آموزش رگلاژ درب کابینت

با گذشت زمان و استفاده مکرر، دربهای کابینت ممکن است دچار تغییرات و ناهماهنگیهایی شوند که منجر به مشکلاتی نظیر بسته نشدن صحیح یا ایجاد صداهای ناخوشایند خواهد شد. در چنین شرایطی میتوان با رگلاژ درب کابینت، این مشکلات را برطرف کرد.
در این مطلب، انواع مشکلاتی که ممکن است برای درب کابینتها به وجود بیاید را بررسی کرده و نحوه تعمیر درب کابینت ام دی اف را مورد بررسی قرار میدهیم؛ با ما باشید.
فهرست عناوین
ابزار مورد نیاز برای رگلاژ درب کابینت
رگلاژ درب کابینت بسیار ساده است و برای انجام آن تنها به یک پیچ گوشتی احتیاج دارید. برخی لولاها دارای پیچ تخت و برخی پیچ چهارسو هستند. به همین دلیل متناسب با نوع پیچ، باید پیچ گوشتی مناسب را فراهم کنید.
این کار بسیار ساده است و به صورت تنهایی نیز قابل انجام است. توجه کنید هرگز از پیچ گوشتیهای برقی استفاده نکنید، زیرا قدرت بالایی داشته و به پیچهای کابینت آسیب میزنند.
آموزش رگلاژ درب کابینت
اگر لولا دارای پیچهای مناسب برای تنظیم نباشد میتوانید به طور کامل آن را از بدنه و درب کابینت جدا کرده و در محل دیگری نصب کنید. این کار ممکن است به سوراخ کردن مجدد کابینت و درب آن احتیاج داشته باشد. در غیر این صورت میتوانید با دنبال کردن مراحل زیر درب کابینت را رگلاژ کنید:
مرحله اول
در تصویر زیر دو پیچ با فلشهای مشکی مشخص شدهاند. اگر این پیچها را شل کنید میتوانید به راحتی درب کابینت را در جهت عمودی جابجا کنید. توجه کنید پس از جابجایی درب کابینت، حتما پیچها را دوباره محکم کنید تا درب کابینت در جای خود فیکس شود.
مرحله دوم
پس از تنظیم درب کابینت در جهت عمودی، وضعیت قرارگیری درب را بررسی کنید. با توجه به تصویر، پیچی که با فلش سبز رنگ مشاهده میشود، یکی از پیچهای بسیار مهم در تنظیم و رگلاژ درب کابینت است.
زمانی که پیچ را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید، گوشه بالایی درب به سمت جلو و پایین حرکت میکند. اگر پیچ را در خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید، درب کابینت در سمت بالا و عقب حرکت میکند.

مرحله سوم رگلاژ درب کابینت
پس از انجام تنظیمات در مرحله قبل و تنظیم شدن درب، باید کابینت در محل جدید فیکس شود. برای این کار از پیچی که در تصویر زیر با فلش قرمز مشخص شده استفاده کنید. به این صورت میتوانید درب کابینت را در جهتهای مختلف حرکت داده و سپس در محل مناسب فیکس کنید.

چرا باید درب کابینت را رگلاژ کرد؟
- اگر رگلاژ دربهای کابینت به صورت دقیق انجام شود، در زیبایی و نمای کابینت مؤثر است.
- اگر درب کابینت درست در محل خود قرار نگیرد و مماس با دربهای کناری خود نباشد جلوه نامنظم خواهد داشت.
- به طور کلی ظاهرکابینت شما را بسیار نامرتب جلوه میدهد.
- جزو ظریف کاریهای هنگام نصب کابینت محسوب میشود.
- باز و بسته شدن درب های کابینت به درستی انجام نمیشود.
تعمیر درب کابینت ام دی اف
درب کابینتهای ام دی اف به مرور زمان با مشکلاتی مواجه میشود و عملکرد اولیه را ندارد. در چنین شرایطی، قطعا تعویض درب کابینت کار عاقلانهای نیست و میتوان با تعمیر آن، مشکل را برطرف کرد.
ما در این بخش، نحوه تعمیر درب کابینت ام دی اف را با توجه به مشکل آن بررسی خواهیم کرد:
بسته نشدن درب کابینت
مهمترین دلیل بسته نشدن درب کابینت، تنظیم نبودن لولاها است. برای تعمیر این مشکل، در ابتدا باید بررسی کنید که آیا لولاها به درستی نصب شدهاند یا خیر.
در صورت نیاز، از طریق رگلاژ درب کابینت که در بخش قبل گفتیم، پیچهای لولا را کمی شل کرده و درب را به سمت بالا یا پایین تنظیم کنید تا با بدنه کابینت هم راستا شود. همچنین، ممکن است نیاز باشد که لولاها را به سمت داخل یا خارج جابجا کنید تا درب به درستی بسته شود.

محکم بسته شدن درب کابینت
علت محکم بسته شدن درب کابینت، میتواند به خرابی آرام بند کابینت مرتبط باشد. برای رگلاژ آرام بند درب کابینت، میتوانید از طریق پیچ تنظیم روی آن، سرعت بسته شدن درب را تنظیم نمایید. چرخاندن پیچ در جهت عقربههای ساعت باعث کاهش سرعت میشود.
اما اگر آرامبند کاملا خراب شده باشد، چارهای جز تعمیر جک کابینت یا تعویض کامل آرامبند ندارید.

تعمیر افتادگی درب کابینت
این مشکل به دلیل باز و بسته کردن مداوم درب یا استفاده از لولا و ابزارهای بی کیفیت رخ میدهد. برای تعمیر افتادگی درب کابینت، در ابتدا رگلاژ درب کابینت ام دی اف را بررسی کرده و از تنظیم بودن پیچ و لولاها مطمئن شوید.
اگر مشکل همچنان باقی بود، اینبار تمام پیچ و لولاها را با نمونههای با کیفیتتر که میتوانند وزن کابینت را تحمل کنند، تعویض نمایید. توصیه میکنیم حتما تعمیر کابینت در منزل را به افراد ماهر و حرفهای در این زمینه بسپارید تا با چنین مشکلاتی مواجه نشوید.

نحوه جا انداختن لولای کابینت
در رفتن لولای کابینت ممکن است به علت سنگین بودن درب یا هر دلیل دیگری رخ دهد. اگر لولا در رفته بود، نحوه جا انداختن لولای کابینت به این صورت است که باید با پیچ خودکار، لولاها را در محل درست فیکس کنید اما مراقب باشید که کاملا صاف و موازی با لبه درب باشند.
همچنین توصیه میکنیم اگر درب کابینت بیش از حد سنگین است، در زمان بازسازی کابینت از درب جدیدی با وزن سبکتر استفاده کنید.

در این مطلب سعی کردیم نحوه رگلاژ درب کابینت را به شما عزیزان آموزش دهیم و نکاتی در خصوص تعمیر لولای کابینت ام دی اف بیان کردیم.
در صورتی که برای رگلاژ و تعمیر کابینتهای خود نیاز به کمک دارید، میتوانید از طریق سایت یا اپلیکیشن خدمت از ما به بهترین متخصصین تعمیرات کابینت در تهران و سایر شهرها متصل شوید.