را چک کنید.
همان طور که ذکر شد پس از افتادن گوشی، ممکن است مشکلی در ظاهر وجود نداشته باشد ولی در عین حال با بررسی بیشتر، متوجه مشکلات دیگری شوید. پس از رو به راه کردن مشکلات نرمافزاری، باید اجزای سخت افزاری موبایل را بررسی کنید. این شامل چک کردن دکمههای والیوم، پاور و سایلنت گوشی میشود. این دکمهها را تست کنید که درست کار کنند.
دو نکته مهم دیگر هم در این بخش باید چک شوند. گوشی را به شارژ بزنید تا مطمئن شوید پس از ضربه خوردن کماکان شارژ میشود و سوکت آن سالم است. پس از آن سراغ دوربین گوشی بروید و ببینید همچنان با عمکلردی مشابه قبل کار میکند یا خیر. در صورتی که هر کدام از موارد ذکر شده دچار مشکل بود، گوشی را نزد یک تعمیرکار موبایل خبره ببرید.
تمام این مشکلات به راحتی قابل حل هستند؛ البته نه توسط شما. تعمیر گوشی یک کار کاملا حرفهای و تخصصی است. اگر به صورت شخصی اقدام به تعمیر گوشی کنید ممکن است آسیب و هزینه بیشتری به خود تحمیل کنید. پس در صورت وجود این مشکلات، با خیال راحت گوشی خود را به یک تعمیرکار سخت افزار موبایل بسپارید و مطمئن باشید که به راحتی حل میشود.
اگر گوشی پس از ضربه خوردن خاموش شده و یا هنگ کرده است:
پس از افتادن گوشی، اگر موبایل هنگ کند و یا خاموش شود ممکن است کمی نگران کننده باشد. اما پیشنهاد ما این است که دست و پای خود را گم نکنید تا بتوانید تمرکز کنید. در قدم اول درست مشابه بخش قبل، گوشی را ریاستارت کنید. این کار مخصوصا اگر گوشی هنگ کرده باشد، به خوبی جواب میدهد و مشکل شما را حل میکند. در غیر این صورت:
گوشی را به شارژ بزنید.
درصورتی که موبایل خاموش شده باشد، احتمالا میتوانید با زدن آن به شارژر مشکل را حل کنید. وصل کردن گوشی به برق به آن شوک وارد میکند و باعث میشود گوشی روشن شود. اگر به این روش هم مشکل شما حل نشد، ادامه متن را بخوانید.
باتری گوشی را خارج کنید و مجددا سرجای خود قرار دهید.
اگر گوشی خاموش شده باشد احتمال دارد ریاستارت کردن مشکل آن را حل نکند. در این صورت باید یک دور باتری گوشی را خارج کرده و دوباره در جای خود بگذارید. هنوز هم بسیاری از گوشیهای موبایل هستند که به راحتی و به صورت دستی درب کیس آنها باز میشود و شما میتوانید باتری را خارج کنید.
در غیر این صورت، میتوانید باز کردن مدل گوشی خود را در موتور جستجو، سرچ کنید و فیلمهای آموزشی پیرامون آن را ببینید. سپس باتری را خارج کرده و مجددا در جای خود قرار دهید. اگر احتمال میدهید نتوانید پشت گوشی را خودتان باز کنید، کار را به یک متخصص بسپارید.
اگر پس از این کار، مشکل گوشی برطرف شد باید مشابه مرحله قبل به چک کردن قسمتهای سخت افزاری بپردازید. به طور کلی چک کردن سخت افزار گوشی جزء واجبات بعد از ضربه خوردن گوشی است. اگر با خارج شدن باتری مشکل برطرف نشد، باید حتما گوشی را نزد تعمیرکار موبایل ببرید.
اگر بعد از افتادن گوشی آسیب فیزیکی جدی دید:
درصورتی که گوشی بعد از ضربه خوردن دچار آسیب جدی مثل شکستن صفحه نمایش شد، حتما باید صفحه آن را سریعا تعویض کنید تا پیکسلهای صفحه آسیب جدیتر نبینند. شکستگی صفحه گاهی ممکن است با خاموش شدن و هنگ کردن همراه باشد، که در این صورت باید مطابق قسمت قبل، آن را ریاستارت کنید یا باتری را دربیاورید و دوباره در جای خود بگذارید.
گاهی هم ممکن است مشکل نرمافزاری پیش نیامده باشد، گوشی هنگ نکرده باشد و یا خاموش نشده باشد. در هر دو صورت باید پس از بالا آمدن گوشی، سایر بخشهای سختافزاری مثل دکمهها، سوکت شارژ و دوربین را چک کنید که سالم باشد. حتی اگر گوشی روشن نشد، باید پس از تعمیر در فروشگاه، در همان جا قسمتهای سخت افزاری را چک کنید.
سخن آخر
در این مقاله با یکدیگر دیدیم که بعد از ضربه خوردن گوشی چه کنیم. افتادن گوشی ممکن است حالتهای متفاوتی را ایجاد کند؛ بسته به هرکدام از این حالتها بعد از افتادن گوشی باید اقدامات خاصی انجام دهید. سختترین مشکلات ناشی از ضربه خوردن گوشی نیز قابل حل است. پس نگران نباشید و مطلب را بخوانید تا بتوانید مسیر درست را طی کنید.
شما میتوانید برای دسترسی به بهترین متخصص برای تعمیر موبایل و تعمیر ال سی دی گوشی، به راحتی در سایت "خدمت از ما" ثبت سفارش کنید.