معرفی انواع نورپردازی ساختمان و بررسی اهمیت آنان
نورپردازی ساختمان یکی از مهم ترین بخشهای طراحی هر ساختمانی است. شما با نورپردازی مناسب میتوانید به ساختمان خود هویت تازه ای ببخشید. همچنین با استفاده از انواع نورپردازی ساختمان میتوان زیبایی تمام ساختمانها (مسکونی، اداری، تجاری) را چند برابر کرد. تا چند سال گذشته نور پردازی ساختمان تنها به ساختمانهای تجاری و تفریحی محدود میشد، اما خوشبختانه در چند سال اخیر استفاده از انواع نورپردازی ساختمان، در تمامی ساختمانها افزایش یافته است.
شما میتوانید نورپردازی ساختمان محل سکونت و یا محل کار خود را به متخصصین با تجربه شرکت "خدمت از ما" بسپارید و به صورت آنلاین از آنان قیمت بگیرید.
با ما همراه باشید تا شما را با انواع نورپردازی ساختمان و نکات قابل توجه در نورپردازی ساختمان آشنا کنیم.
نورپردازی ساختمان به 2 دسته کلی تقسیم میشود:
- نورپردازی بیرونی
- نورپردازی داخلی
توجه داشته باشید که نورپردازی ساختمان باید هدفمند باشد و زیبایی بنا را چندین برابر کند.
نورپردازی بیرونی خود به دو دسته نورپردازی نما و نورپردازی فضای سبز یا محوطه (شامل حیاط، پاسیو و روف گاردن) تقسیم میشود.
نورپردازی نما
در زمان تصمیم گیری و برنامه ریزی جهت انواع نورپردازی نمای ساختمان حتما به اهمیت هماهنگی رنگ متریال نمای ساختمان و رنگ نور انتخاب شده دقت کنید.
عوامل مهمی در نورپردازی نمای ساختمان باید در نظر گرفته شوند از جمله: رنگ و شدت نور، مصرف انرژی و انتخاب نحوه نورپردازی.
قبل از اجرای نورپردازی نما به موارد زیر توجه کنید:
- در نورپردازی نما نباید از رنگهای آزاردهنده استفاده کنید.
- نورپردازی ساختمان شما نباید موجب مزاحمت برای ساختمانهای مجاورتان شود.
- نورپردازی نما نباید به فضای داخلی خانه راه یابد.
برای نورپردازی نمای ساختمان بهتر است از چه سبکی استفاده کنیم؟
انواع نورپردازی ساختمان در سبکهای متفاوتی قابل اجرا هستند. با توجه به نوع و کاربری ساختمان میتوان سبک نورپردازی نما را انتخاب کرد. نورپردازی با تاکید بر روی خصوصیات و المانهای معماری، نورپردازی از داخل به بیرون ساختمان و نورپردازی یکدست از جمله سبکهای موجود میباشند.
نورپردازی فضای سبز (حیاط، پاسیو و روف گاردن)
شما با نورپردازی مناسب فضای سبز خود میتوانید آرامش بیشتری در محیط ایجاد کنید. نشان دادن تمام زیبایی فضا در شب و اضافه کردن زیبایی به محیط با استفاده از نور و سایه از جمله دلایل بکارگیری نورپردازی محیط میباشد. برای نورپردازی محوطه حتما نیاز به هزینههای زیاد و استفاده از انواع لامپهای نورپردازی مختلف و وسایل پیشرفته نورپردازی نیست. شما خیلی ساده میتوانید با استفاده از نورهای متحرک مانند انواع چراغهای نورپردازی شارژی، شمع، فانوس یا ریسه، محوطه منزل خود را نورانی کنید.
نورپردازی داخلی
یکی از نکات قابل توجه در طراحی داخلی ساختمان استفاده از نورپردازی است. نورپردازی ساختمان نقش کلیدی در طراحی داخلی دارد. دیوارها و سقف نقش مهمی در نورپردازی داخلی ساختمان دارند.
چگونه بخشهای مختلف خانه را نورپردازی کنید؟
شما میتوانید مناسب با کاربری هر قسمت از خانه (آشپزخانه-اتاق غذاخوری-اتاق پذیرایی-اتاق خواب-سرویس بهداشتی) و سلیقه شخصی خودتان بخشهای مختلف را نورپردازی کنید.
نورپردازی آشپزخانه
آشپزخانه قلب خانه است و باید پر نور باشد. لازم است در این فضا حتما از یک منبع نور سقفی استفاده کنید. برای نورپردازی مناسب در فضای آشپزخانه باید به قسمتهایی که بیشتر استفاده میشوند (مانند کانتر آشپزخانه، کابینتها، کشوها و سینک ظرفشویی) بیشتر توجه کرد. برای داشتن فضای گرم و صمیمی در آشپزخانه میتوانید روی جزیره یا اپن آشپزخانه لامپهای آویز نصب کنید.
نورپردازی اتاق غذاخوری
مناسب ترین گزینه برای این فضا استفاده از نور طبیعی است. چراغ یا لوستر باید دقیقا بالای میز غذاخوری قرار داشته باشد تا سطح میز کاملا روشن شود. شما میتوانید از چراغهای متحرک (شمع، ریسه و ...) برای نورپردازی این فضا استفاده کنید.
نورپردازی اتاق پذیرایی
برخلاف تصور موجود اتاق پذیرایی نباید زیاد روشن باشد زیرا روشنایی بیش از حد، آرامش اتاق را از بین میبرد.
نورپردازی مناسب بر روی میز پذیرایی باعث جلب توجه میهمانان و زیبایی بیشتر محیط میشود. برای نورپردازی در سایر قسمتهای اتاق پذیرایی بهتر است از نورهای غیر مستقیم استفاده کنید.
نورپردازی اتاق خواب
اتاق خواب فضایی برای استراحت و خواب است. برای نورپردازی این فضا باید دقت بیشتری به خرج بدهید. نور این فضا باید تسکین دهنده باشد و موجب آرامش شما شود. بهترین گزینه برای این فضا استفاده از آباژور است. در صورت استفاده از لوستر در نورپردازی اتاق خواب توجه داشته باشید که نورمستقیم لوستر نباید به چشم تابیده شود. بهترین رنگ لامپ برای اتاق خواب رنگی است که به نور خورشید نزدیک تر است.
نورپردازی سرویس بهداشتی
چراغهایی که میتوانند نور طبیعی کافی تولید کنند بهترین گزینه برای نورپردازی سرویس بهداشتی هستند. لامپهایی با نور سفید یا لامپهایی که نوری نزدیک به نور طبیعی خورشید دارند انتخاب مناسبی برای سرویس بهداشتی است. چراغها در این فضا باید در جایی نصب شوند که کمترین سایه را بر روی صورت ایجاد کنند.
استفاده از نورپردازی در معماری از اهمیت بسیاری برخوردار است. میزان نور تاثیر مستقیمی بر روی سلامت انسان دارد و فراوانی یا کمبود آن احساسات و عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار میدهد. عدم توجه به نورپردازی ساختمان موجب از بین رفتن بخش بسیاری از زیبایی ساختمان میشود. امروزه لامپهای گوناگونی در شکل، کاربرد، میزان روشنایی و با میزان مصرف انرژی مختلف تولید و عرضه میشوند.