روش تعمیر پارگی مبل
مبلمان عضو جدا نشدنی دکوراسیون منزل است و ممکن است پارچهی آن به هر دلیلی دچار پارگی شود. از آنجایی که خرید مبلمان جدید بسیار هزینهبر خواهد بود، تعمیر پارگی مبل راهکار مناسب و مقرون به صرفهای به نظر میرسد.
به همین منظور در این مطلب به بررسی این سوال که چگونه پارگی مبل را از بین ببریم پرداخته و ترمیم پارگی پارچه مبل را آموزش دادهایم.
فهرست عناوین
آیا پارگی پارچه مبل قابل ترمیم است؟
تعمیر پارگی مبل در منزل قابل انجام است و باعث افزایش طول عمر مبلمان میشود. اما برای دستیابی به ظاهر بهتر و بهبود کیفیت نهایی کار بهتر است تعمیر پارگی مبل پارچه ای را به افراد متخصص و کاهر بسپارید.
در ادامه به بررسی آموزش تعمیر پارچه مبل در خانه میپردازیم:
مراحل تعمیر و پوشاندن پارگی مبل
در صورتی که پارگی مبل ناچیز یا کوچک باشد و بخواهید خودتان در منزل آن را تعمیر کنید، میتوانید این کار را در چند مرحله انجام دهید:
بررسی آسیب وارد شده به مبل
اولین قدم در تعمیر پارگی مبل بررسی آسیب وارد شده به مبل است. به این منظور قسمتی که آسیب دیده است را به دقت بررسی کرده و میزان آسیب را ارزیابی کنید. آیا آسیب فقط یک درز کوچک است یا دوخت مبل به صورت کامل باز شده است؟
بسته به شدت آسیب، فرایند تعمیر متفاوت خواهد بود. همچنین برای تعمیر پارچه مبل بهتر است با انواع فوم مبل آشنا باشید.
آمادهسازی وسایل مورد نیاز
نکتهی مهمی که پیش از آغاز فرایند تعمیر پارگی مبل، باید در نظر داشته باشید این است که باید ابزار و وسایل لازم و مناسب را تهیه کنید. به این منظور یک سوزن خمیده محکم، نخ سنگین که رنگ آن با مبل همخوانی داشته باشد و بشکاف برای برداشتن نخهای اضافی در محل آسیب دیده مورد نیاز است.
در این مرحله میتوانید از چسب هم استفاده کنید. اما اگر آسیب خیلی شدید باشد، ممکن است به درفش مخصوص تعمیر چرم و پارچههای محکم نیاز پیدا کنید.
آمادهسازی قسمت آسیب دیده
پس از آمادهسازی ابزار مورد نیاز، باید قسمت آسیب دیده را آمادهی تعمیر کنید. برای جلوگیری از آسیب بیشتر با استفاده از بشکاف نخهای شل یا لبههای فرسوده را با دقت جدا کنید. در این فرایند مواظب باشید که آسیب بیشتری به پارچه وارد نشود.
اگر دوخت به صورت کامل باز شده باشد ممکن است به یک سوزن و نخ برای نگه داشتن موقت پارچه در جای خود در هنگام تعمیر نیاز داشته باشید. این کار به جلوگیری از جا به جایی در زمان دوختن کمک میکند.
ترمیم دوخت
در این مرحله فرایند تعمیر واقعی آغاز میشود. به این منظور باید سوزن را با نخ سنگین نخ کرده و انتهای آن را گره بزنید. حال به آرامی لبههای قسمت آسیب دیدهی پارچه را به سمت هم کشیده و تا حد ممکن مرتب کنید.
سپس با استفاده از دوختهای کوچک و یکنواخت قسمت پاره شده را بدوزید. باید مواظب باشید که کشیدن پارچه را خیلی با احتیاط انجام دهید که پارچه آسیب نبیند.
اگر پارگی مبل خیلی زیاد و طولانی باشد، بهتر است آن را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کنید. به این منظور نخ را در انتهای هر قسمت گره زده و قسمت بعدی را آغاز کنید. با این کار فرایند ترمیم دوخت باز شده مبل، مرتب و یکنواخت انجام میشود.
پس از پایان دوخت، نخهای اضافی را با دقت کوتاه کرده و با استفاده از یک برس نرم یا انگشتان، پارچه را صاف کنید.
بهبود تعمیرات
بسته به مقدار پارگی و ترمیم مبل، ممکن است نیاز به بهبود و ترمیم محل، برای جلوگیری از مشکلات آینده باشد. یکی از روشهای موثر استفاده از مقدار کمی چسب پارچه یا ژلاتین درزگیر روی قسمت دوخته شده است.
این کار منجر به تقویت قسمت ترمیم شده و به ایجاد لایهی اضافی برای محافظت کمک میکند. علاوه بر این در صورت شکستن پایهی مبل هم میتوانید از بهترین چسب برای چسباندن پایه مبل استفاده کرده و آن را تعمیر کنید.
ترمیم دوخت باز شده مبل
ترمیم سوراخ شدن پارچه مبل ممکن است کار سختی به نظر برسد. اما با استفاده از ابزار مناسب و کمی صبر میتوان آن را به خوبی مدیریت کرد.
برای اینکار ابتدا منشا ایجاد پارگی دوخت را پیدا کرده و میزان آسیب را بررسی کنید. اگر فقط قسمتی از دوخت باز شده باشد میتوانید با سوزن و نخ دوباره آن را بدوزید. نکتهی مهم استفاده از نخ محکم و دوخت یکنواخت و مرتب قسمت آسیب دیده است.
در شرایطی که دوخت به صورت کامل باز شده باشد یا پارچه به اندازهای آسیب دیده باشد که نتوان آن را به راحتی دوخت، ممکن است لازم باشد پارچهی آن قسمت را جدا کرده و کل قسمت را از اول بدوزید.
این فرایند زمانبر و حساس بوده و بهتر است از یک فرد متخصص برای انجام آن کمک بگیرید. افراد متخصص گاهی برای پوشاندن پارگی مبل از روش فرم دادن پارچه استفاده میکنند.
توصیههایی برای تعمیر پارچه مبل در خانه
تعمیر مبل، کاری تخصصی است و بهتر است آن را به افراد متخصص و ماهر بسپارید. اما اگر آسیب جزئی بود و با نحوهی تعمیر مبل با استفاده از ابزارهای مناسب آن آشنا بودید، با رعایت نکات ایمنی میتوانید ترمیم پارگی پارچه مبل را در خانه انجام دهید.
در ادامه نکاتی که باید برای انجام این فرایند در نظر داشته باشید را بررسی کردهایم:
- اگر تجربهی کافی برای انجام این کار را ندارید حتما آن را به افراد متخصص بسپارید.
- از ابزارهای مناسب استفاده کنید.
- نکات ایمنی را رعایت کنید.
- اگر پارچهی مبل جدا میشود آن را جدا کرده و سپس تعمیر کنید.
- اگر میزان پارگی مبل خیلی زیاد است بهتر است روکش مبل را تعویض کنید.
- هنگام بررسی آسیب پارچهی مبل مواظب باشید پارچه بیشتر پاره نشود و آسیب نبیند.
مراقبت از مبل؛ بهترین راه جلوگیری از پارگی مبلمان
بهترین راه برای جلوگیری از باز شدن دوخت و ایجاد مشکلات پارگی مبل این است که در مرحلهی اول به خوبی از مبل مراقبت کنید. به این منظور پارچهی مبل را به صورت مرتب جارو کشیده و لکههای موجود روی آن را تمیز کنید.
علاوه بر این از قرار دادن وسایل سنگین یا نشستن روی دستههای مبل اجتناب کنید. زیرا این کارها باعث فشار آمدن به دوختهای مبل میشود. البته اگر در زمان خرید قادر به تشخیص کلاف مبل خوب باشید احتمال آسیب دیدن دستههای مبلمان در آینده کمتر خواهد بود.
با توجه به هزینهی بالای تعویض مبلمان، تعمیر پارگی مبل یکی از کارهایی است که در صورت آسیب دیدن پارچه مبل باید انجام دهیم. با توجه به حساسیت بالای این کار، بهتر است انجام آن را به متخصصان مجرب بسپارید.
در پلتفرم خدمت از ما به راحتی میتوانید سفارش تعمیر پارگی مبل خود را ثبت کنید. علاوه بر این با مشاهدهی سوابق، تجربیات و نظر مشتریان درباره افراد متخصص، بهترین فرد برای ترمیم پارگی پارچه مبل را انتخاب کرده و با خیال راحت کار خود را به او بسپارید.