طریقه نصب قرنیز سرامیکی
قرنیز سرامیکی یکی از انواع دیوارپوشها است که در دکوراسیون داخلی استفاده میشود. این قرنیز میتواند تاثیر زیادی روی جذابیت و زیبایی نمای داخلی بگذارد. کیفیت قرنیزهای سرامیکی با قرنیزهای چوبی و سنگی برابری میکند، با این حال قیمت این سرامیک از دو مدل دیگر مناسبتر است. در این مطلب قصد داریم نحوه نصب قرنیز سرامیکی را به شما آموزش دهیم. همراهمان باشید!
فهرست عناوین
قرنیز سرامیکی چیست؟
قبل از اینکه به بررسی قرنیز سرامیکی بپردازیم، بهتر است توضیح دهیم که قرنیز چیست؟ قرنیز کوچکترین و در عین حال مفیدترین عنصر تکمیلی است که در نمای داخلی ساختمان به کار میرود. این عنصر در پایینترین بخش دیوار نصب میشود و مقاومت دیوار را در برابر صدمات و آسیبها بالا میبرد؛ همچنین زیبایی و هماهنگی خاصی را به محیط میبخشد.
به عبارت دقیقتر باید گفت با استفاده از قرنیز میتوان حدود یک اتاق را تعیین کرد و جزئیات معماری خانه را بهبود بخشید.
یکی از انواع قرنیزها، قرنیز سرامیکی است که در طرحها و رنگهای مختلفی تولید میشود. این قرنیز در بخشهای مختلفی از ساختمانهای مسکونی مانند سالن، اتاقهای نشیمن، حمام، اتاق خواب و همچنین در ساختمان های تجاری، رستورانها و هتلها قابل استفاده است.
انواع قرنیز سرامیکی
همانطور که گفتیم، انواع مختلفی از قرنیز سرامیکی وجود دارد و افراد میتوانند از آنها در دکوراسیونهای مختلف استفاده کنند. هر کدام از این قرنیزها ویژگی های متفاوتی نصب به هم دارند، به همین دلیل قبل از خرید و نصب قرنیز سرامیکی، باید با انواع آن آشنا شوید.
قرنیز سرامیکی طرح چوب
یکی از محبوبترین طرحها در این نوع قرنیزها، قرنیز سرامیکی با طرح چوب است که برای تولید و طراحی آن از روکش یا رنگ استفاده میکنند. امکان استفاده از این نوع قرنیز در تمام فضاهای اداری، مسکونی و تجاری با انواع کفپوشها وجود دارد.
قرنیز سرامیکی طرح سنگ
قرنیزهای سرامیکی با طرحها و رنگهای بسیار متنوعی تولید میشوند و یکی از محبوبترین طرحهای آن، قرنیز سرامیکی طرح سنگ است. نصب قرنیز سنگی با کفپوشهای سنگی و سرامیکی، نمای زیبایی را به ساختمان شما میدهد و همچنین هارمونی طرح و رنگ با استفاده از آنها رعایت میشود.
اما قرنیزهای سنگی کمی قدیمی شدهاند و هزینه بالایی هم دارند. از همین رو میتوان قرنیزهای سرامیکی طرح سنگ را به جای آنها استفاده کرد.
قرنیز سرامیکی فانتزی
قرنیز فانتزی، نوع دیگری از قرنیزهای سرامیکی بوده که طراحی ظاهری آنها نسبت به نمونههای قبلی متفاوت است و از رنگهای خاصی برای تولید آن استفاده میکنند. قرنیزهای فانتزی را در طراحیها و دکورهای فانتزی به کار میبرند.
معمولا طراحان با نصب قرنیزهای سرامیکی فانتزی، نظر افراد را به یک قسمت جلب میکنند؛ به عبارت دیگر، برای اینکه جلوه بیشتری به یک بخش خاص از ساختمان ببخشید، میتوانید از این قرنیزها استفاده کنید.
آموزش نصب قرنیز سرامیکی
نحوه نصب قرنیز سرامیکی اهمیت بسیار زیادی دارد و باید طبق اصول و ترتیب خاصی انجام شود. روش نصب قرنیز سرامیکی به شکل زیر است:
مرحله 1: اندازهگیری
در مرحله اول باید متراژ اتاق یا ساختمانی که به قرنیز نیاز دارد را اندازه گیری کنید.
مرحله 2: انتخاب طرح
اکنون با توجه به رنگ کف و چهارچوبهای در و دیوار ساختمان، طرح و رنگ قرنیزها را انتخاب نمایید.
مرحله 3: تمیز کردن زیر کار
قبل از اینکه اقدام به نصب قرنیز کنید، باید سطح دیوار را کاملا صاف و تمیز کرده و مواردی اعم از فرورفتگی، برآمدگی، گرد و غبار، چربی و... را از بین ببرید. برای هموار کردن دیوار میتوانید از سمباده یا بتونه کمک بگیرید.
مرحله 4: ساخت ملات
ملات استفاده شده برای قرنیز سرامیکی با ملات کفپوش، مانند هم هستند. پس در این مرحله از نصب قرنیز سرامیکی، کافی است سیمان و ماسه را با هم ترکیب کنید تا ملات مورد نیاز به دست آید.
مرحله 5: اجرای کار
اجرای کار، آخرین مرحله در آموزش نصب قرنیز سرامیکی است. برای این کار باید از یک طرف دیوار شروع به کار کنید و قرنیزهای سرامیکی را با زاویه 45 درجه نسبت به دیوار قرار دهید. اکنون با استفاده از کمچه، پشت قرنیز را پر از ملات کنید و آن را به دیوار بچسبانید.
در نهایت برای اینکه قرنیزها به خوبی، به دیوار بچسبند، ضربههای محکم و نرمی را با آنها وارد کرده و لبهها را تمیز کنید.
نکته: اگر متراژ قرنیز با متراژ دیوار برابر نبود، میتوانید از سنگبر استفاده کنید و قرنیزها را برش دهید. برای مثال در قسمتهایی مانند دور ستون، شما باید اندازهگیری را با دقت بالایی انجام داده و سپس قرنیز را برش بزنید.
بعد از نصب قرنیزها، باید ملات پودر سنگ و سیمان تهیه کنید. از این ملات به منظور درزگیری قرنیزها استفاده میشود.
آموزش نصب قرنیز سرامیکی با چسب
در بخش قبلی، طریقه نصب قرنیز سرامیکی با استفاده از ملات را آموزش دادیم. امکان نصب این قرنیزها با استفاده از مواد دیگری همچون چسب وجود دارد.
مراحل آموزش نصب قرنیز سرامیکی با چسب به ترتیب زیر است:
- در این روش نیز شما باید ابتدا زیر کار را تمیز کنید. زیر کار باید به گونهای تمیز شود که به صورت یکدست و هموار درآید تا قرنیزها بدون هیچ مشکلی و به درستی نصب شوند.
- اکنون باید مشخص کنید که قرنیز را تا کجا بالا میبرید، سپس آن را اندازه بگیرید.
- بعد از انتخاب و خرید قرنیز سرامیکی میتوانید با استفاده از قلممو و کاردک، دیوار و پشت را چسب کاری کنید.
- در این مرحله باید قرنیز را با احتیاط بردارید و در محلی که تعیین کردهاید، قرار دهید.
- برای اینکه قرنیزها به خوبی بچسبند، ضربههای آرامی به آنها وارد کنید.
- توصیه میشود برای از بین بردن درزهای قرنیز از چسب درزگیر رزینی یا چسب آکواریوم استفاده کنید. برای اینکه بتوانید فرایند درزگیری را بدون کثیفکاری انجام دهید، بهتر است از کاردک مخصوص یا تفنگ چسب استفاده کنید.
نحوه نصب قرنیز سرامیکی روی گچ
یکی از سوالاتی که به وفور از سمت کاربران پرسیده میشود، در خصوص نصب قرنیز سرامیکی روی گچ است. آموزش نصب قرنیز سرامیکی روی گچ مانند روشهای قبلی است. شما میتوانید از همان ملاتی که برای چسباندن سرامیک کف استفاده کردید، یعنی ملات ماسه و سیمان برای نصب قرنیزهای سرامیکی روی گچ نیز استفاده کنید.
مزایا و معایب نصب قرنیز سرامیکی
قبل از خرید و نصب قرنیزهای سرامیکی، باید با مزایا و معایب آن آشنا شوید تا خرید و انتخاب بهتری داشته باشید.
مزایا:
از جمله مهمترین مزایای این محصول، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- با توجه به اینکه قرنیزها در قسمت پایین دیوارها نصب میشوند، معمولا پایه وسایل مختلف با آن تماس زیادی دارد. قرنیزی که خریداری میکنید باید مقاومت بالایی در برابر ضربه داشته باشد که قرنیزهای سرامیکی در این موارد مقاومت بالایی را از خود نشان میدهند.
- قرنیزهای سرامیکی در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند و اجاره نمیدهند که رطوبت محیط، به دیوار ساختمان آسیبی وارد کند.
- تمیز کردن قرنیز سرامیکی بسیار آسان است؛ چرا که برآمدگی و فرورفتگی آن کم بوده و میتوانید این قرنیز را راحتتر پاک کنید.
- این قرنیزها جذابیت و زیبایی خاصی را به ساختمان میبخشند و برای کاربردهای مختلفی مثل نصب قرنیز کابینت هم قابل استفاده هستند.
- با استفاده از قرنیزهای سرامیکی میتوانید شکل یک اتاق را تعریف و تکمیل کنید.
معایب:
قرنیزهای سرامیکی هم مانند هر محصول دیگر با نقاط ضعفی همراه هستند. مهمترین معایب این محصول را میتوان موارد زیر عنوان کرد:
- هزینه خرید و نگهداری از این قرنیزها نسبتا بالا است.
- قرنیز سرامیکی به مراقبت و نگهداری منظم نیاز دارد.
- با وجود اینکه تنوع طرح و رنگ در این قرنیزها بالا است، اما شاهد تنوع بیشتری در دیگر قرنیزها مانند قرنیز پیویسی هستیم.
قرنیزهای سرامیکی یکی از محبوبترین و مقاومترین نوع قرنیزها هستند و شما میتوانید از آنها در ساختمانی های مسکونی، تجاری و اداری استفاده کنید. این قرنیزها در طرحها و مدلهای مختلفی تولید میشوند؛ از همین رو انتخاب طرح و رنگ مورد نظر از میان آنها کار چندان دشواری نیست.
به هر روی، نصب قرنیز سرامیکی، یکی از روشهای نسبتا ارزان برای تکمیل بازسازی داخل خانه است اما به اندازه ی قرنیزهای چوبی و ام دی اف، زیبایی ندارد. البته در محیطهای کاری و شلوغ که نیاز به شستشو زیاد است و احتمال آسیب به قرنیز و یا دیوارها بیشتر است، نصب انواع قرنیز سرامیکی، بسیار بهتر است.