قرنیز چیست و چه کاربردی دارد؟
انواع قرنیز بر قسمتهای لبه مانند و محل تقاطع دیوار با کف متصل شده و از کف پوش در برابر ضربه و رطوبت محافظت میکند. بنابراین در تعریف قرنیز دیوار چیست میتوان آن را یک ابزار پوششی برای محافظت از کف پوش و دیگر قسمتهای دیوار و همین طور جلوگیری در نمایش قسمت تقاطع دیوار با کف پوش در دکوراسیون داخلی منزل معرفی نمود.
انواع قرنیز بر اساس جنس ساخت آنها دسته بندی شده که هر کدام در مرتب نشان دادن فضای منزل و ایجاد هماهنگی در دکوراسیون داخلی تاثیر بسزایی دارند. پس در ادامه موارد کاربرد قرنیز چیست میتوان آن را یک عنصر موثر در زیباسازی فضای منزل برشمرد.
قرنیز لبه دیوار با انواع مختلفی مثل قرنیز سنگی، قرنیز چوبی، قرنیز پی وی سی، قرنیز سرامیکی و مواردی از این قبیل تولید برای ایجاد هماهنگی با قسمتهای مختلف طراحی داخلی کاربرد دارند. برای کسب اطلاعات کافی در خصوص کاربرد قرنیز چیست و آشنایی با انواع قرنیز دیوار تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
قرنیز چیست و چه کاربردی دارد؟
از گذشته تا به امروز حاشیه و کناره دیوار با تجهیزاتی نواری شکل پوشانده شده که گاها هم رنگ بودن آنها با کف و دیوار پشتی باعث شده که مورد توجه قرار نگیرند. این نوارهای پوششی که با جنسهای مختلف در فضایی بین دیوار و کف پوش نصب میشوند قرنیز نامیده میشود.
اصل کاربرد قرنیز جلوگیری از ضربه و آسیب دیدن کف پوش تحت تاثیر رطوبت و عوامل محیطی میباشد. اما به مرور زمان تولید و طراحی سبکها، رنگها و جنسهای مختلف قرنیز میتوان آن را یکی از موارد تاثیر گذار در طراحی و دکوراسیون منزل برشمرد.
در پاسخ به کاربرد قرنیز چیست میتوان به موارد متنوعی مثل پوشاندن درز انبساط در کفپوشهای لمینیت و پوشش روی سیمها، کابلها و لولهها در ساختار ساختمان اشاره داشت. در ادامه با طرحها و انواع قرنیز بر اساس مواد اولیه سازنده و همین طور محل نصب آنها آشنا میشویم.
انواع قرنیز دیوار برای نصب در ساختمان
اصلی ترین ویژگی که در دسته بندی قرنیز تاثیر داشته جنس مواد سازنده آن میباشد. اما مواردی مانند محل نصب انواع قرنیز هم در نوع آنها بی تاثیر نیست. بنابراین انواع قرنیز را در حالت کلی میتوان بصورت موارد زیر معرفی کرد.
قرنیز سنگی
یکی از سبکهای قدیمی و سنتی قرنیز را میتوان نوع سنگی با مواد تشکیل دهندهی سنگ تراورتن، مرمر، سنگهای مصنوعی و سرامیک معرفی نمود. قرنیز سنگی به دلیل بافت طبیعی که دارد در بین طراحان داخلی برای ایجاد یک فضای مناسب در ساختمان طرفداران زیادی دارد.
انواع قرنیز سنگی که بصورت مستطیل ساده بوده و از رنگهای خنثی مثل سفید و دیگر رنگها مثل یشمی و زرد تشکیل شده در قرنیزهای کف کاربرد دارند. قرنیز سنگی برای پوشش کابل و دیگر تجهیزات ساختمانی مناسب نبوده و جداسازی آن راحت نمیباشد.
قرنیز چوبی
همانطور که از نامش پیداست عنصر اصلی سازنده این نوع قرنیز چوب بوده و برای هماهنگی با سبکهای مثل انواع پارکت ام دی اف و نمونههای مشابه بسیار کاربرد دارد. قدمتی مشابه قرنیز سنگی داشته و بیشتر برای ویلاهای مدرن استفاده میشود.
انواع قرنیز چوبی طرح دار علاوه بر کف منزل در سقف نیز کاربرد داشته و یکی از سبکهای پرکاربرد در هماهنگی دکوراسیون داخلی ساختمان میباشد.
قرنیز سرامیکی
نمونهای ایجاد شده از قرنیز سنگی بوده که در هنگام پوشش فضای بین دیوار و کف پوش سرامیک بسیار کاربرد دارد.
قرنیز پی وی سی (pvc)
قرنیز پی وی سی از چندین لایه پلاستیک فشرده ساخته شده که یکی از کابردی ترین انواع این قرنیزها پلی استایرن میباشد. این نوع قرنیز به دلیل قیمت مناسبی که به نسبت دیگر انواع قرنیز داشته بیشتر در ساختمان سازی کاربرد دارد.
قابلیت شستشوی قرنیز پی وی سی و همین طور خاصیتهای کاربردی مثل آنتی باکتریال، ضد رطوبت و ضد قارچ قرنیز پلی استایرن از دیگر دلایل اصلی محبوبیت این مدل قرنیز میباشد. علاوه بر این موارد قابلیت انعطاف پذیری بالا و نصب آسان بر انتخاب این نوع قرنیز برای دیوار تاثیر دارد.
قرنیز ام دی اف (MDF)
قرنیز ام دی اف تهیه شده از موادی مثل پلاستیک و کامپوزیت و پلیاستر بوده و روکش آنها پی وی سی میباشد. برای منازلی با کف پوش پارکت و لمینت این نوع قرنیز بسیار مناسب میباشد. قطر قرنیز ام دی اف در کاربرد آن تاثیر مثبت داشته و برای کف پوشهای مثل سرامیک و انواع سنگ قطر این قرنیزها به نسبت پارکت و لمینت کمتر میباشد.
جدیدترین مدل قرنیز دیوار
امروزه انواع قرنیز دیوار با طرحهای هندسی،شیاردار و همین طور طرحهای خاص و هماهنگ با دکوراسیون منزل تولید و قابل نصب میباشند. برای انتخاب رنگ و طرح قرنیز دیوار توجه به رنگ کف پوش، دیوار و همین طور قاب درب و پنجره از اهمیت بالایی برخوردار است.
قرنیز سرامیکی طرح دار برای آشپزخانه تولید و نصب آن در فضای آشپزخانه با یک تغییر چشمگیر و اساسی همراه است. علاوه بر این موارد قرنیزهای چوبی کنده کاری شده،با طرحهای برجسته و خاص نیز برای تغییر فضای اتاقهای پذیرایی و خواب بسیار کاربردی میباشند.
علت اجرای قرنیز پای دیوار چیست؟
امروزه از قرنیز دیوار بعنوان ساده ترین تزیین بین کف و دیوار یاد شده است. علت اجرای قرنیز در پای دیوار و کناره کف پوشها پوشاندن سطح بین آنها و همین طور ایجاد هماهنگی در حاشیه دیوار و دیگر قسمتهای اتاق است.
در حال حاضر توجه به رنگ، طرح و همین طور سبک و انواع قرنیز یکی از موارد اصلی در تغییر دکوراسیون و ایجاد هماهنگی در طراحی داخلی منزل به شمار میآید. به همین دلیل با تکنیکهایی مثل رنگ آمیزی قرنیز و همین طور انتخاب انواع قرنیز دیوار مشابه با کف پوش و چارچوب ساختمان در زیباسازی فضای منزل خود تاثیرگذار باشید.