درمان زخم بستر را به متخصصش بسپار
ضرورت و لزوم درمان زخم بستر برای فردی که به آن دچار شده، بر هیچ کس پوشیده نیست. زخم بستر نوعی آسیب به پوست و بافت زیر پوست است که در اثر فشار ممتد و مداوم ایجاد میشود. افراد بیمار، معلول، سالخورده و ... که به هر دلیل ناچار به ماندن در بستر برای مدت طولانی هستند و توانایی جابجا شدن حتی در تخت را ندارند، در معرض ابتلا به زخم بستر هستند.
علت ایجاد زخم بستر این است که مویرگهای یک ناحیه در اثر فشار طولانیمدت و وجود اصطکاک بین پوست و بستر، فشرده میشوند. این فشردگی باعث بسته شدن مویرگها و ایجاد زخم روی پوست خواهد شد. نواحیای که در تماس بیشتری با سطح بستر هستند و اصطکاک بیشتری را تجربه میکنند، بیشتر در معرض زخم بستر قرار دارند؛ مثل پاشنه پا، باسن، بخش بالایی کمر و نقاطی از پس سر.
نیاز به درمان زخم بستر در منزل، به مراتب بیشتر از بیماران بستری در بیمارستان ایجاد میشود. زیرا افراد مبتلا به مشکلات حرکتی مزمن، بیشتر در منزل تحت مراقبت قرار میگیرند تا در بیمارستان. میتوانید برای دریافت خدمات درمان زخم بستر در منزل به صورت اصولی و علمی، از بازار آنلاین خدمات خدمت از ما کمک بگیرید. انواع خدمات پرستاری در منزل، جزء فهرست سرویسهای خدمت از ما وجود دارد.
محاسبه هزینه درمان زخم بستر در منزل
هزینه درمان زخم بستر بستگی به تعداد دفعاتی که پرستار برای درمان به منزل شما مراجعه میکند دارد. البته که این تنها عامل تعیین کننده هزینه درمان زخم بستر نیست. هزینه بانداژ و دیگر اقلام پانسمان و قیمت داروهای مورد استفاده نیز در تعیین نرخ درمان موثراند. همچنین دستمزد پرستار، مدت زمانی که وی در منزل حضور دارد و هزینه ایاب و ذهاب نیز به قیمت درمان زخم بستر اضافه میشود.
پیشنهاد میشود برای آگاهی از قیمت دقیق و به روز در این حوزه، با ثبت سفارش در خدمت از ما، به رایگان از چندین پرستار استعلام قیمت بگیرید و درنهایت با یک نفر به توافق برسید.
نشانهها و علائم بروز زخم بستر چیست؟
پیش از اقدام به درمان زخم بستر، باید توانایی تشخیص این مشکل را داشته باشیم. زخم بستر را هر چه زودتر و در مراحل اولیه تشخیص دهیم، درمان آن نیز راحتتر است. به طور معمول، بروز زخم بستر تا حاد شدن آن، چهار مرحله را شامل میشود که در ادامه به توضیح این مراحل میپردازیم:
مرحله اول:
در این مرحله شاهد بروز التهاب و قرمزی روی سطح پوست هستیم. احتمال خارش و سوزش جزئی نیز وجود دارد. پوست ناحیه زخم گرمتر از قسمتهای دیگر است. در این مرحله، صرفا اپیدرم پوست آسیب دیده است.
مرحله دوم:
زخم در این مرحله کمی عمق پیدا کرده و قرمزتر شده است. علاوه بر اپیدرم، لایه زیرین آن یعنی درم نیز درگیر شده است. ممکن است تاول و یا چرک و عفونت در ناحیه زخم رویت شود. در این مرحله شناسایی زخم بستر برای اقدام به درمان بسیار راحت است.
مرحله سوم:
در این مرحله زخم عمیقتر و گسترده تر میشود. علاوه بر پوست، لایه چربی زیر پوست را نیز درگیر میکند. زخم به اصطلاح دهان باز کرده و عفونی شده است. احتمالا بیمار در ناحیه زخم، درد حس میکند.
مرجله چهارم:
زخم بازهم عمیقتر میشود و بیمار دچار بافتمردگی میشود. زخم، بافتهای عمیق عضله را درگیر میکند و حتی ممکن است به تاتدون و استخوان نیز برسد. در این مرحله، از محل زخم بستر چرک و عفونت خارج میشود و ممکن است بوی نامطبوعی از آن به مشام برسد.
راهکارهای پیشگیری از زخم بستر
انجام مراقبتهای لازم از بیمار جهت پیشگیری از زخم بستر، بسیار راحتتر، موثرتر و کم دردسرتر از درمان است. زخم بستر در حالتهای شدید، ممکن است برای درمان و خارج کردن بافتهای مرده نیاز به عمل جراحی داشته باشد. به طور کلی تجربه زخم بستر و پروسه درمان آن برای بیمار، فرآیند سخت و ناخوشایندی است، پس بهتر است با راههای زیر از بروز زخم بستر پیشگیری کنیم.
مهمترین نکته در این بخش، جابجا کردن و تغییر وضعیت بیمار به صورت مرتب است. حداقل هر دو ساعت، یک بار بیمار را جابجا کنید. از تشک و ملحفه با جنس مناسب استفاده کنید. برای بیمار تغذیه سالم فراهم کنید و توجه کنید که در طی روز حتما آب کافی بنوشد. پوست بیمار را همیشه تمیز و خشک نگهدارید و در صورت نیاز از کرمها و پودرهای مراقبت از پوست استفاده نمایید.
انتخاب درمانگر زخم بستر در منزل
امکان یا عدم امکان درمان زخم بستر در منزل، بستگی به شدت بیماری دارد. اگر زخم بستر در مراحل اولیه باشد با انجام پانسمانهای عادی و استفاده از مواد استریل مخصوص و پمادهای ترمیم زخم در چند وعده، بهبود مییابد. اگر شدت زخم و عفونت شدیدتر باشد، بافت مرده باید توسط شستشوهای تحت فشار از داخل زخم خارج شود.
در هر دو حالت برای انجام درمان زخم بستر در منزل، نیاز به دریافت کمک از متخصص دارید. در حالتهای شدیدتر که نیاز به جراحی برای خارج کردن بافت مرده از بدن باشد، به طبع درمان زخم بستر در منزل ممکن نیست.
در صورتی که تمایل به دریافت خدمات درمان زخم بستر در منزل توسط پرستاران و متخصصان این زمینه دارید، میتوانید از طریق بازار آنلاین خدمت از ما اقدام کنید. خدمت از ما محلی برای دسترسی به بهترین متخصصین در هر حوزه خدماتی است. با ثبت سفارش و استعلام قیمت رایگان و همینطور مقایسه نظرات کاربران در مورد هر متخصص، بهترین انتخاب را خواهید داشت.
سخن نهایی
برای درمان زخم بستر ابتدا باید مرحله بیماری را شناسایی کنید. اگر زخم در مرحلهای بود که امکان درمان در منزل وجود داشت، میتوانید به متخصصین این زمینه، درخواست درمان زخم بستر در منزل را بدهید. شناسایی این مشکل در مراحل اولیه، روند درمان آن را سادهتر میکند. در صورت ابتلا به زخمهای شدید بستر، ممکن است برای خارج کردن بافت مرده، به عمل جراحی نیاز باشد که طبعا در منزل امکانپذیر نیست.
زخم بستر بیشتر در نواحیای مثل پاشنه پا، باسن، پشت و پس سر ایجاد میشود که تحت تماس و فشار طولانی هستند. با انجام کارهای سادهای در جهت پیشگیری از این مشکل، نیازی به درمان زخم بستر پیدا نخواهید کرد. اما در صورت بروز علائم اولیه، میتوانید با اقدام به موقع به درمان زخم بستر در منزل بپردازید..