آموزش تعمیر اسپیلت
کسانی که به تعمیر اسپیلت احتیاج پیدا میکنند دو دسته هستند: افرادی که با یک متخصص تماس میگیرند و تا آمدن او منتظر میمانند تا کولرشان را تعمیر کند، و افرادی که آچار به دست در اینترنت "تعمیر اسپیلت" را جستوجو میکنند تا مراحل یک راهنمای کامل را گامبهگام دنبال کنند و دوباره از نسیم خنک کولر گازیشان لذت ببرند.
جزو هر دسته که باشید، جای درستی آمدهاید! اگر ترجیح میدهید کار را به متخصص بسپارید، سری به اپلیکیشن "خدمت از ما" بزنید. اگر هم ترجیح میدهید مهارتتان را در تعمیر اسپیلت محک بزنید، ادامه این مطلب را بخوانید.
پیش از تعمیر اسپیلت فراموش نکنید که ...
مراحلی که در ادامه آمدهاند، به شما کمک میکنند تا رایجترین مشکلات این دستگاهها مانند "باد گرم زدن" یا "سرد نکردن" را برطرف کنید. اگر هم مشکل حل نشد، با حذف احتمالات معمول کار تعمیرکار اسپیلت را بسیار سادهتر میکنید!
از طرفی، لزوما همیشه قرار نیست دستگاهتان از کار بیفتد یا باد گرم بزند تا سراغ تعمیر اسپیلت بروید. گاهی اوقات ممکن است مصرف دستگاهتان به شدت بالا رفته باشد. و خب، دلایل زیادی باعث افزایش مصرف انرژی دستگاه میشوند، از جمله:
- شارژ کم یا زیاد گاز مبرد
- معیوب شدن شیر معکوس
- اتصالات الکتریکی قدیمی و پوسیده
- مشکلات دهانه کمپرسور (کمپرسور نیاز به تعویض دارد)
- کثیف بودن فیلتر، کویل اواپراتور داخلی یا کویل کندانسور
- ایراد پیدا کردن موتور (معمولاً موتورهای خراب بیش از حد گرم می شوند)
دلایل رایج نیاز به تعمیر اسپیلت
اگر فرض کنیم که قبلا از تمیز بودن فیلترهای هوا، تمام نشدن باتری(های) ریموت کنترل یا خراب نبودن آن و همچنین درست بودن تنظیمات دستگاه مطمئن شدهاید، اینها رایجترین دلایل نیز به عیبیابی و تعمیر اسپیلت هستند:
- اسپیلت ناگهان باد گرم میزند. ( چرا کولر گازی باد گرم میزند)
- دستگاه روشن میشود، اما هوایی از دریچه خارج نمیشود.
- صرف نظر از تنظیمات ریموت، دستگاه هیچ واکنشی ندارد.
- از دستگاه آب میریزد یا نشت میکند. (علت آب دادن کولر گازی)
- وقتی دستگاه را روشن میکنید، به نظر میرسد که هوا مدام گرمتر میشود.
- دستگاه از کار میافتد، اما یکی دو ساعت بعد میتوانید آن را دوباره روشن کنید.
اموزش تعمیر اسپیلت
با مطالعه آموزش پیش رو میتوانید تقریبا تمام مشکلات رایج این دستگاهها را، صرف نظر از برندشان، برطرف کنید. البته برای تعمیر اسپیلت به لوازم و بعضا قطعاتی هم احتیاج دارید، از جمله یک مولتیمتر، تستر ولتاژ، ست سوکت، پیچگوشتی معمولی و مهرهگیر.
پنل خارجی اسپیلت کثیف است
کثیف شدن سیستم اسپیلت و مسدود شدن (برخی) بخشهای آن با گرد و غبار اصلا چیز عجیبی نیست، ولی حواستان باید به آن باشد. چراکه مثلا فیلترهای کثیف میتوانند جریان هوا و به دنبال آن راندمان کولر گازی را جدا محدود کنند.
گاهی اوقات برای تعمیر اسپیلت کافی است فیلترها و اجزای آن را تمیز کنید تا عملکرد دستگاه به حالت عادی برگردد. برگها و سایر ذرات معلق در هوا هم دلایل اصلی گرفتگی در پنل خارجی دستگاه (کندانسور) هستند.
همانطور که میدانید، پنل خارجی باید حداقل حدود 1 متر دورتر از گیاهان نصب شود. با این وجود، اگر مدت زیادی از نصب و راهاندازی کولرتان میگذرد، باز هم ممکن است برگها و چیزهای دیگری به آن نفوذ کرده و فضای دسترسی هوا را کاهش دهند.
روش تعمیر اسپیلت در این حالت
شاخههای کوچک، برگها و حتی حشرات می توانند از درختان مجاور به داخل کندانسور نفوذ کنند. همه اینها باید پاک شوند تا عملکرد دستگاه مختل نشود. برای آشنایی با نحوه شستن پنل خارجی، به محتوای جامع ( نحوه شستشوی پنل خارجی اسپلیت) مراجعه کنید.
اسپیلت نشتی دارد
گاهی اوقات ممکن است اتصال سیستم در داخل خانه نشت کند، و شما بمانید و لکههای آب روی زمین، فرش یا مبلمانتان. این مشکل میتواند ناشی از کثیف شدن و جمع شدن آلودگی در سینی تخلیه باشد، که راه را برای خروج رطوبت مسدود کند.
روش تعمیر اسپیلت در این حالت
اگر سیستم شما بیشتر از 2 سال است که کار میکند، کافیست برای تعمیر اسپیلت و رفع گرفتگی این مراحل ساده را دنبال کنید:
- ابتدا برق را قطع کنید.
- توری خازن را با چاقو یا پیچگوشتی بردارید.
- فیلتری که پوشش رادیاتور را میپوشاند را روی کویلهای پنل پیدا کنید. این فیلتر را بردارید، آن را به خوبی بشویید و بگذارید خشک شود. (تمیز کردن فیلتر کولر گازی)
- کویلهای اواپراتور را تمیز کنید. برای اینکار میتونید آن را جاروبرقی بکشید و برس بزنید.
- حالا چیزهایی را که باز کردید سر جای خود بگذارید. سپس پنل را برگردانید و کویلهای اواپراتور را هم تمیز کنید.
- پنل را دوباره در جای خود نصب کنید، و زیر آن را با یک برس سخت باز کنید. یک قاشق سفیدکننده برای جلوگیری از ایجاد شوره داخل آن بریزید و آن را ببنید.
اسپیلت ناگهان باد گرم میزند
اگر اسپیلت شما هوای گرم تولید میکند، معمولا برای تعمیر اسپیلت باید خرابی کندانسور یا همان پنل خارجی را برطرف کنید. به دستگاه نزدیک شوید و به صداها یا ارتعاشات غیر معمول آن توجه کنید. اگر صدا زیاد است، احتمالا برای تعمیر اسپیلت باید سراغ فن پنل بروید.
(محتوای پیشنهادی: علت پیچیدن صدای باد در کولر گازی)
روش تعمیر اسپیلت در این حالت
اگر فن میچرخد، ممکن است لوله نشتی داشته باشد. اگر فن نمیچرخد اما دستگاه هیچ صدایی تولید نمیکند، اتصالات، فیوزها یا کلید مدارشکن پنل اصلی را بررسی کنید.
اگر هیچکدام از اینکارها کمکی نکرد، بهتر است برای تعمیر اسپیلت با یک کارشناس تماس بگیرید.
هوای اسپیلت به نظر گرمتر شده است
گرم شدن باد کولر گازی میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، اما نشتی مبرد رایجترین دلیل آن است. با گذشت زمان، اگر به مشکل سریع رسیدگی نکنید، هوا گرمتر هم میشود و کل دستگاه از کار خواهد افتاد.
پیشنهاد میکنیم در این حالت اصلا اصراری به روشن نگه داشتن دستگاه نداشته باشید، چون وضعیت آن بدتر میشود و ممکن است کمپرسور هم خراب شود. توجه داشته باشید که یک نشانه دیگر نشتی سرد نبودن لوله گاز مبرد است.
روش تعمیر اسپیلت در این حالت
نشت این گاز مصرف برق را شدیدا افزایش میدهد و خطراتی هم دارد، از جمله سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و مسمومیت. پس اگر این مشکل به وجود آمده، تعمیر پنل کولر گازی را عقب نیندازید.
البته اگر خوششانس باشید صرفا شارژ کم شده است و نشتیای وجود ندارد. تعمیر دستگاه در این حالت مشابه حالت بعد است.
"برای دریافت قیمت گاز کولر گازی کلیک کنید"
هوای اسپیلت به اندازه کافی سرد نیست
اگر مشکل سیستم شما این است، حتما لکههای روغن را نزدیک کندانسور دیدهاید. مبرد حاوی روغن است و اگر چکه کند، روغن آن به جا میماند.
روش تعمیر اسپیلت در این حالت
در این حالت هم مانند مشکل قبل، بهتر است که از یک متخصص برای تعمیر دستگاه کمک بگیرید.
اما اگر در جاهای عجیبی لکههای آب را میبینید، این به دلیل انسداد در خط تخلیه اصلی اتفاق میافتد. شما باید لوله کوچک سفید حدودا 2 سانتیمتری را پیدا کنید که معمولا در جایی خارج از فضای داخلی خانه یا محل کارتان از دیوار بیرون زده است. این خط اصلی تخلیه است که احتمالا مسدود شده.
برای تعمیر اسپیلت در این حالت باید پنل داخلی را باز کنید. برای اینکار هم به پیچگوشتی مهرهگیر و ولتمتر احتیاج دارید.
پیش از شروع به کنتاکتور توجه کنید. روشن است یا خاموش؟ آیا صدای وزوز میدهد؟ اگر روشن باشد، برق 24 ولت باشد (با مولتیمتر چک کنید) و ترانس و ترموستات کار میکنند، مشکل از برق دستگاه است. اینجا باید برای تعمیر اسپیلت خیلی دقت کنید، چون وجود مشکل در منبع تغذیه میتواند باعث ترکیدن فیوز و قطع برق پنل داخلی شود.
اگر اینطور نیست، باید خود ترموستات را بررسی کنید. برای اینکار، ابتدا باید پوشش پنل داخلی را بردارید. ترموستات را چک کنید. اگر سیمهای قرمز و زرد اتصال کوتاه نشدهاند و حداقل 5 دقیقه گذشته، به احتمال زیاد برای تعمیر اسپیلت ترموستات باید تعویض شود. اگر مولتیمتر اتصال کوتاه را نشان میدهد، باید سراغ یونیت داخلی بروید.
پس از برداشتن پوشش آن، به چراغهای سیگنال روی برد مدار توجه کنید و تعداد چشمکهای سریع و طولانی را بشمارید. برای "خواندن" چشمکها از نمودار روی پنل پشتی کمک بگیرید. این نمودار با توجه به تعداد و طول عمر چراغ چشمکزن، به شما میگوید که مشکل چیست.
اگر هیچ چشمکی ندیدید و برد مدار چاپی هنوز 120 ولت دارد، برد معیوب است و باید تعویض یا تعمیر شود، البته به دست یک متخصص! تعمیر برد اسپیلت هم کاری ظریف و تخصصی است.
تعمیر اسپیلت موفقیتآمیز بود؟
تا مدتی پیش اگر کولر گازیتان از کار میافتاد، گاهی مجبور میشدید روزها دنبال یک تکنسین بگردید و چندوقتی هم منتظرش بمانید تا بعد از رسیدگی به بقیه مشتریاناش کار شما را راه بیندازد؛ هزینههای بعضا به طور غافلگیرکنندهای بالا هم به جای خود.
اما حالا به لطف اینترنت، با کمی مهارت و تجهیزات، میتوانید در عرض چندساعت تعمیر اسپیلت را خودتان به هزینه کمتر انجام دهید. امیدواریم که این اموزش تعمیر اسپیلت در این فرآیند به شما کمک کرده باشد، و حالا زیر نسیم آن در حال خستگی در کردن باشید!
اگر هم احیانا مشکل حل نشد یا حس کردید بهتر است از یک تعمیرکار ماهرتر کمک بگیرید، با ثبت رایگان درخواستتان در اپ یا وبسایت «خدمت از ما» با بهترین متخصصان تعمیر اسپیلت ال جی، اجنرال و ... در شهرتان ارتباط بگیرید.