شیر تخلیه هوا چیست؟

ثبت درخواست " لوله کشی ساختمان "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
شیر تخلیه هوا چیست؟

یکی از تجهیزات پر استفاده در صنعت ساختمان شیر تخلیه هوا می‌باشد. شیر تخلیه هوا یک شیر صنعتی است که به عنوان یک دریچه آزاد هوا، برای آزاد کردن هوا در لوله‌های تخلیه به کار می‌رود. شیر تخلیه هوا در سیستم لوله کشی ساختمان آشامیدنی منزل مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

یکی از پر اهمیت ترین موارد آماده سازی ساختمان در روند بازسازی یا بنایی جدید، تکمیل و اجرای صحیح اقدامات تاسیساتی است. از نصب جزئی ترین تجهیزات مثل شناور توالت فرنگی در سرویس بهداشتی گرفته تا لوله کشی صحیح آب، فاضلاب و گاز در ساختمان باید بر اساس اوصول و روش‌های نوین، رایج و مناسب معماری ساختمان صورت گیرد. 

در این مطلب با معرفی یکی از تجهیزات پرکاربرد در سیستم لوله کشی آب ساختمان به نام شیر تخلیه هوا برای آشنایی بیشتر با شما همراه خواهیم بود. 

 

طرز کار شیر تخلیه هوا

شیر هوا یا شیر تخلیه هوا در خطوط لوله دارای دو عملکرد اصلی هستند. هوای انباشته شده در خطوط لوله که تحت فشار قرار گرفته‌اند به وسیله شیر تخلیه آزاد می‌شود. این انباشت هوا زمانی اتفاق می‌افتد که حفره حباب و گاز بیشتر از انرژی باشد تا باعث انتقال حباب به جریان سیال شود. پس از شیر تخلیه هوا برای رها کردن هوا داخل خطوط لوله استفاده می‌شود. که این عملکرد اول شیر تخلیه است.

دومین عملکرد شیر تخلیه هوا زمانی اتفاق می‌افتد که فشار داخل لوله پایین باشد، هوا را به سیستم به وسیله شیر تخلیه بازگردانده شود.

 

شیر تخلیه هوا

 

شیر تخلیه هوا اتوماتیک

همان طور که گفته شد در سیستم‌های خطوط لوله کشی، مقداری هوا با آب یا دیگر سیالات، باعث ایجاد مشکل در گردش سیالات می‌شود، عمل تخلیه هوا در سیستم اتوماتیک توسط ایرونت صورت می‌گیرد. ایرونت نوعی شیر تخلیه هوا است که به صورت اتوماتیک درون هوای سیستم‌های لوله کشی آب را خارج می‌کند.

 

انواع شیر تخلیه هوا

شیرهای هوا در 3 نوع تک روزنه، دوروزنه و دیسکی در بازار موجود هستند. در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

 

شیرهای هوای تک روزنه:

شیرهای هوای تک روزنه دو نوع بزرگ و کوچک دارند. از شیرهای هوای تک روزنه کوچک برای خروج هوای موجود در لوله در نقاطی که هوا تجمع پیدا کند استفاده می‌شود. سطح مقطع خروج هوا از شیرهای هوای تک روزنه کوچک چند میلی متر مربع بیشتر نیست.
شیرهای هوای تک روزنه بزرگ برای خروج هوای بزرگ از در زمان پر کردن خط لوله یا ورود هوای برای خط لولخ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در شیرهای هوای تک روزنه بزرگ حرکت شناور مستقیم و بدون مکانیزم اهرم بندی است.

 

شیرهای هوای دو روزنه:

به شیرهای که هم از شیرهای هوای تک روزنه کوچک و هم از شیرهای هوای تک روزنه بزرگ ساخته شده باشند، شیرهای هوای دو روزنه می‌گویند. قطر این شیرها معمولا 2 سانتی متر است. شیرهای هوای دو روزنه دو نوع تک محفظه و دو محفظه دارند.

 

شیرهای هوای دیسکی:

به شیرهای هوای بزرگ دو روزنه تک محفظه شیر هوای دیسکی می‌گویند. شیرهای هوای دیسکی معمولا برای ورود و خروج هوا در حجم زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند و قطر آن‌ها از 5/2 میلی متر بزرگ تر است. شیرهای هوای دیسکی مکانیزم شناور ندارند و به وسیله یک دیسک مقطع عبور هوا را تنظیم می‌کنند.

 

شیر تخلیه هوا چیست؟

 

قیمت شیر تخلیه هوا

قیمت شیر تخلیه هوا به پارامترهایی مثل مارک و برند آن، شرکت تولید کننده آن، نوع شیر تخلیه (تک روزنه، دو روزنه و دیسکی) و جنس آن (چدنی و پلیمری) بستگی دارد. بنابراین شما پس از انتخاب شیر تخلیه هوا با توجه به کارایی و نوع برند می‌توانید از قیمت آن مطلع شوید.

 

نحوه نصب و نگهداری شیر تخلیه هوا

در هنگام نصب و برای نگهداری شیر تخلیه هوا باید نکاتی را رعایت کرد. قبل از بهره برداری از خط لوله باید از تمیزی آن اطمینان پیدا کنید. بهتر است شیرهای هوا را برای عملکرد بهتر به صورت عمودی و تراز روی شیر قطع و وصل نصب شود. همچنین برای بالا بردن کارایی شیر هوا باید یک عدد صافی بین شیر کشویی و شیر هوا قرار داد. هر شش ماه یک بار به شیر تخلیه هوا سر بزنید تا از عمل‌کرد درست آن مطمئن شوید.

 

محل نصب شیر تخلیه هوا

شیر هوا باید در جایی باشد که نور مستقیم خورشید و گرد و غبار و خاک روی آن نباشد، چرا که طول عمر آن را کم می‌کند. محل نصب شیر تخلیه هوا باید جایی باشد که از نفوذ سرما جلوگیری شود تا شیر یخ نزند.

 

شیر تخلیه هوا پلیمری

معمولا از شیر تخلیه هوای پلیمری برای تخلیه هوای اضافه درون لوله هنگام کار، و وارد کردن هوا در هنگام قطع شدن جریان آب در سیستم‌های آبیاری و آب رسانی استفاده می‌شود. معمولا شیرهای تخلیه هوای پلیمری به علت کاهش فشار در سیستم، طول عمر بیشتری دارند. کاهش مصرف برق و جلوگیری از دو پهن شدن لوله‌ها از مزایای شیر تخلیه پلیمری است. شیر تخلیه پلیمری نسبت به نوع چدنی آن قیمت کمتری دارد.

 

شیر تخلیه هوا پلیمری

 

اثرات وجود هوا درون خط لوله سیالات

وجود هوا در خط لوله سیالات خطرناک است و مشکلاتی را برای عمل‌کرد سیستم به همراه دارد. از مشکلات وجود هوا در خط لوله سیالات می‌توان به تخلیه پمپ، کاهش جریان دبی و متوقف شدن آن جریان، انبساط ناگهانی توده هوا، افت شدید توان پمپ و افزایش میزان خوردگی داخل لوله‌های فلزی اشاره کرد.

 

چه عواملی باعث تولید هوا در لوله‌کشی می‌شود؟

  • هوا ممکن است در فاز اول لوله کشی و هنگام نصب اولیه وارد لوله‌ها شود.
  • اگر سطح مایع پایین تر از نازل ورودی پمپ باشد هوا وارد سیستم لوله کشی می‌شود
  • از دیگر عوامل ورود هوا در لوله کشی ایجاد هوا به دلیل گردابه تولید شده توسط پمپ است.
  • خرابی واشر پمپ و تخلیه بد هوا در زمان آب گیری لوله از عوامل دیگر ورود هوا به سیستم لوله‌کشی می‌باشد.

کلام آخر

در این مطلب سعی شد موارد مربوط به شیر تخلیه هوا، انواع شیر تخلیه هوا، طرز کار شیر تخلیه هوا، قیمت شیر تخلیه هوا و ... را با یکدیگر بررسی کنیم. نصب و راه اندازی شیرهای پمپ هوا کار تخصصی اسن و برای اجرای آن حتما باید از افراد با تخصص حرفه ای لوله کشی بهره بگیرید. شما می‌توانید از طریق ثبت سفارش لوله کشی در بازار آنلاین خدمت از ما، هر منطقه از تهران که هستید از خدمات لوله کشی و نصب پمپ هوا بهره‌مند شوید.

4.5 امتیاز از 1279 رای


لوله کشی ساختمان
برای سرویس لوله کشی ساختمان از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین