آشنایی با بهترین و راحت ترین روش تخریب دیوار

ثبت درخواست " تخریب ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
آشنایی با بهترین و راحت ترین روش تخریب دیوار

آشنایی با بهترین روش تخریب دیوار برای برخی از تغییرات داخلی دکوراسیون نیاز است. یکی از متداول‌ترین فعالیت‌های ساختمانی، نوسازی و تغییر فضای داخلی است.

با استفاده از تخریب دیوارها می‌توانید یک فضایی را گسترش داده یا اتاق‌های بیشتری ایجاد کنید. در این مقاله به بررسی بهترین و راحت ترین روش تخریب دیوار در ساختمان می‌پردازیم.



 

دسته بندی دیوارها هنگام تخریب ساختمان ها

قبل از اینکه به سراغ بهترین و راحت ترین روش تخریب دیوار برویم، باید با نوع دیوارها آشنا باشیم. به طور کلی دو دسته دیوار در یک ساختمان وجود دارند:

  • دیوارهای باربر
  • دیوارهای جداکننده

هرکدام از این دیوارها به یک قصد ساخته شده‌اند و برای تخریب آن‌ها نیاز به روش‌های مختلفی است. در ادامه ابتدا با هریک از این دو دیوار آشنا می‌شویم.

 

دیوارهای باربر (Load- Bearing Walls)

دیوارهای باربر نقش بسیار مهمی در ساختمان دارند. آن‌ها ستون فقرات کل سازه را تشکیل می‌دهند و وزن طبقات بعدی و سقف را به زمین منتقل می‌کنند. بنابراین تخریب دیوار باربر به طور جدی روی پایداری کل سازه تاثیر می‌گذارد.

اگر تخریب دیوارهای باربر به اشتباه انجام شود، می‌تواند منجر به ترک خوردگی دیوار و در موارد بسیار شدید حتی فروریختن بخش‌هایی از ساختمان شود. به همین دلیل اگر کسی قصد تخریب دیوارهای باربر را داشته باشد، باید ابتدا با یک معمار ساختمان مشورت کند.

 

دیوار باربر

 

دیوارهای جداکننده (Division Walls)

دیوارهای جداکننده را برخلاف دیوارهای باربر که هسته اصلی کل سازه هستند، به راحتی می‌توان تخریب کرد. همانطور که از نام آن‌ها مشخص است، دیوارهای جداکننده بخش‌های مختلف ساختمان را از هم جدا می‌کنند.

با استفاده از این دیوارها می‌توان یک فضای 100 متری را به چند اتاق خواب، راهرو، اتاق نشیمن و آشپزخانه تقسیم کرد. این دیوارها بر پایداری کل ساختمان تاثیر نمی‌گذارند و تنها بار خود را حمل می‌کنند.

از نقطه نظر فنی می‌توان تخریب تمام دیوارهای جداکننده را به راحتی امکانپذیر است. برای تشخیص دیوارهای جداکننده از دیوارهای باربر چند راه وجود دارد:

  1. ضخامت دیوار: یکی از راحت‌ترین روش‌ها توجه به ضخامت دیوار است. دیوارهای جداکننده معمولا ضخامتی حداکثر تا 16 سانتی‌متر دارند، اما ضخامت دیوارهای باربر بیش از 20 سانتی‌متر است.
  2. بررسی نقشه ساختمان: این روش تنها در صورتی ممکن است که هنگام خرید ساختمان، یک کپی از نقشه آن را از معمار تهیه کرده باشید. معمولا نحوه علامت گذاری دیوارهای باربر و جداکننده روی نقشه‌های ساختمان با هم فرق می‌کند.
  3. بررسی شکاف دیوار و سقف: این روش زمانی ممکن است که قبل از سفیدکاری ساختمان آن را مشاهده کنید. انتهای دیوارهای باربر و سقف با ملات پوشانده شده‌اند اما دیوارهای جداکننده دارای یک درز انبساط هستند.

 

دیوار جداکننده

 

تخریب انواع دیوارهای ساختمان

همانطور که در تعریف انواع دیوارهای ساختمان گفتیم، ماهیت این دیوارها متفاوت است. بنابراین باید روش‌های تخریب آن‌ها نیز متفاوت باشد. برای تخریب یک دیوار باربر ابتدا باید یک ستون نگهدارنده برای آن در نظر بگیرید. این در حالی بوده که دیوارهای جداکننده را می‌توان بدون هیچ ستونی تخریب کرد.

 

راحت ترین روش تخریب دیوار جداکننده

اولین قدم برای تخریب دیوار جداکننده، شناسایی و ایمن‌سازی تاسیسات برق، آب یا گاز داخل دیوار است. اگر هنگام تخریب یک دیوار جداکننده اشتباهی به سیم برق یا لوله گاز برخورد کنید، صدمات و خسارات آن به راحتی جبران پذیر نیست. بنابراین قبل از شروع کار باید تاسیسات را قطع کنید تا فرآیند تخریب کاملا ایمن انجام شود.

 

بهترین روش تخریب دیوار جداکننده

 

در قدم بعدی باید اتاق‌های دو طرف یک دیوار را ایمن کنید. اگر وسایلی داخل اتاق‌ها بوده، آن‌ها را به مکان‌های دیگری انتقال دهید یا روی آن را با پارچه و پلاستیک بپوشانید. گرد و غبار ناشی از تخریب بسیار زیاد است و تا مدت‌ها باید مشغول تمیزکاری باشید.

از آن جایی که کف بیشترین آسیب را می‌بیند،‌ باید به بهترین شکل از آن مراقبت کنید. به عنوان مثال می‌توانید از تخته سه لایه یا تخته‌های نئوپان استفاده کنید تا ضایعات ساختمانی به کف آسیب نزنند.

 

ابزارهای لازم برای تخریب دیوار جداکننده

بهترین وسیله برای تخریب دیوارهای جداکننده، ابزارهای دستی مانند چکش و پتک است. ابتدا باید لایه گچ رویی را از بین ببرید. این مرحله ممکن است مقدار زیادی ضایعات گچی تولید کند که باید به سرعت آن‌ها را از محیط خانه خارج کنید زیرا همه جا را سفید خواهد کرد.

مرحله بعدی باز کردن یک فضای کوچک بین بالای دیوار و سقف در تمام طول دیوار است. برای ایمنی بیشتر همیشه تخریب از بالا به پایین انجام می‌شود.

  • اگر دیوار آجری باشد، می‌توانیم هنگام تخریب آجرها را یکی یکی خارج کنیم. در این صورت برای پروژه‌های بعدی می‌توان از این آجرها استفاده کرد.

 

ابزار تخریب دیوار جداکننده

 

مشکل زمانی ایجاد می‌شود که دیوار جداکننده از بتن آرمه ساخته شده باشد.

  • برای تخریب دیوارهای بتن آرمه به هیچ عنوان به سراغ ابزارهایی که لرزش تولید می‌کنند، نروید زیرا ممکن است پایداری کل ساختمان را با مشکل روبرو کند. در عوض بخشی از بالای دیوار را سوراخ کنید و بعد از خارج کردن لایه بالایی، تخریب به میزان قابل توجهی تسهیل می‌شود.

 

بهترین روش تخریب دیوار باربر

بهترین روش تخریب دیوار باربر این است که یک ستون T‌ شکل را زیر آن قرار دهید تا دیوار ریزش نکند. اگر هم دیوار باربر خارجی را بخواهید تغییر دهید باید تیرچه مخصوص را با زاویه 45 درجه به دیوار تکیه دهید.

 

تکیه گاه دیوار باربر خارجی

 

با این کار مانع از ریزش کل بنا می‌شوید زیرا تنش‌های سقف را به دیوارهای باقی مانده و زمین منتقل می‌شود. هرچه دیوار باربری که قصد تخریب آن را دارید، وسیع‌تر باشد؛ تعداد ستون‌های تکیه گاه بیشتری برای آن نیاز است. طبق استانداردها حداکثر عرض تخریب دیوار باربر معمولا از 5 متر فراتر نمی‌رود.

 

تکیه گاه دیوار باربر

 

ابزارهای لازم برای تخریب دیوار باربر

برای تخریب دیوارهای باربر می‌توان از ابزارهای زیر استفاده کرد:

  • چکش‌
  • اره دو طرفه
  • اره تاجی شکل
  • دریل

 

جنس دیوار چه تاثیری روی تخریب دارد؟

یکی از سوالات مهمی که هنگام تخریب دیوار ساختمان به وجود می‌آید این است که آیا جنس دیوار روی تخریب تاثیری دارد. در پاسخ باید بگوییم که از لحاظ فرآیند کلی تخریب، جنس دیوار تاثیر چندان زیادی ندارد.

بلکه موضوعی که بیش از هرچیزی اهمیت دارد، نوع دیوار بوده که باربر یا جداکننده است. با این حال دیوارهای مختلف را معمولا با روش‌های مختلفی تخریب می‌کنند.

 

دیوارهای آجری

معمولا دیوارهای آجری را به شکلی تخریب می‌کنند که ضایعات آن دوباره قابل مصرف باشد. بنابراین هنگامی که لایه گچ رویی تخریب شد، معمار آجرها را یکی یکی از دیوار خارج می‌کند تا برای ساخت دیوار دیگر استفاده شود. البته در بعضی موارد این آجرها را به عنوان ضایعات به فروش می‌رساند.

 

راحت ترین روش تخریب دیوار

 

دیوارهای بتنی

دیوارهای بتنی از دیوارهای آجری مستحکم‌تر هستند. بنابراین نمی‌توان به راحتی آن‌ها را تخریب کرده و بتن‌ها را سالم خارج کرد. در این مدل دیوارها، با استفاده از دریل یا هیلتی یک بخش دیوار را سوراخ می‌کنند. سپس با یک چکش یا پتک بتن‌ها تخریب می‌شوند.

 

تخریب دیوارهای بتنی

 

دیوارهای روکش‌دار

دیوارهای روکش‌دار فارغ از اینکه جنس آن‌ها آجری یا بتنی است، سختی‌های خاص خود را دارند. به عنوان مثال دیوارهای کاشی شده هنگام تخریب یک مرحله اضافه‌تری دارند. اول از همه باید کاشی‌ها تخریب شوند زیرا سالم جدا کردن آن‌ها کار دشواری است. بعد باید به سراغ تخریب گچ‌ها و خود دیوار رفت.

سخن پایانی

در این مقاله درباره راحت ترین روش تخریب دیوار صحبت کردیم. دیوارها با توجه به اینکه جداکننده هستند یا باربر، روش‌های تخریب متفاوتی دارند. دیوارهای جداکننده را با نگرانی کمتری می‌توان تخریب کرد، در حالی که برای تخریب دیوارهای باربر باید حتما با یک معمار مشورت کنید.

از طرفی روش تخریب بستگی به جنس دیوار دارد. یک نکته مهم این است که تخریب دیوارها را همیشه باید از بالا شروع کنید. ابتدا ردیف اول را خراب کرده و سپس ردیف به ردیف به سمت پایین ادامه دهید. این کار مانع از واژگونی کل دیوار می‌شود.

5.0 امتیاز از 1 رای


تخریب ساختمان
برای سرویس تخریب ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین