رنگ آمیزی با قلم مو
رنگ آمیزی با قلم مو، اولین تصویریست که هنگام صحبت از نقاشی ساختمان در ذهنمان تداعی میشود. رنگ آمیزی با قلممو یکی از روشهای سنتی نقاشی ساختمان است. رنگ آمیزی با قلم مو نیز مانند سایر روشهای رنگ آمیزی (مانند رنگ كردن ديوار با غلطك) نکات ظریفی دارد؛ مانند رنگ آمیزی درب و پنجره، از بین بردن رد قلم مو، روش صحیح رنگ زدن دیوار با قلمو و غیره.
در این مطلب از مجله خدمت از ما قصد داریم روش رنگ آمیزی با قلم را قدم به قدم، به همراه کلیه نکات را برایتان توضیح دهیم.
فهرست عناوین
- کاربردهای رنگ آمیزی با قلم مو
- روش پرداخت قلم مو
- آموزش نقاشی ساختمان با قلم مو
- از بین بردن رد قلم مو
- نحوه تمیزکاری قلم مو بعد از رنگ امیزی
- مزایای رنگ آمیزی با قلممو
- معایب روش رنگ آمیزی با قلم مو
- انواع قلم موی نقاشی ساختمان از نظر جنس الیاف
- سایز قلم موی نقاشی ساختمان
- تنوع قلم موها از نظر شکل ظاهری
- انتخاب بهترین قلم موی نقاشی ساختمان
کاربردهای رنگ آمیزی با قلم مو
رنگ آمیزی با قلممو برای کلیه عملیات رنگ آمیزی بهترین انتخاب نیست. با وجودی که آموزش رنگ آمیزی درب و پنجره با این ابزار، از شما نقاش حرفهایتری خواهد ساخت؛ باید بدانید که رنگ آمیزی با قلمو برای شرایط خاصی مناسب است؛ از جمله این شرایط:
- رنگ آمیزی با قلم مو هنگامی که وسایلی مانند پیستوله و پمپ باد برای نقاشی درب دسترستان نیست، یکی از گزینههای مناسب است، در کنار نقاشی ساختمان با غلطک.
- در کنار استفاده از پیستوله یا غلطک، روش رنگ آمیزی با قلم مو برای نقاشی بخشهای باریک، ظریف و یا زاویهدار ضروریست؛ مانند گوشههای دیوار، اطراف کلیدها و پریزها، قرنیزها و ... .
- رنگ آمیزی چوب با قلم مو، مخصوصا برای اولین رنگ آستر روی چوب یک انتخاب عالیست.
- رنگ آمیزی با قلممو هنگامی که دو یا چند رنگ روی هم زده شده است، توصیه میشود.
روش پرداخت قلم مو
حالا که میدانید آموزش نقاشی ساختمان با قلم مو در چه موقعیتهایی به شما کمک میکند، باید نکات مهم پیش از نقاشی با قلم مو را نیز بدانید. روش رنگ آمیزی با قلم مو به فرو کردن قلم مو در سطل رنگ و شروع نقاشی نمیشود. پیش از رنگ آمیزی با قلممو باید آن را پرداخت کنید.
برای این منظور، باید قلمموی نو را محکم به سطحی خشک و تمیز بکشید و سپس خوب بتکانید. با اینکار گردوغبار و موهای جدا شده قلممو میریزد، و هنگام رنگ آمیزی در و پنجره فلزی به سطح نمیچسبد.
آموزش نقاشی ساختمان با قلم مو
حالا که قلممو را پرداخت کردید، میتوانید رنگ آمیزی چوب با قلم مو یا سطوح دیگر را انجام دهید. مراحل آموزش رنگ آمیزی درب و پنجره و ... را در ادامه ملاحظه میکنید:
- به دلیل آنکه از کل حجم قسمت مویی قلم، تنها 1/3 آن را مو و باقی را هوا تشکیل داده است، برای رنگ آمیزی با قلممو، قلم را از نزدیک قاعده آن بگیرید، آن را چندبار در رنگ فرو کنید و به لبه ظرف بکشید. با اینکار، تمام موها بهخوبی به رنگ آغشته شده و دیگر هوایی میان موهای قلم، باقی نخواهد ماند.
- هنگام فرو کردن قلممو در ظرف رنگ لازم نیست تمام قسمت مویی را در رنگ فرو ببرید؛ نهایتا تا 1/2 یا نصف آن کافیست. اینکار موجب میشود تا رنگ از دسته قلم، هنگام رنگ آمیزی با قلممو برای دیوار یا سقف چکه نکند.
- در ادامه آموزش رنگ آمیزی درب و پنجره با قلممو، به روش رنگ آمیزی با قلم مو میرسیم. روش صحیح رنگ زدن دیوار با قلمو این است که قلم رنگی را ابتدا در یک جهت روی سطح بکشید، و سپس آن را در جهت متقاطع با جهت قبلی پخش کنید.
- بهتر است رنگ آمیزی با قلم مو برای هر قسمت را از بالا به پایین شروع کنید، و از بالا به پایین نیز به پایان برسانید. با اینکار شره کردن رنگ در نقاشی با قلم مو بسیار کمتر میشود.
- در روش صحیح رنگ زدن دیوار با قلمو، باید آستر و دست اول را با فشار تقریبا بیشتری انجام دهید، تا حفرههای سطح کاملا پر شود. رنگ دست دوم و رنگ رویه را باید ملایمتر بزنید؛ زیرا پوشش یکدست و دادن نمای زیبا به سطح در رنگ آمیزی با قلممو به عهده این لایههاست.
از بین بردن رد قلم مو
از بین بردن رد قلم مو یکی از نکات مهم در آموزش رنگ آمیزی درب و پنجره و روش صحیح رنگ زدن دیوار با قلمو است. در ادامه دلایل ماندن رد قلم مو پس از پایان رنگ آمیزی با قلم مو را برایتان آوردهایم. برای از بین بردن رد قلم مو باید به این نکات توجه کنید:
- غلظت بالای رنگ
- پایین بودن کیفیت قلم بهکار رفته در نقاشی با قلم مو
- همدما نبودن رنگ، محیط کار و سطح مورد نظر برای رنگ آمیزی
نحوه تمیزکاری قلم مو بعد از رنگ امیزی
قلم مو نقاشی ساختمان پس از استفاده باید کاملا تمیز و شسته شود. رنگ مانده بر روی آن خشک شده و باعث خرابی الیاف آن میشود. به همین منظور پس از اتمام کار باید به خوبی شسته و تمیز شود تا بتوان بارها از آن استفاده نمود. برخی از نکات برای تمیز کردن قلم مو وجود دارند که در ادامه ذکر شدهاند.
- قبل از هر کار قلم را بر روی قوطی رنگ به خوبی فشار دهید تا تمام رنگ اضافی موجود در آن خارج شود. این کار باید تا جایی تکرار شود که هیچ رنگی بر روی الیاف قلم مو باقی نماند.
- با کمک کاغذ یا روزنامه باطله بخش باقی مانده رنگ را نیز خارج کنید. برای این کار میتواندی قلم مو را چندین بار بر روی کاغذ بکشید.
- پس از خالی شدن رنگ، نوبت به شستشوی قلم مو میرسد. برای این کار باید از یک حلال مناسب استفاده کنید. برای رنگهای لاتکس از آب و برای رنگهای روغنی میتوانید از تینر برای شستشو استفاده کنید. با این کار هیچ رنگ اضافی بر روی الیاف باقی نمیماند.
- در نهایت به کمک آب و شوینده مناسب، قلم مو را به خوبی بشویید تا الیاف آن کاملا تمیز شوند.
- از دستمال برای خشک کردن آن استفاده کنید. میتوانید قلم مو را در هوای آزاد نیز نگه دارید تا الیاف آن به طور کامل خشک شوند.
مزایای رنگ آمیزی با قلممو
- رنگ آمیزی با قلممو برای بسیار از افراد آرامشبخش بوده، و مانند مدیتیشن عمل میکند.
- سایز قلم موی نقاشی ساختمان بسیار متنوع بوده و در نقاشی با قلم مو امکان رنگ آمیزی ظریفترین سطوح نیز ممکن است.
- رنگ آمیزی بخشهایی از محیط مانند گوشه دیوار با قلم مو به سادگی انجام میشود، در صورتی که با ابزار و وسایل دیگر امکان پذیر نیست و یا به سختی انجام میشود. (برخلاف آموزش رنگ آمیزی با اسپری یا غلطک)
- در صورت بهکارگیری روش صحیح رنگ زدن دیوار با قلمو، نتیجه روش رنگ آمیزی با قلم مو از سایر روشها، طبیعیتر و یکدستتر خواهد بود.
- نتیجه نهایی رنگ آمیزی با قلم مو از هر روش دیگری تمیزتر و طبیعیتر خواهد بود. البته در صورتی که رنگ کار تجربه کافی در این زمینه داشته باشد.
- با کمک قلم موها در سایزهای مختلف، امکان رنگ آمیزی تمام بخشهای ساختمان وجود دارد.
معایب روش رنگ آمیزی با قلم مو
- بزرگترین نکته منفی رنگ آمیزی با قلممو، سرعت پایین آن است. برای رنگ آمیزی با قلم مو باید وقت بیشتری در نظر بگیرید زیرا به دقت و مهارت بیشتری نیاز دارد.
- رنگ آمیزی با قلم مو به معنای استفاده بیشتر از رنگ نیز هست، و از نظر اقتصادی نیز برای فضاهای بزرگ انتخابی اقتصادی نیست.
- رنگ آمیزی با قلم مو شامل تمیز کردن و نگهداری از قلم میشود؛ مرحلهای که در سایر روشها نیست.
- با قلم مو نمیتوانید سطوح وسیع را به خوبی رنگ آمیزی کرد.
- استفاده از قلم مو برای رنگ آمیزی میتواند برای بسیاری از افراد خسته کننده باشد.
انواع قلم موی نقاشی ساختمان از نظر جنس الیاف
همانطور که گفته شد قلم موها دارای دو بخش دسته و رشته هستند. جنس رشتههای آنها متفاوت است و میتوان انواع مختلف قلم مو را بر همین اساس دسته بندی کرد. هرچه کیفیت رشتههای قلم مو بیشتر باشد، کیفیت رنگ آمیزی نیز بیشتر میشود.
الیاف طبیعی
قلم موهای با الیاف طبیعی معمولا از موی حیوانات ساخته میشوند. بیشترین کاربرد آنها در استفاده از رنگهایی مانند روغنی، لاکها، جلا دهندهها، پلی یورتان و ... است. مناسبترین قلم مو برای محصولات روغنی هستند. نوع ساخت این قلم مو به صورتی است که دارای فرو رفتگی و بریدگیهایی هستند تا میزان رنگ بیشتری در آنها جا شده و رنگ آمیزی تمیز و مرتبی انجام شود.
ترکیبی از نایلون و پلی استر
نوع دیگری از قلم موها از الیاف مصنوعی مانند نایلون یا پلی استر ساخته شدهاند. کار با این قلم موها بسیار ساده است و به راحتی تمیز میشوند. همچنین پایداری و دوام بالایی دارند، از قلم موهای باکیفیت شناخته میشوند و برای رنگهای لاتکس یا آکریلیک پایه آب مناسب هستند. الیاف طبیعی برای رنگهای بر پایه آب مناسب نیستند. از این نوع قلم مو میتوان برای سالهای طولانی استفاده نمود.
قلم موهای پلی استر
بهترین مدل قلم موها برای رنگ آمیزی با رنگهای لاتکس، قلم موهای پلی استر هستند. این مدل قلم مو برای رنگ آمیزی این رنگها بسیار مناسب است و به صورت یکنواخت و به راحتی رنگ را روی دیوار پخش میکنند. همچنین بسیار نرم بوده و به راحتی در هر جهتی کشیده میشوند.
قلم موهای با جنس فومی
قلم موی فومی را همه به عنوان نوعی قلم موی بی کیفیت میشناسند. اما این مدل نیز کاربردهای خاص خود را داشته و برای محیطهای مختلفی استفاده میشود. معمولا کیفیت لازم را برای رنگ آمیزی دیوار ندارد، اما میتوان از آن برای پخش جلا دهنده یا چسب استفاده نمود.
سایز قلم موی نقاشی ساختمان
انتخاب سایز نیز میتواند در کیفیت و نحوه رنگ آمیزی محیطهای مختلف تأثیر داشته باشد. قلم موها در انواع مختلف سایزها طراحی میشوند تا برای رنگ آمیزی بخشهای کوچک و بزرگ مختلف از آنها استفاده شود. انواع مختلف سایز قلم مو در ادامه بررسی شدهاند.
قلم مو با سایز 1 تا 2 اینچ
این قلم موها در اندازهای حدود 2 الی 5 سانتی متری طراحی و ساخته شدهاند. قلم موهایی با سایز بسیار کوچک که برای سطوح کوچک مانند چارچوب در و پنجره و جاهای باریک استفاده میشوند. از این نوع قلم مو برای رنگ کردن وسایل چوبی نیز استفاده میشود.
قلم مو با سایز 3 اینچ
این قلم موها حدود 7 و نیم سانتی متر اندازه دارند و برای سطوحی مانند درب کابینت بسیار مناسب هستند.
قلم موهای 4 اینچی
قلم موهای بزرگ ده سانتی متری که برای سطوح بسیار وسیعتر و بزرگتر استفاده میشوند. البته این سطوح باید کاملا صاف باشند تا قلم مو به راحتی روی آنها استفاده شود.
تنوع قلم موها از نظر شکل ظاهری
قلم موها از نظر شکل نیز با یکدیگر تفاوت دارند و هر کدام برای محیطهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از آنها دارای نوک کاملا صاف هستند که برای سطوح مستقیم کاربرد دارند. در این قسمتها از رنگ یکدست استفاده شده و رنگها با یکدیگر تداخل ندارند.
برخی از مدلهای قلم مو دارای موهایی زاویه دار هستند. از این موارد برای رنگ کردن گوشهها، زوایا، چارچوب و گوشههای دیوار استفاده میشود. قلم موهای سرخم نیز نوعی از قلم موها هستند که دارای دسته بلند بوده و برای بخشهایی که دسترسی به آنها به سختی انجام میشود، کاربرد دارند. از نوع دسته کوتاه نیز برای محیطهایی بسته و تنگ استفاده میشود.
انتخاب بهترین قلم موی نقاشی ساختمان
با توجه به مواردی که در بالا توضیح داده شد، هر محل برای رنگ آمیزی به قلم موی خاص خود احتیاج دارد. انتخاب قلم مو باید با توجه به نوع سطح و نوع رنگ مورد نظر برای رنگ آمیزی انجام شود تا نتیجه نهایی کار دارای کیفیت مناسبی باشد. معمولا برای نقاشی ساختمان از قلم موهایی با اندازههای مختلف استفاده میشود تا تمام سطوح از بزرگ تا کوچک با کیفیت بالایی رنگ آمیزی شوند.
اگر در زمینه نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان تجربه کافی ندارید، حتما از یک نقاش ساختمان باتجربه کمک بگیرید تا کار شما را با بهترین کیفیت انجام دهد.
در این مقاله از مجله خدمت از ما، به رنگ آمیزی ساختمان با قلم مو پرداخته شد. قلم مو ابزاری کاربردی و مهم برای رنگ آمیزی است که به کمک آن میتوان انواع مختلفی از سطوح کوچک و بزرگ را رنگ آمیزی کرد. قلم موها در انواع مختلف سایز و جنس طراحی شده تا کار برای کار با رنگهای مختلف در سطوح مختلف استفاده شوند.
شما میتوانید درخواست نقاشی ساختمان خودتان را در خدمت از ما ثبت کنید تا در سریعترین زمان، به بهترین نقاشهای شهر خودتان دسترسی پیدا کنید و از آنها، خدمات مدنظرتان را دریافت کنید. برای اطلاع از قیمت نقاشی ساختمان کلیک کنید.