مراحل و اصول کانال کشی کولر آبی
اگر قرار است برای منزل و یا محل کار خود از کولر آبی استفاده کنید، مهمترین نکته قبل از هر کاری، توجه به کانال کشی کولر و اجرای اصولی آن است. در بیان اهمیت اصول کانال کشی کولر همین بس که اگر شما بهترین برند کولر آبی را خریداری نمایید اما کانال آن در ساختمان به خوبی طراحی و نصب نشده باشد، نمیتوانید از پتانسیل خوب این دستگاه استفاده کنید.
در واقع کانال کشی بخشی از معماری ساختمان به حساب میآید. فرض کنیم که شما به تازگی وارد یک خانه شدید که متاسفانه کانال کشی کولر ندارد، در این صورت باید از یک بنا کمک بگیرید تا سقف را خراب کرده و برحسب اصول کانال کشی کولر، کانال کولر جدید را بسازد. بنابراین متوجه شدید نحوه و اصول اجرای کانال کشی کولر نه تنها بخشی از دکوراسیون داخلی را تشکیل میدهد بلکه تعیین کننده میزان خنک شدن ساختمان است.
به همین دلیل در این محتوا از مجله "خدمت از ما" به بررسی تمامی جوانب و نحوه کانال کشی کولر آبی میپردازیم، پس تا انتها با ما باشید.
نحوه عملکرد سیستم کانال کشی چگونه است؟
به طور کلی برای انتقال هوا چه سرد و چه گرم در محیط های مختلف، از سییستم کانال کشی (duct work) استفاده میشود و تمام مراحلی که در سیستم تهویه مطبوع انجام میشود توسط کانالها قابل اجراست. سیستم کانال کشی به این صورت عمل میکند که چه دستگاه در حالت گرمایش باشد و چه سرمایش، هوای تولید شده از طریق سیستم را توسط کانال های رفت وارد محیط خانه میکند و هوای محیط را از طریق کانال برگشت به دستگاه وارد میکند تا عملیات لازم به درستی انجام شود.
سیستم های کانال کشی میتواند در انواع مختلف و با جنس های متفاوتی اجرا شود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
آشنایی با انواع کانال کشی از نظر ظاهر
کانال ها بر اساس شکل ظاهری به دو صورت هستند، یکی کانال کشی با سطح مقطع گرد و دیگری کانال کشی با سطح مقطع مربعی؛ که هر کدام مزایا و معایب خود را دارد و بر همین اساس برای کانال کشی صنعتی و ساختمانی استفاده می شوند.
- کانال های مربعی: کانال های مربعی نسبت به مدل گرد، دارای نصب راحت تری هستند و بیشتر در فضاهای ساختمانی اجرا میشوند. از دیگر مزایای آنها هزینه کمتر و سرعت بالا در انتقال هوا میباشد.
- کانال های گرد: کانال های گرد که از نظر ظاهری بسیار زیباتر هستند و موجب کاهش صدا میشوند. همچنین این مدل به دلیل اینکه گوشه ندارند باعث کاهش اصطحکاک و افزایش راندمان کولر میشوند. از معایب آن دشوار بودن اجرا و نصب آن است. از آنجایی که نصب این نوع کانال ها نیاز به محیط های بزرگ دارد از آن برای کانال کشی صنعتی استفاده میشود.
انواع کانال ها بر اساس جنس
امروزه از متریال و آلیاژهای مختلفی جهت کانال کشی استفاده میشود؛ به همین دلیل شما باید بر اساس نیاز و شرایط خود و نوع کاربری محیط بهترین آنها را انتخاب کنید. در زیر به توضیح انواع کانال کشی از نظر جنس میپردازیم:
- کانال کشی گالوانیزه: در کانال کشی از نوع گالوانیزه، به دلیل نوع متریال، هزینه اجرا مقرون به صرفه است اما باید حتما هنگام نصب کانال عملیات عایق کاری را انجام دهید.
- کانال فلکسیبل: این نوع کانال دارای قابلیت انعطاف پذیری بالایی است و از قبل عایق شده است، به همین دلیل بسیار پرمصرف میباشد.
- کانال اسپیرال: نوع دیگری از کانال فلکسیبل است که بیشتر برای کانال کشی صنعتی استفاده میشود زیرا فقط به شکل گرد یافت میشود.
- آلومینیومی : نوع آلومینیومی آن به دلیل جنسی که دارد، بسیار سبک و قابل اجرا و نصب است.
چرا رعایت اصول کانال کشی کولر اهمیت دارد؟
جریان هوای خنک در محیط ساختمان در هنگام روشن شدن کولر مستلزم کانال کشی صحیح و اصولی است. رعایت اوصول کانال کشی کولر و کانال سازی از تهیه تجهیزات با کیفیت تا اجرای صحیح آن را در بر میگیرد. از جمله مواردی که در هنگام کانال کشی کولر از اهمیت بالایی برخوردار بوده محل کاربرد این امکانات، نوع و نحوه اجرای آنها میباشد.
به طور کلی رعایت اصول کانال کشی کولر و نصب صحیح آن بر روی دمای منزل و کارگاه ها بسیار موثر است و مانع از نشت هوا بعد از گذشت مراحل نصب میشود. در صورت بد اجرا شدن کانال کشی شما شاهد نشت هوا و کاهش هوای خنک هستید و در واقع این اتفاق باعث میشود که شما به دلیل کاهش راندمان دستگاه فکر کنید که نیاز به تعمیر و سرویس کولر آبی دارید اما بعد از مراجعه متخصص باز هم تغییری احساس نکنید.
(بیشتر بخوانید: سرویس کولر آبی چگونه است)
برای اجرای کانال کشی کولر در ساختمان دسترسی به تجهیزات و سپس آگاهی کامل از نحوه صحیح انجام این کار امری ضروری و مهم است. در این مطلب با ارائه راهنمای نحوه کانال کشی کولر با شما همراه خواهیم بود.
راهنمای نحوه کانال کشی کولر
با توجه به مطالبی که بیان شد، اکنون به اهمیت کانال کشی کولر آبی و دقت در این زمینه پی برده اید. لذا در زمانی که قرار است یک کولر آبی را برای ساختمان خود بخرید، حتما در ابتدا به اصول کانال کشی کولر دقت کرده و از یک فرد مجرب و ماهر تقاضا کنید این عمل را برای شما انجام دهد. یکبار هزینه در این زمینه، یک عمر استفاده ایده آل از هر نوع کولر آبی را برای شما به ارمغان خواهد داشت.
در ادامه به 4 مرحله مهم در کانال کشی کولر آبی اشاره خواهیم نمود:
- کانال کشی کولر براساس طراحی ساختمان
- تهیه جنس مناسب ورق کانال
- عایق کاری هنگام کانال کشی کولر
- کانال کشی کولر متناسب با سرعت جریان باد
1- کانال کشی کولر آبی براساس طراحی ساختمان
مهمترین نکته که در زمان نصب کانال باید به آن توجه داشت، معماری ساختمان است. شما باید پیش از نصب کولر آبی بهترین موقعیت دریچهها را پیدا کرده و بعد کانال کشی کولر آبی را انجام دهید. ممکن است که در یکی از قسمت های ساختمان، امکان نصب دریچه وجود نداشته باشد زیرا بعد از روشن کردن کولر، یا باد وارد این قسمت نمیشود و یا این که به دلیل تنظیم نبودن زاویه، به شدت محیط را سرد میکند.
لذا کسی که قرار است کانال کولر را طراحی کند ابتدا باید نقشه ساختمان را بررسی نماید و سپس تخریب ونصب را آغاز نماید. فراموش نکنید که انتهای هر کانال باید به یک دریچه ختم شود لذا دقت کنید که اگر قرار است در بخشی از ساختمان، دریچه را نصب کنید، کانال را به آن قسمت منشعب کنید.
2- انتخاب ورق با جنس مناسب برای کانال کولر
باز هم این نکته را متذکر میشویم که اصول کانال کشی کولر آبی را رعایت کنید در غیر این صورت اگر مشکلی رخ بدهد، مجبور هستید عملیات تخریب و ساخت و ساز را دوباره از سر بگیرید. وظیفه کانال کولر، انتقال هوای سرد از داخل کولر به داخل محیط ساختمان است. حال اگر جنس ورقه های کانال مناسب نباشد، به مرور زمان سوراخ شده و در نتیجه هوای گرم وارد کانال کولر میشود.
همین نقص باعث میشود که ساختمان به خوبی خنک نشود. در چنین شرایطی باید ساعت های بیشتری، کولر را روشن بگذارید تا بتواند کمی محیط را خنک نماید. لذا قبل از اینکه کانال کولر را خریداری نمایید، حتما جنس ورقهها را کنترل کنید. بهترین انتخاب، ورق های گالوانیزه است که دوام و طول عمر زیادی دارد. البته با توجه به این که ورقههای گالوانیزه در اندازه و ضخامتهای مختلف عرضه میشوند، لذا توصیه می شود که ضخامت بالای ورقهها را خریداری کنید.
3- عایق کاری هنگام کانال کشی کولر
یکی دیگر از مهمترین اصول کانال کشی کولر این است که عایق کاری به صورت استاندارد انجام شود. در صورتی که عایق کاری در محل نصب دریچه ها، اتصال کانال ها به یکدیگر و... انجام نشود، تمام عملکرد کولر که همان هوای خنک است، از کانال خارج شده و در نتیجه کولر شما نمیتواند محیط را به خوبی خنک کند.
در چنین شرایطی ممکن است تصور کنید که موتور کولر عیب پیدا کرده است و علی رغم اینکه تعمیر کولر آبی را انجام میدهید، باز هم مشکل رفع نمیگردد. متاسفانه بازدید کانال کشی کولر آبی خیلی سخت است چرا که باید تخریب ساختمان انجام شود. به همین دلیل است که ما اکیدا توصیه میکنیم حتما این کار، به صورت مهندسی و دقیق انجام شود.
4- کانال کشی کولر را متناسب با سرعت جریان باد
اما فراموش نکنید که هر کولر آبی، سرعت و فشار باد متنوعی دارد و این که شما باید قبل از خرید کولر، حتما به متراژ خانه توجه داشته باشید. به این معنا که هر چه اندازه ساختمان بزرگتر باشد، باید کولری را انتخاب نمایید که سرعت باد آن بیشتر است.
حال کانال کشی کولر آبی را باید متناسب با سرعت باد تنظیم نمود. مسلما هر چه باد با فشار بیشتری وارد شود، باید عایق کاری و کانال کشی، دقیق تر انجام شود.
نکات اساسی در رعایت اصول کانال کشی کولر
متاسفانه برخی از افراد تنها به هزینه کانال کشی کولر دقت کرده و برای این که مقرون به صرفه باشد، به سراغ مواد ارزان میروند و حتی حاضر هستند به جای کمک گرفتن از افراد متخصص، به سراغ افراد تازه کار بروند تا هزینه نهایی برای آن ها کمتر شود.
اما همان گونه که بارها بیان کردیم، کانال کشی کولر آبی را باید یکبار برای همیشه انجام داد چرا که اگر عیبی پیدا کند، رفع این عیب بسیار دردسر خواهد داشت. بنابراین توصیه میکنیم در این زمینه حساسیت به خرج دهید و از بهترین مواد و متریال و از افراد ماهر در این زمینه کمک بگیرید تا نهایتا کانال کشی کولر آبی بتواند کارایی حداکثری کولر را به شما نشان دهد.
در این محتوا شما را با اهمیتی که کانال کشی کولر در ساختمان دارد آشنا کردیم و سعی کردیم که تمامی موارد لازم پیرامون آن و همچنین اصول، مراحل و نحوه کانال کشی کولر آبی را شرح دهیم؛ امیدواریم که این محتوا به شما کمک کرده باشد. در صورت نیاز به یک متخصص و کانال ساز کولر سیار در تهران و سایر شهرهای دیگر، در سایت "خدمت از ما" ثبت سفارش کنید.