محاسبه تعداد پره رادیاتور
محاسبه آنلاین تعداد پره رادیاتور
آیا تا به حال به نحوه محاسبه تعداد پره رادیاتور فکر کردهاید؟ اگر در فصل سرما برای گرم کردن محیط خانه یا محل کار خود از رادیاتور استفاده میکنید، بهتر است بدانید که پرههای رادیاتور مهمترین قسمت آن است. در واقع همین پرههای رادیاتور هستند که گرمای سیستم را به محیط منتقل میکنند. به همین دلیل محاسبه تعداد پره رادیاتور (چه با نرم افزار محاسبه تعداد پره رادیاتور چه به صورت دستی) یک عدد بسیار مهم به شمار میرود. درنتیجه محاسبه آنلاین تعداد پره رادیاتور و حداکثر تعداد پره های رادیاتور یک کار بسیار مهم خواهد بود. در این مقاله در مورد محاسبه تعداد پره رادیاتور با توجه به عوامل مختلف و چگونگی محاسبه تعداد پرههای رادیاتور آلومینیومی بر اساس مساحت سخن خواهیم گفت.
محاسبه تعداد پره رادیاتور به ازای هر متر مربع
یکی از نکات مهم در مورد میزان گرمایش یک رادیاتور تعداد پره رادیاتور به ازای هر متر مربعی است که قرار است آن رادیاتور گرم کند. چون تهیه، نصب و نگهداری هر پره هزینههای مادی و غیرمادی دارد، سعی میشود در صورت امکان تعداد آنها کمتر باشد و از حداکثر تعداد پره های رادیاتور تجاوز نکند. همچنین برای صرفهجویی مناسب و بازدهی مورد نیاز مصرفکننده تعداد مناسب پرهها بسیار مهم است.
عوامل تاثیرگذار در مساحت و محاسبه تعداد پره رادیاتور
- آب و هوا
استاندارد تعداد پرههای یک رادیاتور برای مناطق سردسیر نسبت به مناطق گرمسیر تفاوتهای چشمگیری دارد. مسلما یک خانهی 90 متری در تبریز نیاز به رادیاتور بزرگتری نسبت به یک خانهی 90 متری در بندرعباس خواهد داشت.
- ساختمان
مصالح ساختمانی به کار برده شده در محل نصب رادیاتور یکی از عوامل تاثیرگذار بر مساحت و محاسبه تعداد پرههای رادیاتور است. زاویه تابش نور خورشید، مدت زمانی که ساختمان در معرض گرمای آفتاب قرار دارد، میزان وزش باد مستقیم، باران و برف بر ساختمان، دوجداره یا تک جداره بودن درها و پنجرهها و در نهایت ارتفاع ساختمان از سطح دریا دیگر عوامل موثر بر مساحت و محاسبه تعداد پرههای رادیاتور یا محاسبه رادیاتور آلومینیومی است.
البته در نظر گرفتن تمام این عوامل عملا غیر ممکن است اما اینها را در زمان محاسبه سرانگشتی تعداد پره رادیاتور در نظر داشته باشید تا در مرحله بعد شما را با روش محاسبه آن آشنا کنیم.
محاسبه آنلاین تعداد پره رادیاتور
محاسبه تعداد پره های رادیاتور به صورت دستی
برای ساده کردن روش محاسبه تعداد پره رادیاتور، با یک مثال شروع میکنیم:
چگونگی محاسبه رادیاتور آلومینیومی بر اساس مساحت
فرض کنیم برای طبقات وسط در مناطق معتدل حدود 95 کیلو کالری در ساعت برای هر متر مربع و در مناطق سردسیر تا حدود 110 کیلوکالری در ساعت برای هر متر مربع گرما نیاز است. با یک مثال توضیح میدهیم:
برای یک آپارتمان با مساحت 150 متر مربع که در طبقه میانی یک ساختمان در تهران واقع شده (100*95=9500) کیلوکالری در هر ساعت نیاز است. در صورتی که برای حمام خانه هم یک واحد حوله خشککن حرارتی با ظرفیت مثلا 800 کیلو کالری در نظر داشته باشیم. اگر ظرفیت حرارتی رادیاتور 125 کیلوکالری در نظر گرفته شود خواهید داشت:
9500-700 = 8800
700 کیلوکالری را حوله خشک کن و 8800 کیلوکالری هم باید توسط رادیاتورها تامین شود.
125/8800= 70 پره
این مثال نشان میدهد علاوه بر حوله خشککن به حدود 70 پره رادیاتور هم نیاز داریم. فرض کنیم آپارتمان در طبقه آخر یا اول (بالای پارکینگ) باشد، به دلیل هدر رفت بیشتر گرما، 10 درصد به این عدد اضافه میکنیم. در این مثال اگر واحد ما طبقه آخر باشد به حدود 77 پره رادیاتور نیاز خواهیم داشت.
تعداد پره رادیاتور برای هر متر مربع
محاسبه آنلاین تعداد پره رادیاتور با نرم افزار محاسبه تعداد پره رادیاتور
برای کسانی که حوصله این حساب و کتابهای ریاضی را ندارند، انواع نرم افزار محاسبه تعداد پره رادیاتور وجود دارد. اکثر شرکتهای تولید کننده رادیاتور در سایت خود امکانات محاسبه آنلاین تعداد پره رادیاتور را فراهم کرده اند.
برای مثال اگر رادیاتور شما از برند بوتان است، میتوانید با مراجعه به این سایت بوتان و وارد کردن اطلاعاتی مانند استان محل سکونت، شهر، ارتفاع از سطح دریا و عوامل دیگر مانند اداری یا مسکونی بودن، آپارتمان یا ویلایی بودن و متراژ خانه و در نهایت زدن گزینه محاسبه، در نرم افزار محاسبه رادیاتور پنلی به صورت آنلاین اطلاعاتی در مورد محاسبه تعداد پره رادیاتور، حداکثر تعداد پره های رادیاتور و تعداد پره رادیاتور به ازای هر متر مربع را به دست آورید.
">