رشد سریع زاموفیلیا
برای رشد سریع زاموفیلیا، این گیاه آپارتمانی محبوب، میتوان از روشهای ساده هم استفاده کرد. آشنایی با روشهای رشد سریع زاموفیلیا برای همه صاحبان این گیاه لوکس و همیشه سبز بسیار جالب است. در این مطلب، ابتدا انواع روش رشد سریع زاموفیلیا را به شما معرفی میکنیم؛ و در ادامه به سایر سوالات رایج پیرامون این گیاه از جمله نحوه تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ، تقویت ریشه زاموفیلیا، شرایط نگهداری این گیاه و... خواهیم پرداخت.
روش رشد سریع زاموفیلیا
همانطور که گفتیم، پیش از پرداختن به سایر مطالب ابتدا روشهای رشد سریع زاموفیلیا را بررسی میکنیم. رشد سریع زاموفیلیا با روشهای زیر بسیار ساده بوده و بدون استفاده از هورمون رشد سریع گیاهان یا هورمون ریشه زایی زاموفیلیا انجام میشود.
1. رشد سریع زاموفیلیا با آسپیرین
آسپیرین یکی از گزینههای مناسب برای رشد سریع گیاه زاموفیلیاست. آسپیرین حاوی مادهای به نام اسید سالیسیلیک است که موجب افزایش رشد و تقویت زاموفیلیا طلایی و معمولی نسبت به تنشهای محیطی میشود. برای رشد سریع زاموفیلیا، بهتر است از آسپیرین به صورت رقیق شده استفاده کنید. همچنین، توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد آسپیرین برای جلوگیری از عدم رشد زاموفیلیا ممکن است موجب صدمه به آن شود.
2. رشد سریع گیاه زاموفیلیا با کود آهن
کود آهن موجب افزایش سبزینگی، رشد و تقویت تقویت ریشه زاموفیلیا (و همچنین سایر گیاهان) میشود. استفاده از کود آهن یکی دیگر از گزینههای روش رشد سریع زاموفیلیاست. کود آهن موجب پر شدن برگها، بلند شدن ساقهها و افزایش سبزینگی برگهای زاموفیلیا طلایی و معمولی میشود.
3. تقویت ریشه زاموفیلیا با کود پتاس
یکی دیگر از موارد روش رشد سریع زاموفیلیا استفاده از کود پتاس است. کود پتاس یا پتاسیم موجب افزایش رشد، مقاومت و ایمنی گیاه میشود. مهمتر از آن، ترکیب کود پتاس با کود فسفر موجب افزایش رشد و رشد سریع زاموفیلیا خواهد شد.
4. روش رشد سریع زاموفیلیا با کود فسفر
در حالت کلی، از کود فسفر برای افزایش ریشهدهی گیاهان استفاده میشود. از آنجا که زاموفیلیا ریزومدار است و ریشه ندارد، کود فسفر به خوبی میتواند در رشد سریع زاموفیلیا موثر باشد و باعث پر برگ شدن آن شود. هرچه ریزومهای زاموفیلیا داخل خاک رشد بیشتری داشته باشند، تعداد پاجوشهایی که کنار ساقه ایجاد میشود بیشتر خواهد شد.
5. احیا گیاه زاموفیلیا با کود نیتروژن
کود نیتروژن کمک فوق العادهای به رشد سریع گیاه زاموفیلیا و افزایش سبزینگی برگ گیاهان (در حالت کلی) میکند. استفاده از کود نیتروژن برای گیاه زاموفیلیا موجب افزایش رشد طولی آن و سبزینگی برگهایش میشود.
تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ
همانطور که دیدید، کمک به رشد سریع زاموفیلیا بدون هورمون رشد سریع گیاهان و هورمون ریشه زایی زاموفیلیا امکانپذیر است. اما علاوه بر روشهای تقویت ریشه زاموفیلیا و احیا گیاه زاموفیلیا، نحوه تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ نیز از سوالات رایج پیرامون این گیاه زیباست. در ادامه مراحل تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ را برای شما آوردهایم:
- در مرحله اول، چند عدد از برگهای شاداب و سبز گیاه را با یک تیغ استریل شده و تیز ببرید.
- ساقه برگها را کوتاه کنید، و از قسمت پایین برگ آنها را در خاک پیت ماس قرار بدید. البته قبل از آن با آبپاش سطح پیت ماس را مرطوب کنید.
- در تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ برای اینکه برگها سریعتر در خاک ریزومدار شوند، روی سطح ظرف را با پلاستیک محافظ غذا بپوشانید تا شرایط گلخانهای را برای برگهای زاموفیلیا طلایی یا معمولی شبیهسازی کنید.
- روی پلاستیک سوراخهای ریزی برای ورود هوا و تنفس برگها ایجاد کنید. سطح پیت ماس را هم یک روز در میان کمی آبپاشی کنید تا رطوبت خاک از بین نرود.
- به برگها اجازه بدهید روند عادی رشد خود را طی کنند. بین 2 الی 3 ماه شاهد به وجود آمدن ریزومها خواهید بود و میتوانید تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ را با انتقال به گلدان کامل کنید.
علاوه بر تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ، تکثیر آن به روش قلمه برگ نیز امکانپذیر است. برای تکثیر به این روش ابتدا باید چند برگ های سالم زاموفیلیا را جدا کنید. پس از جدا کردن، برگها را در پودر هورمون ریشه زایی زاموفیلیا و یا پیت ماس قرار دهید و با درپوش پلاستیکی ظرف را بپوشانید تا برگها بتوانند ریزوم دهند. پس از ریزومدهی میتوانید برگها را به گلدان انتقال دهید.
شرایط نگهداری گیاه زاموفیلیا
اکنون که با روش رشد سریع زاموفیلیا و تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ آشنا شدید، بد نیست روش نگهداری زاموفیلیا طلایی و معمولی را نیز با یکدیگر مرور کنیم. بهطور کلی، این گیاه مقاومت خوبی نسبت به تنشهای محیطی داشته، و جزو گیاهان سمی دسته بندی شده است.
آبیاری
زاموفیلیا از آن دسته گیاهانیست که به آبیاری بالا نیاز ندارد. در واقع، یکی از عوامل نابودکننده این گیاه آبیاری بیش از حد آن است. از آن جا که این گیاه ریزومدار است، به هیچ وجه نباید بیش از حد آبیاری شود. آب بیش از حد جلوی رشد سریع زاموفیلیا را گرفته، موجب پوسیدگی ریزومها شده، و به گیاه صدمه جدی وارد میکند.
میزان آب مورد نیاز این گیاه با توجه به دمای محیط هفتهای یکبار است. همچنین، بایستی قبل از آبیاری خاک گلدان را بررسی کنید. در صورتی که خاک خشک شده بود، مجددا اقدام به آبیاری کنید.
خاک
برای تامین خاک مناسب زاموفیلیا معمولا ترکیب خاکهای کاکتوس پیشنهاد میشود. خاکهای مخصوص کاکتوس سبک بوده و زهکش مناسبی دارد که از عوامل مورد نیاز گیاه زاموفیلیاست. ترکیب خاک باغچه، شن، خاکبرگ، کوکوپیت، و پرلایت از ترکیبهای بسیار عالی برای این گیاه است.
نور
برای کمک به رشد سریع گیاه زاموفیلیا بهتر است این گیاه را در مکانی با نور غیر مستقیم نگهداری کنید. نور بیش از حد موجب سوختگی و رنگ پریدگی برگهای این گیاه زیبا میشود. زاموفیلیا به مکانی با نور غیر مستقیم و فیلتر شده نیاز دارد.
دما و رطوبت
بهترین بازه دمایی برای نگهداری و تقویت ریشه زاموفیلیا بین 25 تا 18 درجه سانتیگراد است. همچنین، گیاه زاموفیلیا به رطوبت بالایی نیاز ندارد. با این حال اگر مکان نگهداری آن گرم است، بهتر است از غبارپاشی روزانه با آب بدون کلر استفاده کنید.
تغذیه
برای تغذیه و کمک به رشد سریع گیاه زاموفیلیا میتوانید از کودهای کامل مخصوص گیاهان آپارتمانی که دارای عناصر مورد نیاز رشد گیاه است استفاده کنید. کودهای کامل NPK با عناصر تغذیهای نیتروژن، فسفر و پتاسیم با درصد 20 20 20 بوده برای این گیاه مناسب است.