انواع فوم مبل و معرفی بهترین فوم برای مبل (فوم سرد، گرم و...)
شناخت ویژگیهای انواع فوم مبل از سری نکات موثر در نحوه نگهداری و نظافت مدلهای مختلف مبلمان است. جنس، ساختار و همین طور خصوصیات فوم مبل علاوه بر روند نگهداری، بر اساس نوع کاربرد آن میتواند متفاوت باشد. علاوه بر نظافت و نگهداری، انتخاب بهترین فوم برای مبل، هنگام تعویض، ترمیم و رویه کوبی برای افراد اهمیت زیادی دارد، چرا که یک انتخاب درست، نیاز به تعمیرات مبل را کاهش میدهد.
اسامی متناسبی برای انواع فوم مبل در صنعت مبل سازی و همین طور دیگر عناصر وابسته به آن هماهنگ با نوع کاربردشان در نظر گرفته شده است. اینکه مثلا فوم سرد مبل تا چه اندازه با فوم گرم مبلمان تفاوت دارد یا اینکه کدامیک مناسب ترند آشنایی با انواع فوم مبل را ضرورت بخشیده است.
همین موارد باعث شده که امروزه بررسی ویژگی فوم سرد مبل، گرم یا دیگر انواع فوم مبل که در ادامه با آنها آَشنا میشویم از دید کاربران بازدید بیشتری داشته باشد. در این مقاله از مجله "خدمت از ما" توجه شما را به آشنایی با تنوع این ویژگی ساختاری انواع مبلمان جلب میکنیم.
فهرست عناوین
نام انواع فوم مبل بر اساس ویژگی
نمونههای مختلف انواع فوم مبل بر اساس الیاف سازنده آنها و روش های تولیدشان نامگذاری شده اند:
- فوم سرد
- فوم گرم
- فوم ویژه
- الیاف ویسکوز
- لایکو
- پلی استر فشرده
- فیبر پلی ستر
- فوم مبل پلی اورتان ضد میکروبی
- فوم مبل پلی اورتان با تراکم بالا
- فوم سلول باز
- فوم سلول بسته
فومهای به کار رفته در مبلمان، علاوه بر کیفیت و جنس مبلمان در ظاهر و شکل ساختاری آنها نیز تاثیر دارند. بهترین تعمیرات مبل در تهران، مرکزی است که به خوبی با تمام انواع فوم مبل آشنا بوده و در صورت خرابی مبل، بتواند آن را با فوم مناسب تعمیر کند.
حتما برای شما هم سوال پیش آمده که دسته بندی انجام شده برای انواع فوم مبل بر چه اساسی است. علاوه بر جنس مواد اولیه که حتما به ذهن بیشتر شما هم رسیده دیگر ویژگیهای ساختاری که در ادامه با آنها آشنا میشویم در نامگذاری و دسته بندی فوم مبل نقش پر رنگی دارد.
فوم سرد مبل چیست؟
فوم سرد مبل، که به آن مموری فوم نیز گفته میشود یکی از انواع فوم مبل میباشد که در صنایع تشک و کالای خواب، مبلمان و دکوراسیون کاربرد دارد. این نوع فوم در مجاورت حرارت غیر مستقیم و دمای پایین تولید شده و به همین دلیل طول عمر بالایی دارد.
دلیل کیفیت بالای فوم مبل سرد را، میتوان بوجود آمدن خاصیت ارتجاعی آن بر اساس شکل گیری مولکولهای فوم سرد در دمای پایین دانست. به دلیل نرم تر بودن آن نسبت به فوم گرم بیشترین کاربرد را در ساخت قسمت کف مبلمان راحتی دارد.
قیمت فوم سرد در ساختار انواع مبل راحتی به دلیل ویژگیهای ساختاری آن بالا بوده که اصولا بر اساس ابعاد کاربردی آن در طراحی و ساخت مبل شامل گارانتی استفاده از سوی سازندگان میشود.
فوم سرد، به دلیل ویژگیهای خوبی که دارد، بیشتر از سایر فوم ها، مورد توجه و استقبال افراد قرار گرفته است. ویژگی های فوم سرد مبل عبارتند از:
- میزان ارتجاعی بودن آن زیاد است، زیرا که به دلیل ساخته شدن در دمای پایین، مولکولهای آن بهتر شکل گرفتن و همین موضوع باعث این شده است که فوم سرد نسبت به فوم گرم ارتجاعی تر و فشرده تر باشد.
- دوام و عمر فوم سرد مبل بسیار بالاست، زیرا با حرارت مستقیم ساخته نشده است.
- مناسب برای استفاده جهت، مبل های نشیمن و سلطنتی است.
کسانی که در زمینه تعمیر مبل مشهد فعالیت دارند، از بهترین نوع فوم سرد برای تعمیر و تعویض نشیمن گاه مبل استفاده میکنند.
فوم گرم مبل
از دیگر انواع فوم مبل میتوان به فوم گرم و یا فومهای نرم پلی یورتان اشاره کرد. نحوه تولید فوم گرم به این صورت است که باید در دمای بالای و با حرارت مستقیم پخته شود. خاصیت اصلی فوم گرم سفت بودن آن است که به مرور زمان نرم تر خواهد شد. پس تفاوت اصلی فوم سرد و فوم گرم، در میزان ارتجاعی و سفت بودن آنهاست، که کیفیت و ارتجاعی بودن فوم سرد مبل بیشتر از فوم گرم است و دیرتر شکل خود را از دست میدهد.
انواع فوم مبل گرم معمولا طول عمر کمتری نسبت به فوم سرد برای مبل دارند و به مرور گود میافتد. فومهای گرم در صنعت مبلمان، کالای خواب، صنایع بسته بندی، ابرهای قابل شستشو و … کاربرد دارد؛ بنابراین تشخیص فوم گرم از فوم سرد در هنگام خرید انواع مبلمان متناسب با نوع استفاده نکتهای حائز اهمیت است.
نحوه تشخیص فوم سرد از فوم گرم؟
در تشخیص انواع فوم مبل به ویژه فوم سرد و فوم گرم، کافی است فقط با انگشت به قسمتی از فوم فشار وارد کنید و بعد از چند ثانیه انگشت خود را بردارید، اگر جای انگشت شما روی فوم باقی نماند، فوم سرد است و در صورتی که جای فرورفتگی روی فوم باقی ماند یا آن را سوراخ کرد، فوم گرم است.
نکته مهم که در تشخیص انواع فوم مبل باید به آن توجه کنید این است که، هر چه دمای محیط بالاتر باشد فوم نرم تر میشود و فومهای سرد در دمای پایین، سفت میشوند. پس زمانی که برای خرید مراجعه میکنید خصوصا در فصول سرد سال، سفت بودن بیش از حد فوم سرد در فروشگاه طبیعی است.
در صورتی که مشکلاتی مثل سوختگی مبل با سیگار برایتان پیش بیاید، باید ابتدا نوع فوم مبل را تشخیص دهید تا بتوانید از همان نوع فوم برای ترمیم مبل استفاده کنید.
سایر انواع فوم مبل
همانطور که شناخت انواع جنس بدنه مبل برای مواردی مثل تعمیر پایه مبل مهم است، برای تعمیر فوم مبل هم باید انواع آن را بشناسید. در قسمت های قبلی با 2 نوع فوم برای مبلمان که بسیار رایج هستند، آشنا شدید. در ادامه ویژگی های سایر انواع فوم مبلمان را بیان میکنیم:
فوم ویژه مبل
فوم ویژه به گونهای تولید میشود که خواص فوم گرم و سرد را همزمان داشته باشد و از لحاظ نرمی و سفتی بین فوم سرد و فوم گرم قرار بگیرد که جدیدا برای مبل استیل و راحتی از این نوع فوم استفاده میشود.
به نوعی می توان دلیل نامگذاری این مدل فوم مبل را برخورداری از قابلیت نرمی فوم گرم و کیفیت مطلوب فوم سرد در کنار هم دانست.
فوم مبل از جنس الیاف ویسکوز
یکی از خصوصیات اصلی و مهم این مدل فوم مبل نرمی و راحتی فوق العاده آن است. به همین دلیل برای کف مبل توصیه نمیشود، حالت ارتجاعی کمتر این مدل فوم مبل نسبت به نمونههای متنوع دیگر که با به جای ماندن حالت فرورفتگی همراه بوده دلیل عدم استفاده آن برای بالشتک مبل است.
بیشترین موارد کاربردی فوم مبل از جنس و ساختار الیاف ویسکوز را میتوان در مدلهای مختلف کوسن مبل مشاهده کرد.
فوم مبل لایکو (پنبه و پلی استر)
این مدل برای دستهها و تکیه گاه و در بعضی موارد برای طول عمر بیشتر روی سایر فومها در کف مبل استفاده میشود. جنس ساختاری این فوم مبل ورقهای نازکی از پنبه و پلی استر است که اصطلاحا لایکو نامیده میشود. نوع دسته بندی آن بر اساس میزان چگالی بوده و با افزایش آن سطح تحمل فشار و طول عمر فوم مبل بالا میرود.
بطور کلی در رویه کوبی مبل های استیل و مبل راحتی از اسفنج و فوم و الیاف ویسکوز استفاده میشود. در بعضی موارد برای دسته و پشت مبل هم میتوان از فوم و ویسکوز استفاده کرد. اغلب در تولید کف مبلمان استیل از فوم گرم,فوم سرد و یا فوم ویژه کاربرد دارد.
فوم مبل با ساختار پلی استر فشرده
این مدل فوم مبل از پنبه پلی استر فشرده ساخته شده است. از ویژگیهای بارز و مزیت کاربردی آن به نسبت نوع سنتی خرد و زرد نشدن آن در گذر زمان است. همچنین خاصیت ضد آلرژی داشته و نسبت به قارچ خصوصا در محیطهای مرطوب مقاوم است.
اگر خیس یا مرطوب شود بهراحتی در هوای آزاد خشک میشود. به دلیل اینکه این نوع فوم به مرور زمان فشرده شده، یک انتخاب ارزان و مناسب برای وسایل سبک وزن و کم استفاده محسوب میشود. در حالت کلی جایگزین مناسبی برای فوم معمولی مبلمان است.
فوم مبل از جنس فیبر پلی استر
این نوع فوم بیشتر برای بالش و دوخت کوسن مبل کاربرد دارد و مانند فوم پلی استر فشرده برای تکیه گاه مناسب تر در مقابل نشیمن گاه مناسب تر هستند. بطور کلی فوم محسوب نمیشوند ولی جایگزین مناسبی برای فومها هستند.
از نظر اقتصادی به صرفه، ضد آلرژی و مقاوم در برابر قارچ زدگی بوده و بهراحتی در ماشین لباسشویی قابل شستشو هستند.
فوم مبل پلی اورتان ضد میکروبی
از انواع فوم مبل سنتی محسوب میشود، تراکم متوسطی دارد و برای نشیمنگاه مبلمان و تشک تختخواب کاربرد دارد. به لحاظ ساختاری بهتر است در مبلمان راحتی به دلیل میزان نشت و تکیه زیاد افراد استفاده نشود.
فوم پلی اورتان با تراکم بالا اغلب ضد میکروب است و در صورتی که خیس شود آب را به خود جذب کرده و از رشد قارچ یا کپک در فوم جلوگیری میکند. به همین دلیل برای صندلیهای قایقها و دیگر تجهیزاتی که در معرض رطوبت و آب قرار داشته بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
فوم مبل پلی اورتان با تراکم بالا
این نوع فوم مبل پلی اورتان، تراکم بالاتری نسبت به فوم مبل پلی اورتان با تراکم متوسط دارد. همین نکته باعث شده که بسیار مقاوم و انعطاف پذیرباشد.از این رو در طراحی و ساخت مبلمان راحتی که میزان استفاده بیشتر نسبت به مدلهای دیگر داشته کاربرد زیادی دارند.
بیشتر افراد متخصص در این حوزه میزان عمر استفاده این مدل فوم مبل را حدودا تا 10 سال در صورت نگهداری مناسب در نظر گرفته اند.
فوم مبل سلول باز
یکی از رایج ترین موارد استفاده از فوم مبل که با راحتی معروف بوده همین مدل سلول باز است. و از ویژگیها آن میتوان به خشک شدن سریع، تشکیل شده از حفرههای ریز برای جریان مطلوب هوا در محیط ساختاری فوم، تا حدودی عدم نفوذ آب به داخل بدنه فوم، ضد میکروبی بودن (جلوگیری از قارچ و کپک زدگی ) اشاره کرد.
بنابراین در حالت کلی از نظر راحتی برای نشیمن مبل و تختخواب، گزینهی مناسبی است. امروزه از این سبک فوم مبل در ساخت انواع مبلمان و سرویس تکمیل کننده خوشخواب در مدلهای مختلف تخت خواب استفاده میشود.
فوم سلول باز را چطور تشخیص دهیم؟
برای تشخیص فوم سلول باز، کافیست یک فنجان آب بر روی آن ریخته و منتظر بمانید، اگر آب مستقیما از انتهای آن خارج خواهد شد یعنی از نوع فوم با کیفیت محسوب میشود، اما اگر با ریختن آب به روی فوم، آب از کنارههای فوم بیرون ریخت یعنی فوم خشک و بی کیفیت است.
فوم مبل سلول بسته
فوم سلول بسته، نسبت به دیگر انواع فوم مبل گرانتر است و رطوبت و آب را به خود جذب نمیکند. در نتیجه مایعات بر روی آن شناور باقی میمانند و به همین دلیل بدون هیچ نگرانی هر جنس پارچه مبل که علاقه داشته باشید میتوانید برای آن انتخاب کنید.
اغلب یک لایه باریک فوم سلول بسته، را به انتهای سایر فومها میچسبانند تا مقاومت آنها بیشتر شود. بنابرین از این نوع فوم مبل برای اقداماتی مثل ترمیم و تعمیر بالشتک و فوم مبلمان نیز استفاده میشود.
کاربرد فوم در انواع مبلمان
اساس کاربرد و استفاده از انواع فوم مبل در کف آن است که اصولا با اصطلاحاتی مثل بالشتک قابل شناخت است. فوم مبل همانند انواع اسفنج در ابعاد مختلف و تنوع جنس متفاوت متناسب با نوع مبلمان تهیه و به کار گرفته میشود.
علاوه بر کف مبلمان از انواع فوم برای دستههای صندلی از نوع اداری تا انواع تک مبلمان و برای ساخت کوسنها استفاده میشود. وابسته به روکش انتخابی و مدل انواع مبلمان این سبک کاربرد از فوم متفاوت و متنوع است.
بهترین نوع فوم برای انواع مبلمان
تا به این قسمت با انواع فوم مبل با جزئیات و به تفصیل آشنا شدیم. اما در حالت کلی شاید برای افرادی که از دید تخصصی به این امر نگاه نمی کنند این سوال پیش آید که بالاخره کدامیک از این موارد معرفی شده برای نوع مبلمان مدنظر شما مناسب است.
توجه داشته باشید نکاتی مثل نوع مبلمان، نوع کاربرد، سبک و طراحی انجام شده، محل مورد استفاده، موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی و مواردی از این قبیل در انتخاب نوع فوم مبل در درجات مختلف تاثیر دارد. شما باید با توجه به موارد گفته شده در بالا و اینکه هنگام تعویض روکش مبل، نیاز به ترمیم و تعمیر کدام بخشهای دیگر مبلمان هم دارید، بهترین نوع فوم مبل را انتخاب کنید.
بهترین فوم برای مبل، فوم سرد است یا فوم گرم؟
در ادامه علاوه بر فوم سرد و گرم به بررسی انواع مختلفی از فوم میپردازیم که کاربرد اصلی هر یک در بخش های دیگر مبلمان نسبت به تشک مبل، بیشتر است. اما قبل از آن بهتر است بررسی کنیم، که برای تشک یا اصطلاحا بالشتک مبل، کدام نوع از فوم های سرد و گرم بهتر است؟
با توجه به ویژگی هایی که از هر کدام در بالا بیان شد میتوان گفت، که بهترین فوم برای مبل، فوم سرد مبل است، زیرا به دلیل خاصیت ارتجاعی بالایی که دارد، دیرتر تغییر شکل میدهد، نرم تر ، راحت تر و دارای طول عمر بالاتری است. این نوع از فوم، بسیار مناسب مبلمان راحتی، سلطنتی و نشیمن میباشد.
(مطلب پبشنهادی: تعمیر فرورفتگی مبل در خانه)
بهترین فوم برای مبل راحتی
فوم مبل پلی اورتان با تراکم بالا از انعطاف پذیری خوبی برخوردار است و بهترین گزینه برای ساخت مبل راحتی به شمار میرود. این فوم مقاومت بالایی هم دارد و در طولانی مدت، تغییر حالت نمیدهد.
مبل سفت خوب است یا نرم؟
اگر بخواهیم یک پاسخ منطقی برای این سوال در نظر بگیریم، باید بگوییم که هیچکدام! مبل خیلی نرم یا خیلی سفت در هر صورت احساس راحتی چندانی به همراه ندارد. اگر مبل خیلی سفت باشد، افراد در زمان نشستن روی آن احساس بدی پیدا میکنند و اگر خیلی نرم باشد، فوم مبل به قسمت چوبی آن برخورد میکند.
بنابراین یک مبل استاندارد باید نه خیلی سفت و نه خیلی نرم باشد.
بهترین برند فوم سرد مبل
از جمله بهترین برندهایی که در زمینه تولید فوم سرد مبل فعالیت میکنند، میتوان موارد زیر را نام برد:
- پیکفوم
- بسپار
- ایرانیان
- آپادانا
- تکتاز
- دلاوران
- سپهر
- سیلن
بهترین برند فوم گرم مبل
در کشور ما شرکتهای معروف زیادی وجود ندارند که بتوانند فوم گرم را با کیفیت بالایی تولید کنند. با این حال، از جمله بهترین برندهای تولید کننده فوم گرم مبل، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گروه صنعتی مکرر
- تکنو فوم
- فومیران پلیمر
- ایران پیو
اگر بخواهیم دید مشخصی و کلی به افراد برای انتخاب فوم مبل بدهیم . میتوان فوم سرد را به دلیل نوع مواد شیمیایی استفاده شده، دوام بالا و کیفیت مطلوب در رده بالا انواع فوم مبل قرار داد. اما در نهایت بهره مندی از تخصص و اطلاعات افراد مطلع در این زمینه، مناسبترین پیشنهاد برای انتخاب بهترین فوم برای مبل است.
امیدواریم که از اطلاعاتی که در این محتوا پیرامون شناخت انواع فوم مبل، از جمله فوم سرد مبل، گرم و... کاربرد هر یک داده ایم، بهترین استفاده را کرده باشید.