انواع قرنیز سنگی در دکوراسیون

قرنیز سنگی نمونهای از انواع قرنیز برای ساختمانهای مختلف بوده در در جنس سنگهای مختلف تولید میشود. انواع قرنیز سنگی وابسته به کف پوش و رنگ و جنس دیوار پوش دسته بندی شده و قابل نصب در بین دیوار و کف میباشد.
قرنیز سنگی بعنوان نواری از جنس سنگهای طبیعی و مصنوعی دیوار را از کف جدا کرده و در طرح، رنگ متنوع در زیبایی کفپوش تاثیر بسزایی دارد. نوع و جنس سنگ به کار رفته در این مدل انواع قرنیز سنگی را ایجاد کرده و متناسب با دکوراسیون داخلی قابل اجرا است.
قرنیز سنگی ساده، سرامیکی، سنگ مصنوعی، مرمر و در نهایت سنگ تراورتن قرنیز از نمونههای مختلف انواع سنگ قرنیز برای ساختمان و محوطه حیاط است.
سنگ قرنیز یا بعبارتی قرنیز سنگی وابسته به نوع کف پوش انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین تناسب بین کف پوش، دیوار پوش و قرنیز سنگی از مهمترین و قابل توجه ترین نکات در هنگام انواع قرنیز سنگی است.
قرنیز سنگی چیست؟
همانطور که در مقدمه مطلب قرنیز سنگی اشاره داشتیم قرنیزها بعنوان یک ارتباط دهنده بین دیوار و کف بوده که با پوشش آن محیط فضای منزل را زیبا و مرتب میسازد. قرنیز در انواع مختلف سنگی، سرامیکی، قرنیز پی وی سی و قرنیز MDF طراحی و متناسب با نوع کف پوش نصب میشوند.
قرنیز سنگی برای مقاوم سازی بخش پایینی دیوار در برابر نم و رطوبت و همین طور پوشش محل اتصال دیوار به کف طراحی و ساخته شده است.

قرنیز سنگی از گذشته به شکل ساده و ساب خورده در کنارههای دیوار کابرد داشته اما امروزه برای هماهنگی آن با کف پوش و دکوراسیون داخلی طرح و حالتهای خاصی با دستگاههای CNC به آن بخشیده شده است.

در نهایت در بین کلیه قرنیزها، کاربرد قرنیز سنگی از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و بسیار رایج است. زیبایی و طول عمر بالا و هماهنگی آن با کف پوشهای سرامیکی و سنگی و مقاومت آن در برابر آب، رطوبت، حرارت، فشار دلایل این انتخاب است.
انواع قرنیز سنگی در ساختمان
قرنیز سنگی در مدلهای مختلفی برای نصب در کناره دیوار طراحی و مورد استفاده قرار میگیرد. نوع کف پوش و پوشش دیوار از تاثیرگذارترین عوامل برای دسته بندی قرنیز سنگی و انتخاب نمونههای متنوع آن است.

در این بخش به معرفی انواع قرنیز سنگی بر اساس جنس و طرح آنها پرداخته شده است.
قرنیز سنگی ساده
قرنیز سنگی هماهنگ شده با جنس کف پوش و طرح ساده برای تکمیل یک دکوراسیون ساده و اداری میباشد. قرنیز سنگی ساده با هدف پوشاندن فضای خالی بین دیوار و کف پوش و جلوگیری از سرایت رطوبت در دیوار و کف استفاده و اجرا میشود.

قرنیز سرامیکی
نمونهای از قرنیز سنگی است که متناسب با کف پوش سرامیکی ساختمان طراحی و ساخته شده است. رنگ و طرح کف پوش در این مدل قرنیز سنگی تاثیر داشته و هماهنگی آن در زیبایی و نظم فضای منزل نقش پر رنگی دارد.

قرنیز سنگ مصنوعی
در این مدل قرنیز سنگی از ترمو پلاستیک PVC و پودر سنگ معدنی به همراه دستهای از افزودنیها استفاده میشود. از اسن مئل قرنیز تحت عنوان قرنیز شبه سنگی نیز یاد میکنند. تنوع رنگ بالا، مقاوم و استحکام بالای این قبیل قرنیزها در انتخاب آنهای برای ساختمان تاثیر دارد.

قرنیز سنگ مرمر و تراورتن
یکی از رایح ترین نمونههای کابرد سنگ در ساختمانها و به دنبال آن قرنیزها، رنگ و طرح مختلف مرمر و تراورتن است. این مدل قرنیز سنگی وابسته به طرح و رنگ کف پوش انتخاب و در محیط داخلی اجرا میشوند.

نمونههای مختلف سنگ قرنیز
تمامی سنگهای به کار رفته در سازههای ساختمانی مثل کف پوش برای قرنیز سنگی قابل استفاده هستند. سنگ مرمریت، گرانیت، مرمر، تراورتن و مواردی از این قبیل بر اساس نوع ساختار و مقاومتشان در محیطهای مختلف بعنوان پوشش کف و دیوار استفاده میشوند.

بر همین اساس قرنیز سنگی که باید از نظر ساختاری و جنس با کف پوش هماهنگ باشد، بنابراین این جنس سنگها در طراحی و ساخت انواع قرنیز سنگی نیز به چشم میخورد.
معایب اجرای قرنیز سنگی
با اینکه قرنیز سنگی در طرح و رنگهای مختلف در زیبایی و نظم خانه تاثیر داشته و از نفوذ رطوبت در دیوار و کف جلوگیری میکند، اما باز هم استفاده از این تجهیزات با ایراداتی نیز همراه است.
در این بخش با معایب قرنیز سنگی در قالب نکات زیر آشنا میشویم.
- استحکام سنگهای ساختمانی در اثر صیقل سازی و ساب خوردن برای تولید قرنیز کم شده از این رو قرنیز سنگی به اندازه سنگ کف استحکام و مقاومت ندارد.
- قیمت قرنیز سنگی به نسبت جنسهای دیگر قرنیز بالاست.
- رنگ بندی سنگهای قرنیز محدود بوده و انتخاب را برای افراد محدود کرده است.
- به دلیل اندازه طول بلندی که دارند احتمال شکستگی آنها در بازار زیاد است.
- پرتی سنگ قرنیز زیاد بوده و تحت تاثیر داشتن خلل و فرج ظاهر قرنیز یکدست و یکنواخت نخواهد بود.