نحوه نصب قرنیز ‌ام دی اف و نکات مهم آن

ثبت درخواست " نصب قرنیز "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نحوه نصب قرنیز ‌ام دی اف و نکات مهم آن

روش نصب قرنیز‌ ام دی اف به تخصص نیاز دارد، زیرا برای نصب دقیق و اصولی باید ابزارهای لازم را فراهم کنید. همچنین رعایت برخی نکات‌ها مانند نحوه برش قرنیز در کنج‌ها نیز به ظرافت کار کمک می‌کند. روش نصب قرنیز بسته به اینکه جنس قرنیز و جنس دیوار چه باشد، متفاوت است. در این مقاله به صورت اختصاصی به روش نصب قرنیز ‌ام دی اف پرداخته‌ایم.



 

طرز نصب قرنیز‌ ام دی اف

قرنیزها در انواع متفاوتی ازجمله قرنیز سنگی، چوبی، ‌ام دی اف یا پی وی سی موجود هستند. اما قرنیز چیست؟ و چه کاربردی دارد. قرنیز یک ورق طویل با ضخامت متفاوت است که روی دیوار نصب می شود. از کاربردهای قرنیز می‌توان به جداسازی کف از دیوارها و همچنین ایجاد هارمونی رنگ زیبا بین کف و دیوار اشاره کرد. در قدیم از سنگ به عنوان قرنیز استفاده می‌کردند، اما اکنون استفاده از قرنیز‌ ام دی اف و پی وی سی رایج است. معمولا از قرنیز‌ ام دی اف برای ایجاد فضای زیبا زمانی که کف ساختمان پارکت یا لمینت است، استفاده می‌شود.  

با توجه به رایج بودن استفاده از نصب قرنیز ام دی اف طریقه نصب این قرنیز و نکات مهم نصب آن ارائه شده است.

 

طرز نصب قرنیز MDF یا چوبی

 

ابزارهای لازم برای نصب قرنیز‌ام دی اف

برای نصب قرنیز‌ ام دی اف به این ابزارها نیاز دارید:

  • قرنیز و اسکوتی
  • اره فارسی بر برای برش قرنیز در زوایای 45 درجه
  • دستگاه تنظیم اره و اره یا دستگاه برش قرنیز
  • میخکوب بادی برای کوبیدن میخ‌ها روی قرنیز یا چکش
  • میخ‌های گیج 18
  • تفنگ مخصوص برای چسباندن چسب آکواریوم و یا برای استفاده جهت درزگیری قرنیزها
  • چسب فوری، چسب مخصوص قرنیز، چسب آکواریوم (معمولا چسب آکواریوم برای محیط‌های مرطوب پیشنهاد می‌شود)
  • بتونه، رنگ، قلم مو و سمباده
  • عینک، دستکش برای انجام کار با امنیت بالا
  • خاک دیاتومه برای از بین بردن حشرات
  • فوم پر کننده یا پوشاننده اکریلیک برای پوشاندن فضاهای خالی قرنیزها
  • متر و مداد برای انجام محاسبات

 

توجه کنید که ابزارهای لازم برای نصب قرنیز سنگی متفاوت از قرنیز‌ ام دی اف است، برای مثال برای نصب قرنیز سنگی به پودر سنگ یا ملات برای چسباندن قرنیز به دیوار نیاز است.

البته روش نصب قرنیز ‌ام دی اف و نصب قرنیز چوبی تقریبا مشابه هم هستند، زیرا قرنیز ‌ام دی اف نیز از چوب مصنوعی ساخته شده است، تفاوتی که در روش نصب این دو وجود دارد، این است که اجرای قرنیز چوبی به ظرافت و دقت بالایی نیاز دارد.

 

طریقه نصب قرنیز ام دی اف و ابزارهای لازم آن

 

مراحل نصب قرنیز‌ ام دی اف

مراحل نحوه اجرا و نصب قرنیز mdf در یک نگاه بدین صورت است:

  1. تمیز کردن دیوار
  2. استفاده از خاک دیاتومه
  3. اندازه گیری دیوار
  4. برش قرنیزها
  5. چسباندن قرنیزها روی دیوار
  6. استفاده از میخ برای چسباندن قرنیز
  7. استفاده از اسکوتی
  8. درزگیری قرنیزها

گام به گام روش نصب قرنیز ‌ام دی اف در زیر ارائه شده است.

 

1. تمیز کردن دیوار برای نصب قرنیز‌ ام دی اف

قبل از نصب قرنیز‌ ام دی اف نیاز است که محل مورد نظر به خوبی تمیز شود. اگر برآمدگی یا فرورفتگی در محل نصب است، ایرادات باید با بتونه کاری برطرف شود.

 

 تمیز کردن دیوار قبل از نصب قرنیز ام دی اف

 

2. استفاده از خاک دیاتومه قبل از نصب قرنیز

مقداری از پودر دیاتومه در پشت قرنیز ریخته می‌شود تا حشرات از بین بروند. برای اینکار بعد از تمیز کردن دیوار و رفع ناهمواری ها مقداری خاک دیاتومه ریخته شود و سپس قرنیز با چسب مخصوص روی دیوار نصب شود.  

 

خاک دیاتومه قبل از نصب قرنیز دیوار

 

3. اندازه گیری دیوار قبل از نصب قرنیز MDF

باید هر‌ بخش از دیوار را به دقت اندازه گیری کرد. اندازه صحیح در نهایت یک کار تمیز تحویل می‌دهد، زیرا گوشه‌ها و ‌بخش های زاویه دار دیوار نیازمند اندازه دقیق است.

 

اندازه گیری دیوار قبل از نصب قرنیز MDF

 

4. برش دادن قرنیز ها

قرنیزها را با توجه به اندازه‌های به دست آمده برش دهید. برای اینکار کافی است تا قرنیز را به دیوار تکیه بدهید و با مداد روی آن علامت بگذارید.

برای برش قرنیزها با زاویه 45 درجه می‌توانید از دستگاه تنظیم اره استفاده کنید. کافی است قرنیز را روی شیار 45 درجه اره قرار دهید و سپس شروع به اره کردن قرنیز نمایید. همچنین برای برش دادن قرنیزها می‌توان از دستگاه‌های برش قرنیز یا دستگاه‌های فارسی بر و... استفاده کرد، زیرا این اره توانایی برش قظعات قرنیز با زاویه‌های مختلف از جمله 45 و 90 درجه را دارد.

نکته‌ی خیلی مهم: هنگام برش قرنیز، آنها را بیش از اندازه برش ندهید، زیرا امکان ایجاد درز زیاد می‌شود.

 

ّبرش دادن قرنیز قبل از نصب قرنیزها

 

5. چسباندن قرنیز ‌ام دی اف روی دیوار

از چسب‌های مخصوص برای نصب قرنیز ‌ام دی اف استفاده کنید. معمولا از چسب آکواریوم، چسب فوری یا ملات سیمان یا چسب کاشی برای چسباندن قرنیز روی کاشی یا دیوار استفاده می‌شود. برای چسباندن قرنیز روی دیوار گچی باید از ملات استفاده شود. برای این منظور بابد ملات را آماده کرد و بعد از چسباندن قرنیز با ملات آن را با میخ کوب به دیوار محکم کرد.

برای چسب زدن کافیست قرنیز‌ها را به پشت روی زمین قرار دهید. پشت قرنیز را به خوبی به چسب آغشته کنید. سپس برای نصب قرنیز چسب خورده از گوشه‌های دیوار شروع کنید. بعد از اینکه قرنیز را از گوشه شروع به چسباندن کردید و تراز شد، بقیه قسمت قرنیز را روی دیوار بچسبانید.

طریقه نصب قرنیز به این صورت است که هر قطعه قرنیز را از گوشه اندازه بگیرید و سپس ببرید. برش و سپس نصب قطعات در حین کار به شما سرعت عمل بیشتری می‌دهد.

 

روش نصب قرنیز ام دی اف با چسب

 

6. استفاده از میخ برای اتصال محکم قرنیز ‌ام دی اف به دیوار

برای اطمینان از اتصال محکم قرنیز ‌ام دی اف می‌توانید از میخ استفاده کرده و آن را در فواصل مشخصی روی قرنیز قرار دهید. اگر از میخ برای نصب قرنیز ‌ام دی اف استفاده کردید، با بتونه چوب یا چسب روی میخ را بپوشانید.

  • برای بتونه کردن سوراخ میخ، ابتدا روی میخ را بتونه کنید. اجازه دهید بتونه خشک شود. شروع به سمباده زنی روی بتونه کنید. گردوخاک حاصل از سمباده کشی را پاک کنید و سپس با رنگی که هم رنگ قرنیز است، روی آن را رنگ کنید.
  • همچنین به جای بتونه می‌توانید از چسب قرنیز استفاده کنید. اگر رنگ برچسب با قرنیز بسیار متفاوت است، مقداری رنگ پودری روی چسب بریزید و سپس روی میخ را بپوشانید.

بسته به اینکه جنس دیوار چه باشد، می‌توان از میخ استفاده کرد. البته برخی از نصاب‌ها هم از چسب و هم میخ برای استحکام بیشتر قرنیز‌ ام دی اف استفاده می‌کنند. البته برخی نیز به دلیل اینکه قرنیز سوراخ نشود، از میخ استفاده نمی‌کنند.

 

استفاده از میخ برای چسباندن قرنیز ام دی اف

 

7. استفاده از اسکوتی در صورت نیاز

اگر بین قرنیز و کف ساختمان فاصله است یا اگر فضای خالی در دیوار وجود دارد، می‌توانید از اسکوتی استفاده کنید. توجه کنید که اسکوتی و سایر ابزارهای مورد استفاده باید به قرنیز نصب شوند و نه به کف، زیرا با نصب اسکوتی روی قرنیز می‌توان به آن چسب زد و یا آن را به قرنیز منگنه کرد. اگر اسکوتی روی کفپوش نصب شود، با توجه به جنسی که دارد ممکن است دچار انبساط و انقباض شود و زیبایی کار را تحت تاثیر قرار دهد.

 

طرز نصب قرنیز ام دی اف و اسکوتی

 

8. درزگیری قرنیزها

درزها معمولا بین دو قرنیز که به همدیگر وصل شده‌اند یا در ‌بخش بالایی قرنیزها که روی دیوار قرار گرفته است، وجود دارند. برای درزگیری قرنیزها یا می‌توان از درزگیر مخصوص استفاده کرد یا اینکه از روش بتونه کاری استفاده کرد.  

  • برای درگیری نیاز است که تفنگ درزگیر داشته باشید. برای اینکار مقداری درزگیر را روی شکاف و درزها اعمال کنید. سپس باقی مانده مواد را با کمک یک دستمال تمیز پاک کنید.
  • برای بتونه کاری باید بتونه را آماده کنید و سپس روی درزها اعمال کنید. بعد از خشک شدن بتونه، سمباده بکشید و در نهایت رنگ آمیزی انجام دهید. برای رنگ آمیزی می‌توانید از قلم موهای ظریف استفاده کنید.
  • اگر قرنیز ‌ام دی اف را با ملات نصب کرده باشید، بهر است برای درزگیری از سیمان سفید یا پودر سنگ استفاده کنید.

 

درزگیری بعد از نصب قرنیز ام دی اف

 

طرز نصب قرنیز ‌ام دی اف در گوشه ها

نصب قرنیز در نگاه اول کار ساده‌ای به نظر می‌رسد، اما توجه کنید که تمامی‌ بخش دیوار یک دست و صاف نیست، بلکه دیوار در بخش هایی زاویه دارد و در قسمت‌هایی ممکن است نیاز به برش گرد یا بیضی داشته باشد. طرز نصب قرنیز ام دی اف در گوشه ها بسیار اهمیت دارد، از این رو:

  • برای نصب قسمتی از دیوار که شکل بیضی یا گرد دارد، بهتر است از گونیای واشو استفاده شود.
  • برای برش قسمت‌هایی از قرنیز که در کنج دیوار نصب می‌شود، نیاز است که قرنیز را به دیوار چسبانده و در کنج یک زاویه 45 درجه رسم نمایید. در واقع شما نیاز دارید که دو قرنیز را با زاویه 45 درجه برش دهید تا در نهایت یک گوشه 90 درجه ایجاد شود.

 

روش نصب قرنیز MDF  در گوشه های خارجی دیوار

 

  • برای برش قرنیز در کنار درب نیز از زاویه 90 درجه استفاده کنید.
  • برای نصب قرنیز در لبه دیوار اگر قصد ندارید تا قرنیز را به دور دیوار بپیچید، اصولی‌ترین کار این است که یک زاویه 45 درجه در سر قرنیز ایجاد کنید. سپس یک قطعه قرنیز دیگر که کوچک است را نیز به اندازه 45 درجه برش داده و روی قرنیز اولی نصب کنید. برای وصل کردن این دو قرنیز به همدیگر می‌توانید از چسب چوب استفاده کنید.

برش 45 درجه در برش قرنیز بسیار مهم است. برش 45 درجه برای گوشه‌های داخلی، گوشه‌های بیرونی و یا اتصال قرنیزها به همدیگر در امتداد یک دیوار بلند استفاده می‌شود. برای اینکه برش 45 درجه دقیقی داشته باشید به دستگاه فارسی بر نیاز دارید، برای استفاده از این دستگاه کافیست تا زاویه را روی همین عدد تنظیم کنید.

 

نصب قرنیز ام دی اف در گوشه های دیوار

 

نکات مهم در نصب قرنیز‌ ام دی اف

رعایت نکات مهم برای طرز نصب قرنیز‌ ام دی اف به شما کمک می‌کند تا در نهایت یک کار تمیز و با ظرافت انجام دهید. برخی از این نکات مهم در زیر ارائه شده است:

  • قبل از نصب قرنیز باید زیرسازی سطح را به خوبی انجام دهید.
  • نصب قرنیز از یک طرف شروع شود و تا انتهای کار ادامه پیدا کند. نصب قرنیز به صورت پراکنده اشتباه است.

 

طریق نصب و اجرا قرنیز MDF

 

  • برای گوشه‌ها و کنج‌های دیوار باید زاویه و اندازه‌هایی که برای قرنیز در نظر می‌گیریم، صحیح باشد تا بعد از نصب، قرنیزها به همدیگر فشار نیاورند و دچار ترک خوردگی نشوند.

 

نصب قرنیز ام دی اف در گوشه داخلی یا خارجی

 

  • اگر دیوار از طول یک شاخه قرنیز بلندتر است، برای نصب قرنیز بعدی در امتداد قرنیز قبلی بهتر است از زاویه 45 درجه استفاده کنید تا کار ظریف‌تر باشد.
  • هنگام نصب نباید درز و فضای خالی بین دیوار و قرنیز و کف و قرنیز وجود داشته باشد، زیرا در این فضاها خاک جمع می‌شود. در صورتی که بین دیوار و قرنیز شکاف وجود داشت، می‌توانید از پوشاننده‌های آکریلیکی یا درزگیری برای پر کردن این فاصله و شکاف استفاده کنید.
  • قرنیزها معمولا عرض بین 7 تا 9 سانتی متر دارند و همچنین ضخامت آن‌ها معمولا 17 میلی متر است. طول قرنیز‌ها معمولا نیز 3.66 است. برای فضاهای کوچکتر از قرنیز با ارتفاع کمتر و برای فضای بزرگتر معمولا از قرنیز با ارتفاع بیشتر استفاده می‌نمایند.
  • . پارکت و لیمینت دچار انبساط و انقباض می‌شوند، به همین دلیل نیاز است که از قرنیز ‌ام دی اف با ضخامت 16 میلی متر استفاده کرد تا فضای خالی که در اثر انقباض ایجاد می‌شود را پر کرد.
  • برای چسباندن قرنیز ‌ام دی اف بهتر است از چسب‌های قرنیز همه کاره استفاده کرد، زیرا هم به راحتی چسبیده می‌شوند و هم اینکه مقاومت بالایی در برابر حراررت یا یخ زدگی دارند و همچنین رنگ پذیر هستند.

 

روش اجرا و نصب قرنیز ام دی اف

 برای تمیزی و ظرافت کار بهتر است نصب قرنیز توسط یک نصاب انجام شود، زیرا تجربه و امکانات لازم را برای نصب قرنیز ‌ام دی اف روی انواع دیوارها را دارا است. نصاب حرفه‌ای با گونیای واشو و اره فارسی بر قرنیز مورد استفاده برای گوشه‌های دیوارها را به دقت اندازه گیری کرده و برش داده و در نهایت یک کار تمیز تحویل می‌دهد. برای اینکه بهترین نصاب‌ها را به راحتی پیدا کنید، خدمت از ما آماده کمک به شما است تا در هر شهری از ایران که هستید، بهترین‌ها را به شما معرفی کند.


نصب قرنیز
برای سرویس نصب قرنیز از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین