نحوه شستشوی پنل بیرونی و داخلی کولر اسپلیت

شستن کولر گازی پنجره ای با چنته و کولر گازی معمولی یکی از راهکارهای بهینه سازی کارکرد کولر گازی و افزایش قدرت آن در تابستان است. شستشوی کندانسور کولر گازی و پنل بیرونی آن، بخشی از سرویس کولر گازی است، در واقع شستشوی کندانسور کولر گازی یک مرحله بعد از شستشوی پنل داخلی میباشد. از آنجایی که این کار با استفاده از آب انجام میشود، بهتر است قبل از شستشوی کولر گازی، برق دستگاه را قطع کنید.
در این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه شستشوی پنل خارجی اسپلیت و پنل داخلی آن را یاد بگیرید و همچنین با فواید شستن کولر گازی و تاثیر آن بیشتر آشنا شوید.
سرویس کولر گازی پنجره ای، شستن کولر گازی پنجره ای با چنته و نحوه شستشوی پنل داخلی کولر اسپلیت از جمله خدماتی است که توسط متخصصین "خدمت از ما" انجام میشود.
نحوه شستشوی پنل خارجی اسپلیت (کندانسور)
به طور کلی برای اینکه شستن کولر گازی کار راحتتری باشد، بهتر است که در فصل سرما، کولر را در داخل منزل نگه دارید و یا اگر جابهجایی آن مشکل است، کولر گازی را به وسیله پلاستیک یا یک پارچه ضخیم بپوشانید که از ورود گرد و خاک و آب به داخل آن جلوگیری کنید. در ادامه با نحوه شستن کولر گازی آشنا میشوید؛ برای شستشوی پنل خارجی اسپلیت مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
لازم به ذکر است که هنگام سرویس کولر گازی تهران یا سرویس کولر گازی اصفهان و سایر شهرهای دیگر، با حضور سرویسکار در محل، تمامی این مراحل انجام میشود، اما اگر تمایل دارید که خودتان این کار را در منزل انجام دهید، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
مرحله اول شستشوی پنل خارجی کولر گازی
در ابتدا، قبل از شروع به شستن کولر گازی از قطع بودن جریان برق مطمئن شوید. سپس درب کندانسور یا همان پنل خارجی اسپیلت را که بوسیله 8 تا 10 پیچ نگهدارنده وصل شده است باز میکنید و درب بالایی کندانسور را بیرون میآورید.
شما میتوانید بدون اینکه درب کندانسور کولر گازی را باز کنید، آن را بشویید. همینطور میتوانید درب آن را باز کنید و سپس شروع به شستن کنید؛ البته اگر با مسائل فنی آشنایی دارید، باز کردن درب پنل به شما در بهتر انجام شدن این کار کمک میکند.
مرحله دوم شستشوی کندانسور کولر گازی
کندانسور کولر گازی شامل بخش های مختلفی میباشد. یکی بخش مربوط به کمپرسور و قطعات الکتریکی است که در سمت راست کندانسور قرار گرفته و باید قبل از شستشوی کولر گازی، آن بخش را کاملا با پلاستیک بپوشانید که آب به آن قسمت نرسد و یک قسمت دیگر که شبیه به رادیاتور است و دقیقا همین بخش باید تمیز شود
برای شستن کولر گازی و همین بخش رادیاتوری شکل، شیلنگ آب را با فشار بالا و یا به وسیله کارواش خانگی، در صورت داشتن آن، به صورت مستقیم به طرف کندانسور گرفته و گرد و غبار و کثیفی آن را کاملا تمیز کنید.
مرحله سوم شستشوی پنل خارجی کولر گازی
بعد از تمیز شدن گرد و غبار ، لازم است که جعبه برق کندانسور را چک کنید، و اگر کثیف بود آن را هم تمیز کنید. در مرحله بعدی از شستن کولر گازی و پس از تمیز کردن جعبه برق کندانسور، باید پیچ های نگهدارنده آن را محکم کنید.
یکی از دلایلی که باعث لرزش و سر و صدا در کولر گازی میشود، شل بودن پیچها است؛ که بعد از گذشت مدت زمانی از نصب کولر گازی، احتمال شل شدن آنها زیاد است. ما باید تا آن جایی که میشود به کمک ایزار نصب کولر گازی تمامی پیچ ها را سفت کنیم تا از لرزش و سروصدا جلوگیری کنیم.
مرحله چهارم شستن کولر گازی
تا این بخش از شستن کولر گازی پنجره ای، شما پنل بیرونی (کندانسور) کولر گازی خود را شسته اید؛ در آخر دریچه کولر گازی را ببندید و همینطور پیچ های آن را محکم کنید. سپس بگذارید کندانسور خشک شود و بعد برق را وصل کنید،
حالا شما میتوانید از کولر استفاده کنید و همینطور تفاوت آن با قبل از شستشوی کولر گازی را مشاهده کنید، که قطعا بازدهی و مصرف برق آن فرق خواهد کرد و شاهد کاهش مصرف برق کولر گازی خواهید بود.
توجه داشته باشید که به کندانسور و رادیاتور کولر گازی، در اثر فشار زیاد آب آسیبی وارد نمیشود، زیرا طوری طراحی شده است که با برخورد آب به آن، مشکلی به وجود نخواهد آمد.
فواید شستشوی کولر گازی (کندانسور کولر گازی)
از فواید شستن کولر گازی و همچنین تمیز کردن کندانسور و شستشوی پنل خارجی اسپلیت، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری یا از بین بردن سر و صدای کندانسور
- بهبود در نحوه کارکرد
- بازدهی بهتر و مصرف برق بهینه تر
- افزایش عمر کولر گازی
- جلوگیری از پرداخت هزینههای زیاد برای تعمیر کولر گازی
نحوه شستشوی پنل داخلی کولر اسپلیت
یکی دیگر از بخش های کولر گازی، که نیاز به آموزش تمیز کردن آن است، نحوه شستشوی پنل داخلی کولر اسپلیت میباشد، که به دلیل اینکه در داخل ساختمان نصب شده است، ممکن است برای بعضی از افراد کمی مشکل و ناخوشایند باشد. اما باید بگوییم با استفاده از کاور های آبریز، لازم نیست که نگران خیس شدن خانه شوید. برای انجام این کار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- قبل از هرچیز، یک کاور آبریز از بازار خریداری کنید و در کنار خود داشته باشید.
- سپس مثل مرحله شستشوی پنل خارجی کولر اسپلیت، برای ایمنی در کار، تمامی برق ها را قطع کنید.
- در مرحله بعد، شما باید درهای روی فیلتر کولر گازی را در بیاورید و سپس پیچ های قاب اسپلیت را باز کنید و قاب را کاملا از روی اواپراتور در بیاورید.
- حالا وقت وصل کردن کاور آبریز به صورت اصولی است؛ تا دیوار پشتی خیس نشود. ( کاور از قسمت پشتی باید به دیوار وصل شود و لبه آن زیر پنل داخلی قرار بگیرد)
- بعد از باز کردن قاب کولر اسپلیت، باید تمامی بخشهایی که در سمت راست کولر گازی قرار دارند و شامل قسمت های مربوط به برد و بخش های الکتریکی هست را با پلاستیک و چسب کاملا بپوشانید، که حتی ذره ای آب به آن وارد نشود.
- در نهایت به کمک یک بخارشو و یا آبپاش، بخش اواپراتور را کاملا بشویید و تمیز کنید.
- بگذارید که پنل داخلی به صورت کامل خشک شود و بعد به همان شکل که قاب و درهای فیلتر را باز کردید، آنها را ببندید.
در این مقاله سعی کردیم که نحوه شستشوی پنل خارجی اسپلیت و پنل داخلی آن را به طور کامل توضیح دهیم و همچنین فواید شستن کولر گازی را بگوییم، باید به یاد داشته باشید که از مواد سفید کننده و الکل برای شستشوی کولر گازی پنجره ای، ایستاده و... استفاده نکنید، زیرا این مواد قابل اشتعال و بسیار خطرناک هستند.