تعمیر کابینت باد کرده و ام دی اف آب خورده
کابینتهای آشپزخانه، نه تنها به عنوان محلی برای نگهداری وسایل، بلکه به عنوان یکی از اجزای اصلی دکوراسیون داخلی منزل شناخته میشوند. این کابینتها ممکن است به مرور و بر اثر نگهداری نادرست، در معرض رطوبت و تغییرات دما قرار گرفته و باد کنند.
ما در این مطلب تصمیم داریم دلایل خیس شدن کابینت ام دی اف و روشهای جلوگیری از آن را بررسی کنیم. همچنین روشهایی برای تعمیر کابینت باد کرده به شما آموزش خواهیم داد.
فهرست عناوین
آیا کابینت بادکرده قابل تعمیر است؟
"کابینتم باد کرده؛ آیا امکان تعمیر آن وجود دارد؟" این سوال از چندین کابینت ساز مختلف پرسیده شده و جوابهای ضد و نقیضی به آن دادهاند. اکثر کابینت سازان عقیده دارند که متاسفانه امکان ترمیم ام دی اف اب خورده وجود ندارد؛ چرا که ام دی اف یک متریال حساس به رطوبت است.
اما برخی دیگر عقیده دارند که اگر شدت باد کردن و آب خوردگی کابینت زیاد نباشد، میتوان از طریق ترمیم صفحه کابینت یا روشهای دیگر، این مشکل را حل کرد.
به عبارت دقیقتر، اگر رطوبت به عمق ورقهای کابینت نفوذ نکرده باشد، امکان سمباده زنی سطح باد کرده و ترمیم آن وجود دارد؛ در غیر این صورت راهی جز تعویض درب کابینت یا قسمتهای دیگر آن باقی نمیماند.
دلیل باد کردن و متورم شدن کابینت چیست؟
بلند شدن روکش کابینت ام دی اف و باد کردن ورقهای کابینت، دلایل مختلفی دارد. شناخت این دلایل به شما کمک میکند از آسیب بیشتر کابینتهایتان جلوگیری کرده و منشا اصلی مشکل را برطرف کنید. این دلایل عبارتند از:
- نفوذ آب: شایع ترین دلیل، نفوذ آب به داخل چوب یا ام دی اف کابینت است. این اتفاق می تواند به دلیل نشتی لوله ها، ریختن آب روی کابینت، یا حتی رطوبت زیاد هوا رخ دهد.
- کیفیت نامناسب مواد اولیه: استفاده از ام دی اف با کیفیت پایین که تراکم کمی دارد، باعث جذب بیشتر رطوبت و در نتیجه تورم می شود.
- انبساط و انقباض: تغییرات شدید دما می تواند باعث انبساط و انقباض چوب یا ام دی اف کابینت شود که به مرور زمان منجر به باد کردن، ترک خوردگی یا جدا شدن روکش کابینت خواهد شد.
- نصب غیر اصولی: ماهر نبودن نصاب کابینت و عدم رعایت اصول مثل آب بندی درست، فاصله مناسب کابینت از دیوار و... هم میتواند به خیس شدن کابینت ام دی اف منجر شود.
- حشرات و قارچ: اگر رطوبت برای مدت طولانی در کابینت باقی بماند، می تواند باعث رشد قارچ ها و حشرات چوبخوار شود که در نهایت منجر به پوسیدگی و باد کردن کابینت خواهد شد.
توصیههایی برای جلوگیری از باد کردن کابینتها
بهتر است قبل از اینکه به فکر تعمیر کابینت باد کرده بیفتید و به این نتیجه برسید که کابینتم باد کرده، راهی برای جلوگیری از این مشکل پیدا کنید. خوشبختانه با راهکارهای ساده ولی موثر میتوان از بلند شدن روکش کابینت ام دی اف جلوگیری کرد. در اینجا به برخی از این راهکارها اشاره میکنیم:
- اولین و مهمترین قدم، بررسی و رفع هرگونه نشتی آب در سینک ظرفشویی، لولهها و اتصالات است. حتی یک نشتی کوچک میتواند به مرور زمان باعث آسیب جدی به کابینتها شود.
- مطمئن شوید که آشپزخانه شما تهویه مناسبی دارد. استفاده از هود در هنگام پخت و پز و باز کردن پنجرهها به گردش هوا و کاهش رطوبت کمک میکند.
- در صورت ریختن آب روی کابینت، بلافاصله آن را با دستمال خشک کنید و اجازه ندهید آب برای مدت طولانی روی سطح کابینت بماند.
- از رنگ یا برچسبهای محافظ و ضد آب استفاده کنید؛ البته یکی از معایب برچسب کابینت این است که ظاهر و طرح و رنگ اصلی کابینت شما را پنهان میکند و برای کابینتهای قدیمی مناسب است.
- حتما در زمان نصب کابینتها از متریالهای با کیفیت و ضد آب استفاده کنید.
- نصب کابینتهای خود را به افراد حرفهای بسپارید که این کار را طبق اصول انجام دهند.
آیا ام دی اف آب خورده قابل ترمیم است؟
ترمیم ام دی اف اب خورده در صورتی که شدت آب خوردگی آن بسیار زیاد باشد، وجود نخواهد داشت. حتی اگر به بهترین متخصصین حوزه تعمیر و خرده کاری کابینت در شرق تهران یا مناطق دیگر هم مراجعه کنید، یا از انجام این کار خودداری میکنند یا اینکه به شما میگویند هزینه تعمیر به مراتب از تعویض بیشتر خواهد شد.
اما اگر شدت آسیب و آب خوردگی زیاد نباشد، میتوان با روشهای خاصی به تعمیر کابینت باد کرده پرداخت.
مراحل ترمیم ام دی اف آب خورده
در صورت خیس شدن کابینت ام دی اف و بلند شدن روکش آن، میتوانید با دنبال کردن مراحل زیر، این مشکل را برطرف کرده و کابینتهایتان را تعمیر کنید:
مرحله اول: آماده کردن کابینتها
در ابتدا باید قطعات کابینت مثل لولا، دستگیره و... را جدا کنید؛ همچنین در صورت لزوم، درب کابینتها را هم باز کرده و بیرون بیاورید.
اگر کابینتها هنوز رطوبت دارند، از طریق باد سشوار یا باز گذاشتن پنجرهها برای چند روز، آنها را خشک کنید.
مرحله دوم: سنباده کشیدن
اگر فقط تورم سطحی وجود دارد، می توانید با استفاده از سنباده نرم، سطح ام دی اف را صاف کنید. سنباده زدن را حتما به آرامی و با دقت بالایی انجام دهید. اگر آب خوردگی به عمق ام دی اف نفوذ کرده و باعث پوسیدگی شده است، باید قسمت آسیب دیده را به طور کامل جدا کنید.
مرحله سوم: استفاده از پر کننده
در این مرحله برای ترمیم ام دی اف اب خورده، باید خش خوردگی یا فرو رفتگیها و مناطقی که در قسمت قبل جدا کردید را با یک پر کننده مناسب مثل بتونه ترمیم کنید.
اگر عمق فرو رفتگی زیاد باشد، ناچارید از خرده چوب و چسب چوبهای قوی برای پر کردن آن استفاده نمایید. حالا مجددا سطح کار را سنباده بکشید تا کاملا صاف و یکدست شود.
مرحله چهارم: استفاده از پوشش اولیه بر پایه لاک جلا
در این مرحله، باید از یک لایه زیر ساز بر پایه لاک جلا استفاده کنید تا لکهها و آسیبهای جزیی سطح کار از بین بروند.
مرحله پنجم: رنگ کردن کابینتها
در این مرحله از تعمیر کابینت باد کرده، باید کابینتهای خود را رنگ آمیزی کرده و برای استفاده مجدد، آماده کنید. شاید در این مرحله نیاز به تعویض روکش کابینت هم داشته باشید.
در نهایت، این بار که کابینتها را تعمیر و نصب کردید، از عدم نشتی لولهها یا عدم وجود هر عامل دیگری که منجر به نم گرفتن و خراب شدن کابینت میشود، اطمینان حاصل کنید.
در این مطلب سعی کردیم در مورد تعمیر کابینت باد کرده با شما عزیزان صحبت کنیم. همانطور که متوجه شدید، اگر شدت آسیب و باد کردگی کابینت زیاد نباشد، امکان تعمیر آن وجود خواهد داشت.
برای ترمیم ام دی اف اب خورده به شکل اصولی و با کمترین آسیب و خسارت، میتوانید همین حالا درخواست خود را ثبت کرده تا از بهترین تعمیرکار کابینت در شهرتان خدمات دریافت کنید.