تعمیر درب چوبی باد کرده
تعمیر درب چوبی باد کردهای که بسته نمیشود، از درب حمام و سرویس بهداشتی گرفته تا درهای خارجی، صرفا به دلیل آزاردهنده بودن منظره درب نیمهباز مهم نیست. واقعیت اینجاست که اصولا کار درها تامین امینت و حریم خصوصی است؛ و تعمیر درب چوبی باد کرده خیال ما را از بابت این دو موضوع راحت میکند.
برای اینکه بتوانید درب مدنظرتان را مانند روز اول دربیاورید، اینجا میتوانید راههای مختلف تعمیر درب چوبی آب خورده را پیدا کنید. البته بد نیست ابتدا با دلایل بروز این پدیده آشنا شوید.
تعمیر درب چوبی باد کرده؛ چرا این اتفاق میافتد؟
چند دلیل را میتوان برای ورم کردن چوب در و حتی میز و کابینت متصور شد، از جمله:
- مرطوب بودن آب و هوای محل زندگی شما، یا صرفا قرار گرفتن درب در معرض رطوبت به دلیل تهویه ناکافی، باز بودن درب حمام و ...
- پرداخت ناکافی روی سطح درب و حتی لبههای آن (عدم استفاده از سیلر و پرایمر)
- بالا بودن سن در و استفاده از آن برای مدت طولانی
- عدم تطابق چارچوب درها هنگام نصب درب
- استفاده از مواد بیکیفیت در ساخت درب
- شل یا آویزان بودن لولاهای درب
نکتهای که باید درباره تعمیر درب چوبی آب خورده به ذهن بسپارید این است که هرچند تورم ناشی از تغییرات آب و هوا با تغییر فصل معکوس میشود، اما اگر این تورم از حدی بیشتر شود، دیگر نمیتوان درب را به حالت عادی برگرداند.
ضمنا، کلنجار رفتن با دربهای باد کرده و وارد کردن نیروی زیاد به آنها، نه تنها کاری (در چفت کردنشان) از پیش نمیبرد، بلکه ممکن است به یراقآلات آنها هم آسیب بزند.
تعمیر درب چوبی آب خورده؛ چه گزینههایی داریم؟
اگر حداقل با چند مورد از دلایل باد کردن درب چوبی دستوپنجه نرم میکنید، باید همیشه به نوعی آماده به یراق باشید! میزان آسیب و علت تورم درب را بررسی کنید؛ و یکی از گزینههای زیر را تعمیر درب چوبی باد کرده در نظر بگیرید:
بعضی از این روشها ساده و ارزاناند، اما بعضی هم به لوازم حرفهای یا نیمهحرفهای نجاری نیاز دارند که میتوانید از کسی قرضشان بگیرید.
افزایش دمای درب چوبی باد کرده با سشوار یا پنکه
افزایش دما برای تعمیر درب چوبی آب خورده احتمالا به ذهن خودتان هم رسیده است. کاملا هم منطقیست، بالا بردن دما میتواند باعث تبخیر رطوبت و بازگرداندن درب به حالت عادی خود شود.
اگر ورم درب کم باشد، میتوانید با نزدیک کردن یک منبع حرارتی به سطح درب، تورمهای جزئی را به راحتی برطرف کنید. برای تعمیر درب چوبی باد کرده به این روش میتوانید از وسایل زیر استفاده کنید:
- سشوار معمولی
- سشوار صنعتی
- پنکه حرارتی کوچک
کافی است یکی از اینها را به سطح نزدیک کنید و اجازه دهید درب خشک شود. فقط حواستان باشد که درب را از فاصله کم تحت گرمای زیاد قرار ندهید. مثلا اگر از سشوار صنعتی برای تعمیر درب چوبی باد کرده استفاده میکنید، حداقل 30 سانتیمتر فاصله بین آنها در نظر بگیرید.
نکته: اگر درب مدنظر رنگ شده است، پیشنهاد میکنیم از فنهای حرارتی برای رفع تورم آن کمک بگیرید.
محکم کردن اتصالات درب چوبی باد کرده
یکی از راههای تعمیر چوب یا درب متورم، محکم کردن پیچهای یراقآلات آن است، از جمله لولاها، صفحه دستگیره و زبانه. وقتی این بخشهای شل میشوند، درب به سمت چارچوب سست میشود و نمیتوان آن را مانند قبل به راحت چفت کرد.
اگر محکم کردن این بخشها را امتحان کردید و جواب نداد، نواحی متورم را با مداد علامت بزنید و از روش بعدی برای تعمیر درب چوبی آب خورده خود کمک بگیرید.
تعمیر درب چوبی باد کرده با سنباده زدن
اگر خوششانس باشید، تنها با یک سنباده ناقابل (البته از نوع قوی و سخت) میتوانید درب باد کرده منزلتان را تعمیر کنید. کاری که باید اینجا برای تعمیر درب چوبی باد کرده انجام دهید، شامل مراحل زیر میشود:
- خارج کردن درب از چارچوب
- سنبادهکشی لبههای درب با یک سنباده سخت (سطح زیرین درب باید کاملا تراز و مسطح باشد)
- قرار دادن درب در معرض آفتاب برای از بین رفتن رطوبت آن به طور کامل
- رنگ زدن آن به صورت اصولی و با استفاده از رنگ باکیفیت
- نصب مجدد درب در چارچوب
تعمیر درب باد کرده با استفاده از چکش
استفاده از چکش برای تعمیر درب چوبی آب خورده و از بین بردن ورم آن به نظر روش خشنی میرسد، اما اینطور نیست و در واقع بسیار کار راهانداز است. در این روش احتیاجی به بیرون آوردن درب از چارچوباش هم نیست.
در این روش ابتدا باید لبههای چوب را کمی سنباده بزنید؛ و سپس با چکش به آن بخشهایی که بیشتر از همه ورم کردهاند، ضربه بزنید. در آخر هم درب را با یک رنگ ضد آب رنگ بزنید تا دوباره این اتفاق نیفتد.
(محتوای پیشنهادی: ساخت کتابخانه چوبی)
تعمیر درب باد کرده به کمک رنده چوب
این روش برای تعمیر درب چوبی باد کرده به شدت قطعی است، اما هم ابزار تخصصی لازم دارد، هم کمی مهارت میطلبد. البته همیشه هم میتوانید از یک نجار برای اینکار کمک بگیرید. در این حالت، باید چنین مراحلی را برای از بین بردن ورم چوب دنبال کنید:
- خارج کردن درب از چارچوب
- سنباده زدن لبه ورم کرده درب با یک سنباده قوی تا صاف شدن سطح
- به آرامی لایهبرداری کردن با رنده چوب از بالا تا پایین درب (تا ظاهر درب قناص نشود)
- نقاشی کردن سطح درب با یک لایه بتونه چوب و یک لایه رنگ ضد آب (محتوای پیشنهادی: رنگ کردن چوب با شاپان)
- نصب مجدد درب در چارچوب آن
تعویض کامل درب ورم کرده
متاسفانه همیشه هم نمیتوان با استفاده از روشهای تعمیر درب چوبی آب خورده مشکل را برطرف کرد. گاهی اوقات آسیب بیش از حد است و تنها کاری که میتوان انجام داد، تعویض کامل درب است.
البته بد نیست همیشه پیش از اینکار، نظر یک متخصص را هم بپرسید. شاید او برای تعمیر درب چوبی باد کرده اتاق شما ترفندی داشته باشد!
(دریافت خدمات نجاری تهران، نجاری در کرج و نجاری اصفهان روی لینک مورد نظر کلیک کنید)
تعمیر درب باد کرده؛ چطور از این اتفاق جلوگیری کنیم؟
فراموش نکنید که پس از رفع تورم چوب (به هر روشی)، حتما از یک رنگ مناسب و سیلر استفاده کنید تا سطح درب را به خوبی بپوشانید و مانع از نفوذ رطوبت از آن شوید. چون در اکثر مواقع، تورم زمانی رخ میدهد که چیزی روی سطح چوب برای محافظت از آن وجود نداشته باشد.
البته این تنها راه برای جلوگیری از تورم چوب نیست. راههای زیر هم در دسترس هستند:
- در نظر گرفتن چند میلیمتر فاصله بین درب و چارچوب آن هنگام ساخت یا تعمیر درب
- استفاده از دستگاههای رطوبتگیر؛ مخصوصا اگر درب به نحوی مدام در معرض رطوبت قرار میگیرد
- روغنکاری درب و استفاده از روانکننده برای کاهش چسبندگی در جاهایی که سطح در به چهارچوب میچسبد (لبهها و بالای آن)؛ هرچند که این روش موقتی است، و صرفا تعمیر درب چوبی باد کرده را به تاخیر میاندازد.
برای تعمیر درب چوبی باد کرده به کمک متخصص احتیاج دارید؟
امیدوار بودیم این روشها مشکل شما را حل کند؛ اما اگر برای تعمیر درب باد کرده یا تعویض آن به کمک نجارهای کاربلد شهرتان احتیاج دارید، میتوانید درخواستتان را به رایگان در اپ یا وبسایت «خدمت از ما» ثبت کنید، و در عرض چنددقیقه به آنها دسترسی پیدا کنید.