علت گرم نشدن آب مصرفی موتورخانه
سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه بسیار آزاردهنده است؛ مخصوصا اگر هوا سرد باشد. در چنین سناریویی باید سریع علت گرم نشدن آب مصرفی موتورخانه پیدا کرد، و وضعیت را به حالت قبل برگرداند.
بهتر است برای رفع این مشکل از یک متخصص تعمیرات موتورخانه کمک گرفت. با ما همراه باشید تا ببینید علت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه چیست و چرا منبع دوجداره گرم نمیشود.
فهرست عناوین
- 10 علت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه چیست؟
- انواع خدمات برای عیب یابی موتورخانه شوفاژ
- عیب یابی موتورخانه به کمک نقشه موتورخانه شوفاژ
- بررسی و تنظیم سیستم موتورخانه شوفاژ برای عیب یابی موتورخانه
- عیب یابی موتورخانه با هواگیری موتورخانه
- تنظیم درجه حرارت موتورخانه برای عیب یابی موتورخانه
- علت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه
- علت ریست شدن مشعل و نیاز به عیب یابی موتور خانه
- عیب یابی مشعل گازوئیلی
- توصیه از زبان یک تعمیرکار موتورخانه
10 علت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه چیست؟
چرا آب مصرفی موتورخانه گرم نمیشود؟ علت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه حتما به دلیل اختلال در کارکرد یکی از اجزای موتورخانه است. مثلا ممکن است مشعل روشن نمیماند یا منبع رسوب کرده باشد؛ حتی هوا گرفتن در لولههای موتورخانه میتواند علت گرم نشدن اب مصرفی موتورخانه باشد.
در نظر داشته باشید، بهتر است خودتان در هر سطحی از دانش مهارتهای فنی هستید، باز هم سرويس و نگهداری موتورخانه را به تعمیرکار مخصوص بسپارید.
به طور کلی سرد شدن آب گرم مصرفی موتوخانه ده علت رایج دارد که معمولا شامل موارد زیر میشود:
- سطح پایین آب در دیگ
- دگ بخار برق ندارد
- رسوب کف دیگ
- قطع شدن جریان آب ورودی به دیگ
- خراب شدن ترموستات
- خاموش شدن پیلوت
- اختلالات سیستم احتراق
- هوا گرفتن لوله های آب گرم
- خرابی پمپ برگشت آب گرم
- خاموش شدن سیستم موتورخانه
سطح آب در دیگ کم است
معمولا در دیگ بخار سیستمی تعبیه میشود که نصف حجم مخزن را با آب پر میکند و فشار مخزن را در حدود 12 تا 15 psi نگه میدارد. اگر میزان آب دیگ از این مقدا کمتر است، باید شیر آب را باز کنید تا فشار به 12 psi برسد. با اینکار احتمالا علت گرم نشدن آب مصرفی شوفاژ برطرف میشود.
دیگ بخار برق ندارد
قطع بودن برق دیگ بخار هم میتواند علت گرم نشدن منبع دوجداره شما باشد. گاهی اوقات فیوز کوره یا دیگ بخار به دلایل متفاوتی (از جمله نوسانات شدید برق) به اصطلاح میپرد. برای رفع این اشکال باید وضعیت فیوز را بررسی کنید.
دیگ بخار احتیاج به رسوبگیری دارد
اگر دیگ بخار شما سالهاست که کار میکند، احتمالا به شدت دچار رسوب شده است. این رسوبات هم میتوانند علت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه باشند. برای رفع این مسئله پیشنهاد میکنیم از متخصصان مجرب برای رسوبگیری دیگ بخار کمک بگیرید.
جریان آب ورودی به دیگ قطع شده است
گاهی هم شیر گاز بویلر قطع میشود، و در نتیجه آن آب به مخزن بخار نمیرسد. برای رفع علت گرم نشدن آب مصرفی موتورخانه در این لازم است شیر گاز بویلر را بررسی کنید.
ترموستات خراب شده است
خراب شدن ترموستات، این قطعه فوقالعاده حیاتی، یا بهم ریختن تنظیمات آن هم میتواند روند کار موتورخانه را مختل کند. اگر صرفا تنظیمات بهم ریخته باشد، باید ترموستات را به شکل دستی دوباره برنامهریزی کنید.
اگر این راه حل علت گرم نشدن منبع دوجداره را حل نکرد، باید به ترموستات را عیبیابی کرد.
پیلوت خاموش شده است
گاهی پیلوت به درستی کار نمیکند، یا به کلی خاموش شده است. برای برطرف کردن این مشکل یکبار پیلوت را خاموش، و سپس آن را روشن کنید (اگر خاموش است، روشن کنید).
سیستم احتراق مشکل پیدا کرده است
آخرین ایرادی که میتواند منجر به سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه شود، معیوب شدن سیستم احتراق است.
برخی از دیگهای ایستاده (معمولا آنهایی که قدیمی هستند)، بخاری ندارد. به همین دلیل، سیستم احتراق این نوع مشعلها دچار مشکل میشود. برای جدول عیب یابی مشعل گازی و رفع این مشکل باید از یک متخصص ماهر کمک بگیرید.
احتیاج به هواگیری لوله های آب گرم
هوا گرفتن لولههای مدار آب گرم یکی از علتهای سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه است. در حالت عادی تنها زمانی که مدار زیاد کار کرده باشد نیاز به هواگیری لوله کشی آب گرم است.
با این حال در مواقعی که منابع آب گرم عوض شوند یا لوله کشی موتورخانه، دیگ و پمپ ها تعمیر یا تعویض شود، لازم تا مسیر لوله کشی آب گرم در مدار هواگیری شود.
اگر به راهنمایی و اطلاعات در این مورد نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم مقاله نحوه هواگیری شوفاژ موتورخانه را مطالعه کنید.
از کار افتادن پمپ برگشت آب گرم
کاربرد پمپ سیرکوله آب گرم در این است که به طور مداوم آب گرم را در مسیر لوله کشی در جریان باشد و به محض باز کردن شیر، آب گرم در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.
خراب شدن یا از کار افتاد پمپ برگشت آب گرم باعث میشود تا آب گرم با تاخیر زیادی وارد لولهها شود و به دست مصرف کننده برسد.
خاموشی سیستم موتورخانه
اگر سیستم موتورخانه به دلیل قطعی برق یا گاز خاموش شود، آب گرم مصرفی نیز سرد خواهد شد. معمولا بعد از خاموش شدن موتورخانه، بسته به ظرفیت موتورخانه و میزان مصرف، تا چند ساعتی آب گرم در مسیر هست.
بعد از وصل شدن برق یا گاز باز هم بسته به ظرفیت موتورخانه یک الی دو ساعت زمان میبرد تا آب گرم مجدد در مدار قرار بگیرد. قطع و وصلی مداوم موتورخانه ممکن است موجب خرابی مشعل یا دیگر قطعات موتورخانه شود.
انواع خدمات برای عیب یابی موتورخانه شوفاژ
پس از نصب موتورخانه و سیستمهای گرمایشی وابسته به آن مانند نصب پکیج و شوفاژ و همچنین نصب رادیاتور شوفاژ، نباید از توجه به عیبیابی، داشتن برنامه منظم برای سرویس وتعمیر شوفاژخانه، رفع ایرادها و تعمیر موتورخانه غافل شد.
این اقدامات دوام و کارایی سیستم را افزایش داده و با صرفهجویی در هزینهها از بروز اشکالات اساسی هم جلوگیری میکنند.
علاوه به رفع مشکل سرد شدن آب گرم مصرفی (که بالاتر دلایل آن را توضیح دادیم)، در لیست زیر سایر اقدامات رایج روند عیب یابی شوفاژ را میبینید:
- هواگیری منبع دوجداره
- تعمیر مشعل گازی موتورخانه
- تنظیم و هواگیری موتورخانه شوفاژ
- رفع مشکل ریست شدن مشعل شوفاژ
- جرم گیری و عایق کاری موتورخانه شوفاژ
- تعمیر و سرویس موتورخانه و شوفاژخانه
- عیب یابی مشعل گازوئیلی و تنظیم درجه حرارت موتورخانه
- عیب یابی سیستم موتورخانه شوفاژ (عیب یابی شوفاژخانه)
در ادامه این خدمات را دقیقتر بررسی میکنیم.
عیب یابی موتورخانه به کمک نقشه موتورخانه شوفاژ
پیش از دست به کار شدن برای عیب یابی موتورخانه، حتما نقشه موتورخانه را بررسی کنید. اینکار برای این است که اجزای مختلف آن را بشناسید، و سریعتر مشکل موتورخانه ساختمان را پیدا کنید.
اگر نقشه موتورخانه و از آن مهمتر دانش و تجربه کافی را ندارید، باز هم تاکید میکنیم که از یک تعمیرکار پکیج مجرب برای تعمیر موتورخانه در اصفهان کمک بگیرید. چون در صورت نداشتن اطلاعات لازم درباره موتورخانه ساختمان و مشعل آن، ممکن است خسارتهای ناخواستهای را به موتورخانه تأسیسات وارد کنید.
بررسی و تنظیم سیستم موتورخانه شوفاژ برای عیب یابی موتورخانه
با شناخت نوع سیستم موتورخانه شوفاژ بهتر میتوانید عیب یابی موتورخانه را انجام دهید. هر نوع سیستم موتورخانه شوفاژ اجزای متفاوتی دارد و با شناخت این اجزاء سریعتر میتوان عیب یابی موتورخانه را انجام داد.
از لحاظ سوخت مصرفی، سیستم موتورخانه شوفاژ دو نوع متداول دارد: مشعل گازی و گازوئیلی. فرایند عیب یابی موتورخانه برای هرکدام از این سیستمها متفاوت است.
حتما پیش از عیب یابی موتورخانه از تنظیم بودن موتورخانه، بهخصوص مشعل موتورخانه، اطمینان حاصل کنید. گاهی اوقات ممکن است مشکل از مشعل یا تنظیم نبودن موتورخانه باشد، که با تنظیم موتورخانه برطرف میشود.
مطالعه دقیق نقشه موتورخانه شوفاژ که پیشتر به آن اشاره کردیم هم میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
عیب یابی موتورخانه با هواگیری موتورخانه
وجود هوا در لولههای موتورخانه ساختمان باعث میشود آب گرم به طور کامل در لولهها و رادیاتورها به گردش در نیاید. معمولا گرم بودن قسمت پایین رادیاتور و لولهها، خنک بودن قسمت بالای آنها، شوفاژ گرم است ولی آب سرد و حتی اینکه سیستم موتورخانه ساختمان به درستی کار میکند ولی شوفاژها گرم نمیشوند، نشانه وجود هوا در موتورخانه ساختمان است.
اگر در روند عیب یابی موتورخانه متوجه وجود هوا در لولهها شدید، پس از بررسی نقشه موتورخانه شوفاژ و بررسی سیستم موتورخانه شوفاژ (با توجه به دفترچه راهنمای موتورخانه ساختمان یا مشورت با تعمیرکار موتورخانه)، هواگیری موتورخانه را انجام دهید.
برای هواگیری موتورخانه از شیرهای مخصوص تعبیهشده برای هواگیری در موتورخانه تأسیسات و در منزل از دریچه روی رادیاتور استفاده کنید؛ البته رعایت کلیه نکات ایمنی فراموش نشود.
تنظیم درجه حرارت موتورخانه برای عیب یابی موتورخانه
گاهی ممکن است به دلیل عدم تنظیم درجه حرارت موتورخانه (مخصوصا بالا بودن درجه حرارت مشعل موتورخانه) مشکلات دیگری برای موتورخانه تأسیسات پیش بیاید.
با تنظیم درجه حرارت موتورخانه علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی، از به وجود آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری میکنید، و متحمل هزینههای دستمزد عیب یابی موتورخانه توسط تعمیرکار شوفاژ و تعمیر موتورخانه هم نخواهید شد.
جهت تنظیم درجه حرارت موتورخانه حتما طبق توصیه سازنده موتورخانه ساختمان عمل کنید، تا بیشترین تاثیر را در کاهش میزان مصرف انرژی و بهبود عملکرد آن داشته باشد.
علت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه
علت گرم نشدن آب مصرفی شوفاژ و منبع دوجداره را بالاتر کامل توضیح دادیم. در صورت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه ابتدا مشعل موتورخانه را چک کنید. در صورت خاموش بودن، علت خاموش شدن مشعل را جستجو کنید.
اگر در فصل سرما با این مشکل مواجه شدید و لازم بود آن را به صورت اورژانسی رفع کنید، درخواست عیب یابی و تعمیر موتورخانه در شیراز یا سایر شهرها را در «خدمت از ما» ثبت کنید.
با اینکار به سرعت میتوانید یک تعمیر کار موتورخانه تأسیسات حرفهای را پیدا کنید تا مشکل شما را رفع کند؛ بدون مختل شدن آسایش ساکنان ساختمان، سرماخوردگی و ...
علت ریست شدن مشعل و نیاز به عیب یابی موتور خانه
علت ریست شدن مشعل را میتوان در بخشهای مختلفی جستوجو کرد. برای عیبیابی ابتدا برق (وصل بودن سیم ارت) و سیمکشی برق مشعل، معیوب بودن رله، برعکس بودن نازل را بررسی کنید.
اگر این بخشها مشکل نداشتند، سپس مسیر سوخت، لولهها، شیرها، شلنگها و رگلاتورهای مشعل، و همچنین وضعیت کلیدهای پنل کنترل را بررسی کنید.
قبل از بررسی علت ریست شدن مشعل هم توصیه میکنیم که حتما نقشه موتورخانه را مطالعه کنید. در لیست زیر علت ریست شدن مشعل و عیبیابی موتورخانه را کوتاه توضیح دادهایم:
- مشکلات مربوط به شعله
- وجود ایراد در سیستم جرقهزنی (مانند اتصال الکترود به بدنه)
- کثیف شدن فیلتر مشعل (که باید آن را تمیز یا تعویض کرد)
- وجود ایراد در نوع سوختن شعله (مانند خام سوختن)
- وجود ایراد در کنترلکنندههای شعله
- مشکلات مربوط به گاز
- خرابی کلید فشار گاز (که باید تعویض یا تعویض شود)
- کاهش فشار گاز در فصل سرما (که به خاطر مصرف زیاد و طبیعی است)
- مشکل در سیستم هوارسانی و تنظیمکنندههای فشار هوا و سوخت (ممکن است دریچه تنظیم هوای ورودی بر اثر لرزش مشعل تغییر کرده باشد، و با ورود میزان هوای کمتر/بیشتر از حد لازم مشعل ریست شود)
- سایر مشکلات موتورخانه
- وجود ایراد در عملکرد دودکش دیگ
- وجود ایراد در سیستم سوخترسانی (در مشعلهای گازی علمک، شیرهای گاز، فیلتر، شلنگ گاز را بررسی کنید؛ و در مشعلهای گازوئیلی مسیر انتقال گازوئیل از ورودی پمپ، فیلتر و خود پمپ گازوئیل را)
عیب یابی مشعل گازوئیلی
در عیب یابی مشعل گازوئیلی تقریبا مشابه روند عیب یابی موتورخانه گازی عمل میکنیم. با این تفاوت که اینجا ابتدا مخزن را چک میکنیم و از خالی نبودن مخزن مطمئن میشویم.
سپس شیرها، فیلترها و پمپ گازوئیل را چک میکنیم تا از جریان داشتن گازوئیل به مشعل مطمئن شویم، و اگر مشکلی نبود اجزای دیگر مشعل را بررسی کنیم.
توصیه از زبان یک تعمیرکار موتورخانه
توجه داشته باشید که در فرایند عیب یابی موتورخانه، عایقکاری موتورخانه را تخریب نکنید. و اگر جایی جهت بررسی لولههای موتورخانه ساختمان عایق محلی را کنار زدید، آن را دوباره به حالت اول برگردانید. چون عایقها نقش مهمی در حفظ دما، کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینهها دارند.
امیدواریم با دلایل گرم نشدن منبع دوجداره و علت سرد شدن آب گرم مصرفی موتورخانه و روند کلی عیبیابی این سیستمها آشنا شده باشید. همانطور که دیدید، برای عیب یابی موتورخانه باید علاوه بر دانش عمیق درباره موتورخانه تأسیسات، مشعل موتورخانه و اصولا سیستم موتورخانه شوفاژ، تجربه کافی نیز داشته باشید.
با این حال، حتی پس از اینکه خودتان علت گرم نشدن اب مصرفی موتورخانه را پیدا کردید، بهتر است برای تنظیم موتورخانه یا مشعل موتورخانه، و کارهای تخصصیتر، یک تعمیرکار قابل اعتماد را استخدام کنید.
با ثبت رایگان درخواستتان در وبسایت یا «خدمت از ما» میتوانید سریعا بهترین متخصصان شهرتان را پیدا کنید.