نصب، سرویس و تعمیر بخاری را به متخصصش بسپار
در روزهای سرد سال اگر قصد استفاده از بخاری گازی را دارید، زودتر به فکر نصب بخاری باشید و یا اگر از قبل بخاری نصب شده است، بهتر است پیش از راه اندازی مجدد برای سرویس و تعمیر بخاری گازی اقدام کنید. یک تعمیرکار بخاری گازی، خدمات مرتبط با انواع بخاری ها، از جمله نصب و سرویس بخاری را انجام میدهد.
قیمت تعمیر بخاری گازی در مقایسه با تعویض و نصب آن، بسیار کمتر است. پس اگر مشکل جدی برای بخاری وجود ندارد و مطمئن هستید که قابل تعمیر است، میتوانید کار تعمیرات بخاری گازی از هر مدل و برند از جمله، تعمیر بخاری گازی نیک کالا، ارج و سایر برندها را به یک سرویس کار یا تعمیرکار مجرب بسپارید. برای پیدا کردن یک متخصص مجرب برای تعمیر بخاری با ماهمراه باشید.
لیست قیمت سرویس و تعمیر بخاری گازی
قیمت خدمات نصب، سرویس و تعمیر بخاری | قیمت خدمات (به روز رسانی اردیبهشت 1402) |
---|---|
قیمت نصب بخاری گازی | 150.000 تا 200.000 تومان |
هزینه سرویس بخاری گازی | 200.000 تا 300.000 تومان |
قیمت تعمیر فندک بخاری گازی | 100.000 تا 150.000 تومان |
قیمت تعمیر شمعک بخاری | 150.000 تا 180.000 تومان |
قیمت تعویض ترموکوپل بخاری گازی | 130.000 تا 200.000 تومان |
قیمت تعویض شیشه بخاری | 180.000 تا 200.000 تومان |
قیمت تعویض شیر گاز (هر عدد) | 220.000 تا 250.000 تومان |
هزینه تعویض لوله اتصالات مسی | 250.000 تا 300.000 تومان |
قیمت نصب، سرویس و تعمیر بخاری گازی چگونه تعیین میشود؟
پیچیدگی کار عیب یابی و تعمیر بخاری، قطعاتی که هنگام تعمیر باید تعویض شوند و دستمزد نصاب بخاری گازی از عواملی هستند که در قیمت تعمیر بخاری، نصب بخاری و سرویس بخاری تاثیر میگذارند. در "خدمت از ما" این امکان وجود دارد که از بهترین متخصصان نصب، سرویس و تعمیر بخاری گازی، هزینه نصب بخاری، قیمت تعمیر بخاری از جمله تعویض قطعاتی مثل ترموکوپل و همینطور هزینه سرویس بخاری گازی را به رایگان بپرسید.
سرویس و تعمیرات بخاری گازی شامل چه خدماتی است؟
درست است که استفاده از پکیج و سایر روش های گرمایشی جدید، بسیار آسان تر است اما هنوز هم در برخی مناطق سردسیر هیچ چیز جای گرمای بخاری را نمی گیرد. کم نیستند کسانی که لذت نوشیدن یک چای گرم در کنار بخاری را ترجیح می دهند و به دنبال نصب بخاری هستند. بخاری هم، مانند سایر دستگاههایی که به صورت فصلی استفاده میشود، به سرویس قبل از راه اندازی نیاز دارد. سرویس بخاری علاوه بر اینکه مانع بروز خطرات وسیله ی گازسوز میشود، کمک میکند تا کمتر مجبور به تعمیر بخاری و یا تعویض قطعات بخاری شوید.
به شما توصیه میکنیم که نه تنها کار تعمیر و سرویس بخاری، بلکه نصب بخاری را هم به یک متخصص بسپارید، متأسفانه هر ساله با شروع فصل سرما خبرهای متعددی از نصب غیراستاندارد بخاری گازی شنیده میشود که منجر به از دست رفتن افراد شده است. تصور نکنید که نصب بخاری فقط اتصال شلنگ گاز و لوله دودکش است، یک نصاب بخاری گازی فاکتورهای متعددی مثل اطمینان از باز بودن مسیر دودکش و عدم نشت گاز از تمام قطعات و اتصالات را کنترل و بررسی میکند.
خدمات مرتبط با نصب و راه اندازی و یا سرویس و تعمیرات بخاری گازی عبارتست از:
- تعمیر بخاری گازی
- تعمیر فندک بخاری گازی
- تعمیر شمعک بخاری
- تعمیر ترموکوپل بخاری گازی
- تعویض شیشه بخاری
- تعویض ترموکوپل بخاری گازی
- سرویس بخاری گازی (شستن برنر، تست نشت گاز و ...)
- نصب بخاری گازی (نصب بخاری و یا جا به جایی بخاری گازی)
- نصب بخاری گازی نیک کالا
- نصب بخاری گازی دیواری
- نصب بخاری انرژی
- نصب لوله بخاری
اگر برای گرمایش محیط از سایر وسایل گرمایشی، مثل بخاری برقی یا شومینه استفاده میکنید، متخصصین در بازار آنلاین «خدمت از ما»، در کنار این خدمات مرتبط با بخاری گازی، کار نصب شومینه و یا تعمیر شومینه را هم انجام میدهند. همچنین برای تعمیر بخاری برقی و هر وسیلهی گرمایشی دیگر از تعمیرکاران ما کمک بگیرید.
سرویس بخاری گازی
اصلی ترین کاری که یک سرویس کار برای سرویس بخاری گازی انجام میدهد، شستشوی مشعل است. بسیاری از مشکلات بخاری مثل بوی سوختگی هنگام روشن شدن بخاری، با این کار رفع خواهد شد. البته موارد دیگری هم برای سرویس قبل از راه اندازی مجدد بخاری گازی انجام میشود. از جمله:
- تمیز کردن و شستن مشعل (برنر)
- بررسی شمعک
- تنظیم حداقل و حداکثر شعله بخاری
- تنظیم ترموکوپل
- تست نشت یابی اتصالات و قطعات
اگر در زمان نصب، کار را به یک نصاب بخاری بسپارید یا قبل از راهاندازی ابتدای فصل سرما کار سرویس بخاری را انجام دهید، در طول زمستان از گرمای بخاری لذت خواهید برد. در غیر اینصورت خواهید دید که بخاری گازی به خوبی کار نمیکند و برای رفع مشکلات باید همین اقدامات بالا را یک تعمیرکار برایتان انجام دهد.
عیب یابی بخاری گازی و تعمیر آن
فرقی نمیکند که به سرویس بخاری نیاز دارید یا تعمیر آن. وقتی از تعمیرکار میخواهید بخاری شما را عیب یابی کند، تمام اجزای بخاری را بررسی میکند. پس هنگامیکه میخواهید سفارش تعمیرات بخاری گازی یا سرویس آن را ثبت کنید، اگر هر یک از نشانههای زیر را مشاهده کردید در بخش توضیحات سفارش بنویسید. در واقع بسیاری از مشکلات رایج با یک سرویس کلی بخاری گازی حل خواهد شد.
1. استشمام بوی حاصل از سوختن گاز بعد از روشن کردن بخاری
به سه علت زیر ممکن است گازهای ناشی از سوختن و احتراق گاز، وارد فضای اتاق شوند و به مشام برسند:
- مسدود شدن مجرای دودکش: برای بررسی و رفع این مشکل، مسیر دودکش را بازبینی کرده و اگر چیزی در مسیر خروج دود هست، خارج کنید.
- کوچک بودن قطر دودکش: اگر قطر دودکش کار گذاشته شده در دیوار کمتر از قطر دودکش بخاری باشد، گازهای احتراقی به خوبی خارج نمیشوند.
- نبودن کلاهک روی دودکش: نقش کلاهک، جلوگیری کردن از برگشت گازهای حاصل از احتراق به داخل بخاری در اثر وزش باد است، پس نصب کلاهک تضمین کننده خروج کامل گازهای احتراقیست.

2. استشمام بوی گاز خام بعد از روشن کردن بخاری
به دو دلیل بعد از روشن کردن بخاری، بوی گاز خام به مشام میرسد:
- نشت گاز از اتصالات لولههای رابط بین شیر کنترل و مشعل یا پیلوت: البته این مشکل خیلی کم اتفاق میافتد که اتصالات لولههای متصل به شیر کنترل شل بوده و باعث نشتی گاز گردد. برای تشخیص نشتی، کاور شیر کنترل را بردارید و تمام اتصالات و پیچها را با کف صابون آزمایش و رفع عیب نمایید.
- خاموش شدن یکی از شعلههای پیلوت: اگر هر سه شعله پیلوت روشن نباشد، نشت گاز رخ میدهد. برای رفع مشکل و همچنین تنظیم طول و اندازه شعله پیلوت، پیچ پشت پیلوت را باز نموده، با پیچ گوشتی پیچ تنظیم شعله پیلوت را حین روشن بودن شمعک، تنظیم کنید.
3. استشمام بوی گاز خام بعد از نصب بخاری
یک توصیه جدی و مهم اینست که بعد از نصب بخاری گازی، در هر صورت نشت یابی انجام شود، حتی اگر هیچ بوی گازی هم به مشام نمیرسد. برای این کار، اتصال به لوله کشی گاز و شیر آن و همینطور اتصال به ورودی گاز در شیر کنترل بخاری را به کف صابون آغشته کنید. ایجاد هر گونه حباب، نشانه نشت گاز است و باید رفع شود.
4. انتشار گاز و روشن نشدن مشعل
دو علت برای عدم ایجاد شعله همراه با پراکنده شدن گاز به بیرون از مشعل وجود دارد، که پیشنهاد میکنیم رفع آنها را به تعمیرکار بخاری گازی بسپارید:
- مسدود شدن ورودی مشعل: قبل از هر اقدامی ابتدا شیر اصلی را ببندید و مجرای ورودی مشعل را بازرسی کنید. در صورتیکه چیزی درون آن بود خارج نمایید.
- انحراف نازل گاز (ژیگلور): در صورتیكه نازل گاز در اثر ضربه و یا شل شدن پیچهای آن از جای خود منحرف شده باشد، گاز به داخل مشعل تزریق نمیشود.
5. شعله نامطلوب و استشمام بوی گاز خام
این از جمله مواردی است که با سرویس ساده بخاری حل خواهد شد؛ چرا که علت این مشکل مسدود شدن سوراخ های مشعل است. در نتیجه گاز مخلوط شده با هوا به خوبی وارد کوره نمیشود. راه حل اینست که شمعل را باز کرده و با فشار هوا یا برس تمیز کنید.
6. خاموش شدن خود به خود بخاری
یکی از اصلیترین دلایل خاموش شدن یکدفعه بخاری، تنظیم نبودن شعلههای شمعک و عدم گرم شدن ترموکوپل است. سر ترموکوپل باید بطور کامل در شعله شمعک باشد تا جریان الکتریسیته تولید شده بتواند هسته بوبین را جذب و مسیر عبور گاز باز باشد. در یک مطلب مفصلاً تمام علتهای این مشکل و راه رفع آن گفته شده است، که خواندن آن به شما کمک میکند تا علت خاموش شدن بخاری گازی کاملاً شناسایی کنید.
7. خاموش شدن شمعک با رها کردن شیر فرمان
اگر هنگام روشن كردن شمعک بخاری با رها كردن دکمه فرمان به منظور روشن ماندن شمعک، گاز قطع شده و در نتیجه شمعک خاموش میشود، دو قطعه را باید بررسی کنید:
- ترموكوپل: میتوان ترموكوپل را مطابق آنچه در مطلب تعمیر و تنظیم ترموكوپل بیان شده است، آزمایش کرد. در صورت خراب بودن ترموکوبل آن را تعویض کنید.
- بوبین: اگر ترموكوپل سالم بود، ایراد از بوبین است. مانند ترموکوپل، بوبین را هم تست کنید و در صورت خرابی، تنها راه رفع مشکل تعویض آن است.

9. کوتاهی شعله پیلوت
در این حالت، باز هم یک تمیزکاری و سرویس ساده مشکل را رفع خواهد کرد. برای راهنمایی کامل تر مطلب تنظیم شعله شمعک بخاری گازی را بخوانید و طبق دستورالعمل فیلتر را تعویض کنید.
تعویض ترموکوپل بخاری گازی
همانطور که از توضیحات بالا مشخص است، یکی از قطعات مهم هر وسیله گازسوز ترموکوپل است که در کاهش خطرات استفاده از وسایل گازسوز بسیار موثر است. با توجه به اینکه در مجله خدمت از ما طرز کار این قطعه به تفصیل بیان شده است، در اینجا تنها به این اشاره بسنده می کنیم که اگر ترموکوپل درست کار نکند بخاری روشن نمی ماند و یا اینکه علیرغم نبودن شعله گاز وارد دستگاه شده و چون احتراقی صورت نمی گیرد به محیط نشت می کند.
خرابی ترموکوپل یکی از مشکلات پرتکرار بخاریهای گازی است. البته بهتر است تا تعمیرکار قبل از تعویض این قطعه، حتماً تست ترموکوپل بخاری را انجام دهد و مطمئن شود که تعویض ترموکوپل بخاری گازی مشکل را حل خواهد کرد.
مانند اجرت تعویض سایر قطعات بخاری، هزینه تعویض ترموکوپل بخاری گازی به طور متوسط 50 هزار تومان است، البته خود قطعه هزینه جداگانه دارد که بهتر است در زمان تعویض از تعمیرکار بخواهید تا فاکتور خرید ترموکوپل را به شما ارائه دهد. گاهی اوقات پس از تست مشخص میشود که خود ترموکوپل ایراد جدی ندارد و تنها با تعمیر اتصالات و تعمیر ترموکوپل بخاری، مشکل مرتفع میشود.
نکات ایمنی هنگام نصب بخاری گاز سوز
سهولت تعمیر و نصب بخاری گازی نباید باعث شود که هنگام راه اندازی و یا تعمیر آن، توجه به نکات ایمنی را نادیده بگیرید.
- ابتدا باید قبل از نصب بخاری و روشن کردن آن مطمئن شوید که لولهی دودکش کاملا تمیز است. مکش دودکش را به این طریق میتوان کنترل کرد که: شعله کبریتی را نزدیک دهانه دودکش بگیرید اگر شعله به طرف دودکش متمایل شود به این معنی است که دودکش باز بوده و از قدرت کشش خوبی برخوردار میباشد.
- پس از نصب و برقراری جریان گاز باید تمام اتصالات را با کف صابون آزمایش و نشت یابی کرد.
- در صورت استفاده از کپسول حداقل باید فاصله یک متری را بین کپسول و بخاری رعایت نمود. نکته: از خوابیدن کپسول جدا خودداری کنید.
- قطر دودکش داخل دیوار نباید کمتر از قطر دودکش بخاری باشد.
- از کیپ بستن درب و پنجرههای اتاق خودداری کنید چون وسایل گازسوز برای سوختن نیاز به اکسیژن کافی دارند.
- لازم است بین سیستم لوله کشی ساختمان و بخاری گازسوز یک شیر قطع و وصل توپکی نصب شود تا در صورت نیاز یتوان جریان گاز را فورا قطع کرد.
- هر چند ماه یکبار باید اتصالات را از نظر نشت گاز با کف صابون آزمایش کنید.
- فاصلهی بخاری از دیوار نباید کمتر از 30 سانتیمتر باشد.
- از پاشیدن آب به روی شیشه و بدنه خودداری کنید.
- بخاری را در محل مناسبی نصب کنید تا در مقابل جریان هوا باشد.
- حتما از بخاری با دودکش استفاده کنید.
- جهت اتصال بخاری به سیستم لوله کشی گاز از لوله مسی و یا شیلنگ مخصوص گاز استفاده کنید.
- حداکثر طول شیلنگ 1/5 متر و طول لوله ی مسی نباید از 2 متر بیشتر شود.
- عبور شیلنگ گاز از داخل دیوار، سقف و کنف اتاق غیر مجاز است.
- بهتر است از حداقل تعداد زانویی و لوله در نصب استفاده شود.
- در انتهای دودکش باید کلاهکی قرار داده شود که باد گازهای حاصل از آتش سوزی را به داخل بخاری برگشت ندهد.
- انتهای لوله دودکش از بلندترین نقطه ساختمان در پشت بام باید 60 سانتیمتر بلند تر باشد.
- قبل از روشن کردن بخاری، توجه داشته باشید تا اطراف و در نزدیکی بخاری هیچ شی قابل اشتعال وجود نداشته باشد.
- توجه داشته باشید که مکان قرار گرفتن بخاری مسطح بوده و بخاری کاملا تراز باشد.
- جهت حفظ طول عمر شیشه بخاری، شعله را به آرامی کم و زیاد کنید.
- اگر برای سوخت بخاری از کپسول گاز مایع استفاده میکنید، کپسول باید مجهز به رگلاتور استاندارد شده فشار ضعیف باشد.
- در صورت قطع ناگهانی جریان گاز و خاموش شدن بخاری حدود 10 دقیقه صبر کنید و مجددا بخاری را روشن کنید. اگر موفق به روشن کردن شمعک با جرقه زن نشدید، میتوانید دریچه ی کوچک منبع حرارتی را باز و با استفاده از کبریت یا فندک الکتریکی دستی شمعک را روشن کنید.
- ارتفاع استاندارد لوله بخاری از کف و اندازه لوله بخاری را میتوانید در نوشته نصب دودکش بخاری گازی پیدا کنید.
نصاب بخاری گازی
نصب بخاری گازی شاید در نظر اول آسان باشد، اما فراموش نکنید به علت وجود گاز باید نکات ایمنی هنگام نصب بخاری رعایت شود. شرایط نصب بخاری بدون دودکش، انواع لوله بخاری، ارتفاع استاندارد لوله بخاری از کف، طریقه نصب لوله بخاری از پنجره، قطر خروجی لوله و حداکثر طول لوله بخاری گازی از مواردی است که باید بر آن تسلط داشته باشید.
با کمک یک نصاب بخاری گازی میتوانید با خیال راحت و بدون دردسر زمستان گرمی را انتظار داشته باشید. همچنین با سرویس بخاری قبل از راه اندازی آن، نیاز به تعمیر بخاری گازی را کاهش دهید.