جای لوله بخاری در دیوار و نکات ایمنی مربوط به آن

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
جای لوله بخاری در دیوار و نکات ایمنی مربوط به آن

جای لوله بخاری در دیوار موردی است که هنگام نصب بخاری باید به آن دقت کنیم. به‌طور خلاصه می‌توان گفت که ارتفاع مناسب برای لوله بخاری از کف اتاق، به صورت عمودی، حدود 1 متر است. فاصله بین بخاری و دیوار نیز حداقل باید 30 سانتی متر باشد. همچنین فاصله بین لوله بخاری و دیوار حداقل باید 15 سانتی متر درنظر گرفته شود. 

با این حال نکات جزئی دیگری نیز وجود دارد که رعایت نکردن آن‌ها می‌تواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد. در ادامه، برای شما تمامی نکات لازم برای نصب دودکش بخاری گازی، از جمله جای لوله بخاری در دیوار و ... را آورده‌ایم تا خودتان بتوانید اقدام به انجام این کار کنید. 

یکی از اساسی ترین موارد در راه اندازی انواع بخاری، و همین طور خدمات پس از نصب مثل تعمیر و سرویس بخاری گازی که در استفاده بهینه از این وسایل گرمایشی و تبادل انرژی تاثیر مستقیم داشته، بررسی وضعیت دودکش و لوله بخاری است. 

دودکش بخاری گازی چیست؟

همانطور که می‌دانید، بخاری گازی با گاز مایع یا طبیعی کار می‌کند و هوای گرمی که در اطرافش ایجاد شده را با استفاده از قانون انتقال گرما، به تمام محیط منتقل می‌کند. همچنین با توجه به این نکته که سوختن گاز و تولید گرما نیاز به دستگاه‌ برای تصفیه هوا دارد، دودکش مهم‌ترین بخش یک بخاری گازی به‌شمار می‌رود.

در واقع می‌توان گفت دودکش تنها راه ارتباطی بخاری با فضای بیرون است و نحوه نصب صحیح دودکش بخاری گازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در بخاری‌های بدون دودکش نیازی به نصب دودکش نبوده اما نکات ایمنی مربوط به آن نیز رعایت شود. به عنوان مثال علت خاموش شدن بخاری گازی بدون دودکش آبسال را می‌توانید اینجا بخوانید.

 

اهمیت نصب صحیح دودکش بخاری گازی

با وجود استفاده درصد زیادی از مردم، از پکیج و سایر سیستم‌های گرمایشی، هنوز هم عده‌ زیادی از بخاری گازی استفاده می‌کنند. به همین دلیل در ادامه نکات مهمی را برای استفاده صحیح از این وسیله گرمایشی پر خطر عنوان می‌کنیم که رعایت آن‌ها از مشکلات تنفسی و گاز گرفتگی جلوگیری خواهد کرد. قبل از بررسی این نکات پیشنهاد می‌کنیم بخوانید: چرا شمعک بخاری روشن است ولی مشعل روشن نمیشود؟

 

دودکش بخاری

 

نصب صحیح دودکش بخاری گازی، یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید در هنگام نصب بخاری به آن توجه کرد. سوختن گاز در بخاری گازی، مونوکسیدکربن تولید می‌کند که گازی بی رنگ و بی بو است و بر خلاف برخی گازها، به راحتی قابل تشخیص نیست. این عدم تشخیص گاهی گاز گرفتگی و مرگ را در پی خواهد داشت.

 

برای جلوگیری از خطرات جانی ناشی از گاز گرفتگی بخاری، می‌توانید برای دریافت خدمات تعمیرات بخاری نیک کالا تهران، تعمیر بخاری ژاپنی مشهد و سایر شهرها، در «خدمت از ما» اقدام نمایید.

 

رعایت فواصل استاندارد برای نصب لوله بخاری

یکی از نکات بسیار مهم برای تعیین جای لوله بخاری در دیوار، رعایت استاندارد ارتفاع لوله بخاری از کف است. با توجه به آیین نامه‌های ایمنی، ارتفاع مناسب برای لوله بخاری از کف اتاق، به صورت عمودی، حدود 1 متر است. فاصله بین بخاری و دیوار نیز حداقل باید 30 سانتی متر باشد. همچنین فاصله بین لوله بخاری و دیوار حداقل باید 15 سانتی متر درنظر گرفته شود. 

توجه کنید، اگر این ارتفاع بیشتر شود، منجر به خروج ناقص گاز از محیط و پخش شدن گاز در محیط می‌شود. عدم خروج به موقع گاز ممکن است یک علت خاموش شدن بخاری گازی باشد که نیاز به بررسی و تعمیر سریع دارد.

 

19 نکته مهم در نصب صحیح دود کش بخاری گازی

رعایت نکات زیر برای تعیین جای لوله بخاری در دیوار و نصب صحیح دودکش اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد:

1. از بخاری‌های دارای نشان استاندارد استفاده کنید.

2. اگر چند وسیله‌ گاز سوز در منزل دارید، برای هر وسیله باید دودکش استاندارد جداگانه و کلاهک دودکش استاندارد استفاده کنید. کلاهک باید به شکل اچ باشد تا هم از عبور اشیا در آن جلوگیری شود و هم جریانات هوا مثل وزش باد موجب احتراق ناقص گاز نشود.

3. قبل از نصب صحیح دودکش بخاری گازی از باز بودن مسیر دودکش بخاری مطمئن شوید. برای این کار و تست دودکش بخاری می‌توانید یک بطری نوشابه‌ کوچک را به یک طناب ببندید، سپس آن را از دودکش پشت بام به داخل دودکش بیندازید. اگر قادر به مشاهده‌ بطری نوشابه در محل نصب بخاری در اتاق بودید، یعنی مسیر باز است. هر چند وقت یک بار مسیر دودکش را کنترل کنید که شی یا پرنده‌ای در آن گیر نکرده باشد.

4. برای کنترل مکش دودکش می‌توانید یک کبریت را آتش بزنید و در مقابل لوله در محل نصب بگیرید. اگر شعله آتش به سمت بالا کشیده شد، یعنی مکش دودکش درست کار می‌کند و اگر هیچ تغییری در شعله ایجاد نشد و یا شعله به سمت محیط برگشت نشان دهنده‌ عملکرد اشتباه و نامناسب دودکش است.

5. قطر جای لوله بخاری در ساختمان باید برابر یا بزرگتر از قطر لوله خروجی وسیله گازی باشد.

 

جای لوله بخاری در دیوار

 

6. نصب لوله بخاری از دیوار و سایر قسمت‌ها باید بدون درز باشد.

7. از شیلنگ‌های گازی دارای نشان استاندارد استفاده کنید و برای هر وسیله گاز سوز، یک شیلنگ قطع و وصل گاز داشته باشید.

8. لوله بخاری باید سرد باشد یا گرم؟ برای تشخیص نصب صحیح دودکش بخاری گازی، بعد از روشن کردن بخاری به لوله آن دست بزنید، اگر داغ نبود، سریعا اقدام به تعمیر یا بررسی دودکش کنید، چرا که این موضوع خطرساز است.

9. برای تهویه هوا، راهی را باز بگذارید. بازگذاشتن دریچه‌های کولر یا پنجره ای کوچک، می‌تواند راه حل بسیار مناسبی باشد.

10. از بخاری‌ برای گرم کردن هوای حمام استفاده نکنید. چون محیط حمام‌ها کوچک است. در نهایت بر اثر سوختن ناقص و تولید گاز، مسمومیت قطعی خواهد بود.

 

نصب لوله بخاری از دیوار

 

11. شعله‌های بخاری باید آبی رنگ باشند. شعله زرد یا نارنجی، نشانه وجود مشکل است.

12. حرارت موجود در دودکش، بالاست. بنابراین دودکش بخاری گازی را در تماس با شیشه یا پنجره قرار ندهید، زیرا موجب شکستن آن‌ها خواهد شد.

13. جنس دودکش می‌بایست مقاوم در برابر حرارت و بدون منفذ و نشتی باشد. از لوله‌های پلاستیکی و آکاردئونی آلومینیم به هیچ عنوان استفاده نکنید.

14. به منظور تامین هوای مورد نیاز وسایل گازسوزی همچون آبگرمکن دیواری و زمینی در محیط‌هایی با فضای محدود باید دریچه هوای مناسب در پشت دستگاه تعبیه شود.

15. دودکش نباید به صورت افقی با کلاهک یا بی‌کلاهک زیر سقف و بالکن نصب گردد. همچنین عبور لوله بخاری از فضای سقف کاذب ممنوع است.

16. عدم نصب صحیح دودکش بخاری گازی و قرار گرفتن خروجی دودکش در فضای بین دو ساختمان می‌تواند منجر به ورود گاز مونواکسید کربن از طریق منافذ به هر یک از ساختمان‌ها شود. همچنین نشست ساختمان‌ها ممکن است موجب بسته شدن مسیر خروج دود گردد. با توجه به دلایل گفته شده این کار کاملا غیر مجاز است.

17. استفاده از سیستم‌های مرکزی مانند شوفاژ مانع از درزبندی و بستن منافذ نخواهد شد و اتفاقا این عمل باعث کاهش مصرف انرژی نیز می‌شود.

18. دودکش‌های عمودی می‌بایست توسط بست‌های مناسب به دیوار متصل شوند و همچنین وزن آنها توسط پایه‌های مخصوص مهار شوند.

19. نصب لوله بخاری سیمانی از پیش ساخته به دلیل دارا بودن لبه صاف مجاز نمی‌باشد. در واقع اتصالات می‌بایست از نوع نر و ماده باشند.

 

ارتفاع لوله بخاری از کف

 

سوالات متداول

جای لوله بخاری در دیوار کجاست؟

جای لوله بخاری در ساختمان باید طوری باشد که 1 متر از کف ارتفاع داشته باشد و همچنین فاصله آن از دیوار نیز حداقل 15 سانتی متر باشد.


لوله بخاری باید سرد باشد یا گرم؟

پس از روشن شدن بخاری، لوله بخاری نیز باید گرم شود، اگر لوله همچنان داغ نبود، باید دودکش را بررسی کنید.


ارتفاع لوله بخاری از کف باید چقدر باشد؟

ارتفاع لوله بخاری باید از کف حداقل 1 متر باشد.


طریقه نصب لوله بخاری از پنجره چگونه است؟

برای نصب لوله بخاری از پنجره باید حداقل 1 متر بین محل خروج دودکش از پنجره و انتهای خروجی دودکش فاصله در نظربگیرید. همچنین سعی کنید همواره روزنه‌ای پیش بینی کنید تا خطری شما را تهدید نکند. در نهایت توصیه می‌شود دودکش بخاری گازی را در تماس با شیشه یا پنجره قرار ندهید، زیرا ممکن است موجب شکستن آن شود.


آیا وجود دودکش برای هر نوع بخاری لازم و ضروری است؟

بله، همه انواع بخاری‌ها باید دودکش داشته باشند. در صورت عدم وجود دودکش، ممکن است گازهای سمی باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیر جانی و مالی شوند.


علت نم دادن لوله بخاری چیست؟

ممکن است به دلیل اختلاف دمای داخل و بیرون لوله بخاری، مقداری رطوبت ایجاد شود. همچنین به دلیل ضعف در عایق کاری ممکن است رطوبت و آب وارد لوله بخاری شده باشد. سایر دلایل مانند ترکیدگی لوله‌ها در ساختمان نیز محتمل است.


ارتفاع دودکش از پشت بام باید چقدر باشد؟

حداقل ارتفاع دودکش از وسیله گازسوز باید سه متر و از کف پشت بام نیز باید 1 متر باشد.

امیدواریم این نوشته برای نصب دودکش بخاری برای شما مفید بوده و بتوانید آن را به درستی نصب کنید. همچنین می‌توانید از خدمات تعیین جای لوله بخاری در دیوار و نصب لوله بخاری که توسط متخصصین فعال در «خدمت از ما» ارائه می‌شود، استفاده کنید.

4.5 امتیاز از 1656 رای


نصب، سرویس و تعمیر بخاری
برای سرویس نصب، سرویس و تعمیر بخاری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین