هواساز
هواساز
هواساز یکی از دستگاههای محبوب در زمینه سرمایش و گرمایش در ساختمانهاست. انواع هواساز متناسب با نحوه کارکرد هواساز و همچنین محلی که هواساز در آن نصب میشود (نصب هواساز)، متفاوت است. به عنوان مثال ما علاوه بر داشتن هواساز صنعتی، شاهد هواساز آپارتمانی، دستگاه هواساز داخل منزل و ... نیز هستیم. در ادامه برای شما عزیزان علاوه بر پرداختن به هواساز، به مواردی دیگر از جمله نصب هواساز، تعمیر و سرویس هواساز، انواع هواساز، هواساز آپارتمانی (دستگاه هواساز منزل)، هواساز صنعتی و ... پرداختهایم.
هواساز چیست؟
هواساز یکی از انواع دستگاههایی است که برای نگهداری سیستم تهویه مطبوع در ساختمانها بهکار برده میشود. از جمله ساختمانهایی که هواساز در آن کاربرد دارد بیمارستانها، مراکز آموزشی (مدارس)، ساختمانهای صنعتی، آپارتمانها و خانهها (متناسب با متراژ محیط)، سردخانهها، هتلها، سینماها، مالها و ... هستند.
یکی از ویژگیهای هواساز، توانایی ایجاد هوای گرم و سرد است. به همین دلیل با بهره از تنظیمات هواساز، میتوان از خرید دستگاههای دیگر برای سیستم تهویه مطبوع خانگی ساختمان جلوگیری نمود. از دیگر مزایای هواساز، میتوان به کیفیت هوای عبور کرده از دستگاه اشاره نمود. به همین دلیل، هواساز یکی از بهترین گزینهها برای مراکز درمانی و پزشکی است (هوایی مطبوع در کنار کاربرد در تمام فصول سال). در ادامه به شرح انواع هواساز، هواساز آپارتمانی، هواساز صنعتی، نصب هواساز و ... پرداختهایم.
انواع هواساز
انواع هواساز را میتوان از دو منظر طبقهبندی نمود. در این قسمت شما را با انواع هواساز آشنا میکنیم:
انواع هواساز از منظر کاربرد
به صورت کلی، هواساز به دودسته کلی هواساز صنعتی و هواساز آپارتمانی تقسیمبندی میشود. منظور از هواساز آپارتمانی نیز، هواسازهایی هستند که توانی کمتر از هواسازهای صنعتی دارند و الزما ساختارشان با هواسازهای صنعتی متفاوت نیست.
انواع هواساز از منظر ساختاری
از منظر ساختاری، به صورت کلی سه دسته هواساز داریم:
هواسازهای متدوال و معمولی
در اکثر موارد، تنظیمات هواسازهای معمولی موجود به خوبی پاسخگوی نیازهای افراد هستند. این نوع از هواسازها، از "چهار" ردیف کویل برای سرمایش و "دو" ردیف کویل برای گرمایش، بهره میبرند.
هواسازهای فول فرش (Full Fresh)
این نوع هواسازها، قدرت بیشتری از نوع اول هواسازها دارند، به همین دلیل در مکانهایی از آنها بهره برده میشود که نیاز به دمای پایینی دارند؛ یا آن که باید محیط وسیعی را تحت پوشش خودشان قرار بدهند. به صورت معمول، از هواسازهای فول فرش در آپارتمانها استفاده نمیشود (به دلیل قدرت بالایی که تنظیمات هواساز دارد، مگر در مجتمعهای مسکونی و یا شهرهای گرم هستند).
هواسازهای فول فرش از "شش" ردیف کویل برای سرمایش و "دو یا سه" ردیف کویل برای گرمایش بهره میبرند.
هواسازهای هایژنیک
این نوع هواساز از دو فیلتر اولپا و هپا در ساختار خود بهره میبرد. به موجب این دو فیلتر، کاربرد تنظیمات این هواساز در اکثر اوقات به اتاقهای تمیز (مانند اتاقهای عمل) محدود میشود.
انواع هواساز از نظر نوع نصب
هواساز آپارتمانی و صنعتی را نظر شکل ساخت و نوع نصب نیز میتوان تقسیمبندی کرد:
دستگاه هواساز افقی
دستگاه هواساز منزل افقی بسیار رایج است. این مدل ارتفاع زیادی ندارد، اما مساحت بیشتری از کف را اشغال میکند. طراحی هواساز آپارتمانی افقی شکل خاصی دارد. در این دستگاهها، دریچههای ورودی و خروجی در یک راستا قرار دارند. یعنی هوا از یک طرف وارد شده، و از طرف مقابل خارج میشود.
دستگاه هواساز عمودی
همانطور که از اسم آنها میتوان حدس زد، هواسازهای عمودی ارتفاع بلندتری دارند. اما به جای آن، این نوع هواساز مساحت کمتری را اشغال می کنند. در یک دستگاه هواساز منزل عمودی، دریچههای ورودی و خروجی روی یکدیگر قرار دارند (البته گاهی بسته به نیاز تمام این حالت میتواند تغییر کند).
هواساز آپارتمانی مستقل (هواساز کوچک)
هواساز مستقل ابعاد کوچکی دارد و در ساختمانها برای جداسازی هزینهها استفاده میشود. این دستگاه هواساز منزل را میتوان بهراحتی در مکانهایی مانند پشتبام و بالکن نصب کرد. هواساز آپارتمانی دو نوع اصلی دارد: تبخیری و تراکمی. خوب است بدانید که مدلهای تراکمی انتخاب اقتصادیتری است.
در واقع، یک هواساز آپارتمانی که شامل کمپرسور و سیستم سرمایش است، همان پکیج هوایی پشت بامی است. این نوع دستگاه هواساز منزل در جنوب کشور بسیار محبوب است.
قیمت انواع هواساز
قیمت انواع هواساز، از عوامل متفاوتی اثر میپذیرد. از جمله مواردی که بر قیمت انواع هواساز اثر میگذارد، میتوان به نوع هواساز (سه نوع انواع هواساز که در بالا شرح داده شد)، جنس هواساز (استیل، آلومینیومی و ...)، مساحتی که هواساز پوشش میدهد و ... اشاره کرد.
این مورد را در نظر بگیرید که برای آگاهی از قیمت انواع هواساز، بهره از یک متخصص مجرب و با دانش در این امر، میتواند کمک به سزایی به شما در راستای انتخاب یک هواساز مناسب (متناسب با محیط مدنظرتان) و نصب هواساز به شکلی بینقص یاری رساند.
هواساز آپارتمانی
هواساز آپارتمانی یکی از محبوبترین انواع هواساز و همچنین دستگاههای تهویه هوا در آپارتمانها و ساختمانهای مسکونی است. یکی از دلایل این امر، کیفیت مطلوب هواسازها در تامین هوای گرم و سرد ساختمان در فصول متفاوت سال است.
هواساز آپارتمانی به دلیل سایزهای متفاوتی که دارد، میتواند در بخشهای متفاوتی از ساختمان قرار بگیرد (پشت بام یا بالکن). به همین دلیل هواساز مستقل آپارتمانی یا هواساز کوچک، محبوبیت بسیاری در بین ساکنان منازل مسکونی دارد.
هواساز آپارتمانی، باید متناسب با متراژ آپارتمان انتخاب شود و به همین دلیل قیمت هواساز آپارتمانی، متناسب با متراژ محل سکونت شما مشخص میشود. از سویی برخی برندها از جمله هواساز آپارتمانی سامسونگ از محبوبیت بیشتری نسبت به باقی هواسازهای آپارتمانی برخورددار است (مواردی مانند سرویس هواساز آپارتمانی سامسونگ، با توجه به دارا بودن نمایندگی در ایران، سادهتر است).
هواساز صنعتی
هواساز صنعتی با توجه به قابلیتهایی از جمله طیف وسیع از منظر ظرفیت، دارا بودن امکانی همچون تهویه دوگانه، تعداد متفاوت کویلهای سرمایش و گرمایش، نوع متفاوت فیلترهایی که هواساز صنعتی از بهره میبرد و ... یکی از پراستفادهترین دستگاههای تهویه هوا در مراکز صنعتی است.
انواع هواساز صنعتی، متناسب با محیط شما باید برگزیده شود. توجه بداریم که انواع هواساز صنعتی دارای تفاوتهایی در جنس بدنه، تعداد کویلها، ظرفیت هواساز (که با واحد CFM مشخص میشود) و نوع فیلترها هستند.
دستگاه هواساز منزل
- دستگاه هواساز منزل این ویژگی را دارد که میتواند به عنوان جایگزینی برای دستگاه تصفیه هوا در خانه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
- برجستهترین نکته در دستگاه هواساز منزل، طیف گستردهای از ظرفیتهایی است که توسط دستگاه هواساز منزل پوشش داده میشود.
- دستگاه هواساز منزل با توجه به ابعاد کوچکتری که به نسبت انواع هواسازهای دیگر دارند، بسیار مناسب آپارتمانها هستند. میتوان گفتن دستگاه هواساز منزل همان دستگاه هواساز آپارتمان است.
نصب هواساز
- نصب هواساز به همراه مواردی همچون بررسی تنظیمات هواساز (انجام تنظیمات هواساز متناسب با محیط) ارائه میشود.
- نصب هواساز یکی از خدماتی است که سرویسکاران و تعمیرکاران هواساز آن را ارائه میکنند. البته نصب هواساز به مانند نصب چیلر است؛ و متخصصین مربوطه، میتواند هر دوی این خدمات را به شما ارائه کنند.
- نحوه تنظیم دمای هواساز باید حتما توسط متخصص انجام شود. دلیل این امر، کالیبره نمودن هواساز و سپس بررسی نحوه تنظیم دمای هواساز توسط متخصص است. در مواردی شاهد بودهایم که بیتوجهی به نحوه تنظیم دمای هواساز به هنگام نصب هواساز یا چیلر در سردخانهها، منجر به فاسد شدن چند صد کیلوگرم گوشت شده است.
- نحوه لوله کشی هواساز باید توسط سرویسکار متناسب با محل در هنگام نصب هواساز مشخص شود.
- در هنگام نصب هواساز باید به مواردی از جمله نحوه لوله کشی هواساز، محل قرارگیری هواساز، تامین شدن برق مورد نیاز هواساز و ... توجه نمود.
- نصب هواساز با توجه به مهارت بالایی که نیاز دارد، توسط متخصصین صورت میپذیرد.
تعمیر و سرویس هواساز
- سرویس هواساز توسط متخصصین «خدمت از ما» در هفت روز هفته به شما عزیزان ارائه میشود.
- سرویس هواساز و تعمیر هواساز از جمله خدماتی است که «خدمت از ما» به شما عزیزان در کنار نصب هواساز میدهد. سرویس هواساز با توجه به قطعات حساسی که دارد باید توسط یک سرویسکار مجربه صورت بپذیرد.
- سرویس هواساز به صورت دورهای منجر به عملکرد بهینه هواساز و همچنین پیشگیری از نیازمندی به تعمیر هواساز میشود. ما به شما عزیزان پیشنهاد میگنیم سرویس هواساز خود را به صورت هر 6 ماه به یک بار انجام دهید تا علاوه بر آسودگی خیالتان از نیازمندی به تعمیر هواساز، در شروع فصول سرد و گرم سال، تجربهای لذت بخش بدارید.