نحوه تعویض تیوپ منبع تحت فشار
تعویض تیوپ منبع تحت فشار، از خدمات تاسیساتی ساختمان است که میتوانید، برای انجام تعویض تیوپ منبع تحت فشار ساختمان، تنظیم باد تیوپ مخزن تحت فشار پمپ آب خانگی و ... از تعمیرکاران و تکنسین های خدمت از ما کمک بگیرید. حال برای دسترسی به تکنسین برای تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی و برای آشنایی با نحوه تعویض آن و قیمت پمپ منبع تحت فشار در ادامه همراه مجله خدمت از ما باشید.
منبع تحت فشار پمپ آب خانگی چیست؟
قبل از اینکه با نحوه تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی، لازم دانستیم که اول شما را با منبع فشار پمپ آب خانگی بیشتر آشنا کنیم. پمپ های آب خانگی معمولا دارای مخزن تحت فشار هستند. در واقع لزوم استفاده از مخزن تحت فشار در کنار پمپ، افزایش طول عمر پمپ آب، جلوگیری از مصرف بیش از حد انرژی و افزایش کارایی و عملکرد صحیح پمپ آب خانگی است.
نحوه عملکرد منبع تحت فشار پمپ آب چگونه است؟
یک عدد تیوپ پلاستیکی، در داخل منبع تحت فشار پمپ آب خانگی قرار دارد که با کمک باد پر میشود. البته تنظیم میزان باد تیوپ مخزن تحت فشار پمپ آب خانگی بسیار مهم است که بین 25 تا 35 psi باشد. قسمت خشک منبع، تیوپ داخل منبع تحت فشار محسوب میشود و قسمت تر منبع همان قسمتی است که با آب پر میشود و با توجه به فشار باد داخل توپ مقدار آب مورد نیاز به پمپ آب خانگی ارسال میشود. بنابراین لزوم سالم بودن تیوپ داخل منبع و حجم باد داخل آن در روند کار پمپ و منبع بسیار مهم است.
دلایل خرابی تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی:
- یکی از دلایل اصلی خرابی تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی، از دست دادن حالت لاستیکی تیوپ به دلیل عمر بالای منبع و تیوپ داخل آن است.
- از دیگر دلایل خرابی تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب، سوراخ شدن تیوپ به دلایل مختلف از جمله باد شدن اضافی تیوپ و همچنین زنگ زدن بدنه منبع است.
در چنین شرایطی تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی، تنها راه حل است. خیلی از افراد به جای تعویض تیوپ منبع تحت فشار، به سراغ تعمیر آن میرود که باید بگوییم در چنین شرایطی تعمیر تیوپ منبع تحت فشار هیچ کارایی ندارد. پس برای تعویض تیوپ تحت فشار پمپ آب خانگی هرچه زودتر دست به کار شوید.
مراحل تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی:
- در مرحله اول تعویض تیوپ منبع تحت فشار باید منبع تحت فشار را از سیستم لوله کشی جدا کنید.
- سپس کلاهک شیر هوای سوزنی را بردارید و پین آن را فشار دهید تا هوا تخلیه گردد.
- در مرحله سوم تعویض تیوپ منبع تحت فشار، منبع را روی زمین بخوابانید تا آب داخل آن به ظور کامل تخلیه شود.
- سپس بعد از آن، مهره های فلنج را از انتهای منبع به کمک آچار باز کنید.
- در مرحله چهارم تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی، تیوپ را با حرکت دورانی دست پیچانده و به سمت بیرون بکشید.
- بعد از ان، داخل منبع فلزی و همچنین لبه ها را به کمک سمباده از هر گونه ناصافی و رسوبات احتمالی پاک کنید.
- مخزن را دوباره به پهلو بخوابانید تا عملیات نصب تیوپ راحت تر انجام گیرد.
- تیوپ جدید را در حالی که با حرکت دورانی دست همزمان فشرده ساخته و لوله کنید ( مانند چلاندن لباس )و به سمت داخل محفظه فلزی هل بدهید.
- پس از چفت شدن لبه تیوب ( در صورت لزوم کمی آن را بیرون بکشید ) و لبه محفظه فلزی با وارد ساختن دست خود داخل تیوپ هر گونه پیچ و تاب خوردگی را رفع کنید.
- در این مرحله از تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی، پس از اطمینان از قرار گیری صحیح لبه خارجی تیوپ روی دهانه محفظه فلزی و کنترل آن ، اتصال فلنچ را روی دهانه محفظه فلزی قرار دهید.
- فلنج را طوری قرار میدهیم که به خوبی لبه های تیوپ را بپوشاند تا پس از بستن پیچها منبع کاملا آب بند شود.
- دقت داشته باشید که مهره ای که فلنج را نگه میدارد به صورت ضربدری با آچار مخصوص محکم میکنیم.
- در این مرحله از تعویض تیوپ منبع تحت فشار، قبل ار اتصال مجدد منبع تحت فشار به شبکه آن را به اندازه مورد نیاز به وسله تلمبه یا کمپرسور ، باد نمایید. میتوانید از آپاراتی ها کمک بگیرید.
- فشار باد اوابه باید به اندازه ۰٫۱۴ بار یا حداکثر ۱۰ درصد کمتر از فشار استارت پمپ منزلتان باد کنید. توجه فرمایید میزان کمتر باد موجب کاهش عمر تیوپ میگردد.
- در مرحله آخر تعویض تیوپ تحت فشار پمپ آب، قبل از اتصال به شبکه آبررسانی ساختمان دور اتصال خروجی فلنج را با نوار تفلون می پیچانیم تا درزگیری شود و بعد از اتصال کاملا آب بندی شوند.
نحوه تشخیص ترکیدگی تیوپ منبع تحت فشار
- اگر آب از پین شیر سوزنی خارج شد یعنی اینکه تیوپ منبع تحت فاشر، پاره شده است.
- اگر همراه آب از شیرآلات ساختمان، هوا خارج شود؛ تیوپ منبع پاره شده است.
- یکی دیگر از روش های تشخیص ترکیدگی تیوپ منبع تحت فشار، تغییر در مزه و بو آب شرب است. زمانیکه هر نوع تغییر در ساختار آب احساس کردید که کیفیت و ظاهر آب از قبیل بو، مزه، رنگ و طعم آن تغییر کرده و طبیعی نیست میتوان از خرابی منبع تحت فشار باشد.
- عدم خروج آب از منبع تحت فشار با وجود پر یا نیمه پر بودن منبع تحت فشار از آب، نشان دهنده پاره شدن تیوپ است.
- یکی از علائم اصلی و مهم خرابی تیوپ مخزن، روشن و خاموش شدن مکرر پمپ آب است. که اگر این روند همچنان ادامه داشته باشد و به موقع نسبت به رفع آن اقدام نکنید آسیب های جدی به همراه دارد.
تعمیر ترکیدگی تیوپ منبع تحت فشار
بیشتر افراد تکنسین باور دارند که تیوپ منبع تحت فشار، در صورت خراب شدن و یا پاره شدن باید تعویض کرد. در واقع در این شرایط تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ تنها راه حل است که سخن درستی هم است. زیرا نتیجه این کار میتواند برای شما رضایت بخش باشد. معمولا هنگامی یک تیوپ منبع تحت فشار آب پاره میشود و آب وارد قسمت های دیگر مخزن فولادی میگردد تیوپ به پایین منبع انبساط بسته سقوط می کند و مانع تخلیه آب از منبع میگردد.
در این حالت برای پمپ آب نیز غیرممکن است تا بتواند آب به داخل منبع انبساط بسته تزریق کند و حتی اگر چنین کاری انجام شود تیوپ سقوط کرده به هم چسبیده است و به همین دلیل مقدار خیلی کمی آب وارد آن میشود و اگر مصرف کننده شیر آب را باز کند پمپ در فواصل زمانی کوتاهی خاموش و روشن میگردد.
علت سوراخ شدن تیوپ منبع تحت فشار
علت سوراخ شدن تیوپ منبع تحت فشار بیشتر به خاطر وجود رسوب و ذرات معلق است. حال برای جلوگیری از سوراخ شدن تیوپ منبع تحت فشار به نکات زیر دقت کنید.
- نصب منبع ذخیره آب قبل از پمپ
- تنظیم مداوم فشار باد تیوپ
- برداشتن ناصافی سطح داخلی منبع هنگام تعویض تیوپ
- انتخاب درست حجم منبع تحت فشار
- تراز نصب نمودن منبع تحت فشار
- خشک بودن مکان نصب
تنظیم میزان فشار باد مخزن تحت فشار پمپ آب خانگی
در خصوص تنظیم باد منبع تحت فشار باید بگوییم که مخزن تحت فشار در هنگام نصب در هر پروژه ساختمانی نیاز به تنظیم مجدد فشار باد دارد. فشار باد مخزن میبایست همیشه کمی کمتر از میزان فشار استارت پمپ باشد. ( ۲psi یا ۰٫۱۴ بار). به خاطر داشته باشید این کار را قبل از ورود آب به مخزن تحت فشار انجام دهید و یا پس از تخلیه کامل آب از داخل مخزن تحت فشار.