انواع قرنیز سنگی در دکوراسیون
نصب قرنیز سنگی یکی از راههایی است که از نفوذ رطوبت به ساختمان جلوگیری میکند و مانع از ورود حشرات موذی به داخل ساختمان خواهد شد. همچنین باعث افزایش جذابیت نمای داخلی ساختمان میشود.
ما در این مطلب نحوه نصب قرنیز سنگی را به شما آموزش داده و تمام نکات مهم در این خصوص را بیان خواهیم کرد. همراه ما باشید!
فهرست عناوین
قرنیز سنگی چیست؟
قرنیز سنگی همان نوار سنگی باریکی از سنگ است که دور تا دور دیوارهای ساختمان کشیده شده و باعث جداسازی قسمت انتهایی دیوار از کف خواهد شد. این قرنیز از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و به خوبی میتواند از دیوارهای گچی ساختمان شما در برابر نفوذ رطوبت محافظت کند.
انواع قرنیز سنگی در ساختمان
قرنیز سنگی در مدلهای مختلفی برای نصب در کناره دیوار طراحی و مورد استفاده قرار میگیرد. نوع کف پوش و پوشش دیوار از تاثیرگذارترین عوامل برای دسته بندی قرنیز سنگی و انتخاب نمونههای متنوع آن است.
در این بخش به معرفی انواع قرنیز سنگی بر اساس جنس و طرح آنها پرداخته شده است.
قرنیز سنگی ساده
قرنیز سنگی هماهنگ شده با جنس کف پوش و طرح ساده برای تکمیل یک دکوراسیون ساده و اداری میباشد. قرنیز سنگی ساده با هدف پوشاندن فضای خالی بین دیوار و کف پوش و جلوگیری از سرایت رطوبت در دیوار و کف استفاده و اجرا میشود.
قرنیز سرامیکی
نمونهای از قرنیز سنگی است که متناسب با کف پوش سرامیکی ساختمان طراحی و ساخته شده است. رنگ و طرح کف پوش در این مدل قرنیز سنگی تاثیر داشته و هماهنگی آن در زیبایی و نظم فضای منزل نقش پر رنگی دارد.
قرنیز سنگ مصنوعی
در این مدل قرنیز سنگی از ترمو پلاستیک PVC و پودر سنگ معدنی به همراه دستهای از افزودنیها استفاده میشود. از این مدل قرنیز تحت عنوان قرنیز شبه سنگی نیز یاد میکنند. تنوع رنگ بالا، مقاوم و استحکام بالای این قبیل قرنیزها در انتخاب آنهای برای ساختمان تاثیر دارد.
قرنیز سنگ مرمر و تراورتن
یکی از رایج ترین نمونههای کاربرد سنگ در ساختمانها و به دنبال آن قرنیزها، رنگ و طرح مختلف مرمر و تراورتن است. این مدل قرنیز سنگی وابسته به طرح و رنگ کف پوش انتخاب و در محیط داخلی اجرا میشوند.
قرنیز سنگی ابزار خورده
این نوع قرنیزها به جای اینکه سطحی کاملا صاف و صیقلی داشته باشند، کمی حالت دارند و روی آنها شیار و انحنا دیده میشود. چنین قرنیزهایی، نمای ساختمان شما را متفاوت و جذاب میکنند اما قیمت بیشتری نسبت به سایر انواع قرنیز دارند.
سنگ قرنیز حیاط
تمام انواع سنگهای قبلی برای نصب قرنیز داخل ساختمان کاربرد داشتند اما اگر بخواهید داخل حیاط از قرنیز استفاده کنید، به محصولی مستحکمتر و مقاومتر نیاز دارید. برای این منظور باید به سراغ سنگ قرنیز حیاط بروید.
این نوع سنگ از جنس لاشتر و کریستال بوده و مقاومت بسیار بالایی در برابر تغییرات آب و هوایی دارد. همچنین جذب آب آن هم بسیار بالاست و کاملا با شرایط بیرون از ساختمان سازگاری خواهد داشت.
نحوه نصب قرنیز سنگی
برای نصب قرنیز سنگی باید مراحل زیر را به ترتیب پیش ببرید:
- قبل از هرچیزی، سطح دیوار را تمیز کنید تا عاری از آلودگی و گرد و غبار شود.
- در صورتی که سطح دیوار خوردگی یا ناهمواری داشت، حتما باید با ابزارهایی مثل سنباده یا بتونه آن را صاف و هموار نمایید.
- سپس کمی ملات و سیمان را به پشت اولین قرنیز بزنید و آن را به دیوار بچسبانید.
- قرنیزهای بعدی را دقیقا هم جوار و یکسان با قرنیز اول نصب کنید به گونهای که در انتهای کار، یک نوار کاملا یکسان و هم اندازه را در قسمت انتهایی دیوار داشته باشید. برای این منظور میتونید از شاقول و نخ استفاده کنید.
- در صورتی که یکی از قرنیزها کوتاهتر بود، زیر آن را ماسه بریزید تا به سطح سایر قرنیزها برسد. اگر برعکس این موضوع اتفاق افتاد، کمی از ارتفاع قرنیز را برش بزنید.
- در نهایت هم باید با پتک به آرامی روی قرنیز ضربه بزنید تا سرجای خود محکم شود.
پیشنهاد میکنیم این مراحل را به یک نصاب قرنیز در تهران یا شهر خود بسپارید تا مطمئن شوید نصب کردن قرنیزها به شکل درست و اصولی انجام میگیرد.
آموزش نصب قرنیز سنگی با چسب
معمولا برای نصب کردن قرنیزهای سنگی، به همان شکلی که در بالا گفتیم عمل میشود و قرنیزها را با ملات و سیمان میچسبانند. اما اگر به هر دلیلی اصرار دارید آموزش نصب قرنیز سنگی با چسب را یاد بگیرید، باید بگوییم تمام مراحل این کار مانند روش قبلی خواهد بود و فقط به جای ملات از چسب استفاده میشود.
برای این کار باید از چسبهایی استفاده کنید که به اندازه کافی محکم هستند و میتوانند سنگ را سرجای خود ثابت نگه دارند. برای مثال میتوان به چسب آکواریوم اشاره کرد. این روش معمولا برای نصب قرنیز سنگی سفید مورد استفاده قرار میگیرد.
بهترین زمان نصب قرنیز سنگی چه زمانی است؟
زمان نصب قرنیز سنگی میتواند یکی از دو حالت زیر باشد:
1. قبل از نصب کفپوش
در صورتی که بعد از کار کردن کف، قرنیزها را قرار دهید، دیگر درز بین قرنیز و کفپوش مشخص نمیشود.
خیلی از افراد ترجیح میدهند این روش را برای نصب سنگ قرنیز پذیرایی مورد استفاده قرار دهند تا نمای داخلی منزلشان جذابتر باشد. اما این روش یک ایراد اساسی دارد و آن هم این است که قرنیزها همگی در یک خط صاف قرار نمیگیرند.
2. بعد از نصب کفپوش
در روش دوم میتوانید هرجا که قرنیز کوتاهتر بود، زیر آن را ماسه ریخته و تمام سنگهای قرنیز را به صورت هم اندازه و در یک راستا نصب نمایید. بنابراین زمان نصب قرنیز سنگی به شکل درست و اصولی، قبل از کار کردن کف خواهد بود.
نحوه تعویض قرنیزهای سنگی
قرنیزهای سنگی هم بسیار جذاب هستند و هم مقاومت خوبی دارند اما حقیقت این است که در دکوراسیونهای امروزی، استفاده از کفپوشهای پارکت و پی وی سی طرفدار بیشتری پیدا کرده است. این پارکتها نمایی چوبی دارند و با قرنیزهای سنگی همخوانی نخواهند داشت.
اگر منزل شما نوساز باشد که مشکلی نیست و از همان ابتدا میتوانید به جای نصب قرنیز سنگی از قرنیزهای دیگری استفاده کنید. مشکل از جایی نمود پیدا میکند که ساختمانتان قدیمی بوده و قرنیزهای سنگی برای آن نصب شده، ولی حالا میخواهید کفپوشهای آن را تعویض کنید.
در این حالت برای نصب قرنیز روی قرنیز سنگ یا تعویض قرنیزهای قدیمی، راهکارهای زیر پیش رویتان قرار میگیرند:
برداشتن قرنیزهای قدیمی
در این روش باید قرنیزهای سنگی قدیمی را از روی دیوار کنده و محل آن را با استفاده از گچ، صاف کنید. سپس قرنیزهای جدید را به جای آنها نصب نمایید.
این روش دردسر و هزینه زیادی دارد؛ به خصوص اگر دیوار شما نقاشی یا کاغذ دیواری داشته باشد. از همین رو فقط زمانی که قرار باشد طراحی کل دیوار را عوض کنید، از این روش استفاده نمایید.
نصب قرنیز روی قرنیز سنگی
در روش دوم میتوانید قرنیزهای سنگی را دست نخورده باقی گذاشته و سپس قرنیزهای جدید را روی آنها بچسبانید. بهتر است در زمان نصب قرنیز روی قرنیز سنگی از قرنیزهایی استفاده کنید که ضخامت کمتری داشته باشند.
استفاده از برچسبهای مخصوص
روش ساده و کم هزینه دیگری که وجود دارد این است که برچسبهایی با طرح چوب یا طرحهایی مشابه با کفپوش جدید خود خریداری کرده و روی کفپوش سنگی بچسبانید. در این صورت نیازی به پرداخت مجدد اجرت نصب قرنیز نخواهید داشت.
مزایای قرنیز سنگی
بی انصافی است اگر معایب قرنیز سنگی را ذکر کنیم اما اسمی از مزایای آن نبریم. برخی از افراد تصور میکنند زمان استفاده از قرنیزهای سنگی به سرآمده اما این تصور کاملا اشتباه است و قرنیزهای سنگی هنوز هم فروش بالایی دارند.
از جمله مهمترین مزایای این قرنیزها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این قرنیزها ظاهر بسیار جذابی دارند و میتوانند با انواع سبکهای دکوراسیون داخلی همخوانی داشته باشند.
- سنگهای مورد استفاده برای ساخت قرنیز از تنوع بالایی برخوردارند.
- استحکام قرنیزهای سنگی نسبت به انواع دیگر بیشتر است.
- قرنیزهای سنگی طول عمر بسیار بالایی دارند.
- هزینه نگهداری این قرنیزها پایین است و نیازی به تعمیر دورهای ندارند.
معایب اجرای قرنیز سنگی
با اینکه قرنیز سنگی در طرح و رنگهای مختلف در زیبایی و نظم خانه تاثیر داشته و از نفوذ رطوبت در دیوار و کف جلوگیری میکند، اما باز هم استفاده از این تجهیزات با ایراداتی نیز همراه است.
در این بخش با معایب قرنیز سنگی در قالب نکات زیر آشنا میشویم.
- استحکام سنگهای ساختمانی در اثر صیقل سازی و ساب خوردن برای تولید قرنیز کم شده از این رو قرنیز سنگی به اندازه سنگ کف استحکام و مقاومت ندارد.
- قیمت قرنیز سنگی به نسبت جنسهای دیگر قرنیز بالاست.
- رنگ بندی سنگهای قرنیز محدود بوده و انتخاب را برای افراد محدود کرده است.
- به دلیل اندازه طول بلندی که دارند احتمال شکستگی آنها در بازار زیاد است.
- پرتی سنگ قرنیز زیاد بوده و تحت تاثیر داشتن خلل و فرج ظاهر قرنیز یکدست و یکنواخت نخواهد بود.
در این مطلب سعی کردیم در مورد نحوه نصب قرنیز سنگی اطلاعات کاملی به شما بدهیم. همانطور که متوجه شدید، این کار باید به شکل درست و اصولی انجام شود تا در نهایت نتیجه کار به اندازه کافی راضی کننده باشد.
فرقی نمیکند که کدام نوع از قرنیز سنگی را میخواهید نصب کنید، به شما توصیه میکنیم حتما به دنبال بهترین نصاب قرنیز در مشهد یا شهر خود باشید تا مطمئن شوید که نصب این سنگ به بهترین شکل ممکن انجام میشود.