یادگیری پیانو به صورت حرفهای
یادگیری پیانو بین دیگر سازهای موسیقی چه سنتی و چه کلاسیک کمی سخت تر به نظر میآید. مدت زمان یادگیری پیانو و یادگیری نتهای پیانو در کمترین زمان ممکن از جمله مواردی است که برای افراد علاقمند به این نوع ساز اهمیت زیادی دارد. یادگیری پیانو بدون داشتن پیانو و بدون داشتن استاد از دیگر سوالاتی است که در بین هنرجویان متقاضی یادگیری پیانو مطرح است. امروزه امکان یادگیری پیانو با گوشی و با روی کارآمدن اپلیکیشنهای یادگیری موسیقی امکان پذیر است اما تضمینی بر یادگیری حرفهای پیانو از این طریق وجود ندارد. با وجود اینکه بهترین سن یادگیری پیانو را در کودکی افراد تخمین زده اند اما نمی توان آن را مانعی بر یادگیری پیانو در بزرگسالی دانست.
یادگیری پیانو به صورت حرفهای و بر اساس چند نکته کلیدی و کشف استعداد افراد با یادگیری پیانو در بزرگسالی از جمله مواردی است که منجر به علاقه افراد زیادی به این ساز برای تجربهی نوازندگی شده است. تخمین مدت زمان یادگیری پیانو از سمت هنرجویان بیشتر برای مطلع شدن از زمان مشخص و دقیق نوازنده پیانو شدن آنهاست.
یادگیری پیانو بصورت حرفهای با چند نکته کلیدی
پیانو سازی به ظاهر زیبا و در باطن خوش آهنگی است که در بین افراد علاقمند به انواع موسیقی جایگاه خاصی دارد. هنرجویان زیادی روزانه به دنبال یادگیری سریع و حرفهای پیانو و رسیدن به رویای نوازندگی این ساز هستند. با بیان چند نکته کلیدی راهی را برای یادگیری پیانو و ایجاد یک پیش زمینه مناسب برای یک نوازنده پیانو حرفهای شدن نشان میدهیم.
در یادگیری نت های پیانو دقت کافی داشته باشید.
نت خوانی پیانو بخش پایه و اساسی یادگیری پیانو است. هنرجویان علاقمند به یادگیری پیانو ابتدا باید آموزش نت خوانی را برای دست راست و چپ و همین طور خواندن نت در کلید سل و فا را یاد گرفته تا برای نواختن نتها و شروع تمرینات از آنها استفاده کنند.
فضا را برای یادگیری پیانو مهیا کنید.
قبل از شروع تمرین و یادگیری شرایط و وضعیت قرار گرفتن نیمکت پیانو، ارتفاع مناسب آن و همین طور فضای کافی برای حرکت دستها و بازوهایتان را چک کنید. نور محل تمرین را برای وضوح نتها در هنگام نوازندگی بررسی کرده و هرگز در فضای تاریک تمرین نکنید. اگر از پیانو دیجیتال استفاده میکنید صدای آن را به گونهای تنظیم کنید که در حد صدای پیانو آکوستیک باشد.
عواملی که بر روی تمرکز شما اثر منفی دارند از میان بر دارید.
تمرگز در هنگام یادگیری پیانو از شما یک هنرجوی با مهارت در نوازندگی میسازد. بنابراین از قرار دادن تلفن همراه و تمامی مواردی که روی ذهن و دید شما اثر گذاشته و حواستان را پرت میکند در دم دستتان هنگام یادگیری پیانو خودداری کرده و تمام حواس خود را به آموزش و یادگیری پیانو بسپارید. کوچکترین وقفه و خلل در هنگام تمرین پیانو بر روی یادگیری شما اثر منفی دارد.
در هنگام یادگیری پیانو از مترونوم استفاده کنید.
استفاده از مترونوم توصیهای است که از سمت تمامی اساتید آموزش پیانو در هنگام یادگیری قطعههای مختلف و سخت تر برای نوازندگی به هنرجویان میشود. در واقع مترونوم ابزاری هست که ضرب ها را در قالب صداهای بسیار کوتاهی مثل کلیک کردن و… با فواصل زمانی مشخصی تولید میکند. در نتیجه نوازنده براساس ریتم دریافت شده، قطعه را با سرعت ثابت و مشخصی که برایش در نظر گرفته شده اجرا میکند.
استفاده خلاقانه از مترونوم در یادگیری پیانو
در هنگام استفاده از مترونوم قسمتهایی از قطعه که جا میمانید و یا خطا اجرا میکنید و همین طور ممکن است اجرایتان کندتر و یا تند تر از قطعه اصلی باشد را در نظر داشه باشید تا با تمرکز بیشتر روی آنها ایرادات را برطرف کنید. بنابراین فورا این قسمتها را علامت گذاری کنید.از مترونوم خلاقانه استفاده کرده و دائم آنرا فعال نکنید. استفاده مداوم از مترونوم اصلا توضیه نمیشود زیرا بهتر است ریتم کاملا در ذهن شما شکل بگیرد.
بنابرین اول از مترونوم استفاده کنید تا تمپوی قطعه ای که در حال تمرینش هستید را بفهمید. سپس با تند و یا کندتر کردن آن مهارت و کنترل خود را بر روی قطعه بسنجید.حتی برای تست نوازندگی و کیفیت یادگیری پیانو یک قطعه را یک بار با مترونوم و یک بار بدون آن اجرا کنید. در واقع شما باید قادر به نواختن یک قطعه در زمان فعال نبودن مترونوم و بدون افتادن از ریتم باشید. به همین خاطر خود را به استفاده غیر مجاز از مترونوم عادت ندهید.
زمان بندی و یک لیست مشخص برای یادگیری پیانو تهیه کنید.
برنامههایتان را در یک فهرست لیست کرده و یک زمان مشخص را برای تمرین و یادگیری پیانو اختصاص داده و هرگز تا جای ممکن آنرا تغییر ندهید. در واقع برای یادگیری پیانو تداوم در تمرین داشته باشید. اگر یک تکنیک را می خواهید یاد بگیرید ابتدا آرام آنرا به شکلی صحیح اجرا کنید سپس هر بار به همان شکل صحیح اجرایتان را سریع تر کنید تا به خوبی برایتان تکنیک ها جا بیافتد.
در یادگیری پیانو یک هنرجوی خلاق و جسور باشید.
وقتی در نواختن قطعهای در هنگام آموزش پیانو احساس کسالت میکنید، جسور باشید و با خلاقیت ذهنی خودتان در قطعه تغییراتی مطابق میلتان ایجاد کرده و فضای آموزشی را برای خودتان جذاب تر کنید. این تغییرات میتواند در نوانس و تمپو یا هر چیز دیگری باشد. با الگو گرفتن از تکنیکهای دیگر در مسیر بهتر شدن قطعه حرکت کرده و به نتهای پیانو روح ببخشید.
قبل از اجرا یک قطعه حتما تمرین داشته باشید.
برای داشتن یک اجرای رسمی و غیر رسمی حتما قطعههایی که تصمیم به نواختن دارید را یک بار تمرین کنید. تمرین برای اجرا با تمرین عادی تفاوت دارد و یک سری نکات را که قبلا متوجه نشدید را به شما گوش زد میکند. تمام فضای اجرا را یک بار تجسم کرده و حتی لباسی که تصمیم دارید بپوشید را برای شبیه سازی فضای اجرا بر تن کنید.
تا به این قسمت به بیان یک شرایط خاص و چند نکته کلیدی برای یادگیری پیانو پرداختیم در ادامه محورهای مختلف یادگیری این ساز را بطور مختصر مورد بررسی قرار میدهیم.
یادگیری پیانو در بزرگسالی
بهترین سن یادگیری پیانو از نظر افراد متخصص و نوازندگان اصیل ساز پیانو بین 5 تا 6 سالگی کودکان است. اما این امر سدی بر راه افراد علاقمند به یادگیری پیانو در بزرگسالی نبوده و محدودیتی را ایجاد نمیکند. همه چیز به استعداد، علاقه و تمرین مداوم یک هنرجو در یادگیری پیانو بستگی دارد.
یادگیری پیانو بدون داشتن پیانو
یادگیری پیانو بدون داشتن پیانو یک راهکار برای افرادی است که تصمیم دارند ابتدا خود را در یادگیری این ساز محک زده سپس برای تهیه پیانو اقدام کنند. آموزشگاههای موسیقی زیادی این شرایط را برای هنرجویان در کلاسهای پیانو فراهم کرده اند که کار آموزش و یادگیری خود را با یک کیبورد ساده و بصورت اشتراکی با دیگر هنرجویان شروع کنند.
یادگیری پیانو بدون استاد
یادگیری پیانو با گوشی یکی از راهکارهای جدید یادگیری این ساز است که بدون نیاز به استاد و با استفاده از اپلیکیشن آموزش پیانو با گوشی بنام Perfect piano است و این اپلیکشین قابلیتهای زیادی برای یادگیری افراد مبتدی لحاظ کرده است. یکی از مهم ترین آنها قابلیت اتصال این نرم افزار روی گوشی از طریق USB به کیبورد است.
مدت زمان یادگیری پیانو
یکی از دغدغههای اساسی هنرجویان علاقمند به یادگیری پیانو این است که در چه مدت زمان میتوانند پیانو را بطور کامل یادگرفته و یک نوازنده حرفهای پیانو باشند. این سوال برای هر فرد متناسب با انگیزه، جدیت، خلاقیت و درجه علاقه متفاوت بوده و نمیتوان زمان مشخصی را برای آن در نظر گرفت.