نکات مهم پیرامون رنگ امیزی نما در ساختمان

ثبت درخواست " نقاشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نکات مهم پیرامون رنگ امیزی نما در ساختمان

رنگ امیزی نما معمولا برای ساختمان‌هایی که دارای بنای بتنی یا سیمانی هستند به کار می‌رود. در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد شمسی، آپارتمان‌های زیادی با نمای سیمانی در بافت شهری ایران ساخته شد. نمای سیمانی به دلیل بافت و جنس خاص، هر چند سال یک بار مقادیر زیادی گرده، دوده و آلودگی به خود جذب می‌کند و نیاز به رنگ امیزی نما را ایجاد می‌نماید.

این آلودگی‌ها تاثیر به شدت منفی بر جنبه‌های بصری و جلوه ساختمان خواهند گذاشت. از این رو رنگ امیزی نمای سیمانی می‌تواند به بهبود ظاهری ساختمان کمک زیادی کند و روح دوباره ای به بنا ببخشد. برای این که هنگام رنگ آمیزی ساختمان، رنگ نما دوام و کیفیت بالایی داشته باشد، نیاز است که چند نکته در نظر گرفته و رعایت شود. در این مطلب به بیان نکات حاشیه رنگ امیزی نمای بیرونی ساختمان خواهیم پرداخت.

فرایند و مراحل رنگ امیزی نمای ساختمان سیمانی

می‌توان رنگ امیزی نمای سیمانی را در دو بخش اصلی خلاصه کرد:

 

زیرسازی

به طور کلی در آغاز هرگونه فرایند رنگ کاری و نقاشی، باید یک زیرسازی مناسب فراهم شود. زیرسازی برای بهتر نشستن رنگ و ظاهر تمیزتر و باکیفیت‌تر، انجام می‌شود. در زیر سازی برای رنگ امیزی نما، ابتدا باید نمای ساختمان کاملا شسته شود. پاک شدن نما از گرده و دوده و غبار پیش از رنگ امیزی لازم است. این شستشو با کارواش‌های صنعتی یا واترجت انجام می‌شود.

در ادامه باید پوسته زیرین و قدیمی رنگ، به طور کامل برداشته شود. بخش اعظم این پوسته، با شستشو توسط واترجت برطرف خواهد شد. مابقی آن باید توسط فرد متخصص و با ابزارهای مخصوص کنده و برداشته شود. حال باید به یک سطح صاف و یک‌دست برسیم تا بتوانیم رنگ امیزی نما را پیش ببریم.

هرگونه ترک، شکاف، شکستگی و پوسته پوسته بودن در سطح نما باید برطرف شود. با بتونه و انواع مختلف ملات، تمام این عیوب پر می‌شوند و سطح کار کاملا یک دست و مناسب خواهد شد. بعد از این اتمام این مرحله، نوبت به استفاده از پرایمر است. پرایمر نوعی مواد زیرسازی برای یک دست شدن بیشتر سطح و ماندگاری بالاتر رنگ است.

 

رنگ امیزی نمای سیمانی

 

رنگ امیزی

پس از زیرسازی، نوبت به مرحله اصلی کار، یعنی رنگ امیزی نما خواهد رسید. رنگ امیزی نما را حتما به یک فرد متخصص باتجربه بسپارید. تجربه در این زمینه نقش پررنگی را بازی می‌کند و می‌توان گفت رنگ امیزی نما در مقایسه با نقاشی داخلی ساختمان حساسیت بالاتری دارد و اگر درست اجرا نشود، علاوه بر نامطلوب شدن نتیجه از لحاظ ظاهری، کیفیت و دوام کار نیز پایین خواهد بود.

سعی کنید بهترین و با کیفیت‌ترین رنگ موجود در بازار را برای این منظور انتخاب کنید. رنگ بی کیفیت و ارزان فقط سبب اتلاف وقت و هزینه شما خواهد شد و با اولین برف و باران، آسیب جدی می‌بیند. در انتخاب رنگ نیز دقت کند. این که نمای ساختمان چه رنگی داشته باشد، بسته به کاربری و نکات زیبایی شناسانه متفاوت خواهد بود، می توانید به محتوای ترکیب رنگ ساختمان مراجعه کنید.

پروسه رنگ امیزی نمای ساختمان معمولا به دو روش انجام می‌شود. روش سنتی همان استفاده از داربست است؛ اما روش دوم و امروزی‌تر، روش راپل است. در روش راپل نقاش توسط کابل‌های مخصوص، به جابجایی در ارتفاع می‌پردازند. از مزایای راپل، ایمنی بیشتر و همچنین عرصه بازتر برای حرکت نقاش است.

به طور کلی به یاد داشته باشید رنگ امیزی نمای بیرونی ساختمان، تاثیر اولیه بنا را در دید بیننده دگرگون می‌کند. پس تمام مراحل آن، از زیرسازی گرفته تا انتخاب رنگ و روش رنگ امیزی را به بهترین شکل انجام دهید و از هرگونه اهمال‌کاری بپرهیزید. نتیجه خوب، علاوه بر زیبا کردن ساختمان، روحیه ساکنین را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

(محتوای پیشنهادی: رنگ کردن دیوار با غلطک)

 

نکات مهمی که در رنگ امیزی نما باید به آن توجه کنید.

اولین نکته این است که زمان مناسبی را برای رنگ امیزی نما برگزینید. فصل تابستان بهترین تایم برای این کار است تا هم از برف و باران فصلی در امان باشید و هم گرمای هوا باعث سریعتر و بهتر خشک شدن رنگ شود. به طور کلی، حتما آب و هوا را پیش از شروع به کار چک کنید.

خوب است بدانید که رنگ امیزی نمای ساختمان اگر اصولی و صحیح انجام شود، بعضا بین 10 تا 15 سال ماندگاری خواهد داشت. پس در انتخاب پیمانکار برای نقاشی ساختمان، دقت کافی را به خرج دهید. انتخاب پیمانکار مناسب، تمام مسیر رنگ امیزی نمای سیمانی را برای شما سهل خواهد کرد.

(محتوای پیشنهادی: رنگ کردن در و پنجره)

 

رنگ امیزی نمای ساختمان

 

نکته مهم بعدی، انتخاب رنگ مناسب برای رنگ امیزی نما است. یک رنگ خوب، باید خصوصیات زیر را داشته باشد:

  • رنگ باید به اندازه کافی عایق رطوبت باشد تا در قبال برف و باران از خود مقاومت نشان داده و به سرعت آسیب نبیند. این مسئله در مورد اقلیم‌های مرطوب و پرباران، اهمیت بیشتری دارد. مثلا یکی از رنگ های مناسب برای نمای ساختمان رنگ نانو می باشد.
  • رنگ باید خاصیت الاستیسیته و کشسانی داشته باشد. این ویژگی باعث می‌شود رنگ به سرعت ترک برندارد و پوسته پوسته نشود.
  • رنگ نمای ساختمان باید در قبال اشعه UV خورشید از خود مقاومت نشان دهد. همه ساختمان‌ها به صورت مداوم در معرض آفتاب قرار دارند. این ویژگی برای سرزمین‌های کویری بسیار مهم‌تر است.
  • بهتر است رنگ نما، از جنسی باشد که کمترین میزان گرد و غبار و آلودگی را به خود جذب کند. از آنجایی که میزان ریزگرد به طور مشخص در کلان‌شهرها بالا است، اگر رنگ نما این خصوصیت را نداشته باشد به سرعت کدر و کثیف می‌شود.
  • رنگ می‌تواند ساده باشد و یا دارای بافت. رنگ‌های بافت‌دار (مثل رنگ کنتکس و یا پتینه کاری) اگر در جای مناسب استفاده شوند، جلوه ظاهری ساختمان را بسیار شیک و زیبا می‌کند.
  • رنگ امیزی نما باید در ضخامت درست اجرا شود. پیاده سازی رنگ در ضخامت مطلوب، خاصیت کشسانی آن را افزایش خواهد داد و رنگ دوام بالاتری خواهد داشت.

سخن آخر

رنگ امیزی نما، معمولا برای ساختمان‌هایی که نمای سیمانی دارند به کار می‌رود. این ساختمان‌ها به دلیل بافت خاص سیمان هرچند سال یک بار به نقاشی نیاز پیدا می‌کنند؛ پس اگر نسبت به ظاهر بنا بی اهمیت نیستید در صورت لزوم باید به رنگ امیزی نمای سیمانی اقدام فرمایید. رنگ امیزی نمای ساختمان اگر درست انجام شود، دوام بالایی خواهد داشت. از این رو در این مطلب نکات مهم پیرامون رنگ امیزی نمای بیرونی ساختمان را برای شما عزیزان جمع آوری کرده ایم.

4.5 امتیاز از 969 رای


نقاشی ساختمان
برای سرویس نقاشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین