لمسه کاری چیست؟
لمسه کاری، هنر و مهارتی است که با استفاده از تکنیکهای خاص، طرحها و الگوهای زیبایی را روی سطوح مختلف خلق میکند. این هنر معمولا روی پارچه انجام میشود اما روی سطوح دیگر هم قابل اجرا خواهد بود و حس لطافت و زیبایی را به فضاهای مختلف اضافه میکند.
ما در این مطلب به طور کامل بررسی میکنیم که لمسه کاری چیست، انواع آن کدام است و چه مزایا و معایبی دارد؛ پس برای آشنایی با این هنر ظریف و جذاب، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
لمسه کاری چیست؟
لمسه کاری، به هنری گفته میشود که در آن، با دوختن سطح پارچه یا چرم، فرو رفتگی و برآمدگیهای خاصی ایجاد میشود. در واقع اگر میپرسید لمسه چیست، باید بگوییم برجستگیهای منظمی که بر اثر دوخت روی سطوح مختلف ایجاد شدهاند لمسه نام دارند.
لمسه دوزی در طراحی انواع مبلمان از جمله مبلمان مدرن و کلاسیک جایگاه ویژهای دارد و به احتمال زیاد این هنر را برای طراحی انواع مبلمان چستر مشاهده کردهاید. حتی برای بازسازی مبل های قدیمی هم پارچه روی سطح آنها را لمسه دوزی میکنند.
البته این تکنیک روی سطوح دیگر مثل دیوار قابل اجرا بوده و به طور کلی، نقش پررنگی در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی دارد.
انواع لمسه دوزی مبل
حال که متوجه شدید تکنیک لمسه چیست، بیایید انواع آن را با هم بررسی کنیم. لمسه دوزی جدیدترین مدل رویه کوبی به شمار میرود و انواع مختلفی دارد. هر کدام از روشهای انجام آن، ظاهر خاصی داشته و حال و هوای متفاوتی به دکوراسیون میبخشند.
برخی از رایجترین انواع لمسه کاری شامل موارد زیر هستند:
لمسه کاری کلاسیک
در این نوع لمسه دوزی از الگوهای متقارن و دکمههای بزرگی استفاده میشود. این مدل بیشتر برای دکوراسیون و فضاهای کلاسیک یا سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
لمسه کاری مدرن
اگر میپرسید پرطرفدارترین نوع لمس کاری چیست، بی هیچ اغراقی میتوان مدل لمسه کاری مدرن را معرفی کرد. در این روش، لمسهها را با دکمههای کوچک یا بدون دکمه ایجاد میکنند.
الگوها در این روش میتوانند به صورت عمودی، افقی یا عمود برهم باشند. این نوع لمسه دوزی برای فضاهای ساده، مینیمال و مدرن کاملا مناسب به نظر میرسد.
لمسه کاری دکمهای
در این روش، دکمههای مختلف را به صورت مستقیم و با فاصله منظم و مشخصی نسبت به هم، به سطح پارچه مبل میدوزند. در صورتی که قصد تعمیر پارگی مبل را دارید، میتوانید از این تکنیک استفاده کرده و ظاهر جدیدی به مبلهای خود بدهید.
لمسه کاری با الگوهای خاص
یکی دیگر از انواع لمسه دوزی مبل، روش لمسه دوزی با الگوهای خاص نام دارد که در آن، دوخت لمسهها طبق یک الگوی هندسی، گل دار یا حتی طرح سفارشی انجام میشود.
مزایا و معایب تکنیک لمسه چیست؟
بدون شک لمسه کاری هم مثل هر تکنیک و هنر دیگری، با مزایا و معایب خاص خود همراه است. شما باید با بررسی مزایا و معایب این روش، تصمیم بگیرید که آیا قصد استفاده از آن در دکوراسیون خود را دارید یا خیر.
اما مهمترین مزایا و معایب لمسه کاری چیست؟ در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
مزایای لمسه کاری
مهمترین مزایای این تکنیک عبارتند از:
- لمسه دوزی ظاهر بسیار جذابی دارد و میتواند نمایی شیک و مجلل به دکوراسیون شما ببخشد.
- برای انجام این تکنیک، به پارچههای با کیفیت و مرغوبی نیاز است و به همین خاطر، تمام وسایلی که این تکنیک روی آنها اجرا شده از کیفیت و طول عمر بالایی برخوردارند.
- انواع مختلفی از لمسه کاری مدرن، کلاسیک و... وجود دارد و به خوبی با تمام سلیقهها و دکوراسیونها ست میشود.
- برجستگیهایی که در این روش ایجاد میشوند، باعث راحتی و نرمی هرچه بیشتر مبلمان خواهند شد.
- این روش با طرح و رنگهای مختلفی قابل اجرا است.
- اگر به هر دلیلی خراب شود، به راحتی امکان ترمیم آن وجود دارد و حتی در اکثر مواقع برای تعمیر مبل چرم از این روش استفاده میشود.
معایب لمسه کاری
اگر میپرسید معایب لمسه چیست، میتوانیم موارد زیر را نام ببریم.
- اجرای این تکنیک به دقت و ظرافت زیادی نیاز دارد و به همین خاطر، هزینه آن بالا است.
- فرایند لمسه دوزی یک فرایند زمان بر است.
- مبلمان و وسایل لمسه دوزی شده به مراقبت بیشتری نیاز دارند و باید به صورت مرتب تمیز شوند.
- امکان جمع شدن گرد و غبار بین فرو رفتگی لمسهها وجود دارد.
- این روش روی هر نوع پارچهای قابل اجرا نیست و در انتخاب نوع پارچه محدود خواهید بود.
آموزش لمسه کاری مبل
حال که متوجه شدید لمسه کاری چیست و چه مزایا و معایبی دارد، به احتمال زیاد برای نحوه اجرای آن کنجکاو شده باشید. در این بخش، مراحل آموزش لمسه کاری مبل را به شما توضیح میدهیم:
مرحله اول: آماده کردن سطح کار
قبل از هر چیزی باید پارچه مناسبی برای اجرای لمسه دوزی انتخاب کنید. این پارچه باید از کیفیت و مقاومت بالایی برخوردار بوده و نسبتا ضخیم باشد؛ در عین حال، باید از کشسانی خوبی هم برخوردار باشد تا بتوانید دوختهایی را روی آن ایجاد کنید.
معمولا پارچههای چرم، ساتن و مخمل برای انجام این تکنیک مناسب هستند. ابزارهای مورد نیاز برای این کار هم شامل سوزن با ابعاد مناسب، نخ ضخیم و دکمههای جذاب و مخصوص خواهد بود.
با توجه به ابعاد مبل خود، پارچه مورد نظر را هم به مقدار مورد نظر برش بزنید. با توجه به اینکه فرو رفتگیها اندکی پارچه را جمع میکنند، چند سانتی متر آن را اضافهتر برش بزنید.
علاوه بر آماده کردن وسایل مورد نیاز، باید سطح مبلمان خود را هم کاملا تمیز کرده و پارچه و روکش قدیمی را از روی آن جدا کنید. اگر مبلمانتان قدیمی شده، توصیه میکنیم فوم و اسفنج داخل آن را هم عوض کنید.
مرحله دوم: علامت گذاری
در این مرحله از آموزش لمسه کاری، باید طرح مورد نظرتان را روی پارچه علامت بزنید. اگر میپرسید رایجترین انواع لمسه کاری چیست، میتوانیم به مدلهای لوزی، مربع، دایره و گل اشاره کنیم.
بعد از کشیدن طرح مورد نظر روی پارچه، باید محل دوخت یا محل قرارگیری دکمه را هم مشخص نمایید. بهتر است دکمهها با فاصله 10 الی 15 سانتی متر از هم قرار بگیرند.
مرحله سوم: شروع لمسه دوزی
در این مرحله باید محلی که علامت زده بودید را با سوزن سوراخ کنید؛ سپس دکمهها را روی این سوراخها قرار داده و به پشت پارچه بدوزید.
مرحله چهارم: نصب پارچه
پس از اتمام دوخت لمسه، پارچه را روی مبل قرار داده و آن را محکم کنید. مطمئن شوید که پارچه به خوبی کشیده شده و هیچ چروکی وجود ندارد. در آخر هم هر گونه پارچه اضافی را از گوشههای کار ببرید.
در این مطلب سعی کردیم به شما توضیح دهیم که لمسه کاری چیست و چه مزایا و معایبی دارد. همچنین شما را با انواع لمسه دوزی مبل آشنا کردیم. در پایان اگر قصد دارید مبلمان خود را تعمیر و بازسازی کنید، میتوانید از متخصصین تعمیر مبل بخواهید از روش لمسه کاری برای اینکار استفاده کنند.
برای پیدا کردن بهترین تعمیرکاران مبل در شهر خود میتوانید از پلتفرم «خدمت از ما» کمک بگیرید. همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا به لیستی از ماهرترین افراد متصل شده، از آنها استعلام قیمت بگیرید و خدمات دریافت کنید.