ایدههای کابینت مدرن آشپزخانه؛ جدیدترین مدل کابینت مدرن
کابینت مدرن میتواند بر هرکدام از ما معنی متفاوتی داشته باشد. اما به طور کلی، هرچه طراحیِ کابینتها از مدلهای سنتی دورتر و به مدلهای معاصر نزدیکتر باشد، با یک مدل کابینت مدرن سروکار داریم. با ما همراه باشید تا ضمن مرور مهمترین ویژگیهای این یونیتها، بهترین متریالها و جدیدترین مدلهای کابینت مدرن را بررسی کنیم.
فهرست عناوین
طراحی سبک کابینت مدرن چه ویژگی هایی دارد؟
یک سوء تفاهم رایج درباره کابینت مدرن این است که این مدلها سرد و بیروح هستند. اما اینطور نیست. طراحیهای معاصر به ما اجازه میدهند تا تکتک عناصر و فضاهای زندگی را با عاداتمان هماهنگ کنیم. این کابینتها شاهکاری انعطافپذیر از متریال بهینهاند، و مزایای متعددی را در اختیار ما قرار میدهند.
همچنین، گاهی تصور میشود که مدل کابینت مدرن همیشه مینیمال، خنثی و بیآب و رنگ است. اما این کابینتها میتوانند ظاهری جسورانه هم داشته باشند؛ و شما را با رنگها، بافتها و طرحهای غنی شگفتزده کنند. عکس کابینت های جدید مدرن را که ببینید، متوجه چند ویژگی شاخص میشوید.
خطوط تمیز و مستقیم در کابینت مدرن
خطوط طولانی و قطعنشده در دیزاین مدرن تاثیر بالایی روی زیبایی و عمق کابینتها دارند. مثلا وقتی که کابینت مدرن آشپزخانه از خطوط افقی استفاده میکند، میدان دید ما بیشتر میشود؛ اما خطوط عمودی فضا را بلندتر نشان میدهند.
ترکیب کمدهای بلند، کشوهای عریض و سطوح صاف (برای کار) خطوط یکپارچهای ایجاد میکند که ضمن بزرگتر نشان دادن فضا، ظاهری مینیمالیستی به آن میدهد. و دقیقا به همین خاطر است که کابینت آشپزخانه کوچک معمولا به صورت مدرن طراحی میشود.
کابینتهای دال یا صفحهتخت
جدیدترین کابینت مدرن تقریبا همیشه دربهای تخت را به دربهای طرحدار و سنتی ترجیح میدهد. این دربها میتوانند بدون دستگیره باشند، یا با دستگیرههای مدرن ست شوند.
مدلهای جدید مینیمالیستتر هستند؛ اما با استفاده از دو یا چند فینیش (جنس لایه نهایی صفحه کابینت)، تنوع و عمق لازم را ایجاد میکنند. در دیزاینهای ترکیبی، ممکن است کابینت مدرن دال یکی دو درب سنتی هم داشته باشد.
طرحهای بدون دسته
عکس طراحی کابینت آشپزخانه مدرن را که ببینید، متوجه میشوید که بیشتر یونیتها هیچ دستگیرهای ندارند. طراحیهای بدون دسته، زیبایی خطوطی که بالاتر گفتیم را چندبرابر میکنند. طراحیِ بدون دسته ظاهر آشپزخانه را مرتبتر و بزرگتر هم نشان میدهد.
استفاده از مواد مهندسیشده
حرف و حدیث درباره بهترین جنس کابینت زیاد است؛ اما موضوع اصلی این است که جدیدترین کابینت مدرن معمولا با متریال جدید و مهندسیشده ساخته میشود. برعکس مدلهای کلاسیک که بیشتر فینیشهای چوبیِ رنگشده یا طبیعی دارند.
متریالهای جدید (که در ادامه معرفیشان میکنیم) فوقالعاده انعطافپذیر هستند، دوام بالایی دارند، و در انواع رنگها و طرحهای چوبی، سنگی و ... برای کابینت مدرن آشپزخانه موجودند. نمونههای براق هم ظاهری پیشرفته به فضا میدهند؛ که البته با مدلهای مات هم میتوان آن را خلق کرد. اخیرا برای سنگ کابینت هم از مواد مهندسیشده بیشتر استفاده میشود.
نورپردازی
بررسی دهها عکس طراحی کابینت آشپزخانه مدرن حضور پررنگ نورپردازی را هم به ما یادآوری میکند. نورپردازی صحیح روی ویژگیهای طراحی معاصر (از جمله خطوط عمودی و افقی، منحنیها، رنگها و بافتها) تاکید میکند؛ و آنها را بیشتر به چشم میآورد.
سادهترین حالتِ نورپردازی در مدل کابینت مدرن، نصب منابع نور زیر یونیتهای دیواری یا هواییست. اگر آشپزخانهتان اوپن است یا جزیره دارید، اهمیت طراحی نور بیشتر هم میشود.
راهحلهای ذخیرهسازی هوشمند
در خانههای مدرن، آشپزخانه صرفا محل آشپزی نیست. بلکه فضایی برای صرف غذا، سرگرمی، کار و استراحت با خانواده محسوب میشود. به همین خاطر کابینت آشپزخانههای مدرن اقلام مختلف را به اشکال جدیدی ذخیره میکنند، تا فضا مرتبترین و کاربردیترین حالت ممکن را داشته باشد. مدل باکس کنار یخچال و کابینتهای سوپری برخی از این راهحلها هستند.
برای اینکه مدل کابینت مدرن بیش از حد رسمی نشود، میتوان از قفسههای بدون درب هم استفاده کرد. این قفسهها ضمنا به شما اجازه میدهند تا فضا را طبق علایقتان شخصیسازی کنید.
لوازم خانگی و اکسسوریهای مدرن
در نهایت، کابینت مدرن آشپزخانه بدون لوازم خانگی، شیرآلات و اکسسوریهای مدرن چیزی کم دارد. برای اینکه کابینتها و لوازم خانگی در زیباییِ یکدیگر تداخل ایجاد نکنند، همگی باید از یک سبک و سیاق پیروی کنند. حتی اگر بهترین برند کابینت را هم داشته باشید اما لوازمتان بیشتر به سبک سنتی باشد، در نهایت فضایی نامرتب و نامتناسب خواهید داشت.
متریال رایج در ساخت کابینت مدرن
همانطور که بالاتر گفتیم، کابینتهای مدرن کمتر با مواد طبیعی ساخته میشوند؛ و گرایش کلی بیشتر سمت فرآوردههای چوبی است. برخی از محبوبترین متریالها برای طراحی مدل کابینت مدرن عبارتاند از:
- متریال ام دی اف
- متریال هایگلاس
- متریال چوبی
- و متریال فرامید
که در ادامه بیشتر با آنها آشنا میشویم.
متریال ام دی اف در ساخت کابینت مدرن
مدرن یا غیر مدرن، MDF پرطرفدارترین متریال برای ساخت کابینت است. ام دی اف از تبدیل ضایعات چوب به الیاف چوب، و ترکیب آن با موم و چسب رزین به دست میآید. این ترکیب تحت فشار و دمای بالا به پانلهای برشخورده تبدیل میشود، و انواع روکشها روی آن قرار میگیرد.
به همین خاطر، انواع کابینت مدرن ام دی اف (مات و براق) به واسطه نوع روکششان از یکدیگر متمایز میشوند.
کابینت ام دی اف لمینت ترکیب ام دی اف خام و روکش لمینت است. این مدل بسیار مقاوم و متنوع است؛ به راحتی دچار خط و خش نمیشود؛ و تا حد خوبی اجسام داغ را هم تحمل میکند. اما باید مراقب باشید تا در معرض رطوبت قرار نگیرند.
کابینت ام دی اف هایگلاس با تختههای ام دی اف خام و یک روکش براق به نام «پلی گلاس» ساخته میشود. کابینت مدرن آشپزخانه با های گلاس براق است، نور را منعکس میکند، و فضا را بزرگتر نشان میدهد.
کابینت ام دی اف وکیوم (ممبران) کمی با مدلهای دیگر متفاوت است. برای تولید این مدل، قطعات ام دی اف خام توسط دستگاه CNC حکاکی و طراحی شده، و بعد با روکش PVC وکیوم میشوند. به همین خاطر، کابینت ممبران در مقابل رطوبت کاملا مقاوم است.
کابینت ام دی افِ پی وی سی هم از مغزیِ ام دی اف خام، و روکش PVC است. تقریبا هر عکس طراحی کابینت آشپزخانه مدرن را میتوان با این مدل اجرا کرد، و از مقاومت مناسب آن در برابر رطوبت هم لذت برد.
کابینت ام دی اف روکش طبیعی با چوبهای طبیعی پوشانده میشود. این مدلها اصالت کابینتهای چوبی را نمایش میگذارند، اما قیمت بسیار مناسبتری دارند.
متریال هایگلاس در ساخت کابینت مدرن
سطح صاف و صیقلیِ هایگلاس علاوه بر براق بودن، به راحتی هم تمیز میشود. مدل کابینت مدرن را میتوان با انواع متریال هایگلاس (با درجههای متفاوتِ درخشندگی) طراحی کرد که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
کابینت پلی گلاس که روکشِ آن پلی استر است. به خاطر همین روکش، پلی گلاس از هایگلاس بسیار براقتر است. کابینتهای پلی گلاس از مقاومترین کابینتهای هایگلاس هم محسوب میشود.
کابینت هایگلاس اکلیلی که در صورت نورپردازیِ حرفهای، جلوه بینظیری به آشپزخانهتان خواهد داد. این مدل معمولا در رنگهای سفید یا مشکی اجرا میشود، و کمی هم گرانتر است.
کابینت هایگلاس مات که جدیدا وارد بازار شده است، و آثار انگشت روی آن نمیماند. کابینت مدرن هایگلاس مات در ترکیب با مدلهای معمولی (براق) هم بینظیر میشود.
کابینت لمی گلاس روکش PVC دارند. مقاومت تقریبی در برابر خط و خش، انعکاس عالیِ نور، مقاومت در برابر نور خورشید و سازگاری با محیط زیست از مهمترین ویژگیهای این مدل است.
کابینت مدرن چوبی
برای تعدیل هزینهها، انواع چوب کابینت به صورت روکش به کار میروند؛ یا حتی از ام دی اف طرح چوب استفاده میشود. اما در صورت تمایل، میتوان تمام دربِ یونیتها را با چوب طبیعی (تمامچوب) ساخت. کابینت مدرن چوبی معمولا با چنین چوبهایی که در ادامه معرفی میکنیم ساخته میشود.
چوب بلوط که یک گزینه بادوام و مقرون بهصرفه برای جدیدترین کابینت مدرن چوبی محسوب میشود. رنگ این چوب از داخل به رنگ قهوهای روشن تا تیره، و از بیرون به رنگ خاکستری تا زرد دیده میشود. رنگپذیریِ عالی، وزن سبک، و مقاومت در برابر سایش، رطوبت و حشرات از خصوصیات عالیِ این گزینه است.
چوب افرا که به دوام و قیمت مناسباش معروف است. بافت ریزِ این چوب به رنگ سفید خامهای است و تُنهای طلایی دارد. چوب افرا نسبت له رطوبت، خشکی و حشرات مقاومت خوبی از خود نشان میدهد، و برای ساخت مدل کابینت مدرن به شدت محبوب است.
چوب گیلاس لوکس و گرانقیمت است، اما دوام و استحکام فوقالعادهای دارد و در هر فضایی میدرخشد. چوب گیلاس بافت سخت و وزن بالایی دارد؛ و رنگ تیرهی آن قهوهایِ مایل به قرمز است.
چوب گردو هم بسیار سخت و نسبتا گران است. رنگ آن خاکستری مایل به قهوهای تیره است و رگههایی سیاه دارد. ظاهر گرم این چوب هم برای جدیدترین کابینت مدرن مناسب است، و هم برای طرحهای کلاسیک. بافت همگن، طرحهای درشت و رنگپذیری مطلوب از سایر ویژگیهای این چوب زیباست.
چوب روسی که معمولا از کاج سیبری، سرو سیبری، و صنوبر سیبری استخراج میشود، و الیاف زیبای آن توجه زیادی را به خود جلب میکند. این چوب به شدت در برابر رطوبت و تغییر دما سرسخت است، و قیمت مناسبی هم دارد.
کابینت مدرن فرامید یا فوق برجسته
فرامید (فرید + امید) در واقع نام یک شرکت تولیدکننده ورق ام دی اف در ایران است. این شرکت ورق فرامید با طرحهای چوبی را تولید کرده؛ ورقهایی با مغزیِ MDF و روکش ایتالیایی که دقیقا مشابه «ورق کلیاف» است.
ورق کلیاف هم توسط توکا ام دی اف تولید میشود؛ این ورق ام دی اف با روشهای خاصی به هم چسبانده شده و سطحی صاف و مقاوم دارد. فرامید همان برجستگیهای کلیاف را در سطح خود دارد، اما قیمتاش مناسبتر است.
عکس طراحی کابینت آشپزخانه مدرن با ورقهای فرامید را که ببینید، متوجه میشوید که این مدل نور را منعکس نمیکند. اما میتوان آن را با هایگلاس ترکیب کرد، و جلوه جذابتری به آن بخشید.
کابینت مدرن برای چه آشپزخانههایی مناسب است؟
کابینتهای مدرن در یک آشپزخانه مدرن، و آشپزخانه مدرن در یک خانه مدرن زیبایی واقعیِ خود را نشان میدهد. کابینت سنتی انواع کندهکاری و تزئینات را دارد، و جلوهای کلاسیک به فضا میدهد. اما کابینت مدرن خطوط تمیز و طرحهای مینیمالیستی دارد، و ظاهری درخشنده و ساده خلق میکند.
استفاده نامحسوس از المانهای سنتی در دکورهای مدرن (یا برعکس) میتواند تضادهای جالبی را ایجاد کند؛ اما طراحیِ قلب خانه با سبکی کاملا متفاوت از سایر فضاها چندان تصمیم مناسبی نیست.
از نظر ابعاد آشپزخانه اما هیچچیز شما را محدود نمیکند؛ و مدل کابینت مدرن را میتوان در آشپزخانههای بزرگ تا نقلی اجرا کرد. اتفاقا این مدلها به واسطه ظاهر ساده و یکدستشان برای فضاهای کوچک مناسبتر هم هستند.
مزایا و معایب کابینت مدرن
همهچیز نهایتا به سلیقه شما برمیگردد، اما خوب است مزایا و معایب کابینت مدرن را هم مدنظر داشته باشید. مهمترین مزایای این کابینتها این است که:
- بسیار شیک هستند؛ و در عین سادگی، عمق و فرهیختگیِ خاصی به فضا میدهند.
- میتوانند پرتترین فضاها را هم به محلی عالی و جادار برای نگهداری انواع اقلام و خوراکی تبدیل کنند.
- میتوان انواع گجتها و لوازم مدرن را در طراحیِ آنها ادغام کرد.
- بینهایت متنوع هستند و در تمام فضاها جای میگیرند.
- به دلیل امکانات گوناگون، به مرکزِ بهرهوری شما در خانه تبدیل خواهند شد. (برای کار، استراحت، پذیرایی و ...)
- اصل و اساسِ طراحی جدیدترین کابینت مدرن بر مبنای سادهتر کردن زندگی و کارهای روزانه است.
از طرف دیگر، این کابینتها میتوانند ویژگیهای نهچندان مثبتی هم داشته باشند. برای مثال:
- طراحی و ساخت برخی مدلها میتواند پرهزینه باشد.
- از نظر بسیاری بیش از حد ساده، بیروح و سرد هستند.
- برخی مدلها نگهداریِ خاصی را میطلبند تا زیباییشان در طول زمان حفظ شود.
تفاوت کابینت مدرن و نئوکلاسیک
در سادهترین تعریف، کابینتهای نئوکلاسیک از ترکیب طرحها و المانهای کلاسیک و مدرن تشکیل میشوند. نئوکلاسیک یکی از جدیدترین سبکها برای طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه است؛ اما چه تفاوتی با مدلهای مدرن دارد؟ در ادامه توضیح دادهایم:
- کابینتهای نئوکلاسیک در مقایسه با مدلهای کلاسیک ظاهر سادهتری دارند؛ اما به پای کابینتهای مدرن با خطوط تر و تمیز و ظاهر مینیمالشان نمیرسند.
- برعکس مدلهای مدرن، کابینتهای نئوکلاسیک معمولا با متریالهای براق اجرا نمیشوند. هرچند که اینکار غیر ممکن هم نیست!
- کابینتهای نئوکلاسیک معمولا کندهکاری دارند و دربشان تخت نیست؛ برعکس مدلهای مدرن که گفتیم دربها کاملا صاف هستند.
- کابینتهای نئوکلاسیک معمولا با چوب طبیعی ساخته میشوند؛ چون چوب طبیعی قابلیت کندهکاری و رنگپذیریِ فوقالعادهای دارد.
- کابینتهای مدرن را میتوان با خیال راحت بدون دستگیره اجرا کرد؛ اما مدلهای نئوکلاسیک بدون آنها چیزی کم دارند.
در ادامه چند مدل از کابینتهای نئوکلاسیک را میبینید:
امیدواریم با مطالعه این نکات و بررسی عکس طراحی کابینت آشپزخانه مدرن، دید واضحترین از ایدههای موردعلاقهتان به دست آورده باشید. کابینتهای مدرن به خوبی با سبک زندگیِ امروزی سازگار هستند، و به شما اجازه میدهند از هر سانتیمترِ آشپزخانهتان استفاده کنید.
برای طراحی و ساخت کابینتهای ایدهآلتان، میتوانید از متخصصان فعال در «خدمت از ما» کمک بگیرید. «خدمت از ما» بازار بزرگ و آنلاین خدمات است، که شما را به متخصصان صدها سرویس متصل میکند.
درخواستتان را در اپلیکیشن یا همینجا در وبسایت ثبت کنید؛ مبالغ پیشنهادی بهترین کابینتسازهای شهرتان را ببینید؛ سوابق، نمونهکارها و نظرات مشتریان قبلیِ آنها را ببینید؛ و بهترین را برای انجام پروژهتان انتخاب کنید.