نقشه تابلو برق بوستر پمپ

ثبت درخواست " نصب پمپ آب و منبع "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نقشه تابلو برق بوستر پمپ

مدار فرمان بوستر پمپ و نقشه تابلو برق بوستر پمپ یکی از مهمترین قسمت سیستم کنترل یک مجموعه بوستر پمپ است که قصد داریم در این پست به طور کامل در مورد نقشه سیم کشی تابلو برق بوستر پمپ، بررسی تابلو برق بوستر پمپ آبرسانی، عملکرد تابلو کنترل بوستر پمپ و... بپردازیم. پس شمایی که با پمپ آب خانگی و شهری و ... سروکار دارید و می‌خواهید از نقشه تابلو بوستر پمپ اطلاعات مفیدی کسب کنید، پس این مطلب را از دست ندید.

طراحی مدار فرمان بوستر پمپ

طراحی مدار فرمان بوستر پمپ خوب تاثیر مستقیم به نحوه عملکرد، استهلاک اجزای مکانیکی و الکترونیکی و میزان مصرف انرژی دارد. اساس کار مدار فرمان بوستر پمپ یا برای سیستم های آب رسانی در منازل و مصارف شهری، تعبیه می‌شود و یا برای سیستم های آبرسانی آتش نشانی و ایمنی طراحی می‌شود. از این رو باید هدف از ایجاد مدار فرمان بوستر پمپ کاملا مشخص شود، و سپس پیاده سازی و طراحی شود.

 

طراحی مدار فرمان بوستر پمپ خانگی 

مدار فرمان بوستر پمپ آب خانگی باید بر مبنای مصرف  آب در ساختمان باشد و حداکثر دبی مورد نیاز پمپ‌های بوستر آب رسانی ساختمان و با احتساب حداکثر مصرف آب در ساختمان در اوج مصرف باید طراحی شود. چراکه بوستر پمپ آب خانگی تقریبا در تمامی ساعات شبانه روز باید آب را تامین کند. به طور کلی مدار بوستر پمپ آب رسانی ساختمان‌های مسکونی و مدار فرمان پمپ آپارتمان‌ها باید به نحوی طراحی شده باشند تا بوستر پمپ با میزان مصرف آب در تناسب داشته باشد.

در این قسمت هم باید اشاره کنیک که مدار طراحی بوستر پمپ‌های آب آتش نشانی کاملا متفاوت از بوستر پمپ مدار خانگی است؛ هستند و باید بر اساس حداکثر توان در زمان های حادثه طراحی شود.

 

نقشه تابلو بوستر پمپ آب

 

نقشه برق تابلو بوستر پمپ آتش نشانی

مدار بوستر پمپ آتش نشانی به دلیل اینکه در همه زمان، در حالت استند بای قرار دارد، پس همیشه باید جوابگو باشد. حال برای اینکه همیشه به کار آید؛ باید به یک سیستم هشدار تجهیز شود تا در صورتی که هر دو پمپ یا همه پمپ‌ها خراب شده و از مدار خارج شدند سیستم با آژیر و یا چراغ چشمک زنی این موضوع را نشان اعلام کند.

 

چرا برای مدار بوستر آتش نشانی از چند پمپ استفاده می‌شود؟

دلیل استفاده از دو یا چند پمپ این است پمپ‌های بوستری که ضریب اطمینان عملکرد مدار فرمان، را بالاتر ببرند. در واقع برای پمپ های آتش نشانی باید هر کدام به تنهایی قابلیت و قدرت لازم را برای ایجاد فشار آب لازم در شرایط اضطراری را داشته باشند. همین موضوع باعث می شود مدار بوستر پمپ آب رسانی با مدار بوستر پمپ آتش نشانی متفاوت طراحی شوند.

 

انواع پمپ‌های مدار فرمان در نقشه تابلو بوستر پمپ آب رسانی

در بوستر آبرسانی خانگی، دو نوع پمپ در نظر گرفته می شود که این نوع بوستر پمپ آبرسانی خانگی به دو شکل تقسیم می‌شوند:

 

مدار بوستر پمپ آب رسانی دور ثابت

مدار بوستر پمپ آب رسانی دور ثابت طراحی خیلی ساده ای دارد. طراحی آن به صورت الکترومکانیکی و یا الکترونیکی است. در مدار فرمان بوستر پمپ دور ثابت که با دو پمپ طراحی می شوند که هر یک  بر روی کلکتور اصلی خروجی خود یک پرشر سوئیچ خواهند داشت که وظیفه آن کنترل عملیات روشن و خاموش کردن بوستر پمپ به ترتیب است.

در ساده‌ترین مدار فرمان بوستر پمپ جریان برق پس از عبور از فیوز مدار فرمان و کنترل فاز وارد کلید تعیین حالت می‌شود. وظیفه این کلید سلکتوری که بر روی درب تابلو نصب می‌شود، ایجاد امکان کنترل پمپ های بوستر پمپ در حالت دستی و اتوماتیک است.

 

نقشه تابلو برق بوستر پمپ آب

 

مدار بوستر پمپ آب رسانی دور متغیر

در مدار بوستر پمپ آب رسانی دور متغیر، از سنسور فشار آنالوگ یا پرشر ترانسمیتر برای سنجش فشار کلکتور خروجی استفاده می شود و با فرستادن میزان فشار به plc یا درایو این درایو است که دستورات لازم را برای عملیات پمپ ها صادر خواهد کرد. به طور کلی در مدار فرمان بوستر پمپ دور ثابت با روش الکترونیکی تمام تجهیزات و کنترل کننده ها به یک آنالیزر مرکزی مانند PLC یا میکرو کنترل متصل شده و فرمان ها توسط این واحد اعمال می شود. 

 

نقشه تابلو مدار فرمان بوستر پمپ آتش نشانی 

حال مدار فرمان بوستر پمچ آتش نشانی از کدام نوع پمپ ها استفاده میکند؟ باید بگوییم که بوستر پمپ آتش نشانی دور ثابت است. مدار فرمان این بوستر پمپ‌ها نیز مانند بوستر پمپ آبرسانی دور ثابت به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • مدار فرمان بوستر پمپ آتش نشانی دور ثابت با کنترل کننده مرکزی یا PLC (الکترونیکی)
  • مدار فرمان بوستر پمپ آتشنشانی دور ثابت الترومکانیکی

 

کنترل فشار پمپ بوستر آبرسانی

پروسه کنترل فشار به این شکل است که  با بکارگیری یک سنسور فشار و PLC به صورت حلقه بسته انجام می‌شود. برای کنترل فشار بوستر، یک سنسور، فشار اندازه گیری شده را به صورت آنالوگ به PLC داده و PLC مقدار اندازه گیری شده را با مقدار Setpoint مقایسه می‌کند. حال اگر فشار مرجع بزرگتر یا مساوی فشار اندازه گیری شده باشد، چه می‌شود؟

اگر اندازه بزرگتر و یا مساوری شد؛ فرمان افزایش شتاب به درایو باعث افزایش سرعت الکتروپمپ ها می‌شود به طوری که الکتروپمپ یک با سرعت صفر تا سرعت کامل شروع به جبران افت فشار می کند و در صورت عدم جبران فشار الکتروپمپ دو با شرایط الکتروپمپ یک وارد مدار می‌شود. اگر اندازه فشار مرجع کوچکتر باشد فرمان کاهش شتاب به درایو باعث کاهش سرعت الکتروپمپ ها می‌شود به طوری که الکتروپمپ دو از سرعت کامل به صفر رسیده و سپس همین روند برای الکتروپمپ یک اتفاق می‌افتد.

 

خصوصیات و قابلیت‌های تابلوهای کنترل هوشمند تمام اتوماتیک

  • محافظت در مقابل خالی کردن بدون نصب سنسور و یا فلوتر مکانیکی
  • محافظت در مقابل افزایش جریان بیش از اندازه
  • محافظت در مقابل افزایش و افت ولتاژ برق شبکه
  • محافظت در مقابل شوک شدید اتصال کوتاه
  • محافظت در مقابل قطع یک فاز در مدل های سه فاز
  • دارای خازن تعریف شده برای راه اندازی پمپهایی که نیاز به خازن راه اندازی دارند
  • نشان دهنده شرایط کاری پمپ و یا مشکلات موجود بوسیله لامپ‌های LED اخباری
  • اعلام عدم کالیبره بودن دستگاه بوسیله چشمک زدن چراغ های اخباری

 

 امکانات نقشه تابلو بوستر پمپ

به طور کلی برای بهبود در عملکرد بوستر پمپ موارد زيادی در تابلوی برق باید رعایت شود. جلوگيری از صدمات دوفاز شدن سیستم، افزايش و كاهش ولتاژ پمپ، كنترل خطوط سه فاز در مقابل اختلالات ممكن به نحوه مطلوب و با بالاترين ضريب اطمينان، ورودی‌های لازم جهت سنسورهای تشخيص دهنده و سيستمهاي اعلام خطر جهت جلوگيري از خشك كار كردن پمپ‌ها و اتمام آب منبع ورودی از جمله امكانات سيستم كنترل تابلوهاي برق است. بهتر است تابلوها مجهز به سيستم چرخش نوبتی و سيستم تقسيم استهلاک باشد. 

4.5 امتیاز از 1268 رای


نصب پمپ آب و منبع
برای سرویس نصب پمپ آب و منبع از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین