خواص سرکه سیب | خواص سرکه سیب برای لاغری، دیابت، قلب و ..
خواص سرکه سیب بسیار بحث مفصلی است که در اینجا ما به تمامی موارد آن میپردازیم. سرکه سیب حاوی مواد معدنی بسیاری است که علاوه بر خواصی که سرکه بر روی دستگاه های تصفیه کننده خون دارد، یک اسید استیک سالم و ملایم است و بر روی کبد و کیسه صفرا اثر فعال کننده موثر دارد. سرکه سیب دارای منیزیم، پتاسیم فسفر، گوگرد و ویتامینهای B و D است. شما قطعا تاکنون مواردی درباره خواص سرکه سیب برای لاغری، روشن شدن پوست، درمان آفتابسوختگی یا حتی پیشگیری از سرطان شنیدهاید و این خواص سرکه سیب از دیرباز مورد توجه اهالی طب سنتی بوده است. سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی نیز دارد علاوه بر سلامت و زیبایی در نظافت و ضدعفونی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص مهم سرکه سیب که در این مطلب با آن آشنا میشویم
بهترین زمان مصرف سرکه سیب
در واقع بهترین زمان مصرف سرکه سیب برای به حداکثر رساندن خواص آن، مصرف سرکه سیب با معده خالی است. زیرا ممکن است برخی از غذاهایی که میخورید، موجب کاهش خواص آن شود. مصرف سرکه سیب قبل از غذا، به پروسه هضم غذا نیز کمک میکند. بنابه توصیه کارشناسان، حدود 20 دقیقه پس از خوردن سرکه سیب، چیزی نخورید تا زمان کافی برای هضم سرکه سیب داده باشید. نوشیدن سرکه سیب قبل از خواب نیز یکی از زمانهایی است که توصیه میشود.
توجه: در صورتی که ناراحتی معده دارید، حتما با یک پزشک برای زمان مصرف سرکه سیب مشورت کنید.
خواص سرکه سیب و دارچین
یکی از معجونهای بسیار عالی برای لاغری، کاهش وزن و کنترل دیابت ترکیب سرکه سیب و داچین است. همچنین این ترکیب میتواند یک مخلوط انرژیزا هم باشد. از دیگر خواص این ترکیب کنترل و تنظیم قند خون است. در کنار این ترکیب عالی، ورزش منظم و رعایت رژیم غذایی، میتوان به بیماران دیابتی و انسولینی کمک کند.
خواص سرکه سیب برای قلب
ممکن است این سوال برای کسانی که گرفتگی عروق قلبی دارند، بسیار به وجود آید که برای باز شدن رگهای قلب چه بخوریم؟ بیماری قلبی عوامل متفاوتی دارد. بعضی از عوامل بیولوژیکی را میتوان با کمک سرکه سیب کاهش داد، زیرا که سرکه سیب کلسترول بد خون را به علت وجود استیک اسید، کاهش میدهد. سرکه سیب یک آنتی اکسیدان قوی به اسم اسید کلروژنیک دارد که باعث میشود از اکسیده شدن ذرات کلسترول جلوگیری کند. که اگر این کلسترول در بدن کاهش پیدا کند، بیماریهای قلبی در بدن بسیار کم میشود. یکی دیگر از فواید آن برای کاهش بیماری قلبی، پایین آوردن فشار به واسطه استیک اسید موجود در سرکه سیب است.
خواص سرکه سیب برای لاغری
سرکه سیب میتواند به کاهش وزن و لاغری به شما کمک کند. استیک اسید موجود در سرکه سیب، اشتها را کم میکند و متابولیسم بدن را بالا میبرد و میزان حفظ آب بدن را کاهش میدهد. سرکه سیب از هضم نشاسته در معده جلوگیری میکند و این موضوع باعث میشود که کالری حاصل از نشاسته جذب نشود. مصرف سرکه سیب میتواند به شما کمک کند ۲۰۰ تا ۲۷۵ کالری در روز کمتر مصرف کنید. خواص سرکه سیب برای لاغری
خواص سرکه سیب برای قند خون
تحقیقات نشان میدهند که خوردن چند قاشق سرکه سیب روزانه میتواند در متعادل سازی قند خون کمک کند. محققین بر این باور هستند که اثر ضد قند خون اسید موجود در سرکه سیب عامل اصلی کاهش قند خون میباشد و به همین دلیل است که مصرف سرکه سیب در رژیم غذایی بیماران دیابتی گنجانده میشود. افراد مقاوم در برابر انسولین که پیش از خوردن غذای پُرکربوهیدرات و پر گلوکز مخلوط سرکه سیب و آب استفاده میکنند، میزان قند خونشان پایینتر است.
خواص سرکه سیب در طب سنتی
یکی از مواد پر کاربرد در طب سنتی سرکه سیب میباشد. در طب سنتی آمده است که روزانه یک قاشق غذاخوری سرکه سیب بنوشید تا از امراض و بیماریها در امان باشید. آنزیم هایی که مسئول تجزیه کربوهیدارت ها هستند را غیر فعال کند. این محصول از انباشت گلوکز در خون و افزایش قند جلوگیری می کند. سرکه سیب یک نوشیدنی قلیاییساز است که مصرف این ماده برای کاهش اسیدیته بدن مناسب است.
خواص سرکه سیب برای کبد چرب
برای درمان کبد چرب مصرف یک دارو یا ماده غذایی به تنهایی موثر نیست بلکه در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش می تواند تاثیر گذار باشد. در طب سنتی سیب یکی از موثرترین میوهها در درمان کبد چرب میباشد و سرکه آن به دلیل وجود خواص قویتری که دارد تاثیر بیشتری میتواند داشته باشد. در سرکه سیب به دلیل فرآیند تخمیر خواص آنتی اکسیدانی و اسید مالیک زیادتر میشود. به همین دلیل سرکه حاوی مواد احیاکننده است و مصرف آن برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است.
خواص سرکه سیب تخمیری
سرکه ی تخمیری سیب، از تخمیر مواد قندی موجود در عصاره سیب، طی یک پروسه طولانی تولید می شود. این محصول به دلیل عطر و طعم منحصری که دارد از مقبولیت بالایی در بین مصرف کنندگان برخوردار می باشد. سرکه تخمیری سیب حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و سبب خنثی شدن رادیکال های آزاد در بدن می شود. استفاده از این سرکه به عنوان جایگزین سس های پر کالری در طولانی مدت منجر به تقویت احساس سیری و کنترل وزن بدن می گردد. کاهش قند خون، کاهش کلسترول و کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی از دیگر خواص سرکه تخمیری سیب میباشد.
خواص سرکه سیب با عسل
سرکه سیب طبـیعـی یـکـی از بهترین عوامل سالم و شاداب نگهداشتن بدن است و بهتر است به همراه آب و مقداری عسل مصرف شود. عسل و سرکه سیب هر دو منبع پتاسیم هستند که سطح سدیم خون را تنطیم کرده و فشار خون را کنترل میکنند. باعث کاهش فشار از دیواره رگها میشوند. برای پاکسازی و سمزدایی روده بزرگ نیز بسیار مفیدند. پیشگیری یا درمان گرفتگی صدا رفع خستگی با این ترکیب قابل رفع میباشد. خواص سرکه سیب با عسل
خواص سرکه سیب برای پوست
سرکه سیب یک از بین برنده جوش است که میتواند باکتریهای سطح پوست را از بین ببرد. از سرکه سیب میتوانید به صورت موضعی استفاده کنید یا آن را با آب رقیق کنید و روی صورت بمالید. برای از بین بردن زگیل پوستی نیز از سرکه سیب استفاده کنید و همچنین سرکه سیب میتواند جای سوختگی و کبودی را تسکین دهد.
خواص سرکه سیب برای مو
یکی از نرم کننده و درخشان کنندههای طبیعی مو سرکه سیب است که به علت وجود خاصیت اسیدی که دارد میتواند تخلخل آن را بهبود دهد و رطوبت مو را افزایش دهد. همچنین میتواند فر خوردگی و پیچخوردگی مو را کم کند. از خواص سرکه سیب این است که باعث جلوگیری از ریزش مو و تحریک رشد مو میشود. سرکه سیب میتواند از شکستگی مو و شوره سر جلوگیری میکند.
خواص سرکه سیب برای سلامتی و بهداشت
سرکه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کننده است. ضد باکتری و ضد قارچ است و باعث افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا میشود. عفونت ادراری را بهبود می بخشد و سینوسها را کاهش میدهد.
سایر خواص سرکه سیب
استفاده از سرکه سیب برای سفید کردن دندان نیز یکی از پیشنهادهایی است که توسط محققان به اثبات رسیده است.
کلام پایانی
در بالا با خواص سرکه سیب آشنا شدیم و فواید سرکه سیب را دانستیم. نکتهای که در مصرف سرکه سیب باید به آن دقت کرد این است که آن را حتما با آب رقیق کنید زیرا این ماده اسیدی هست و حتما باید رقیق شود. درست است که سرکه سیب یک نوع آنتی باکتریال است، ولی هرگز آن را برای درمان آکنه و جوش یا برای تمیز کردن زخم و سوختگی مستقیم استفاده نکنید. تاثیرات سرکه سیب شاید در همه یکسان نباشد اما این موضوع باعث نمیشود که از خواص سرکه سیب چشمپوشی کنیم. امیدواریم مطالب بالا مورد استفاده و توجه شما مخاطبین عزیز قرار گرفته باشد.