روش نصب قرنیز چگونه است؟

ثبت درخواست " نصب قرنیز "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
روش نصب قرنیز چگونه است؟

روش نصب قرنیز به خودیِ خود چندان چالش‌برانگیز نیست. اما تنوع جنس قرنیزها، جنس دیوارها، روش‌ها و متریال‌های نصب، می‌تواند کمی آن را پیچیده کند.

در این راهنمای جامع خواهیم دید که طریقه نصب قرنیز چگونه است، و باید به چه‌نکاتی توجه کنیم تا بتوانیم اینکار را مثل حرفه‌ای‌ها انجام دهیم. با ما همراه باشید.



 

طریقه نصب قرنیز؛ اندازه‌گیری‌ها

شما ابتدا باید ببینید به چندمتر قرنیز نیاز دارید تا نه کارتان نیمه‌تمام بماند، نه پس از نصب قرنیز مقدار زیادی نوار روی دست‌تان بماند. برای اینکار ...

  1. پلان خانه‌تان را روی کاغذ بکشید. لزومی نیست مقیاس را دقیقا رعایت کنید؛ اما مطئمن شوید که طرح‌تان از نظر مکان درب‌ها، راه پله‌ها و ... دقیق باشد.
  2. ضلع‌های پلان (دیوارها) را با متر اندازه بگیرید، و طول آنها را با دقت یک‌سانتی متر روی کاغذ و کنار همان دیوار بنویسید.
  3. حالا تمام اندازه‌ها را با یکدیگر جمع کنید، تا مشخص شود مجموعا به چندمتر قرنیز احتیاج دارید.

انواع قرنیز به صورت شاخه‌ای در بازار موجود هستند؛ که طول‌شان بسته به نوع و ارتفاع‌شان متفاوت است. طول آنها ممکن است 280 سانتی‌متر، 300 سانتی‌متر یا 366 سانتی‌متر باشد.

پس برای اینکه متوجه شوید چندشاخه لازم است، ابتدا با پرس‌وجو ببینید شاخه‌ها یا نوارهای قرنیز مدنظرتان دقیقا چه طولی دارند. سپس با تقسیم عددی که بالاتر به دست آوردید بر طول شاخه، خواهید دید چندشاخه باید تهیه کنید.

البته، در تمام راهنماهای روش نصب قرنیز توصیه می‌شود که حتما 10-15% بیشتر از عدد به دست آمده قرنیز تهیه کنید تا پرتی‌ها و ضایعات حاصل از برش کار را بهم نزند.


 

روش نصب قرنیز؛ ابزارهای لازم

اگر بخواهید نصب قرنیز در منزل را مانند یک حرفه‌ای انجام دهید، به چنین وسایلی احتیاج دارید:

  • دستکش، ماسک و عینک ایمنی
  • اره فارسی بر، برای برش قرنیز در زوایای 45 درجه (برای نصب قرنیز سنگی یا سرامیکی به دستگاه سنگ‌بر احتیاج دارید؛ اره فارسی بر برای مدل‌های MDF و PVC مناسب است)
  • میخکوب بادی، برای کوبیدن میخ‌های نازک روی قرنیز و محکم کردن‌شان روی دیوار
  • میخ‌های گیج 18؛ میخ‌هایی را تهیه کنید که 1.5 تا 2 اینچ طول دارند و نه بیشتر
  • تفنگ یا گان چسب سیلیکون و پلی اورتان (اختیاری)
  • چسب مناسب برای نصب قرنیز (در ادامه بیشتر درباره‌اش توضیح داده‌ایم)
  • کاردک؛ برای برداشتن قرنیز بدون آسیب رساندن به دیوار، در صورت نصب قرنیز روی قرنیز قبلی
  • بتونه چوب، برای پر کردن و پوشاندن سوراخ‌های میخ تا بتوان آنها را رنگ‌آمیزی کرد
  • سنباده
  • رنگ ساتین شفاف یا نیمه‌شفاف، برای قرنیزهای چوبی تا از بروز خط و خش و مشکلات دیگر جلوگیری شود
  • چسب نقاشی
  • قلم مو

اگر مایل باشید، می‌توانید از کمی خاک دیاتومه هم استفاده کنید. هنگام نصب قرنیز پی وی سی یا ام دی اف، کمی از این پودر پشت آن ریخته می‌شود که در از بین بردن انواع حشرات مانند مورچه، کک، ساس و سوسک بسیار موثر است.

 

ابزار لازم برای نصب قرنیز

 

نصب قرنیز چگونه است؟ راهنمای گام به گام

در ادامه روش نصب قرنیز را مرحله به مرحله توضیح داده‌ایم که عبارت‌اند از:

  1. کندن قرنیزهای قدیمی (در صورت لزوم)
  2. پوشش قرنیزها با رنگ ساتین (در صورت لزوم)
  3. اندازه‌گیری و برش قرنیزها
  4. آماده‌سازی دیوارها و کف
  5. ریختن خاک دیاتومه پشت قرنیزها (اختیاری)
  6. نصب قرنیز (که اکثرا با چسب و میخ انجام می‌شود)
  7. پوشاندن سوراخ میخ‌ها با بتونه
  8. نصب اسکوتی
  9. درزگیری قرنیزها
  10. رنگ‌آمیزی بتونه و درزگیری‌ها

اگر قصد نصب قرنیز کابینت را هم داشته باشید، مطالعه گام‌ها و نکات زیر اطلاعات خوبی را در اخیارتان قرار می‌دهد، به ویژه برای اندازه‌گیری و برش قطعات.

 

1. کندن قرنیزهای قدیمی (در صورت لزوم)

هنگام نصب کفپوش‌های جدید، قرنیزهای قدیمی باید کنده شوند. شاید راه‌های ساده‌تر و میان‌برهایی هم هستند، اما این اصولی‌ترین راه است؛ کفپوش از هرنوعی که باشند، زیر قرنیزها قرار می‌گیرند. برای اینکار می‌توانید از کاردک کمک بگیرید. از یک‌چوب هم می‌توانید به عنوان اهرم استفاده کنید.

اگر قصد استفاده مجدد از قرنیزهای قدیمی را دارید، آنها را کنار بگذارید و از چکش یا سیم‌چین برای بیرون آوردن میخ‌های قدیمی استفاده کنید. (با احتیاط، تا قرنیزها آسیب نبینند) اگر هم نمی‌خواهید برای نصب قرنیز از قطعات قدیمی استفاده کنید، میخ‌های آنها را با چکش صاف کنید تا آسیبی برای شما ایجاد نکنند.

 

2. پوشش قرنیزها با رنگ ساتین (در صورت لزوم)

اگر قرنیزی که تهیه کرده‌اید چوبی نیست، خیلی راحت از این مرحله رد شوید و باقیِ گام‌های روش نصب قرنیز را دنبال کنید. در غیر این‌صورت، بهتر است

قرنیزهای جدید را پیش از نصب رنگ‌آمیزی کنید. اگر قرنیزها پرایمر خورده‌اند، یک‌لایه رنگ نیمه براق (یا ساتین) کافی است. اگر چوب فینیشینگ یا پرداخت نشده است، یک‌لایه آستر و بعد یکی‌دو لایه رنگ روی آن اعملا کنید.

اگر امکان استفاده از اسپری رنگ را ندارید، از قلم مو با موی مصنوعی استفاده کنید و آن را با حرکات بلند و صاف روی شاخه‌ها بکشید. برای افزایش دوام و عمر قرنیزها، توصیه می‌شود که پس از خشک شدن قسمت رویی، پشت آنها را هم رنگ کنید؛ یک‌لایه رنگ برای پشت کافی‌ست.

 

3. اندازه‌گیری و برش قرنیزها

هنگام برش شاخه‌های قرنیز، چندقانون وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

  • طریقه نصب قرنیز به این شکل است که قطعه‌ها را یکی‌یکی (از سمت گوشه‌ها) اندازه بگیرید و ببرید. اصلا همه شاخه‌ها را همزمان برش ندهید. نصب و برش قطعات در حین کار، به شما اجازه می‌دهد که قطعه‌ها را دقیق‌تر اندازه بزنید.
  • فراموش نکنید که همیشه از بلندترین لبه تا بلندترین لبه را اندازه‌گیری کنید، به ویژه هنگام اندازه‌گیری و برش‌های زاویه‌دارِ 45 درجه برای گوشه‌ها.
  • گوشه‌های داخلی و بیرونی با زاویه 45 درجه برش داده می‌شوند تا نهایتا یک گوشه‌ی بی‌نقص و 90 درجه را ایجاد کنند.
  • اگر دیوار از طول شاخه قرنیز بلندتر است، برای نصب قرنیز در امتداد آن از زوایای 45 درجه استفاده کنید.
  • برای چسباندن قطعات کنار درب از زاویه 90 درجه استفاده کنید.

همان‌طور که دیدید، برش 45 درجه برشی اساسی است که برای گوشه‌های داخلی، گوشه‌های بیرونی و اتصال قرنیزها در امتداد دیوارهای بلند انجام می‌شود.

اینکار با اره‌های فارسی بر (Miter Saw) بسیار ساده است، و تنها کافی‌ست که دستگاه را روی همین زاویه تنظیم کنید. "جعبه فارسی" یا Miter Box جایگزین ساده‌تر است که می‌توانید برای برش‌های 45 درجه از آن استفاده کنید.

 

روش نصب قرنیز

 

هنگام برش حداکثر دقت را داشته باشید، اما اگر اتصال‌ها بی‌نقص نبودند هم نگران نباشید؛ بیشتر مشکلات در مرحله درزگیری برطرف می‌شوند.

نقطه‌چین‌های تصاویر زیر هم نشان می‌دهند که چگونه قطعات برای اتصال به هم در گوشه داخلی و خارجی بریده می‌شوند.

 

طریقه نصب قرنیز

نصب قرنیز چگونه است؟

 

برش‌های 90 درجه برای نصب قرنیز کنار درب هم نهایتا به این شکل در می‌آیند:

 

راهنمای نصب قرنیز

 

نصب قرنیز بدون چرخش

گاهی هنگام نصب قرنیز ممکن است به لبه دیوار برسید، و نخواهید آن را به دور دیوار بپیچید. این اتفاق معمولا زیاد نمی‌افتد، اما در صورت وقوع، اصولی‌ترین کار این است که در انتهای قطعه یک برش 45 درجه ایجاد کنید و یک قطعه کوچک دیگر را هم 45 درجه برش بزنید؛ انگار که بخواهید روی یک گوشه خارجی قطعات را نصب کنید.

سپس قطعه را به هم وصل کنید تا انتخاب دیوار به درستی با قرنیز پوشانده شوند. اگر قطعه برش‌داده شده خیلی کوچک است، به جای نصب قرنیز با میخ و چسب، تنها از چسب چوب برای محکم کردن آن استفاده کنید تا میخ‌ها باعث شکستن قطعه نشوند.

 

نحوه نصب قرنیز

 

4. آماده‌سازی دیوارها و کف

اگر دیوار به تازگی گچ‌کاری شده باشد، ابتدا باید صبر کنید تا دیوار کاملا خشک شود. سپس، دیوار و کفپوش را کاملا تمیز کنید، به طوری که هیچ‌گونه گردوغبار و آلودگی روی آنها نباشد. این باعث می‌شود که چسب‌ها به خوبی محکم شوند و تاثیرشان کمتر نشود.

دقت داشته باشید که هم دیوارها و هم کف، علاوه بر پاکیزه بودن باید کاملا صاف و هموار نیز باشند. برای از بین برودن ناهواری‌ها، از بتونه و سمباده کمک بگیرید.

 

5. ریختن خاک دیاتومه پشت قرنیزها (اختیاری)

پیش از نصب قطعات روی دیوار، اگر مایل باشید می‌توانید یک حشره‌کش طبیعی را پشت قرنیزها به نام خاک دیاتومه بپاشید؛ مخصوصا اگر سابقه دیدن حشراتی مثل مورچه و سوسک در خانه‌تان را دارید، و قرنیزتان از مدل‌های توخالی یا دوتکه (دوجداره) است که می‌توانید کابل‌ها را از درون آنها عبور دهید.

این پودر برای انسان یا حیوانات خانگی سمی نیست؛ اما هنگام استفاده از آن حتما ماسک بزنید. این پودر تا وقتی خیس نشود، تاثیر خود را حفظ می‌کند.

 

نصب قرنیز در منزل

 

6. نصب قرنیز

نحوه نصب قرنیز بسته به جنس دیوار متفاوت است. اگر دیوار گچی و قرنیزها سنگی یا سرامیکی هستند، بهتر است از ملات سیمان استفاده شود. برای مدل‌های دیگر اما چسب و میخ جوابگو هستند. برای اطمینان از همخوانیِ روش نصب با جنس دیوار و قرنیز، با یک متخصص صحبت کنید.  

رایج‌ترین حالت نصب قرنیز با چسب و میخ ست که در ادامه مراحل آن را می‌بینید. اما از چه چسبی باید استفاده کرد؟ یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها چسب‌های قرنیز همه‌کاره هستند. این چسب‌های قدرتمند و بی‌بو مزایای بسیار زیادی دارند، از جمله:

  • قابلیت استفاده روی قطعات چوبی، پلاستیکی، پی وی سی، ام دی اف و حتی فلزی و شیشه‌ای
  • مقاومت در برابر مواد شیمیایی، اسیدها، حرارت بالا، آتش‌سوزی، خوردگی، یخ‌زدگی
  • سفیدرنگ اما رنگ‌پذیر و ترکیب‌پذیر با رنگ‌های پودری
  • قابلیت استفاده به عنوان بتونه همه‌کاره‌ی چوب، گچ و فلز
  • قابلیت استفاده به عنوان ماستیک و درزگیر برای کلیه سطوح

راهنمای نصب قرنیز در صورت استفاده از چسب بسیار ساده است. روی هرقطعه به اندازه کافی چسب بزنید، آن را روی دیوار قرار دهید و کمی فشار دهید. اگر قطعه‌ای که با آن کار می‌کنید بزرگ است، حتما از یک‌نفر دیگر کمک بگیرید.

پس از خشک شدن چسب هم، بخش‌های ابتدایی، انتهایی و مرکزی (اگر قطعه بلند است) قرنیزها را با میخ‌کوب محکم کنید.

 

نصب قرنیز با میخ

 

7. پوشاندن سوراخ میخ‌ها با بتونه

میخ‌کوب‌ها معمولا سوراخ‌های ریز و توخالی‌ای را روی قرنیزها باقی می‌گذارند. این سوراخ‌ها را می‌توانید با بتونه چوب یا چسب قرنیز پر کنید. اگر رنگ قرنیز خیلی با چسب متفات است، می‌توانید چسب را با رنگ پودری به رنگ قرنیزها در بیاورید.

در صورت استفاده از بتونه چوب، سوراخ را با مقداری کوچکی از آن پر کنید و بگذارید کاملا خشک شود. هنگامی که بتونه خشک شد، آن را با سنباده 150 یا 180 به آرامی و با دقت صاف کنید. اگر به واسطه جنس قرنیز نمی‌توانید آن را سنباده بزنید، با یک دستمال محکم روی آن بکشید که تا جایی ممکن سطح آن صاف شود.

توجه: برخی افراد برای اینکه زیباییِ قرنیزهای‌شان تحت تاثیر قرار نگیرد، اصلا از میخ برای محکم‌کاری استفاده نمی‌کنند.

 

استفاده از بتونه چوب روی قرنیز

سمباده کشیدن قرنیزها

 

8. نصب اسکوتی

اگر وضعیت کف به گونه‌ای است که پس از نصب قرنیز روی قرنیز قبلی یا روی دیوار، فاصله زیادی بین کف و قرنیز دیده می‌شود، می‌توانید به نصب اسکوتی فکر کنید. وگرنه اینکار به خودیِ خود ضروری نیست.

اسکوتی‌ها با میخ‌کوب به قرنیز محکم می‌شوند، و نه روی کفپوش. چون کفپوش شما بسته به جنسی که دارد ممکن است در اثر گرما و سرما، منبسط یا منقبض شود.

 

9. درزگیری قرنیزها

درزگیری قرنیزها در بخش بالاییِ آنها (که روی دیوار قرار گرفته است) و بخش‌هایی که دوقطعه کنار هم رسیده باشند انجام می‌شود. اینکار با تفنگ درزگیر انجام می‌شود. همچنین، مطمئن شوید که درزگیر استفاده‌شده انعطاف‌پذیر، ضد ترک و رنگ‌پذیر است.

کمی از درزگیر را روی شکاف‌ها اعمال کنید، و سپس با انگشت خود یا یک پارچه مرطوب برای کشیدن آن روی درزها و پر کردن‌شان استفاده کنید. حتما هنگام انجام اینکار دستکش بپوشید، و مواد باقی‌مانده روی دیوار یا قرنیزها را پاک کنید.

توجه: اگر با ملات قرنیزها را نصب کرده باشید، درزگیری باید با ملات سیمان سفید و پودر سنگ انجام شود.

 

درزگیری قرنیزها

 

10. رنگ‌آمیزی بتونه و درزگیری‌ها

در صورت لزوم و تمایل، و بسته به رنگ قرنیزها و مواد استفاده‌شده، می‌توانید نقاط قرار دادن بتونه چوب روی میخ‌ها و بخش‌های درزگیری‌شده را رنگ‌آمیزی کنید. هرچند که انجامِ این‌کار خیلی رایج نیست.

اگر چسب قرنیز (برای درزگیری) را با رنگ پودری تغییر نداده‌اید، می‌توانید آن را هم رنگ‌آمیزی کنید. اینکار را با قلم موهای ظریف انجام دهید و حتما از چسب نقاشی استفاده کنید.

 

رنگ‌آمیزی بتونه و درزگیری قرنیزها

 

نحوه نصب قرنیز با میخ (به تنهایی)

اصولا چندروش رایج برای نصب قرنیز وجود دارد:

  • استفاده از ملات سیمان؛ برای چسباندن قرنیزهای سرامیکی و سنگی
  • چسب سرامیک؛ برای قرنیزهای سرامیکی
  • چسب قرنیز و میخ؛ برای قرنیزهای پی وی سی، ام دی اف و چوبی

نصب قرنیز با میخ به تنهایی بهترین روش نیست، و تنها در صورتی توصیه می‌شود که دیوارهای‌تان از جنس انواع Drywall یا دیوار خشک باشد. در این حالت، بهتر است از یک میخ‌کوب بادی با میخ گیج 18 کمک بگیرید، و حتما از عینک ایمنی استفاده کنید.

در واقع لازم نیست قرنیزها را به دیوار خشک بچسبانید. در صورت چسباندن قرنیزها با چسب، اگر زمانی لازم شود آنها را جدا کنید (مثلا برای نصب کفپوش جدید)، دیوارهای خشک به شدت آسیب خواهند دید.

توجه: در صورتی که قصد نصب قرنیز با میخ در دیوار خشک را داشته باشید، بد نیست از "دستگاه گل میخ یاب" یا Stud Finder هم استفاده کنید. با این دستگاه می‌توانید گل میخ‌های Drywallتان را پیدا کنید، و میخ‌ها را دقیقا در جایی بزنید که قطعه‌ها به خوبی محکم شوند و به چیز دیگری پشت دیوارها هم برخورد نکنند.


 

نصب قرنیز روی قرنیز قبلی

همان‌طور که گفتیم، هیچ راهنمای نصب قرنیزی توصیه نمی‌کند که اینکار را انجام دهید. اما به دلیل صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها، بعضا از این گزینه استقبال می‌شود. البته این موضوع به جنس قرنیزها هم برمی‌گردد؛ چون رایج‌ترین حالتِ آن، چسباندن قرنیزهای ام دی اف یا پی وی سی رو قرنیزهای سنگی است.

در این حالت، ساده‌ترین کار نصب قرنیز MDF یا PVC با ارتفاع بیشتر است تا سنگ‌ها کاملا پوشانده شوند (بخشی از ارتفاع قرنیزهای سنگی هم پس از نصب کفپوش کوتاه می‌شود).

راه ساده‌تری هم وجود دارد که برای انجام‌اش حتی لازم نیست بپرسید نصب قرنیز چگونه است؟ و آن استفاده از برچسب‌های طرح چوب است، تا قرنیز با کفپوش‌های لمینت و پارکت همخوانی داشته باشد.


 

نصب قرنیز با چسب آکواریوم

علاوه بر چسب قرنیز همه‌کاره (و بعضا چسب‌های فوری)، نصب قرنیز با چسب آکواریوم هم امکان‌پذیر است. این چسب در واقع برای چسباندن قطعه‌ها در محیط‌های مرطوب بسیار مناسب است.

طریقه نصب قرنیز با چسب آکواریوم تفاوت خاصی با روش کلی که بررسی کردیم ندارد، به جز در یک‌مورد. پس از تمیز کردن دیوارها و کف و اطمینان از هموار بودن آنها، باید چسب را پشت قطعات و همچنین روی دیوار اعمال کنید. قرنیز را روی دیوار بچسبانید و آن را فشار دهید.

برای نصب قرنیز در منزل به کمک متخصص احتیاج دارید؟

امیدواریم حالا بهتر بدانید که نصب قرنیز چگونه است، و برای انجام آن در منزل ممکن است به چه متریال و ابزارهایی احتیاج داشته باشید.اگر قصد اینکار را دارید و مایل‌اید از یک نصاب ماهر برای اینکار کمک بگیرید، کافی‌ست درخواست‌تان را ثبت کنید تا برترین کارشناسان شهرتان را به شما معرفی کنیم.

در «خدمت از ما» می‌توانید رایگان از متخصصان قیمت بگیرید، مدارک و سوابق‌شان را بررسی کنید، میزان رضایت مشتریان را ببینید و بهترین فرد را استخدام کنید.

5.0 امتیاز از 1 رای


نصب قرنیز
برای سرویس نصب قرنیز از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین