نصب قرنیز پی وی سی قدم به قدم
روش نصب قرنیز پی وی سی نیاز به دانستن تکنیک و ترفندهای خاصی دارد. قرنیزها در انواع مختلف سنگی، چوبی، پی وی سی، ام دی اف، چوبی و... هستند.
در این مقاله نصب قرنیز پی وی سی در منزل را آموزش دادهایم و به تمامی سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید نیز پاسخ دادهایم.
فهرست عناوین
قرنیز پی وی سی چیست؟
قبل از اینکه به توضیح قرنیز پی وی سی بپردازیم، باید بدانیم که قرنیز چیست؟ قرنیز برای پوشش دیوار به کار می رود و سبب ایجاد یک فضای خاص روی دیوار می شود. قرنیز نقش جداکننده بین دیوار و کفپوش را دارد و با رنگهای خاص هارمونی زیبایی را ایجاد میکند.
قرنیز پی وی سی از چندین لایه پلاستیک مختلف تشکیل شده است. قرنیز pvc شبیه قرنیز چوبی و ام دی اف است. البته با توجه به جنسی که دارد، طول عمر بیشتری نسبت به این دو قرنیز دارد. قرنیز pvc خاصیت آببندی دارد و به همین دلیل نسبت به رطوبت مقاومت است. استفاده از قرنیز پی وی سی یکی از روشهای کم هزینه برای ایجاد یک فضای زیبا و خاص بین کفپوش و دیوار است. شما میتوانید انواع قرنیز پی وی سی را در رنگها و اندازههای متفاوتی تهیه کنید. ارتفاع قرنیزهای پی وی سی معمولا 7، 9، 11 و 15 سانتی متر است.
مراحل نصب قرنیز پی وی سی
طریقه نصب قرنیز پی وی سی مانند نصب قرنیز چوبی یا ام دی اف است. مراحل نصب قرنیز پی وی سی به شرح زیر است:
- ابتدا باید محل نصب قرنیز به خوبی تمیز شود.
- تمامی پستی و بلندیهای دیوار باید رفع شود.
- سپس باید هر قسمت از دیوار که محل نصب قرنیز است، باید به دقت اندازه گیری شود.
- اکنون نوبت به برش و نصب قرنیز میرسد. قرنیزها را با توجه به اندازهای که گرفتهاید، برش دهید. سپس قرنیز را با چسب یا با میخ به دیوار گچی یا سنگی بچسبانید.
در ادامه به صورت کامل هر یک از مراحل را به خوبی تشریح کردهایم.
ابزارهای لازم برای نصب قرنیز پی وی سی
قبل از اینکه آموزش نصب قرنیز پی وی سی را ارائه دهیم، باید وسایل مورد نیاز را فراهم کنید که شامل:
- قرنیز
- اسکوتی
- دستگاه تنظیم اره
- اره
- مداد
- متر نواری
- چسب
- بتونه سنگ یا بتونه گچی
- رنگ
- قلم
- سمباده
تمیز کردن محل نصب قرنیز
برای تمیز کردن محل نصب قرنیز لازم است که دستمال خیس را روی دیوار بکشید و سپس تمامی گردوخاک و آلودگیها را از بین ببرید.
رفع کردن پستی و بلندیهای دیوار
هر گونه پستی و بلندی دیوار را با دقت برطرف کنید. اگر دیوار دچار برامدگی، فرورفتگی یا پستی بلندی است، با سنباده و بتونه کاری این مشکلات را برطرف کنید.
اندازه گیری دیوار برای نصب قرنیز
بعد از تمیز کردن محل نصب قرنیز و برطرف کردن پستی و بلندیهای دیوار نیاز است که اندازه گیری دقیقی انجام دهید. با محاسبه ابعاد متوجه خواهید شد که چقدر قرنیز نیاز دارید. قرنیزها به طول 3.6 متر در بازار موجود هستند. برای اندازه گیری دیوار برای نصب قرنیز پی وی سی نیاز است که طول دیوار هر چقدر بود، 20 میلی متر به آن اضافه کنید.
اگر طول دیوار شما بیشتر از این اندازه است، باید دو قرنیز به همدیگر متصل کنید. برای برش قرنیز در گوشههای اتاق که دارای زاویه 90 درجه نیست، از ابزاری به نام گونیای واشو استفاده شود. گونیای واشو یک گونیای چوبی است که حول یک سر گونیا باز و بسته میشود.
برش قرنیز پی وی سی
بعد از اینکه ابعاد دیوار را اندازه گرفتید، اکنون نوبت به برش قرنیز پی وی سی براساس همین ابعاد است. توجه کنید که در هنگام برش قرنیز، ضایعات زیادی ممکن است تولید شود که از همین ضایعات نیز میتوان برای نصب قرنیز در برخی از قسمتها استفاده کرد. معمولا حدود 10 تا 15 درصد پرتی در هنگام برش قرنیز، طبیعی است.
- برای برش قرنیز در اتاقهایی دارای زاویه 90 درجه از روش متداول برش زاویه 45 درجه استفاده میشود.
- برای برش قرنیز برای قسمتهایی که زاویه 90 درجه نیست، نیاز است که از برش فارسی بر استفاده شود.
اگر نیاز به نصب دو قرنیز به صورت طولی به همدیگر بود، باید به شیوه زیر عمل کنید:
- زاویه 45 درجه را در انتهای هر دو قرنیز بکشید.
- یعنی دو قرنیز را روی همدیگر قرار دهید و سپس زاویه 45 درجهای رسم کنید.
اگر نیازبه برش قرنیز پی وی سی برای گوشهها و زوایا بود، باید به شیوه زیر عمل کنید.
- از یک گوشه دیوار تا گوشه دیگر را اندازه بگیرید. اندازه را یادداشت کنید.
- ابتدا یک قرنیز را به دیوار بچسبانید.
- سپس در کنج یک زاویه 45 درجه با کمک گونیا واشو روی قرنیز رسم کنید.
- سپس یک قرنیز دیگر نیز در کنج روی دیوار قرار دهید.
- یک زاویه 45 درجه نیز روی سر انتهای قرنیز بکشید. این قطعه را در جهت مخالف قطعه اول ببرید.
- در نهایت قرنیزها را در مقابل دیوار قرار دهید تا زوایای بریده شده یک زاویه 90 درجه تشکیل دهند. ایرادات کار را بررسی کنید، اگر گوشهها به درستی تراز نمیشوند، زوایای برشها را تا زمانی تنظیم کنید که کاملا به هم برسند.
برای برش قرنیز پی وی سی میتوانید از دستگاه تنظیم اره استفاده کنید. برای اینکار میتوانید قرنیز را روی دستگاه تنظیم اره بگذارید. شیار دستگاه تنظیم اره را روی زاویه 45 درجه قرار دهید و با اره شروع به بریدن کنید. در صورتی که دستگاه تنظیم اره ندارید میتوانید، قرنیز را به دیوار تکیه دهید و با مداد روی آن علامت بگذارید، در واقع شما باید یک زاویه 45 درجه را روی قرنیز بکشید و سپس با اره آن را برش دهید.
نصب قرنیز پی وی سی
نحوه نصب قرنیز پی وی سی مانند روش نصب قرنیز ام دی اف هم با چسب و میخ امکان پذیر است. انتخاب بهترین روش نصب قرنیز پی وی سی به این بستگی دارد که دیوار زیر، گچی باشد یا سنگی. در ادامه نصب قرنیز پی وی سی با میخ و با چسب را ارائه کردهایم:
نصب قرنیز پی وی سی با میخ
طرز نصب قرنیز پی وی سی با میخ به شرح زیر است:
- قرنیز را روی دیوار قرار دهید.
- سپس با میخکوب میخها را روی قرنیز بچسبانید.
- محل اتصال قرنیزها و طول قرنیز را با فاصلههای مشخص میخ بزنید.
- برای اینکه میخها مشخص نباشد، باید با یک میخ بزرگتر روی میخها ضربه بزنید تا میخ داخل قرنیز پنهان شود.
- برای پوشاندن رد میخها میتوانید از بتونه استفاده کنید.
روش نصب قرنیز پی وی سی با چسب
روش نصب قرنیز pvc با چسب به شرح زیر است:
- قرنیزها را به پشت روی زمین قرار دهید و سپس روی آن را با چسب بپوشانید. برای اطمینان از محکم بودن نصب قرنیز میتوانید لبه بالا و پایین را چسب بزنید و سپس با کمک کاردک، چسب را روی قرنیز بکشید.
- از چسبهای معمولی نمیتوان برای نصب قرنیز پی وی سی روی دیوار گچی استفاده کرد. چسب نصب قرنیز پی وی سی معمولا چسب آکواریوم، چسب فوری، چسب کاشی یا چسب سیمان است.
- برای نصب قرنیز پی وی سی با چسب یا باید از چسب مخصوص یا ملات استفاده شود. ضخامت ضخامت ملات باید به غلظت ماست باشد.
- سپس از گوشه دیوار شروع کرده و قرنیز را به درستی روی دیوار قرار دهید. از نامنظم چسباندن قرنیزها روی دیوار اجتناب کنید، زیرا در این صورت نیاز به استفاده از تکههای کوچک قرنیز خواهید داشت. برای نصب از یک سمت شروع کرده و از همانجا ادامه دهید.
- نصب قرنیز در ستونها به دقت بیشتری نیاز دارد. شما باید قطعات کوچک قرنیز را با فارسی بر ببرید تا با اتصال آنها یک ساختار منظم ایجاد شود. اگر نصب قرنیز در گوشهها و زوایا به درستی انجام نشود، امکان ترک خوردگی قرنیز افزایش مییابد.
- برای اتصال محکم قرنیز به دیوار میتوانید آن را با میخ محکم کنید. البته این مرحله اختیاری است.
جنس دیوار در روش نصب قرنیز مهم است. برای مثال برای نصب قرنیز روی دیوار سنگی یا دیوار گچی بهتر است از شیوههای متفاوتی برای چسباندن قرنیز استفاده کرد.
نصب قرنیز پی وی سی روی گچ
طریقه نصب قرنیز پی وی سی روی گچ بهتر است با کمک ملات انجام شود. برای اطمینان بیشتر نیز از دستگاه میخ کوب استفاده کنید تا به دیوار محکم شود. علت اینکه می گوییم برای چسباندن قرنیز پی وی سی روی گچ بهتر است از ملات استفاده کنید، به این دلیل است که اصولا چسب برای چسباندن قرنیز روی گچ کارایی لازم را ندارد.
نصب قرنیز پی وی سی روی سنگ
طریقه نصب قرنیز پی وی سی روی سنگ بهتر است با کمک چسب مخصوص انجام میشود. برای این منظور برای نصب قرنیز پی وی سی روی سنگ ابتدا قرنیز را روی دیوار قرار دهید. سپس پشت قرنیز را ملات سیمان یا ماسه بریزید و بعد قرنیز را بچسبانید.
نصب قرنیز سنگی تقریبا مشابه با نصب قرنیز پی وی سی روی سنگ است و برای نصب آن نیاز است که از ملات سیمان استفاده شود.
قیمت قرنیز پی وی سی
قیمت قرنیز پی وی سی بسته به کارخانه سازنده، متریال به کار رفته در آن و همچنین میزان مقاومت آن در برابر گرما، سرما و رطوبت میتواند روی قیمت آن تاثیر بگذارد.
نکات مهم در مورد طریقه نصب قرنیز pvc
- اگر بین دیوار و قرنیز فاصله وجود داشته باشد، باید این فاصله را با کمک پوشاننده آکریلیلی پر کرد.
- پس از نصب قرنیزها، از کاغذ سنباده برای صاف کردن لبههای ناهموار استفاده کنید. همچنین میتوانید برای رفع عیوب قرنیزها از رنگ استفاده کنید و آنها را با دکوراسیون اتاق هماهنگ کنید.
- اگر بین قرنیز دیوار و کفپوش فاصله وجود دارد، میتوانید از اسکوتی استفاده کنید.
- برای چسباندن قرنیز پی وی سی از چسب فوری یا چسب آکواریوم یا ملات استفاده شود.
نصب قرنیز پی وی سی روی گچ یا روی سنگ با همدیگر متفاوت است. در این مقاله روش نصب قرنیز pvc را ذکر کردهایم. برخی از مراحل نصب قرنیز مانند نحوه برش دادن قرنیز در زاوایای بیرونی یا داخلی یا ستونها نیاز به تخصص دارد. هر گونه ایراد در اندازه گیری یا برش قرنیز و نصب اشتباه سبب میشود تا کار یکدست و منظم نباشد. اگر نیاز به خدمات تخصصی نصاب قرنیز دارید، کافیست از طریق سایت یا اپلیکیشن خدمت از ما درخواست خود را ثبت کنید.