صفر تا صد نصب بخاری گازی (دودکش دار و بدون دودکش)

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
صفر تا صد نصب بخاری گازی (دودکش دار و بدون دودکش)

بخاری گازی یکی از وسایل گرمایشی پرکاربرد در اکثر منازل یا محیط‌های کاری به شمار می‌رود. هر سال با نزدیک شدن به فصل سرما، نصب بخاری گازی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. این وسیله باید به‌صورت اصولی نصب شود تا از نظر ایمنی، مشکلی برای ساکنین ساختمان به وجود نیاورد.

با توجه به اهمیت این موضوع، ما در این مطلب تصمیم داریم نکات مهم در این خصوص را توضیح داده و طریقه نصب بخاری دیواری دودکش دار و بدون دودکش را به شما آموزش دهیم؛ پس اگر قصد استفاده از این نوع بخاری را دارید، تا انتها همراه ما باشید.

هنگام نصب بخاری چه موارد ایمنی را باید رعایت کنیم؟

برای نصب بخاری روی دیوار، باید به نکات خاصی توجه شود. قبل از هرچیزی، باید بخاری را برای نصب در سال جدید بررسی کرده و مطمئن شوید که هیچ مشکلی ندارد. اگر هم مشکلی بود، آن را رفع کنید تا خطری متوجه ساکنین نباشد.

برای مثال، اگر شیشه بخاری شکسته یا ترک خورده بود، با مشاهده آموزش تعویض شیشه بخاری گازی، آن را تعمیر کنید. سایر مواردی که پیش از نصب باید به آن‌ها توجه داشته باشید، شامل موارد زیر هستند:

 

نصب بخاری گازی و نکات مربوط به آن

 

چک کردن مسیر دودکش

برای نصب بخاری دیواری دودکش دار آبسال یا هر برند دیگر، باید ابتدا مسیر دودکش را چک کنید و از باز بودن آن مطمئن شوید. گاهی اوقات گیر کردن اجسام خارجی در سیستم دودکش، باعث گازگرفتگی ساکنین خواهد شد.

 

استفاده از لوله‌های مناسب

حتما جای لوله بخاری در دیوار و همچنین جای اتصال لوله به خود بخاری را با دقت اندازه بگیرید و مطمئن شوید که با هم تناسب دارند. سپس از لوله‌هایی با ابعاد و قطر مناسب استفاده کنید که به خوبی به بخاری و دیوار، چفت می‌شوند.

 

انتخاب بهترین مکان نصب بخاری در منزل

یکی از مهمترین موارد در هنگام نصب بخاری گازی، انتخاب بهترین مکان نصب بخاری در منزل است. برای پیدا کردن یک موقعیت مناسب، کافیست به موارد زیر توجه کنید:

  • بخاری را در جایی قرار دهید که هوا به خوبی جریان داشته باشد.
  • به فاصله بخاری از دیوار توجه کنید و مطمئن شوید که از هر دیوار، حداقل 30 سانتی متر فاصله دارد.
  • بخاری نباید مستقیم روی زمین باشد؛ اگر پایه ندارد، با قرار دادن اشیایی زیر بخاری، آن را 5 سانتی متر از زمین فاصله دهید.
  • مطمئن شوید که وسایل چوبی و مواد قابل اشتعال منزل یا وسایل دیگری مثل پرده در نزدیکی بخاری قرار ندارند.

 

توجه به طول استاندارد شیلنگ

طول شیلنگ بخاری هم در زمان نصب بخاری گازی از اهمیت زیادی برخوردار است. حداقل طول شیلنگ باید 120 سانتی متر باشد. شیلنگ را با بست محکم کنید تا ثابت بماند.

 

طریقه نصب بخاری دیواری دودکش دار

نصب بخاری روی دیوار کار سختی نیست، فقط به رعایت برخی اصول نیاز دارد. با توجه به اینکه طریقه نصب بخاری دیواری آبسال، نیک کالا یا برندهای دیگر تقریبا مشابه همدیگر است، در اینجا مراحل کلی انجام این کار را به شما آموزش می‌دهیم.

نکته: اگر بخاری شما مشکل دارد، قبل از نصب آن حتما از خدمات تعمیر انواع برندهای بخاری مثل تعمیرات بخاری نیک کالا در یزد یا شهر خود کمک بگیرید و بعد از اینکه از سالم بودن آن مطمئن شدید، برای انجام مراحل نصب اقدام کنید.

 

1. بستن شیلنگ گاز بخاری

در ابتدا باید با استفاده از شیلنگ مخصوص، بخاری را به لوله گاز وصل کنید. دو سمت شینگ را با استفاده از بست‌های فلزی، به خوبی محکم نمایید. حال با کمی کف، اتصال شینگ را تست کنید تا مطمئن شوید که نشتی گاز وجود ندارد.

 

بستن شیلنگ گاز بخاری

 

2. قرار دادن دودکش

حالا باید دودکش را در محل مناسبی در پشت بام قرار دهید. دودکش بخاری، نقش مهمی در خروج گازهای ناشی از احتراق این وسیله است و نباید با وسایل دیگر مشترک باشد. برای نصب دودکش، به موارد زیر توجه کنید:

  • لوله خروجی دودکش باید نسبت به لوله خروجی بخاری، از قطر بیشتری برخوردار باشد.
  • دودکش باید یک متر بالاتر از کف پشت بام قرار گرفته و با دیوارهای کناری هم حداقل یک متر فاصله داشته باشد.

 

نصب دودکش بخاری

 

3. نصب لوله‌ها

حال باید لوله‌هایی با سایز استاندارد تهیه کرده و یک سمت آن‌ها را به دهانه خروجی پشت بخاری متصل کنید. سمت دیگر هم باید به ورودی دودکش در سقف وصل شود.

در هنگام نصب بخاری گازی، باید مطمئن شوید که لوله‌ها کاملا صاف هستند و به خوبی در داخل هم چفت شده‌اند. وجود هر گونه درز باعث ورود گاز مونوکسید کربن به داخل منزل خواهد شد.

 

نصب لوله بخاری

 

4. آزمایش عملکرد بخاری

بعد از نصب اتصالات، نوبت به روشن کردن بخاری و ازمایش عملکرد آن می‌رسد. بعد از اینکه بخاری را روشن کردید، باید دو علامت زیر را ببینید:

  1. شعله‌ها باید به صورت کاملا یک دست و به رنگ آبی باشند.
  2. بعد از چند دقیقه، لوله‌های بخاری باید گرم شده باشند.

نکته: گاهی اوقات به دلیل خراب بودن فندک بخاری، ممکن است متوجه شوید که این وسیله روشن نمی‌شود. در این شرایط باید نسبت به تعویض یا تعمیر فندک بخاری گازی اقدام کنید.

البته ممکن است علت روشن نشدن بخاری گازی، موارد دیگری مثل گرفتگی دودکش باشد که خطرات زیادی به همراه دارد؛ از همین رو به هیچ عنوان ساده از کنار این موارد نگذشته و به خوبی تمام اصول و نکات گفته شده را چک کنید.

 

آزمایش عملکرد درست بخاری بعد از اتمام مراحل نصب

 

راهنمای نصب بخاری بدون دودکش

بخاری‌های بدون دودکش، برای مکان‌های باز که هوا در گردش است، مثل مغازه‌ها و فروشگاه‌ها انتخاب خوبی به نظر می‌رسند. نصب بخاری دیواری بدون دودکش، بسیار راحت است و دردسر خاصی ندارد.

در ادامه راهنمای نصب بخاری بدون دودکش آبسال، پلار و سایر برندها را به شما آموزش می‌دهیم.

 

1. انتخاب مکان مناسب

شما باید بخاری را در مکانی قرار دهید که از تهویه مناسبی برخوردار باشد. این بخاری برای منزل مناسب نیست اما اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از آن شدید، باید بدانید که بهترین مکان نصب بخاری در منزل، نزدیک به پنجره است.

 

انتخاب بهترین مکان نصب بخاری در منزل

 

2. بستن شیر گاز

حالا باید با یک شیلنگ مخصوص گاز، بخاری را به لوله گاز وصل کنید. شیلنگ باید با بست فلزی به خوبی وصل شود و سپس با مقداری کف، از عدم نشتی آن مطمئن شوید.

 

وصل کردن بخاری به گاز

 

3. روشن کردن بخاری

حالا باید بخاری را روشن کرده و از یکسان بودن شعله مطمئن شوید. برای روشن کردن بخاری آبسال یا هر برند دیگر، کافیست دستورالعمل روی دفترچه را دنبال کنید. یعنی فندک بخاری را فشار داده تا شعله روشن شود و دست خود را روی آن نگه دارید تا شعله پایدار شود.

سپس پیچ تنظیم حرارت را بچرخانید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا مطمئن شوید که بخاری به خوبی عمل می‌کند.

بخاری‌های بدون دودکش، به دلیل حساسیت بالای آلیاژ موجود در ترموکوپل بخاری، به محض اینکه کمبود اکسیژن در فضا را تشخیص دهند، خاموش خواهند شد؛ از همین رو نیازی نیست بابت امنیت آن‌ها نگران باشید.

اگر به هر دلیلی متوجه شدید بخاری روشن نمی‌شود یا عملکرد صحیحی ندارد، می‌توانید از متخصصین شهر خود برای تعمیر بخاری بدون دودکش آبسال، پلار و... کمک بگیرید.

 

روشن کردن بخاری آبسال بدون دودکش

 

نکات مهم هنگام نصب بخاری گازی

حال که با طریقه نصب بخاری دیواری پلار، آبسال و... آشنا شدید، اجازه دهید بررسی کنیم که هنگام نصب بخاری چه موارد ایمنی را باید رعایت کنیم. برخی از مهمترین نکات در زمان نصب بخاری گازی به صورت ایمن، شامل موارد زیر هستند:

  • به هیچ عنوان از دودکش آکاردئونی استفاده نکنید.
  • حتما از شینگ‌های استاندارد و مخصوص گاز استفاده کنید.
  • بهتر است از دودکش‌هایی با کلاهک H استفاده کنید که مانع از ورود برف و باران به سیستم دودکش می‌شوند.
  • دریچه کولر را مسدود کنید تا ورود و خروج هوا به جای دودکش، از این دریچه صورت نگیرد.
  • دودکش را از حمام یا فضای بسته عبور ندهید.
  • تا حد ممکن استفاده از زانویی و خم دار کردن لوله و دودکش را به حداقل برسانید.

 

سوالات متداول

بهترین مکان نصب بخاری در منزل کجاست؟

بهترین مکان نصب بخاری، مکانی است که از پرده، وسایل چوبی و سایر لوازم قابل اشتعال در منزل دور باشد. همچنین امکان نصب دودکش آن نیز در مدل‌های دودکش دار فراهم باشد.


مهمترین نکات هنگام نصب بخاری چیست؟

در هنگام نصب بخاری گازی باید به عملکرد درست بخاری و سالم بودن آن، اتصال درست بخاری به لوله گاز، نصب دودکش در محل مناسب، رعایت فاصله صحیح بخاری از دیوار و وسایل منزل و... توجه شود.

در این مطلب سعی کردیم در مورد نحوه نصب بخاری گازی با شما صحبت کنیم. همچنین نکات نصب بخاری روی دیوار را به شما توضیح داده و طریقه نصب بخاری دیواری دودکش دار و بدون دودکش را آموزش دادیم.

در صورتی که فکر می‌کنید بخاری شما نیاز به تعمیر دارد یا در حین نصب آن به مشکل خوردید، می‌توانید از کارشناسان نصب، سرویس و تعمیر بخاری در شهر خود کمک بگیرید. برای این منظور، کافیست از طریق سایت یا اپلیکیشن «خدمت از ما»، نزدیک‌ترین تکنسین‌های این حوزه را نسبت به محل زندگی خود پیدا کرده و از آن‌ها کمک بخواهید.


نصب، سرویس و تعمیر بخاری
برای سرویس نصب، سرویس و تعمیر بخاری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین