نکات حمل بار با نیسان و وانت
حمل بار با نیسان چیزی حدود چهار دهه سابقه دارد (به اندازه تاریخ حضور این ماشین در خیابانها و جادههای کشور)؛ و قصد قدیمی شدن هم ندارد. اگر قصد اسبابکشی نداشته باشید یا وزن و ابعاد بارتان غیر استاندارد نباشد، انتخاب اول شما هم احتمالا حمل بار با نیسان است.
در این راهنما ضمن آشنایی با قوانین حمل بار با وانت، نکات مهم برای جابهجایی انواع بستهها و لوازم را مرور میکنیم. با «خدمت از ما» همراه باشید.
فهرست عناوین
قوانین حمل بار با نیسان و وانت
حمل بار با نیسان و وانت قوانین واضحی دارد، که رعایت آنها جلوی جریمه و حتی توقیف خودرو را میگیرد. از جمله:
- ارائه مجوز: شرکتهایی که خدمات باربری را ارائه میدهند، باید مجوزهای مربوطه را داشته باشند. فرض کنید قصد دارید از وانت بار اینترنتی استفاده کنید، اگر طرف معاملهتان یک مجموعه است؛ حتما باید مجوزها و گواهیهای آنها را چک کنید. در صورت استخدام یک راننده مستقل هم، فرد حداقل باید پروانه فعالیت و پروانه اشتغال برای حمل بار با نیسان و وانت را داشته باشد.
- تطابق وسیله نقلیه: یکی دیگر از قوانین حمل بار با وانت تطابق وسیله نقلیه با خودروی توافقشده است؛ به این دلیل که چندین مدل نیسان وجود دارد، از جمله نیسان دیزلی (فضای بارگیریِ بیشتر، شتاب بالا، قدرت زیاد)، نیسان بنزینی (تقریبا مشابه مدل دیزلی)، نیسان کف مبلی (با امنیت بالا برای حمل بار با نیسان)، نیسان دوگانهسوز (کابین کوچک) و نیسان مسقف.
- هزینه شفاف: نرخ کرایه وانت پیکان و دیگر وانتبارها معمولا به صورتی ساعتی محاسبه شده، و برای هر ساعت اضافه هم مبلغ دیگری اعلام میشود. برخی رانندهها هم هزینه را برحسب کیلومتر (و با توجه به آبوهوا، نوع بار، صعبالعبور بودن/نبودن مسیر و ...) مدنظر میگیرند. طبق آخرین اعداد منتشرشده، نرخ کرایه نیسان بر حسب کیلومتر حدود 6000 تومان است. مهم این است که هزینهها کاملا شفاف و مجزا به شما اعلام شوند.
- توجه به قوانین شهری: توجه به نکات رانندگی نیسان نه تنها سلامت بار را حفظ میکند، بلکه مانع از آسیب دیدن خودرو، جریمه شدن و ... میشود. قلبِ این نکات رعایت سرعت مجاز است؛ که سرعت مجاز وانتبارها کمتر از خودروهای سواریست. توجه به این موضوع در صورت جابهجاییهای بین شهری و استخدام وانت بار شهرستان مهمتر هم میشود.
- توجه به ابعاد بار: ابعاد اتاق نیسان معمولا 2.2 در 1.6 متر است. با توجه به قوانین حمل بار با وانت، حجم بار باید با این ابعاد تناسب داشته باشد. برای بارهایی که در اتاق نیسان نمیگنجند، اما امکان جابهجاییشان هست، باید تدبیر دیگری اندیشیده شود. مانند وقتی که برای حمل میلگرد از چرخ استفاده میشود؛ و با علامتی واضح وجود آن برای سایر رانندگان مشخص میشود؛ مثلا یک پرچم یا چراغ قرمز.
- توجه به وزن بار: ظرفیت نیسان (حتی قدرتمندترین مدل آن، یعنی نیسان دیزلی) حداکثر 2.2 تن است؛ هرچند که به صورت غیر استاندارد، رکورد آن بالای 3 تن است. با این حال، این موضوع نباید راننده و حتی متقاضیان این خدمات را دچار سوءتفاهم کند. در هر صورت، طبق قوانین حمل بار با وانت، وزن بار نباید بیشتر از 2.2 تن باشد.
نکات مربوط به حمل انواع بار
حمل بار با نیسان و وانت گاهی کاملا ساده، و گاهی بسیار تخصصی است؛ این موضوع بیش از هرچیز به ماهیت بار برمیگردد. برای مثال، اگر بخواهید یک دست مبل را جابهجا کنید، بار زدن نیسان چندان چالشبرانگیز نیست. اما مواد فسادپذیر یا شکننده وضعیت متفاوتی دارند.
در ادامه نکات حمل انواع بار با وانتها را کوتاه توضیح دادهایم:
حمل میوه و تره بار
حمل میوه و تره بار به صورت بین شهری و درون شهری رواج بسیار بالایی دارد. تا زمانی که اقلام در جعبههای مناسب قرار بگیرند، میتوان خودرو را تا تکمیل شدن ظرفیتاش بار زد؛ جعبهها را با طناب یا تسمه محکم کرد؛ و بار بردن با نیسان را با خیال آسوده انجام داد.
با این حال بسته به شرایط آبوهوا و نوع میوه و ترهبار، ممکن است بهترین زمان حرکت متفاوت باشد. و اگر حتما لازم باشد که بار در طول روز جابهجا شود، گاهی اوقات نیسان یخچالدار انتخاب مناسبتری خواهد بود.
حمل اسباب و اثاثیه
چینش صحیح اسباب و اثاثیه احتمالا مهمترین نکته است. این لوازم از نظر ابعاد، وزن و درجه حساسیت بسیار متفاوتاند؛ و باید با توجه به ویژگیهایشان برای حمل بار با نیسان بارگیری شوند.
استفاده از پتو کف نیسان، چیدن بارها به طور مساوی از چپ به راست، قرار دادن پارچه بین وسایل و کارتنها، پوشاندن اسباب و اثاثیه با یک پارچه ضخیم و استفاده از طنابهای سالم و محکم برای محکم کردن بار، برخی از نکات بار بردن با نیسان در این مورد است.
حمل شیشه
پیش از هرچیز، شیشهها، آینهها و سایر لوازم حساس و شکننده (که از بارهای سخت محسوب میشوند) باید به درستی بستهبندی شوند. برخی از شرکتهای باربری یا رانندهها دخالتی در این پروسه ندارند، و خدمات مربوط به آن را ارائه نمیدهند.
پس اگر مجموعه/فرد مدنظرتان تنها عملیات بارگیری، جابهجایی و تخلیه را انجام میدهد، شخصا یا با کمک متخصصهای جابهجایی شیشهها را محکم و اصولی بستهبندی کنید. البته پیش از حمل بار با نیسان و وانت باید مطمئن شوید که کفیِ کابین وضعیت مناسبی دارد؛ مثلا با پتو پوشانده شده است.
یکی از نکات رانندگی نیسان در این حالت نیز رانندگی با سرعت کمتر است، تا لوازم حساس هنگام حرکت آسیب نبینند. برای سادهتر شدن معادلات، بهتر است از نیسانهای خرکدار کمک بگیرید. «خرک» ساختاری فلزی یا چوبیست، که هر وانتباری را به یک ماشین مخصوص برای حمل شیشه خام، سیکوریت و ... تبدیل میکند.
کف نیسان خرکدار با چوب پوشانده شده است؛ شیشهها هم به خرک تکیه میدهند و با لاستیک ثابت نگه داشته میشوند.
حمل مبلمان
حمل مبلمان از مراکز تولید، فروشگاهها، منازل و ادارهها از رایجترین خدمات حمل بار با نیسان و وانت است. حمل این وسایل نسبتا ساده است، اما همچنان نکاتی دارد؛ از جمله استفاده از پتو و ضربهگیرهای باکیفیت، پوشاندن دقیق گوشههای تیز، محافظت از شیشهها، جداسازیِ قطعاتی که امکان جدا شدن دارند، چسباندن کشوها با نوارچسب و ... .
البته اگر مبلمانتان را به تازگی تهیه کردهاید، حالت ایدهآل استفاده از کامیونت مسقف یا مینیکامیونت است. اما بار بردن با نیسان به دلیل سرعت بالا و هزینه مناسباش فوقالعاده متداولتر است.
حمل ساید بای ساید
یخچالهای ساید بای ساید (و سایر وسایل سنگین مانند گاوصندوق) باید تا جای ممکن نزدیک به اتاق راننده بار زده و به خوبی محکم شوند. اینکار هنگام بار بردن با نیسان به حفظ تعادل خودرو، حفظ تعادل خود وسیله، هندلینگ مناسب در مسیرهای جادهای، و حفظ عملکرد سیستم تعلیق کمک میکند.
برای حمل یخچال به لوازم ویژهتری از جمله کمربند یخچال، و برای گاوصندوق به چرخ ریل گاوصندوق هم احتیاج است.
نکات مهم قبل از شروع حرکت و باربری
اگر نکات حمل بار با نیسان هنگام بارگیری رعایت شود، عملا میتوان با خیال راحت به سمت مقصد راه افتاد. با این حال، خوب است پیش از حرکت به موارد زیر مجددا توجه کنیم:
- مطمئن شوید که وزن بار از ظرفیت نیسان فراتر نرفته است؛ و وزن راننده و نیروهای بارگیری/تخلیه را هم محاسبه کردهاید.
- مطمئن شوید که تمام وسایل با توجه به وزن، حجم و میزان حساسیتشان دستهبندی شدهاند. همچنین، کارتنها باید از سنگین به سبک روی یکدیگر قرار گرفته باشند.
- مطمئن شوید که وسایل بزرگ (مثلا مبلمان) در گوشههای وانت قرار گرفتهاند. همزمان؛ توجه داشته باشید که وزن به صورت متعادل در بارگیر پخش شود.
- وقتی تمام بارها و لوازم بارگیری شدند، بایید فضاهای خالی را با پارچه، فوم یا ... پر کنید. حالت ایدهآل این است که جعبهها را طوری قرار دهید که هیچ فاصلهای بینشان وجود نداشته باشد.
- چک کنید که بار حتما از دو طرف، با تسمهها و طنابهای سالم محکم شده باشد.
- بسته به مسیر و وضعیت آبوهوا، مطمئن شوید که ماشین برای مواجعه با رطوبت و برف و یخ و ... آماده است؛ و تجهیزات اضطراری مانند چراغقوه و کمکهای اولیه هم در ماشین هست.
چه بارهایی را نباید با نیسان و وانت ببریم؟
میتوان گفت تنها چیزی که شما را هنگام حمل بار با نیسان محدود میکند، ظرفیت آن است. وگرنه انواع لوازم خانه (الکتریکی و غیر الکتریکی)، میوه و تره بار، پوشاک و منسوجات، تجهیزات صنعتی کوچک و ... را میتوان با آن جابهجا کرد.
اما بارهای خاصی هم هستند که نمیتوان آنها را با نیسان حمل کرد، از جمله:
- محمولههایی که به هر دلیلی بارنامه یا مجوز مربوطه را ندارند (مانند فرآوردههای گوشتی یا انواع دام و طیور)
- مواد اشتعالزا، اسیدی و خطرناک (مگر اینکه شرکت مجوزهای مربوطه را در اختیار داشته، و خودرو هم به تانکر مخصوص مجهز باشد)
- تجهیزات پزشکی، بیمارستانی، عفونی، غیر بهداشتی یا مواد شیمیایی
- مواد منفجره برای مناسبتهای ویژه مانند چهارشنبهسوری
- حیوانات وحشی یا مردار آنها
- مصالح ساختمانی خطرناک با ابعاد بزرگ
- آکواریومهای شیشهای بزرگ با آب و ماهی
- و ...
نیسان خودرویی قدرتمند برای جابهجایی انواع بارهای نهچندان سنگین به صورت درون شهری و بین شهریست. حمل بار با نیسان انعطافپذیر، سریع و خوشقیمت است؛ اما همچنان نکات مربوط به آن باید رعایت شود تا کاراییِ عملیات جابهجایی مختل نشود.
برای ارتباط با شرکتهای باربری و رانندههای حرفهای و قابل اعتماد، میتوانید از «خدمت از ما» استفاده کنید. کافیست سفارشتان را در اپلیکیشن یا وبسایت بدون پرداخت هزینه ثبت کنید؛ مبالغ پیشنهادیِ رانندهها را ببیند؛ نظر و امتیازات مشتریان قبلیشان را بررسی کنید؛ و نهایتا بهترین گزینه را برای بار بردن با نیسان انتخاب کنید.