انتخاب ماشین باربری و حمل بار
انتخاب ماشین باربری و حمل بار یکی از مراحل مهم یک باربری حرفهای است. در انتخاب ماشین باربری و حمل بار بایستی به فاکتورهای مختلفی توجه کرد؛ از جمله سالم بودن آنها، ظرفیت آنها و موارد دیگر که در این مطلب آنها را بررسی خواهیم کرد. نکته جالب اینجاست که انتخاب گزینه مناسب از میان انواع ماشینهای حمل بار، مستقیما روی سرعت و قیمت حمل بار بین شهری و درون شهری نیز تاثیر میگذارد. با ما همراه باشید تا با انواع ماشینهای حمل بار و نحوه انتخاب ماشین باربری و حمل بار آشنا شوید.
انواع ماشینهای حمل بار
پیش از نحوه انتخاب ماشین باربری و حمل بار و نکات آن، انواع ماشینهای حمل بار را معرفی میکنیم. در یک دستهبندی کلی، انواع ماشینهای حمل بار به 3 دسته تقسیم میشوند:
- ماشین باربری کوچک و سبک مانند وانت، وانت پراید، و وانت پیکان.
- ماشین حمل بار نیمه سنگین مانند کامیون، خاور، هیوندا، ماشین باربری ایسوزو، و کامیونت.
- ماشین حمل بار سنگین مانند تریلی، ترانزیت، ده تن، کفی، ترانزیت یخچالی، ۲۰ تن، چادری سه محور، کفی، کمپرسی، و تریلی تانکر فاو (Faw).
در ادامه برخی از پرکاربردترین انواع ماشینهای حمل بار در انتخاب ماشین باربری و حمل بار بین شهری را دقیقتر بررسی میکنیم:
1. ماشین حمل بار کامیونت
در انتخاب ماشین باربری و حمل بار، کامیونت یا کامیون پراستفادهترین وسیله نقلیه در امور اتوبار و اسباب کشی منازل و اثاثیه با حجم بالاست. همچنین، کامیونت در انواع ماشینهای حمل بار یکی از مطمئنترین ماشینها برای حمل بار و باربریست که موجب محبوبیت آن میان مشتریان شده است. کامیونت برای حمل بار بین شهری یا درون شهری میتواند از 1 تا ۱۲ تن بار را در خود جای دهد. در حالت ایدهآل، این ماشین حمل بار دارای اتاقهای مسقف بوده و موکت شده است. ماشین باربری ایسوزو یکی از ماشینهای معروف در این دسته است.
کامیونتها در مدلهای مسقف ابعاد خاصی دارند که باید متناسب با حجم بار باشند. همچنین، ارتفاع کابین از سطح زمین باید در حد استانداردی باشد تا بارگیری و حمل بار از کرج به شهرستان راحت انجام شود. کابین مسقف از سرقت لوازم نیز میتواند جلوگیری کند. معمولا برای اسبابکشی از ماشین باربری ایسوزو، هیوندا و خاور بنز ۶۰۸ استفاده میشود، که اندازه اتاقهای حمل بار آنها تقریبا یکسان است. گاهی برحسب شرایط، در انتخاب ماشین باربری و حمل بار باید از کامیونت که اتاق کوچکتری دارد استفاده شود.
2. ماشین باربری وانتبار (اتاقدار و بدون اتاق)
وانت یا وانتبار از وسایل نقلیه باری کوچک و پرکاربرد برای حمل وسایل با وزن کم و اندازه کوچک است. این ماشینها در انواع ماشینهای حمل بار بیشتر برای حمل بار درون شهری کاربرد دارند تا حمل بار بین شهری. ظرفیت حمل بار به وسیله وانت ۱۰۰ کیلو الی ۴ تن است. در ایران، وانتبارها به دلیل استهلاک پایین، قیمت مناسب، و زیاد بودن قطعات در انتخاب ماشین باربری و حمل بار بیشتر مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند.
در اسبابکشی با انتخاب ماشین باربری و حمل بار مناسب (در این مورد وانت بار)، میتوان لوازم آشپزخانه را که حجم کمی دارند اما زمان زیادی را برای جابهجایی می طلبند، راحتتر و سریعتر از باقی اسباب به مقصد رساند و در کمدهای مخصوص جای داد. توجه داشته باشید که هنگام ثبت سفارش حمل بار بین شهری یا درون شهری با وانتبار حتما ذکر کنید که میخواهید وانتبار اتاقدار یا بدون اتاق باشد تا بعدا دچار مشکل نشوید.
3. حمل بار با نیسان بار
این ماشین حمل بار در میان انواع ماشینهای حمل بار جزو وسیلههای میان رده حمل و نقل است که برای جابهجایی بار با حجم سبک تا حدودی سنگین استفاده میشود. نیسان بار تفاوتهای قابل ملاحظهای نسبت به وانت در انتخاب ماشین باربری و حمل بار دارد؛ برای مثال:
- به صرفه، سریع، و مطمئن است.
- حجم بالاتری نسبت به وانت جابهجا میکند.
- علاوه بر باربری درون شهری برای باربری و حمل بار بین شهری هم میتوان از آن استفاده کرد.
نحوه انتخاب ماشین باربری و حمل بار
با انواع ماشینهای حمل بار آشنا شدیم. اکنون نکات مهم در انتخاب ماشین باربری و حمل بار را توضیح میدهیم:
1. نوع بار و حجم آن
هر چه بار حجیمتر باشد، به خودروی باربری بزرگتری برای حمل بار نیاز است. انتخاب ماشین باربری و حمل بار مناسب میتواند تعداد دفعات رفت و آمد را کمتر کند و هزینه باربری را کاهش دهد. در نتیجه اسباب کشی ارزانتری خواهید داشت.
2. نوع مسیر و جاده بین مبدا و مقصد
معمولا برای فاصلههای دور مانند انتخاب ماشین باربری و حمل بار و حمل بار بین شهری از وسایل نقلیه باربری بزرگ (مانند خاور) استفاده میشود. این خودروها مناسب حمل بار بین شهری بوده و در شهرهای بزرگ معمولا با محدودیتهای ترافیکی مواجه هستند. انواع ماشینهای حمل بار سبکتر مناسب جابهجایی درون شهریاند.
3. فصل باربری
این که شما در چه فصلی قصد باربری (برای مثال اسبابکشی) دارید نیز در انتخاب ماشین باربری و حمل بار تاثیر دارد. خاور اسبابکشی و کامیونت دارای کابین مسقف (فلزی، پارچهای) هستند که در شرایط جوی نامساعد مانند بارش برف و باران از بار محافظت میکنند. بهترین ماه برای اسباب کشی چه زمانی است؟
4. میزان بودجه
هزینه کرایه انواع ماشینهای حمل بار سنگین از وسایل نقلیه سبک بیشتر است. بنابراین هنگام باربری و اسبابکشی به بودجه خود توجه داشته باشید. البته اگر بار شما حجم زیادی دارد، بهتر است در انتخاب ماشین باربری و حمل بار به سراغ ماشین باربری و ماشین حمل بار بزرگتر بروید تا هزینه اضافی بابت رفت و آمدهای چندین باره نپردازید.
5. سایر موارد
مسافتی که قرار است توسط ماشین باربری کوچک یا ماشین باربری ایسوزو برای حمل بار طی شود، و ساعت در نظر گرفته شده برای حمل بار نیز از نکات مهم انتخاب ماشین باربری و حمل بار است. همچنین، نو و مدرن بودن انواع ماشینهای حمل بار، مجهز بودن ماشین حمل بار، داشتن بیمه نامه ماشین، داشتن مجوز باربری نیز از فاکتورهای مهم در انتخاب ماشین باربری و حمل بار و شرکت باربری است.
برای اتوبار و باربری می توانید از اپلیکیشن اثاث کشی استفاده کنید.