نحوه هواگیری آبگرمکن

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نحوه هواگیری آبگرمکن

تقریبا همه ما با طریقه روشن کردن آبگرمکن گازی آشنا هستیم. با این حال بسیاری از افراد با هواگیری آبگرمکن هیچ آشنایی ندارند. به همین دلیل در طی سال‌ها استفاده، هرگز این کار را انجام نمی‌دهند.

عدم هواگیری آبگرمکن مخزنی و دیواری باعث افت کیفیت گرم کردن آب و مشکلاتی در زمینه فشار آب می‌شود. به همین دلیل ما قصد داریم تا در این محتوا قدم به قدم به شما آموزش دهیم که خودتان هواگیری را انجام دهید.

اهمیت و مزایای هواگیری آبگرمکن

هواگیری آبگرمکن از آن جهت اهمیت دارد که به آب شهری متصل است. آب شهری نیز گاهی فشار بالا و گاهی فشار پایینی دارد. تغییر فشار می‌تواند منجر به جمع شدن هوا داخل آبگرمکن شود. علاوه بر این، آبگرمکن داخل محیط خلا قرار ندارد و به راحتی هوا وارد لوله‌های آن می‌شود.

در صورتی که هوا وارد سیستم شود، کیفیت آب گرم خروجی به شدت کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل اگر مشکل گرم نشدن اب ابگرمکن دیواری از خراب بودن دستگاه نباشد، احتمالا به دلیل عدم هواگیری است.

بسیاری از افراد با نحوه هواگیری آبگرمکن آشنا نیستند، به همین دلیل چنین کار مهمی را اصلا انجام نمی‌دهند. این در حالی است که هواگیری مزایای بسیار مهمی دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • افزایش راندمان آبگرمکن: هرچه موانع کمتری در مسیر لوله‌های آبگرمکن وجود داشته باشد، آب بهتر گرم می‌شود. به همین دلیل لازم است تا هواگیری آبگرمکن مخزنی یا دیواری را به صورت دوره‌ای انجام دهید. بعد از هواگیری می‌توانید تفاوت کیفیت آب گرم را به خوبی متوجه شوید.
  • کاهش سروصدا: وجود هوا داخل آبگرمکن می‌تواند باعث بروز سروصدا یا لرزش شود. به این دلیل که هوا در اثر افزایش یا کاهش دما داخل لوله‌ها حرکت می‌کند. بنابراین در صورتی که هواگیری انجام دهید، این سروصدا از بین خواهد رفت.
  • کاهش انرژی مورد نیاز: وجود هوا داخل آبگرمکن باعث می‌شود تا مانعی بر سر راه حرارت تولید شده توسط مشغل ایجاد شود. هوا اجازه نمی‌دهد تا حرارت عبور کند و برای گرم کردن آب، سیستم باید دمای شعله را افزایش دهد. این مساله باعث می‌شود که انرژی مورد نیاز افزایش پیدا کند. در صورتی که هواگیری را به موقع انجام دهید، با انرژي کمتری گرما تولید می‌شود.
  • افزایش عمر مفید دستگاه: هوا در آبگرمکن ممکن است باعث انسداد یا ناهماهنگی در جریان آب شود. این مساله به طور مستقیم روی عمر مفید دستگاه تاثیر می‌گذارد. بنابراین صرف هزینه برای هواگیری، گزینه مطمئن‌تری به شمار می‌رود.
  • جلوگیری از خرابی: ایجاد فشارهای غیرعادی یا داغ شدن بیش از حد بعضی از قسمت‌های آبگرمکن، به دلیل وجود هوا است. اگر بتوانید همیشه هواگیری را انجام دهید، حرارت و فشار به صورت یکنواخت داخل دستگاه توزیع می‌شوند.

از آن‌جایی که هواگیری مزایای بسیار زیادی دارد، انجام دادن آن به صورت دوره‌ای و ثابت توصیه می‌شود. تیم متخصصان تعمیر و نگهداری خدمت از ما می‌توانند تعمیرات آبگرمکن بوتان قم را در زمانی کوتاه و با کیفیت انجام دهند.

 

هواگیری آبگرمکن توسط تعمیرکار

 

بهترین زمان هواگیری آبگرمکن

در زمان سرویس دوره‌ای، تعمیرکار عملیات هواگیری را انجام می‌دهد. در غیر این صورت لازم است تا با نشانه‌های نیاز به هواگیری آشنا باشید. به صورت کلی اگر وضعیت آبگرمکن از حالت عادی خارج شد، زمان آن است که هواگیری را انجام دهید.

  • تغییرات دما: ساده‌ترین نشانه برای هواگیری آبگرمکن مخزنی یا دیواری، تغییرات شدید دما است. با ورود به فصل سرما، هوا داخل آبگرمکن جمع می‌شود. در نتیجه عملکرد آن را کاهش می‌دهد. بهتر است قبل از پاییز و زمستان اقدام به هواگیری کنید.
  • پس از تعمیرات: بعد از هرگونه تعمیراتی، هوا داخل آبگرمکن می‌شود. بهترین کار این است که بعد از تعمیرات، از تعمیرکار درخواست کنید تا آبگرمکن را هواگیری کند. در این صورت، سیستم به حالت عادی بازگشته و هوا خارج می‌شود.
  • گرم نشدن آب: گرم نشدن آب می‌تواند علل مختلفی داشته باشد اما یکی از دلایل شایع آن، تراکم هوا داخل آبگرمکن است. به خصوص اگر مدت زمان طولانی از آبگرمکن استفاده نکرده باشید این مشکل بیشتر خواهد بود.
  • شنیدن سروصدا: وجود سروصدا یا لرزش یکی از نشانه‌های ساده برای هواگیری آبگرمکن است. معمولا به این صورت است که ضربه‌‌های مداوم یا صدای غرش از داخل آبگرمکن می‌شنوید. در این زمان باید هرچه زودتر اقدام به هواگیری کنید.

بعضی از افراد علت روشن نشدن آبگرمکن دیواری را وجود هوا داخل آن می‌دانند. این در حالی است که تجمع هوا مانع از روشن شدن آبگرمکن نمی‌شود بلکه عملکرد آن را بسیار ضعیف می‌کند.

 

نحوه هواگیری آبگرمکن مخزنی

نحوه هواگیری آبگرمکن مخزنی در مقایسه با آبگرمکن دیواری بسیار ساده است. به همین دلیل ابتدا به سراغ مراحل هواگیری آبگرمکن‌های مخزنی می‌رویم:

  1. ابتدا باید شیر ورودی به آبگرمکن را ببندید؛
  2. سپس شیر آبگرم حمام را باز کنید؛
  3. با این کار آب گرم داخل مخزن آبگرمکن خارج می‌شود؛
  4. با خارج شدن آب گرم، هوای داخل سیستم نیز به طور کامل خارج می‌شود؛
  5. حالا باید شیر ورودی را باز کنید تا آب وارد مخزن شود.

با این کار به سادگی هوای داخل آبگرمکن مخزنی خارج می‌شود. حالا ممکن است بتوانید این کار را خودتان انجام دهید اما در صورتی که نتوانستید، حتما از یک تعمیرکار آبگرمکن کمک بگیرید.

مزیت مراجعه به تعمیرکار این است که علاوه بر هواگیری، دیگر مشکلات مانند علت روشن نشدن شمعک آبگرمکن ایستاده را نیز برای شما برطرف می‌کند.

 

هواگیری آبگرمکن مخزنی

 

نحوه هواگیری آبگرمکن دیواری

یک علت کم شدن فشار آب گرم در آبگرمکن دیواری بوتان ممکن است عدم انجام هواگیری باشد. در صورتی که هواگیری به درستی انجام شود، این مشکل به سرعت برطرف خواهد شد.

در مقایسه با آبگرمکن مخزنی، نحوه هواگیری آبگرمکن دیواری متفاوت است. به همین دلیل باید با دقت بیشتری آن را انجام دهید.

  • در اولین قدم باید آب، برق و گاز آبگرمکن را قطع کنید؛
  • به کمک دریچه هواگیری یا شیرهای آب، هوای داخل لوله را خارج کنید؛
  • در مرحله بعدی باید دستگاه را راه‌اندازی کنید؛
  • حالا یکی از شیرهای آب گرم منزل را برای چند دقیقه باز کنید؛
  • این کار باعث می‌شود تا هوای داخل لوله به طور کامل خارج شود.

 

هواگیری آبگرمکن دیواری

 

ابزار مورد نیاز برای هواگیری آبگرمکن

برای هواگیری آبگرمکن و حذف سنسور آبگرمکن دیواری نیاز به تعدادی ابزار دارید. در اختیار داشتن این ابزارها فرایند هواگیری را عملی می‌کند. ابزارهای مورد نیاز برای هواگیری آبگرمکن دیواری و مخزنی شامل موارد زیر می‌شود:

  • پیچ گوشتی چهارسو
  • پیچ گوشتی دوسو
  • آچار فرانسه 8 و 10
  • آچار تخت
  • برس سیمی

 

توصیه‌های مهم هنگام هواگیری آبگرمکن

انجام هواگیری آبگرمکن کار چندان سختی نیست اما لازم است تا با دقت آن را انجام دهید. در ادامه به توصیه‌های مهم هنگام هواگیری نگاهی می‌اندازیم:

  1. در صورتی که هیچ مهارتی در انجام این کار ندارید، بهتر است آن را به یک تعمیرکار متخصص بسپارید.
  2. قبل از شروع هواگیری، آب و شیر گاز ورودی را ببندید.
  3. برای هواگیری باید از چند ساعت قبل دستگاه را خاموش کرده باشید.
  4. از یک جعبه یا سبد برای قرار دادن قطعات استفاده کنید.
  5. شیرها را به آرامی با آچار باز و بسته کنید تا خراب نشوند.
  6. بعد از اتمام کار حتما لوله‌ها و اتصالات را با صابون بررسی کنید تا از هرگونه نشتی جلوگیری شود.

هواگیری آبگرمکن فرایندی الزامی است که حداقل سالی یک بار باید آن را انجام دهید. در صورتی که تا به حال آبگرمکن را هواگیری نکرده‌اید بهتر است در اولین فرصت با یکی از تعمیرکاران باتجربه «خدمت از ما» در تماس باشید. افراد متخصص در زمینه تعمیر و سرویس انواع آبگرمکن، هواگیری را برای شما انجام می‌دهند.

4.0 امتیاز از 1 رای


تعمیر آبگرمکن و سرویس آبگرمکن
برای سرویس تعمیر آبگرمکن و سرویس آبگرمکن از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین