نکاتی درباره لوله رفت و برگشت کولر گازی

دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
نکاتی درباره لوله رفت و برگشت کولر گازی

لوله رفت و برگشت کولر گازی یکی از مهمترین بخش‌ها در سیستم تبرید این دستگاه است که می‌تواند امکان گردش مبرد را به راحتی فراهم کند. نداشتن یک عملکرد درست در این لوله‌ها، در نهایت منجر به ایجاد دمای بالا در کولر گازی شده و می‌تواند عملکرد دستگاه یا اجزای داخلی آن را دچار مشکل کند.

به همین دلیل در این مقاله از خدمت از ما می‌خواهیم به بررسی تفاوت لوله رفت و برگشت کولر گازی بپردازیم و بگوییم که چگونه می‌توان آنها را تشخیص داد؟ از آنجا که این لوله ارتباط مستقیمی با مبرد دارد، بر روی عملکرد سرمایشی کولر بسیار اثرگذار است؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌دهیم مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

وظیفه لوله رفت و برگشت در کولر گازی

کولرهای گازی از بخش‌ها و قطعات مختلفی تشکیل شده‌اند که هر کدام از آن وظایف مخصوصی را بر عهده دارند. یکی از این بخش‌ها، لوله های رفت و برگشت کولر گازی است.

لوله‌های رفت و برگشت کولر گازی در واقع لوله‌هایی هستند که از کندانسور به اپراتور آن متصل شده و گاز مبرد را از این بخش‌ها منتقل کرده و برمی‌گردانند. لازم به ذکر است که لوله‌های برگشت ضخیم‌تر از لوله‌های رفت هستند.

 

نحوه تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی

همان طور که اشاره کردیم، لوله‌های رفت و برگشت، در واقع وظیفه انتقال مبرد در میان کندانسور و اپراتور را بر عهده دارند. برای اینکه بتوانید تفاوت لوله رفت و برگشت کولر گازی تشخیص دهید، لازم است تا معیارها و فاکتورهایی را در نظر داشته باشید. در این مورد باید گفت:

  • لوله برگشت ضخیم‌تر از لوله رفت بوده و مبرد را از اوپراتور به کندانسور منتقل می‌کند.
  • لوله برگشت در قسمت زیرین لوله رفت قرار گرفته و رنگ متفاوتی برای آن استفاده می‌شود.

 

بر این اساس سایز لوله رفت و برگشت کولر گازی و محل قرارگیری آن، از جمله مهم‌ترین موارد در روند تشخص لوله هستند که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 

تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی

 

علت یخ زدن لوله رفت و برگشت کولر گازی

یکی از نکاتی که در زمان استفاده از کولر گازی باید در نظر بگیرید تا بتوانید استفاده بهینه‌ای از این دستگاه داشته باشید، یخ زدن لوله رفت و برگشت کولر گازی است. این حالت به دلایل مختلفی ممکن است پیش بیاید و نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد.

برای بهبود عملکرد این دستگاه لازم است علت یخ زدن لوله رفت و برگشت کولر گازی را تشخیص داده و سپس به بررسی آن‌ها بیندارید. در ادامه با ما همراه باشید تا چند نمونه از اصلی‌ترین دلایل را معرفی کنیم:

 

1. عدم وجود گاز کافی در لوله

یکی از اصلی‌ترین موادی که در روند سرمایشی کولر گازی وجود دارد، گاز مبرد است. این ماده در این فرایند از طریق تغییر حالت از مایع به گاز و معکوس آن، گرما را از محیط خارج کرده و دما را مطبوع می‌سازد.

در برخی از مواقع به دلایل مختلف مانند نشتی، جابه‌جایی و ... ممکن است گاز مبرد کمتر از حالت نرمال شود. در این حالت فشار و دمای گاز مبرد در سیستم کم شده و این ماده نمی‌تواند در کویل اوپراتور خنک شود. از این رو جریان گاز مبرد در لوله برگشت گرفته شده و همین موضوع باعث می‌شود تا این لوله یخ بزند.

 

یخ زدن لوله رفت و برگشت کولر گازی

 

2. عملکرد نادرست فن

از جمله مهم‌ترین قسمت‌های کولر گازی می‌توانیم به فن بلوور یا فن داخلی اشاره کنیم که بخش از اپراتور را تشکیل داده است. این قطعه وظیفه جریان دادن هوا را در داخل سیستم بر عهده دارد. عملکرد این فن باعث شده تا هوای گرم از محیط داخل گرفته شده در جریان سیستم سرد شده و سپس به محیط بازگردد.

در شرایطی که این فن به هر دلیلی عملکرد خوبی نداشته باشد، جریان هوا در سیستم کاهش پیدا می‌کند. به این ترتیب گاز مبرد در کویل‌ها خنک نشده و دمای آن به میزان لازم کاهش پیدا نمی‌کند. همین موضوع باعث می‌شود تا گاز مبرد با دمای بالا به لوله برگشت برود و به دلیل تفاوت دمای زیاد با محیط بیرون، دچار یخ زدگی شود.

 

3. عدم وجود جریان هوای کافی در کویل اوپراتور

از دیگر دلایل موجود می‌توانیم به عدم وجود جریان هوای کافی در کویل اوپراتور اشاره کنیم. گاز مبرد در کویل اوپراتور جریان داشته و از این طریق با تبادل هوا، به خنک‌سازی می‌پردازد. در صورتی که به هر دلیلی جریان هوای در این کویل کاهش پیدا کند، گاز مبرد خنک نشده و در نهایت شاهد یخ زدگی آن در لوله برگشت خواهیم بود.

از جمله دلایل کاهش جریان هوای موجود در این بخش می‌توانیم به بسته شدن فیلتر هوا، نصب اوپراتور در محل مرطوب و نامناسب، آلودگی و غبار موجود بر روی کویل اوپراتور و ... اشاره کنیم.

 

4. استفاده بیش از حد از دستگاه

در صورتی که کولر گازی به صورت مداوم و بدون خاموشی مشغول فعالیت باشد، احتمال از دست رفتن گاز مبرد و افت فشار و دمای آن وجود دارد. این موضوع هم می‌تواند در برخی از مواقع باعث یخ زدن لوله برگشت شود.

 

از بین بردن یخ لوله رفت و برگشت کولر گازی

 

5. عدم سرویس به موقع دستگاه

برای اینکه کولر گازی عملکرد خوب و بهینه‌ای داشته باشد، لازم است تا در بازه‌های زمانی مشخص، برای سرویس دوره‌ای اقدام شود. در صورتی که بازه زمانی طولانی مدتی بدون سرویس بگذرد، احتمال خرابی قطعات در دستگاه افزایش پیدا می‌کند. کاهش فشار و دمای گاز مبرد هم از جمله این خرابی هستند که در این حالت ممکن است به وجود آیند.

به صورت کلی تمام خرابی‌های کولر گازی دلایل مختلفی دارند که از میان آن‌ها می‌توانیم به علت اب ریختن اسپیلت از جلو پنل دو تکه، علت باد گرم کولر گازی، علت روشن نشدن نمایشگر کولر گازی و ... اشاره کنیم.

در همه این موارد، عوامل مختلفی اثرگذار هستند که نیاز به بررسی بیشتر دارند. از این رو شما در ابتدا با تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی، می‌توانید اقدامات لازم را برای تعمیر آن انجام دهید.

 

نکاتی برای رفع یخ زدن لوله رفت و برگشت کولر گازی

همانطور که اشاره کردیم، یخ زدن لوله رفت و برگشت کولر گازی، از جمله خرابی‌های این سیستم هستند که نیاز به بررسی بیشتر دارند. بعد از اینکه اطلاعات لازم را درباره علت سرد بودن لوله برگشت کولر گازی به دست آوردیم، لازم است تا به بررسی مهم‌ترین نکات برای رفع این حالت بپردازیم:

  • در صورتی که علت بروز این حالت از عملکرد فن دستگاه باشد، باید برای تعمیر و یا تعویض فن اقدام کرد.
  • در صورتی که کمبود مبرد باعث بروز این حالت شده، باید آن را تعویض و یا تکمیل نمود.
  • عوامل که باعث کاهش جریان هوا در کویل اوپراتور می‌شوند باید مورد بررسی قرار بگیرند. از این عوامل می‌توانیم به تعویض فیلتر هوا، نصب اوپراتور در محل مناسب و ... اشاره کنیم.
  • قطعات یا لوله‌های داخلی داکت اسپیلت هم در این موضوع اثرگذار هستند و می‌توان آن‌ها را تعویض کرد.
  • اگر علت یخ زدن کولر گازی، سرمای بیش از حد هوا باشد باید آن را در محل مناسبی با عایق حرارت مطلوب نصب کنید.
  • سرویس دوره‌ای دستگاه را جدی گرفته و حتما در موعد مقرر برای آن اقدام کنید.
  • از کولر گازی به صورت بیش از حد استفاده کرده و به هیچ عنوان در این راستا زیاده‌روی نکنید.

 

علت گرم شدن لوله برگشت کولر گازی

 

علت گرم بودن لوله برگشت کولر گازی

از دیگر خرابی‌ها و مشکلاتی که ممکن است برای این لوله کولر گازی پیش آید، باید به گرم شدن آن اشاره کنیم. عوامل زیادی در این راستا اثرگذار بوده و می‌توانند باعث بروز این حالت شوند.

یکی از شایع‌ترین موارد در این زمینه می‌توانیم به عبور زیاد آب خنک از یونیت اشاره کنیم که از طریق این لوله منتقل می‌شوند. بسته نشدن درست و عملکرد ضعیف اوپراتور هم از دیگر عوامل موثر در این زمینه است.

همچنین در برخی از مواقع وجود ترک و یا نشتی جزئی در این لوله هم می‌تواند باعث ورود هوای گرم به داخل آن و به مرور زمان گرم شدن لوله برگشت شود. در برخی از مواقع برخورد مستقیم لوله های رفت و برگشت کولر گازی با منبع حرارتی هم می‌تواند باعث گرم شدن لوله شود.

در صورتی که نصب لوله به درستی انجام نشده و یا به گونه‌ای بوده که لوله برگشت در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گرفته، می‌توانیم انتظار گرم شدن آن را داشته باشید. به صورت کلی انتقال گرما از دستگاه می‌تواند علت گرم بودن لوله برگشت کولر گازی باشد.

از جمله مهم‌ترین بخش‌های کولر گازی، می‌توانیم به لوله‌های رفت و برگشت اشاره کنیم که وظیفه انتقال گاز مبرد را بر عهده دارند. دمای لوله رفت و برگشت کولر گازی در این راستا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و باید در محدوده مشخصی باشد. اینکه کدام لوله کولر گازی باید سرد باشد و کدام نباید سرد باشد، از جمله اطلاعاتی هستند که شما باید درباره آن‌ها آگاهی داشته باشید.

متخصصان تعمیر کولر گازی در خدمت از ما به شما کمک می‌کنند؛ تنها کافی است از طریق سایت یا اپلیکیشن خدمت از ما، یکی از تکنسین‌های تعمیرات کولر گازی را انتخاب کرده و به طور مستقیم با او در تماس باشید. به صورت کلی علت پیچیدن صدای باد در پنل داخلی چیست؟، حالت فن کولر گازی، علت سرد بودن لوله برگشت کولر گازی و ... از جمله اطلاعاتی هستند که شما به آن‌ها نیاز دارید تا بتوانید استفاده بهینه‌ای از دستگاه داشته باشید.

4.0 امتیاز از 1 مشتری


تعمیر کولر گازی و اسپلیت
برای سرویس تعمیر کولر گازی و اسپلیت از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین