انواع روکش مصنوعی کابینت

ثبت درخواست " تعمیر کابینت "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
انواع روکش مصنوعی کابینت

کمتر متریالی مانند روکش کابینت می‌تواند ظاهر کابینت‌ها و دکور آشپزخانه شما را به یکباره (و با هزینه پایین) متحول کند. یک روکش کابینت در بازار یا طبیعی است، یا مصنوعی. به دلیل قیمت بالای نمونه‌های طبیعی، انواع روکش مصنوعی کابینت رواج و محبوبیت بالاتری دارند.

در حال حاضر نمونه‌های گوناگونی از انواع روکش مصنوعی کابینت تولید و استفاده می‌شود؛ اما معروف‌ترین و کاربردی‌ترین آنها قطعا روکش ام دی اف چسبی است. این روکش‌ها، جدا از طبیعی یا مصنوعی بودن، علاوه بر زیبایی و تنوع، مقاومت و طول عمر کمدها را هم افزایش می‌دهند.

در این پست قصد داریم با انواع روکش مصنوعی کابینت و ویژگی‌های منحصربه‌فرد هرکدام از آنها آشنا شویم. با مجله «خدمت از ما» همراه باشید.

روکش چسبی کابینت

 

انواع روکش کابینت

انواع روکش مصنوعی کابینت به صورت روکش چسبی کابینت، روکش صفحه کابینت و روکش کابینت هایگلاس در فروشگاه‌های مربوطه عرضه می‌شوند. البته روکش‌های طبیعی چوب هم طرفداران خاص خود را دارد (هرچه باشد، هزینه آنها از یک کابینت تمام‌چوب اقتصادی‌تر است).

اما به دلیل مناسب بودن روکش چوب مصنوعی و البته ویژگی‌های کاربردی‌شان، در ادامه این روکش‌ها و آنچه آنها را خاص می‌کند بررسی می‌کنم. پس از مطالعه این مطلب، می‌توانید بهترین روکش کابینت چسبی یا صفحه‌ای ایده‌آل‌تان را پیدا و انتخاب کنید.

 

روکش اکریلیک

روکش اکریلیک یک ماده ترموپلاستیک با فرم‌پذیری و انعطاف‌پذیری بالا، و البته از رایج‌ترین انواع روکش مصنوعی کابینت است. روکش چسبی کابینت با این جنس سطحی براق و درخشنده دارد، و تنوع طرح و رنگ آن حیرت‌آور است.

از جمله مزایای روکش کابینت اکریلیک می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ضد آب و پوسیدگی
  • مقاومت بالا در برابر ضربه، و خاصیت ترمیم‌پذیری پس از آسیب دیدن
  • مقاومت بالا در برابر اشعه‌هایی مانند اشعه فرابنفش (UV) و عدم تغییر رنگ
  • عدم رنگ‌پریدگی و ساییدگی در صورت شستشوهای مکرر با مواد شوینده و ضدعفونی
  • انعکاس نور در تمامی نقاط آشپزخانه و بزرگ‌تر و زیباتر نشان دادن فضا (به لطف سطح براقی که این روکش کابینت چسبی دارد)

 

روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت

 

روکش اچ پی ال (HPL)

روکش کابینت اچ پی ال در واقع یک لمینت تحت فشار است، که از لایه‌های متعددی مانند کاغذ کرافت، کاغذ رنگی، رزین ملامین و رزین فنلیک تولید می‌شود. به همین دلیل، این روکش بین انواع روکش مصنوعی کابینت مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر رطوبت، حرارت، آلودگی مواد شیمیایی و تغییر رنگ از خود نشان می‌دهد.

تنوع بالای نیز از خصوصیات این روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت است. اما اگر چیزی بتواند شما را قانع کند که به جای نمونه‌های فوق محبوب (مانند روکش ام دی اف چسبی) سراغ آن بروید، لیست ویژگی‌های قابل توجه آن است:

  • عدم پوسیدگی، ترک خوردن و ورق ورق شدن به مرور زمان
  • عدم تغییر رنگ در برابر خورشید و چراغ‌های هالوژن
  • تحمل بی‌نظیر در برابر شوک حرارتی
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • قابلیت شستشو
  • ضد خش

 

روکش ام دی اف چسبی

 

روکش کابینت ملامینه

اگر لزوما به دنبال یک روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت نیستند، یا نمی‌خواهید از یک روکش ام دی اف چسبی روی کابینت‌های MDFتان استفاده کنید، این روکش را در ذهن داشته باشید.

روکش ملامینه در واقع رایج‌ترین روکش برای کابینت های ام دی ملامینه است، که از کاغذهای دکوراتیو و چسب ملامین فرم آلئید ساخته می‌شود. از نظر فنی، ملامینه یک روکش ام دی اف چسبی نیست؛ چون بدون نیاز به چسب مستقیم روی ام دی اف نصب می‌شود.

یکی از ویژگی‌های جذاب کابینت با روکش ملامینه این است که لبه‌های آن را می‌توان ماشین کاری، و سپس لبه‌ها را با نوار لبه چسبانی کرد. نوارهای لبه چسبانی را هم می‌توان از روکش ملامینه تهیه کرد، تا لبه و سطح کابینت با هم هارمونی و هماهنگی داشته باشند.

سایر ویژگی‌های مثبت این روکش غیرچسبی کابینت ام دی اف هم عبارت‌اند از:

  • قابلیت شستشو
  • مقاومت بالا در برابر خراش، رطوبت، حرارت و ساییدگی
  • قیمت مناسب در مقایسه با انواع روکش مصنوعی کابینت
  • دارای سطح صاف با ضخامت و چگالی مناسب و البته رنگ‌ها و طرح‌های متنوع

 

روکش ملامینه کابینت

 

روکش پی وی سی (روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت)

روکش PVC یا وینیل در واقع ورقه‌های پلاستیکی با قابلیت انعطاف‌پذیری بالا هستند. مانند هر روکش کابینت چسبی، این نمونه‌های هم تنوع بی‌نظیری دارند، هم در طرح و هم در ضخامت.

به لطف انعطاف بالای این روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت، از آنها برای روکش کردن در و لبه کابینت و ساخت پروفیل استفاده می‌شود. مهمترین مزایای این نوع روکش کابینت را در ادامه می‌بینید:

  • کاملا ضد آب
  • دوام و طول عمر شگفت‌انگیز
  • از نظر اقتصادی مقرون به صرفه
  • امکان ایجاد شیارهای V شکل روی تخته
  • پوسته پوسته نشدن با گذشت زمان و نگهداری بسیار ساده
  • مقاومت بالای کابینت روکش‌شده با PVC در برابر حرارت و رطوبت

 

روکش کاغذی یا لترون

فویل‌های کاغذی یا به اصلاح لترون، یکی دیگر از انواع روکش‌ مصنوعی کابینت هستند که درب کابینت‌های ام دی اف را می‌پوشانند. روکش لترون از یک لایه کاغذ دکوراتیو آغشته به رزین ملامین فرم آلدئيد ساخته می‌شود.

این روکش ام دی اف چسبی در ابعاد مختلف به صورت مات یا براق و ساده یا طرح‌دار استفاده می‌شود. البته روکش لترون علاوه بر ام دی اف، برای پروفیل‌ها و لبه‌های کابینت هم کاربرد دارد.

این روکش چسبی کابینت ام دی اف در برابر خش، ساییدگی و رطوبت مقاومت کمتری دارد. اما نمی‌توان این موضوع را نادید گرفت که ابن متریال یکی از ارزان‌ترین نمونه‌های روکش کابینت دکوراتیو است، و به واسطه طرح‌های زیبایش در طراحی دکوراسیون کاربرد زیادی دارد.

 

روکش کابینت چسبی

 

روکش کابینت هایگلاس

اگر یک رقیب برای محبوبیت روکش ام دی اف چسبی وجود داشته باشد، بدون شک روکش هایگلاس است. این روکش کابینت براق و مدرن از پلاستیکی با نام پلی گلاس و پلی کربنات ساخته می‌شود؛ و البته مدل مات آن هم در بازار موجود است.

این روکش چسبی کابینت تداعی‌کننده شیشه است، اما از آن سبک‌تر و بسیار مقاوم‌تر است. در بازار نمونه‌های مختلفی از این روکش را پیدا می‌کنید. مطمئن شوید که باکیفیت‌ترین را انتخاب می‌کنید، تا روکش کابینت ظرف مدت کوتاهی دچار لب‌پریدگی هنگام برش نشوند.

 

روکش لمینت و لمینت پست فرم

این روکش از MDF یا تخته سهلایی ضد آب که روی آنها چند لایه میکا قرار گرفته است، ساخته می‌شود. روکش لمینت بعد از برش با نوار پی وی سی، آلومینیوم یا مهره‌های چوبی روی کابینت محکم می‌شود.

این روکش به لطف مقاومت و تنوعی که دارد (هردو نمونه مات و براق)، مانند روکش چسبی کابینت ام دی اف و روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص داده است.

یک نوع دیگر از این روکش نیز تولید می‌شود، که به آن لمینت پست فرم می‌گویند. فناوری تولید این نمونه پیشرفته‌تر است، و در فرآیند تهیه آن میکای چندلایه انعطاف‌پذیر روی ام دی اف ضد آب محکم یا روی تخته سه‌لایی ضد رطوبت ام آر نصب می‌شود.

تیزی لبه‌های لمینت پست فرم (چه مات و چه براق) کمتر، مقاومت آن بیشتر و ظاهرش یک‌دست‌تر است. اگر هدف‌تان داشتن آشپزخانه‌ای مدرن است، احتمالا این روکش کابینت چسبی همان چیزی است که دنبال آن هستید.

 

روکش چسبی کابینت ام دی اف

 

روکش کابینت چسبی ممبران

روکش ممبران از ورقه‌های نازک فویل که روی تخته سه لایی BWR یا MDF ضد آب نصب شده‌اند، تهیه می‌شود. ویژگی‌ای که این نمونه را از یک روکش ام دی اف چسبی معمول متمایز می‌کند، امکان حکاکی روی آن است.

این روکش جذابیت ظاهری انکارنشدنی‌ای دارد، و سلیقه‌های متفاوت را به راحتی برآورد می‌کند. این روکش مدرن مزایای دیگر هم دارد، از جمله مقاومت در برابر رطوبت و داشتن رنگ ثابت.

بین انواع روکش مصنوعی کابینت، کدام مناسب شماست؟

امیدواریم با انواع روکش کابینت و ویژگی‌های هریک به خوبی آشنا شده باشید، و حالا (با داشتن اطلاعات بیشتر) بهتر بتوانید روکش ایده‌آل‌تان را پیدا کنید. البته باید بگوییم روکش چوب یا ونیر، آلومینیوم و حتی رنگ‌های مخصوص هم می‌توانند از گزینه‌های شما باشند. البته برای بهترین انتخاب، خوب است با طراحان هم داخلی مشورت کنید.

پس از مشخص شدن نوع روکش کابینت چسبی هم حتما از یک کارشناس ماهر باتجربه برای نصب آن کمک بگیرید. هیچ‌چیز به اندازه نصب ناشیانه روکش چسبی کابینت ام دی اف یا روکش پلاستیکی نسوز روی کابینت نمی‌تواند چهره آشپزخانه‌تان را زمخت نشان دهد.

برای پیدا کردن هرکدام از این متخصصین نصب و طراحی کابینت و همچنین تعمیرکار کابینت در تهران و سایر شهرهای دیگر، کافی است درخواست‌تان را در اپ یا وبسایت «خدمت از ما» ثبت کنید. ما سریعا شما را به تعدادی از متخصصان برتر وصل خواهیم کرد.

4.5 امتیاز از 1656 رای


تعمیر کابینت
برای سرویس تعمیر کابینت از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین