گودبرداری به روش نیلینگ و انکراژ

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
گودبرداری به روش نیلینگ و انکراژ

نیلینگ و انکراژ دو نمونه از مراحل مقاوم سازی ساختمان بوده که در طی فرآیند ساخت و ساز به روش‌های مهندسی شده کاربرد دارند. از این رو سوالاتی مثل نیلینگ چیست و انکراژ چیست در هنگام بررسی مراحل یک پروژه عمرانی بسیار مطرح می‌شود.

گودبرداری به روش نیلینگ مشابه گودبرداری به روش انکراژ و تنها در مواردی خاص با هم تفاوت‌هایی دارند. نکات ریز و ظریف به وجود آورنده تفاوت نیلینگ و انکراژ اجرای این روش‌های میخکوبی و مهارگذاری خاک را تخصصی کرده است.

 

پایداری سازی خاک به روش نیلینگ، بررسی تفاوت نیلینگ با آنکراژ، شناخت شرکت‌ های گودبرداری و نیلینگ از سری مواردی بوده که در خصوص آشنایی با نیلینگ و انکراژ از سوی کاربران بررسی می‌شود. در این مقاله به معرفی روش گودبرداری با نیلنیگ و مهارسازی خاک با انکراژ پرداخته شده است.

 

پایداری سازی خاک به روش نیلینگ

 

نیلینگ چیست

نیلینگ یا میخ کوبی دیواره‌ها بعنوان یک سازه نگهبان برای مقاوم سازی سطح خاک در گودبرداری معرفی شده است. این روش مقاوم سازی توده‌های خاک در گودبرداری میلگردهای فولادی (Nails) را در فواصل بسیار نزدیک به یکدیگر بصورت قائم یا چیدن در یک سطح مسطح قرار می‌گیرند.

در حالت کلی نیلنیگ را یک روش مهارسازی خاک در فرآیند گودبرداری نامیده‌اند و اجرای آن در کنار دیگر روش‌ها مثل انکراژ، اجرای شمع و سپر کوبی نیاز به طرح ریزی مهندسی و تخصص کافی دارد. روش نیلینگ با هدف مهاربندی و پیچ کردن سنگ‌ها اولین بار در سال 1960 در ساخت و حفر یک تونلی واقع در استرالیا مورد بهره برداری و اجرا قرار گرفت.

 

شناخت شرکت‌ های گودبرداری و نیلینگ

 

رواج این تکنیک منجر به کاربرد آن در پروژه‌های عمرانی در کشورهای مختلف شده است.اما در حالت کلی سیستم نیلینگ در شرایطی که حساسیت تغییرمکان های ناشی از گودبرداری بالابوده و یا در مجاورت سازه های حساس، قدیمی و فرسوده واقع هستند، و یا شامل خاک های نرم و متوسط به لحاظ سختی و مقاومت هستند، بطور کلی توصیه نمی‌شود.

 

گودبرداری به روش نیلینگ

از اساسی ترین مواردی که برای بررسی آشنایی با پایداری سازی خاک به روش نیلینگ باید به آن توجه داشت نحوه طراحی نقشه و ابزار و سازه‌های سازمانی به کار رفته در این روش است. در گودبرداری به روش نیلینگ در گذشته برای پایدارسازی از آرماتور، تزریق دوغاب سیمان و شاتکریت استفاده می‌شد.

شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که چرا از واژه میخکوبی خاک در پاسخ به سوال نیلینگ چیست استفاده می‌شود. استفاده از میخ‌ها برای ایجاد اثر کششی و مقاوم سازی سطح خاک در نیلینگ دلیل اصلی کاربرد این اصطلاح در هنگام معرفی گودبرداری به روش نیلینگ است.

 

نیلینگ چیست

 

در حالت کلی نصب میلگردهای نیلینگ با پوشش یک دیواره سطحی کم ضخامت که شامل شاتریک، لایه تسلیح سبک فولادی برای پوشش سطح دیواره شیروانی یا گود همراه است. هدف اصلی ایجاد این دیواره در گودبرداری به روش نیلینگ جلوگیری از فرسایش خاک، ایجاد سطح مقاوم برای ساخت و اجرای سازه‌های بعدی است.

علاوه بر این موارد افزایش بازدهی عملکرد سیستم خاک و محکم سازی آن خصوصا در قسمت‌های نزدیک به گود از دیگر اهداف اجرای نیلینگ در مرحله گودبرداری است. خاكبرداري، حفاري، نصب ميلگرد تسليح و تزريق دوغاب سيمان، شاتکریت دیواره، نصب صفحه و مهره از مراحل اصلی اجرای این روش است.

 

مزایا و معایب اجرای نیلینگ در گودبرداری

در کنار موارد معرفی شده و تجهیزات کاربردی در نیلینگ شناخت مزایا و معایب این روش در آشنایی بهتر با روند مقاوم سازی خاک در گودبرداری تاثیر بسزایی دارد.

 

مزایا و معایب اجرای نیلینگ در گودبرداری

 

در این بخش بارزترین مزایا و معایب گودبرداری به روش نیلینگ در موارد زیر معرفی می‌کنیم.

  • یکی از مزیت‌های کاربردی نیلینگ امکان اجرا در فضای محدود است.
  • امکان تقویت طرح در حین اجرا در گودبرداری به روش نیلینگ وجود دارد.
  • در روش نیلینگ امکان حداکثر بهره وری از فضای موجود در مراحل بعدی عملیات ساختمانی وجود دارد.
  • از مزایای اصلی نیلینگ امکان اجرای همزمان گودبرداری و پایدارسازی در فرآیند‌های ساختمانی است.
  • از معایب روش نیلینگ نیاز به اجرای سازه نگهبان تحت نظارت افراد متخصص است.
  • روش نیلینگ برای کاربرد در مکان‌هایی که جریان زیادی از آب وجود داشته با محدودیت همراه است.
  • آلودگی صوتی تجهیزات به کار رفته در این روش میخ کوبی خاک نیاز به دریافت رضایت از ساختمان‌های همسایه را ضرورت بخشیده است.

 

انکراژ چیست

پس از آشنایی با روش اجرای نیلینگ در گودبرداری به دیگر نمونه‌های مقاوم سازی خاک در شروع فرآیند‌های ساختمانی تحت عنوان انکراژ اشاره خواهیم داشت. روش انکراژ یا مهارسازی خاک در بیشتر مراحل با نیلینگ شباهت زیادی دارد.

 

انکراژ چیست

 

از روش انکراژ اغلب جهت اتصال دیوار‌های بتنی ایجاد شده قبل از گود برداری مانند دیوار دیافراگمی و یا شمع های فولادی(سولجر) به خاک پشت آن نیز استفاده می‌شود.

 

گودبرداری به روش انکراژ

مراحل اجرای انکراژ در گودبرداری مشابه روش میخکوبی و شامل خاکبرداری مقطعی، حفاری گمانه‌ها، نصب میلگرد تسلیح، تزریق دوغاب سیمان، بتن پاشی و نصب صفحه سر نیل و مهره است. در واقع مصالح ساختمانی و مراحل مهارسازی و تحکیم خاک در این روش نیز بر طبق روال معرفی شده در نیلینگ صورت می‌گیرد.

 

گودبرداری به روش انکراژ

 

تمامی این مراحل با استفاده و کاربرد تجهیزات و مصالح ساختمانی مشخص بر اساس یک طرح تعیین است. نصب پایه جک، جک کششی و نیروسنج برای اعمال نیرو و مقاوم سازی خاک در گودبرداری به روش انکراژ کاربرد دارد.

 

گام‌های گودبرداری به روش انکراژ

در حالت کلی مراحل گودبرداری به روش انکراژ را می‌توان در نکات زیر خلاصه کرد:

  • در حالت ابتدایی یک دیوار نگهبان اجرا می‌شود.
  • سپس خاکبرداری تا تراز نصب اولین ردیف انکرها انجام می‌شود.
  • حفاری گمانه جهت اجرای انکر در مرحله سوم گودبرداری صورت می‌گیرد.
  • در مرحله چهارم تزریق و در مرحله پنجم پس از گیرش دوغاب عملیات کشش و خاکبرداری و اجرای پوشش بتنی انجام می‌شود.

تفاوت نیلینگ و انکراژ

برخلاف تمامی نکات اشتراکی که در توضیحات نیلینگ چیست و انکراژ چیست برای این دو روش اشاره شد، می‌توان تفاوت‌هایی را نیز در اجرا و اعمال نیرو برای محکم سازی خاک بواسطه این موارد معرفی کرد.

 

تفاوت نیلینگ و انکراژ

 

بنابراین در حالت کلی تفاوت اصلی این دو روش در اعمال نیروی پس تنیدگی برای المان تسلیح در روش انکراژ است. این اقدام که پس از گذشت مدت زمان مناسب جهت عمل آوری دوغاب سیمان تزریق شده در کنار میلگرد صورت گرفته از تفاوت‌های بارز این روش با نیلینگ است.

4.5 امتیاز از 1087 رای


خاکبرداری و گودبرداری
برای سرویس خاکبرداری و گودبرداری از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین