آموزش نصب اسپیلت دیواری

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آموزش نصب اسپیلت دیواری

طرز نصب اسپلیت دیواری بدون شک از به‌دردبخورترین مهارت‌هایی است که می‌توان یاد گرفت. داشتن ابزار مناسب، توانایی کار با آنها و کمی اطلاعات پیش‌زمینه درباره این سیستم‌های تهویه مطبوع قدم اول برای نصب اسپلیت روی دیوار هستند.

اگر این پیش‌نیازها را دارید، راهنمای گام‌به‌گام پیش رو به شما خواهد گفت چطور کولر گازی‌تان را با رعایت تمام اصول روی دیوار نصب کنید. اگر هم صرفا کنجکاوید درباره طریقه نصب اسپلیت دیواری و مراحل آن اطلاعات بیشتری کسب کنید، از شما هم دعوت می‌کنیم چنددقیقه کوتاه را به مطالعه این مطلب اختصاص دهید و با نحوه نصب کولر گازی روی دیوار و مراحل آن کاملا آشنا شوید.

 

نحوه نصب اسپلیت دیواری؛ ابزار و وسایل لازم

برای نصب اسپلیت روی دیوار به این ابزارها احتیاج دارید:

  • لوله‌بر مسی؛ برای برش لوله‌های مسی، زمانی که می‌خواهید آنها را از یونیت خارجی به یونیت داخلی وصل کنید.
  • دستگاه خم‌کن لوله مسی، برای زمانی که لازم است لوله‌های مسی را خم کنید.
  • پرچ دستی یا برقی؛ برای زمانی که می‌خواهید لوله‌ها را به هم متصل کنید.
  • دماسنج؛ که برای تست دستگاه پس از نصب کولر اسپلیت دیواری کاربرد دارد.
  • مانومتر؛ که برای برای تست فشار سیستم از آن استفاده خواهید کرد.
  • سایر وسایل؛ شامل دریل، تراز، پیچ و رول‌پلاک، پیچ‌گوشتی، چسب نواری پهن یا چسب برق.

شاید به این وسایل هم احتیاج پیدا کنید:

  • دستگاه گیج فشار و پمپ وکیوم؛ برای بررسی شارژ مبرد دستگاه و شارژ مجدد آن در صورت نیاز.
  • مولتی‌متر؛ برای تست خازن کولر گازی، اگره قصد نصب یک دستگاه دست دوم را دارید.

 

طریقه نصب اسپلیت دیواری؛ نصب یونیت داخلی

آموزش را با نصب پنل یا یونیت داخلی شروع می‌کنیم. همان‌طور که می‌دانید، اولین مرحله در طرز نصب اسپلیت دیواری تماما درباره انتخاب مکان مناسب برای این بخش از سیستم است:

 

یک. انتخاب محل نصب اسپلیت روی دیوار

محلی که برای نصب یونیت داخلی روی دیوار انتخاب می‌کنید، باید (و بعضا بهتر است) ویژگی‌های خاصی را داشته باشد. نقطه‌ای که انتخاب می‌کنید حتی می‌تواند روند و طریقه نصب کولر اسپلیت دیواری را تغییر دهد و همچنین انتخاب درست آن روی کاهش مصرف برق کولر گازی نیز موثر است.

مثلا، در ادامه خواهید دید که برای ارتباط بین یونیت‌ها باید لوله‌ها و اتصالاتی را از یونیت داخلی به یونیت خارجی هدایت کنید. بسته به محلی که برای نصب اسپلیت روی دیوار انتخاب می‌کنید، یا باید دیوار را سوراخ کنید یا می‌توانید بدون نیاز به اینکار و خیلی ساده‌تر اتصال بین واحدها را برقرار کنید.

برای نصب کولر اسپلیت دیواری به دنبال محلی با این ویژگی‌ها باشید:

  • مکانی را انتخاب کنید که فاصله بین یونیت‌های خارجی و داخلی را به کمترین میزان برساند. به این ترتیب هم نصب کولر گازی روی دیوار ساده‌تر خواهد بود، هم هزینه لوله‌کشی و هدایت اتصالات بین یونیت‌ها کاهش پیدا می‌کند.
  • مکانی دور از منابع نور و گرما را انتخاب کنید. مثلا دستگاه را بالای بخاری یا در معرض نور مستقیم آفتاب نصب نکنید. این موضوع برای نصب یونیت خارجی هم صادق است، و بازدهی دستگاه را چندبرابر می‌کند. نقاط روبه‌روی درب ورودی و اصولا ورودی‌هایی که گردوغبار زیادی دارند هم برای نصب پنل کولر گازی روی دیوار مناسب نیستند.
  • بهترین نقطه برای نصب اسپلیت روی دیوار به طور میانگین 2 متر از کف، حداقل 1 متر از خطوط تلفن و اتصالات الکتریکی، و حدود 15 تا 30 سانتی‌متر هم از دو طرف فاصله دارد.
  • محل نصب کولر گازی روی دیوار باید نزدیک به اتاق خواب یا فضای نشیمن باشد تا بعدا مجبور نشوید آن را روی کمترین دما با حداکثر پرتاب باد تنظیم کنید؛ اتفاقی که در طولانی‌مدت به نفع دستگاه‌تان نخواهد بود.
  • جایی را برای نصب یونیت داخلی انتخاب کنید که روبه‌روی آن شلوغ نباشد. شما زمانی بهتری نتیجه را از نصب دستگاه خواهید گرفت که هوای خنک پس از پرتاب به دیوار (و نه کمد یا تلویزیون) برخورد کند و سپس پخش شود.
  • در راستای مورد قبل، نقطه‌ای که کولر گازی دقیقا روبه‌روی دیوار قرار بگیرد و فاصله کمی با آن داشته باشد، در طریقه نصب اسپلیت دیواری به روش اصولی جایی ندارد.
  • دستگاه شما در آینده به سرویس و احتمالا تعمیر احتیاج دارد، بنابراین آن را در جایی نصب نکنید که دسترسی به آن دشوار باشد.

زمانی که محل دقیق را مشخص کردید، آن را به درستی علامت بزنید و مراحل بعدی نحوه نصب اسپلیت روی دیوار را دنبال کنید.

 

طرز نصب اسپلیت دیواری

 


برای دریافت هزینه نصب کولر گازی کلیک کنید.


 

دو. نصب براکت اسپلیت روی دیوار

حالا که بهینه‌ترین محل نصب یونیت داخلی را مشخص کرده‌اید، باید براکت یا سینی آن را روی دیوار نصب کنید. این براکت محل دقیق نصب دستگاه را مشخص می‌کند، و آن را روی دیوار محکم نگه می‌دارد. طریقه نصب کولر اسپلیت دیواری در این مرحله به این صورت است:

  1. براکت یونیت را با دست روی دیوار نگه دارید. در جهت‌های افقی و عمودی از تراز استفاده کنید تا از صحیح و همسان بودن اندازه‌ها مطمئن شوید.
  2. با مته جاهای مشخص‌شده را سوراخ کنیدف و رول پلاک‌ها را داخل آنها بگذارید.
  3. در آخر براکت را با پیچ به دیوار بکوبید و محکم کنید.

دقت کنید که این مرحله به ظاهر ساده اساس نصب کولر گازی روی پایه دیواری به شکلی موفقیت‌آمیز است. چرا؟ چون کوچک‌ترین بی‌دقتی‌ها هم می‌تواند باعث کج نصب شدن دستگاه شود. همچین اگر به نکات مرحله پیش توجه نکرده باشید، احتمال سوارخ کردن سیم یا لوله‌ای حین دریل‌کاری بسیار بالاست!

 

طریقه نصب کولر اسپلیت دیواری

 

سه: سوراخ کردن دیوار برای عبور اتصالات

پیش از نصب پنل کولر گازی روی دیوار باید روی دیوار حفره‌ای برای عبور دادن لوله‌ها و اتصالات ایجاد کنید؛ همان اتصالاتی که یونیت داخلی را به یونیت خارجی متصل می‌کند. طبق مراحل زیر عمل کنید:

  1. بهترین نقطه برای حفر سوراخ به بیرون را (با توجه به فاصله و طول لوله برای رسیدن به یونیت خارجی) در فضای خالی کنار براکت انتخاب کنید. این حفره در هر خانه‌ای متفاوت است. مثلا اگر محل نصب اسپلیت روی دیوار به پنجره نزدیک باشد، می‌توان اتصالات را از پنجره به پشت بام و محل نصب یونیت خارجی منتقل کرد.
  2. حالا با دریل مته بزرگ سوراخی به قطر 3 تا 4 سانتی‌متر (بسته به بزرگی لوله‌ها و عایق روی آنها) روی دیوار حفر کنید. توجه داشته باشید که حفر این سوراخ هم در نحوه نصب اسپلیت دیواری اصولی دارد، از جمله اینکه باید آن را باید با کمی شیب به سمت پایین ایجاد کنید تا تخلیه مایعات حاصل از تبخیر به درستی انجام شود.
  3. وقتی کار حفر سوراخ تمام شد، آن را از بیرون چک کنید تا از دقیق‌ بودن محل آن مطمئن شوید. در آخر هم یک قلنج انعطاف‌پذیر را درون سوارخ تعبیه کنید.

در روند نصب پنل کولر گازی روی دیوار، شما لوله مبرد، کابل منبع تغذیه و کابل برق که به هر دو یونیت متصل می‌شوند را از طریق این سوراخ عبور خواهید داد.

 

نحوه نصب اسپلیت روی دیوار

 

(بیشتر بدانید: کولر گازی پرتابل)

 

چهار. عبور دادن لوله‌ها و اتصالات از سوراخ

در ادامه طرز نصب اسپلیت دیواری نوبت به اتصال لوله‌ها و سیم‌ها از واحد داخلی به واحد خارجی با عبور دادن آنها از حفره ایجادشده می‌رسد. البته پیش از آن بهتر است اتصالات الکتریکی آن را کامل بررسی کنید.

برای اینکار پوشش یونیت داخلی را بردارید و مطمئن شوید که کابل‌های برق به پایانه‌های پیچ متصل‌اند. مطابقت نمودارهایی که با دستگاه عرضه می‌شوند را هم بررسی کنید. اگر همه‌چیز خوب به نظر می‌رسید، می‌توانید گام بعدی طریقه نصب اسپلیت دیواری را شروع کنید.

برای لوله‌کشی از یونیت داخلی به سوراخ ایجادشده مراحل زیر را انجام دهید:

  1. یک لوله پی وی سی را به اندازه‌ای کوتاه‌تر از فاصله بین سطح داخلی و خارجی دیوار برش دهید.
  2. درپوش لوله را در انتهای لوله عایق پی وی سی قرار داده، و آن را از حفره دیوار عبور دهید.
  3. لوله مسی، کابل منبع تغذیه و لوله تخلیه را با نوار چسب به هم بچسبانید. برای اینکه جریان آب با مشکل ایجاد نشود، توصیه می‌کنیم لوله تخلیه آب را پایین قرار دهید.
  4. در ادامه طریقه نصب اسپلیت دیواری، لوله را به واحد داخلی و لوله تخلیه را به پایه سونیت وصل کنید.
  5. نهایتا هم لوله و کابل‌های متصل‌شده را از سوراخ حفرشده در دیوار به سمت بیرون هدایت کنید.

 

پنج: نصب اسپلیت روی دیوار

پس از نصب لوله‌ها و اتصالات و رد کردن آنها از سوراخ، اطراف حفره را با گچ و خاک پر کنید و آن را خوب بپوشانید. حالا کولر را روی براکت یا سینی آن نصب کنید و تمام!

پس از نصب پنل کولر گازی روی دیوار می‌توانید کار روی نصب پنل خارجی و اتصال لوله مبرد و کابل منبع تغذیه به آن را شروع کنید. مرحله پنجم کار خاصی ندارد، اما شامل یک نکته بسیار مهم می‌شود:

 

نکته مهم در طرز نصب اسپلیت دیواری

نکته‌ای که اینجا باید رعایت کنید، نصب یونیت داخلی با کمی شیب (در حد دوسه درجه) به سمت لوله تخلیه است.

همان‌طور که حدس می‌زنید، رعایت این موضوع در نحوه نصب اسپلیت روی دیوار کمک می‌کند تا آب بدون کوچکترین مانع از لوله تخلیه خارج شود. عدم رعایت این موضوع می‌تواند منجر به جمع شدن آب در دستگاه و نیاز آن به تعمیر شود.

حتما به زاویه‌ای که در نظر می‌گیرید دقت کنید تا نمای ظاهری دستگاه کج و عجیب به نظر نرسد. همچنین توجه داشته باشید که زاویه خیلی که یا خیلی زیاد در نصب کولر اسپلیت دیواری می‌تواند تعادل دمنده درون آن را هم بهم بزند.

 

نحوه نصب کولر گازی روی دیوار

 

نصب کولر گازی روی دیوار؛ نصب یونیت خارجی

کندانسور، موتور، فن، کمپرسور کولر گازی و ... همه در یونیت خارجی قرار گرفته و آن را به باکسی سنگین تبدیل کرده‌اند. پس همین ابتدای کار توصیه می‌کنیم هنگام کار با آن دقت زیادی داشته باشید، و ترجیحا از یک نفر دیگر کمک بگیرید.

طریقه نصب اسپلیت دیواری و یونیت خارجی آن را در دو نقطه می‌توان انجام داد:

روش نصب در هریک از این مکان‌ها از یک قاعده تبعیت می‌کند. انتخاب شما هرکدام باشد، ابتدا مطمئن شوید که بهترین محل را برای نصب آن انتخاب می‌کنید:

 

یک. انتخاب محل نصب یونیت خارجی اسپلیت

نقطه مدنظرتان برای نصب پنل خارجی (روی زمین یا دیوار) باید این ویژگی‌ها را داشته باشد:

 

تراز و محکم باشد

از سنگین بودن این یونیت صحبت کردیم؛ به همین خاطر، در صورت نصب روی زمین باید سطحی صاف و سخت مانند بتن را برای آن انتخاب کنید. در صورت نصب روی دیوار هم سراغ براکت‌های محکم بروید، و آنها را خوب روی دیوار محکم کنید.

محکم و ثابت نبودن پایه یا محلی که واحد خارجی را روی آن نصب می‌کنید، به لرزش کل دستگاه و بخش‌های داخلی آن مانند کمپرسور و کویل کندانسور خواهد شد. به نظر بی‌خطر می‌آید؟ خب، در واقع اصلا اینطور نیست.

گذشته از صدای ناهنجار و آزاردهنده برای شما و همسایه‌ها، این لرزش در درازمدت می‌تواند باعث شکستن لوله مسی و نشت گاز کولر شود. همچنین، ممکن است شافت داخل دستگاه از تعادل خارج شده و سیم‌پیچ الکتریکی بسوزد.

 

هوا در آن گردش داشته باشد

در بحث طرز نصب اسپلیت دیواری، محلی که برای نصب یونیت خارجی آن انتخاب می‌کنید باید جریان هوای مطلوبی هم داشته باشد. مثلا فضاهای باز در تراس بسیار مناسب هستند. نبود مانع در مقابل جریان هوا به بهبود دسترسی (فرضا برای سرویس و تعمیر) هم کمک می‌کند.

 

در معرض نور آفتاب نباشد

همان‌طور که بالاتر در نحوه نصب اسپلیت دیواری اشاره کردیم، اصولا هیچکدام از بخش‌های این سیستم نباید مقابل نور آفتاب نصب شوند. اما اگر چاره دیگری نست، حتما از سایبان برای دستگاه استفاده کنید.

 

امکان جمع شدن آب نباشد

محلی را برای نصب واحد خارجی انتخاب نکنید که در صورت بارش باران آب در اطراف آن جمع شود. چنین اتفاقی می‌تواند دستگاه را کاملا خراب کند. توجه داشته باشید که علاوه بر حوضچه‌های بزرگ آب، آب‌های سطحی که برای مدتی اطراف یونیت بمانند هم می‌توانند بدنه و بخش‌های داخلی آن را فرسوده می‌کنند.

 

نصب کولر گازی روی پایه دیواری

 


قطعا برای شما هم این سوال پیش آمده است که مصرف برق اسپلیت چقدر است، برای دانستن آن به محتوای جامع " میزان مصرف برق کولر گازی" مراجعه کنید.


 

دو. نصب خارجی پنل کولر گازی

در طریقه نصب کولر اسپلیت دیواری، معمولا یونیت خارجی روی دیوار نصب می‌شود. این مسئله هم به صرفه‌جویی در فضا کمک می‌کند، هم اصولا روی هم رفته محل بهتری برای نصب این واحد است.

نصب یونیت خارجی اسپلیت روی دیوار به تکیه‌گاه‌های زاویه‌داری (با نگهدارنده‌های پلاستیکی) احتیاج دارد که با پیچ‌هایی به نام پیچ لنگر روی سطع عمود محکم می‌شوند. این براکت‌ها به خوبی وزن یونیت را تحمل کرده، و از لرزش آن هم جلوگیری می‌کنند.

پس از نصب نگهدارنده‌ها یا آماده کردن یک سطح تراز بتنی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. یونیت را روی محلی که قرار است نصب شود بگذارید، یعنی روی سطح بتنی یا تکیه‌گاه‌های پیچ‌شده به دیوار.
  2. پس از بازبینی سیم‌کشی، با کمک دفترچه راهنمای دستگاه، پوشش خازن را بردارید و سیم‌ها را وصل کنید. کابل‌های سیم‌کشی را با داکت ببندید.
  3. کابل برق و لوله‌ را از سوراخ داخل ساختمان خارج، و آن را به یونیت خارجی وصل کنید.
  4. در آخر منبع تغذیه را به پریز برق بزنید و دستگاه را روشن کنید.

برای نصب کولر اسپلیت دیواری به کمک متخصص احتیاج دارید؟

امیدواریم این راهنمای طریقه نصب کولر اسپلیت دیواری به شما کمک کرده باشد، و حالا زیر نسیم خنک آن در حال استراحت باشید.

اما اگر فکر می‌کنید بهتر است نصب کولر گازی روی پایه دیواری یا روی زمین را به متخصصان این حوزه بسپارید، درخواست‌تان را به رایگان در اپ یا وبسایت «خدمت از ما» ثبت کنید و با چند نصاب کولرگازی در شهرتان ارتباط بگیرید.

4.3 امتیاز از 1500 رای


نصب کولر گازی و اسپیلت
برای سرویس نصب کولر گازی و اسپیلت از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین