عیب یابی چیلر (جذبی و تراکمی)

ثبت درخواست " سرویس و تعمیر چیلر "
دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین
عیب یابی چیلر (جذبی و تراکمی)

چیلر نوعی دستگاه است که گرما را از محیط گرفته و به محیط دیگری منتقل می‌کند. این کار از طریق سیکل ترمودینامیکی انجام می‌شود. این دستگاه نوعی پمپ انرژی به شمار می‌رود که آب سرد را به عنوان خروجی تحویل می‌دهد. چیلرها به عنوان مهم‌ترین وسایل سرمایشی در محیط‌های مختلف به شمار می‌روند. هر محیطی که به خنک کاری نیاز داشته باشد می‌تواند از چیلر استفاده کند. در نوع جذبی این دستگاه امکان تولید گرما نیز وجود دارد.

نکته‌ای که در مورد این دستگاه وجود دارد این است که به صورت دوره‌ای نیاز به سرویس و نگهداری دارند تا عمر مفید آن‌ها افزایش یابد. همچنین به دلیل بروز مشکلات مختلف ممکن است دچار آسیب شوند. در این صورت حتما باید از فرد متخصص و باتجربه برای تعمیر و عیب یابی چیلر کمک بگیرید. در ادامه قصد داریم به انواع مشکلات به وجود آمده برای چیلرها و عیب یابی چیلر جذبی و تراکمی بپردازیم.

 

 

مشکلات رایج انواع چیلرهای تراکمی و جذبی

دستگاه‌های چیلر دارای بخش‌های مختلفی هستند و هرکدام بر اساس روند خاصی کار می‌کنند. اگر دوست دارید درباره این دستگاه های سرمایشی مطالب بیشتری بدانید سری به مطلب "چیلر چیست" بزنید.

در ادامه برخی از مشکلات رایج انواع چیلرها پرداخته و به بررسی عیب یابی چیلر تراکمی و جذبی می‌پردازیم.

 

فشار بالای خط دهش

یکی از رایج‌ترین مشکلات چیلرهای آب خنک، فشار بالای خط دهش آن‌ها است که در بیشتر مواقع پیامدهای منفی را به همراه دارد. برای آن که از عدم فشار بالای خط دهش سیستم خود (در صورتی که از نوع آب خنک باشد) مطمئن شوید، کافیست سیستم گردش آب در برج‌های خنک‌کننده به خصوص برج‌های روباز را مورد ارزیابی قرار دهید.

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند باعث بروز این مشکل در چیلر شود، برگشت آب کندانسور از برج خنک کننده و با دمای بالا باشد. برای اطمینان از عدم بروز این مشکل باید برج‌های خنک کننده را بررسی و از فعال بودن فن‌ها اطمینان حاصل کنید. انسداد جزئی شیر برج و گرفتگی سه راه صافی در چیلر که معمولاً به ندرت اتفاق می‌افتد، از دلایل دیگر بروز فشار بالای خط دهش است.

 

راهنمای عیب یابی چیلر - فشار بالای خط دهش

 

پر شدن بیش از حد چیلر از ماده مبرد یا ورود مواد و سیال غیرقابل تقطیر به دستگاه مبرد از دلایل دیگری هستند که منجر به ایجاد فشار زیاد در دستگاه می‌شوند. بنابراین اطراف چیلر را از نظر فشار، دما، شیشه رؤیت‌های نصب شده و تفاسیر BMS مورد ارزیابی قرار دهید.

به غیر از موارد گفته شده، در صورتی که فشار زیاد به علت عوامل خارجی در سیستم ایجاد شده باشد، حتماً باید تعمیر شود. تعمیرات چیلر و عیب یابی چیلر جذبی و تراکمی نیز حتماً باید توسط افراد خبره و کاردان انجام گیرد که سایت «خدمت از ما» می‌تواند در این زمینه به شما عزیزان کمک کند.

  • گرفتگی لوله‌های مبدل

مبدل‌های حرارتی از مهم‌ترین بخش‌های چیلرها محسوب می‌شوند که تأثیر بسیار زیادی در کارآیی سیستم دارند. در صورتی که لوله‌های مبدل دچار گرفتگی شوند، انتقال انرژی حرارتی توسط چیلر به شدت کاهش خواهد یافت. اصولاً این گرفتگی نیز به دلیل مواد معدنی و آلودگی از طریق هوا به کندانسور آب وارد شده و باعث گرفتگی لوله‌ها می‌شود. پس در صورتی که کارآیی سیستم شما کاهش یافته حتماً لوله‌های مبدل را به منظور عدم انسداد و گرفتگی بررسی کنید.

  • گرفتگی سطح خارجی کندانسور در عیب یابی چیلر تراکمی

در قسمت قبل درباره گرفتی لوله‌های مبدل در سیستم‌های آب خنک توضیح دادیم. همین حالت در سیستم‌های هواخنک نیز رخ می‌دهد. با این تفاوت که سطح خارجی کندانسور توسط لایه‌ای نازک از گرد و غبار و آلودگی هوا پوشیده می‌شود و کارآیی سیستم خنک کننده را کاهش می‌دهد.

برای رفع این مشکل شما باید مرتباً لوله‌ها و فین‌ها را پاکسازی کنید. اما نکته مهمی که در این بخش باید به آن توجه بسیاری کنید، حساس و نازک بودن لوله‌ها است. این لوله‌ها از ماده مبرد پر شده و بسیار حساس هستند. از این رو هنگام پاکسازی باید به شدت دقت کنید و برای فین‌ها از شانه‌های مخصوص این کار استفاده کنید.

  • کاهش جریان آب در کندانسور

قبل‌تر درباره فشار بالای خط دهش در چیلرها صحبت کردیم، یکی از مشکلات این عیب می‌تواند کاهش جریان آب در کندانسور باشد. برای آن که از عدم مشکل در این بخش اطمینان حاصل کنید، ابتدا باید شیر‌ها، صافی و پمپ‌های سیستم را مورد بررسی قرار دهید. برای اطمینان از عملکرد صحیح این بخش و میزان جریان عبوری مناسب باید دبی آن اندازه‌گیری شود. اندازه‌گیری دبی یا همان میزان جریان آب خروجی از سیستم در عیب یابی چیلر تراکمی نیز نیازمند تخصص و دانش است که باید توسط افراد حرفه‌ای انجام گیرد.

  • کاهش جریان هوا در کندانسور

در چیلرهای سرد کننده هوا، کاهش جریان هوا در کندانسور از رایج‌ترین مشکلاتی است که در اغلب سیستم‌ها رخ می‌دهد. اصولاً این مشکل زمانی رخ می‌دهد که گرد و غبار و خرده ذرات باقی‌مانده بخشی از کندانسور یا فن‌ها را مسدود کرده باشد. از این رو هوای کافی در سیستم جریان نخواهد یافت. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی کافیست عدم انسداد فن‌ها و کندانسور را بررسی کرده و از تمیز بودن و فعالیت صحیح آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

  • بالا بودن دمای خارج کندانسور در عیب یابی چیلر تراکمی

یکی از مواردی که در چیلرهای هواخنک باعث بروز مشکلاتی می‌شود، بالا بودن دمای هوای خارج کندانسور است. زمانی که دمای هوای محیط پیرامون کندانسور بیش از حد بالاست، دستگاه به خوبی کار نمی‌کند. معمولاً در این شرایط باید منتظر کاهش دمای محیط پیرامون کندانسور بمانید. البته می‌توانید برای کاهش محیط هوای پیرامون دستگاه، آب را روی کندانسور اسپری کنید تا خنک شود.

اما فراموش نکنید که این کار می‌تواند باعث انباشته شدن املاح بر روی تیغه‌ها شود. با این حال یکی از سریع‌ترین راه‌حل‌های پیش روی شماست ولی باید آخرین گزینه انتخابی باشد. برای این کار نیز از آبی که سختی آن گرفته شده استفاده کنید.

در صورتی که این کار مشکل سیستم را حل نکرد، به سراغ سوییچ فشار دستگاه بروید و سالم بودن آن را بررسی کنید.

 

فشار پایین خط دهش

بررسی فشار پایین خط دهش از دیگر موارد مهم در عیب یابی چیلر جذبی و تراکمی است. پایین بودن خط دهش یکی دیگر از مسائلی است که در چیلرها به وفور اتفاق می‌افتد و مشکلات زیادی را به همراه دارد. این مشکل می‌تواند علت‌های متفاوتی داشته باشد. یکی از این دلایل مسدود بودن جزئی شیر مکش است که معمولاً به ندرت اتفاق می‌افتد. از دیگر دلایل آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

دلیل پایین بودن خط دهش

 

  • کم بودن ماده مبرد

قبل‌تر گفتیم وجود ماده مبرد بیش از حد در چیلر خانگی باعث افزایش فشار خط دهش خواهد شد. عکس این اتفاق نیز رخ خواهد داد. در صورتی که ماده مبرد کمتر از حد معمول باشد، فشار خط دهش کاهش پیدا می‌کند. بنابراین در صورتی که شیرهای مکش مسدود نبودند، حتماً میزان ماده مبرد را بررسی کنید. کاهش ماده مبرد معمولاً از متداول‌ترین مشکلات چیلرهای سرد کننده هوا است که در صورت وجود آن باید مجدد بارگیری و پر شود.

  • کاهش بیش از حد دمای محیط

چیلرهای هواخنک زمانی که دمای هوای محیط بیش از حد کاهش می‌یابد، معمولاً نمی‌توانند کارآیی خوبی داشته باشند. اما در این شرایط نیز کاری از شما برنمی‌آید و باید منتظر نرمال شدن دمای هوا بمانید. البته می‌توانید پارامترها و برنامه‌ریزی‌های چیلر را در صورت مشورت با کارخانه سازنده مجدد و با توجه به شرایط موجود تنظیم کنید. این مورد را نیز در عیب یابی چیلرهای تراکمی بررسی کنید.

  • پایین بودن فشار خط مکش

پایین بودن خط مکش نیز می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که ما در این بخش رایج‌ترین آن‌ها را ارائه می‌دهیم. یکی از رایج‌ترین علل بروز این مشکل، کمبور بار ماده مبرد است که باید بررسی و در صورت نیاز پر شود. شرکت «خدمت از ما» ارائه کننده خدمات عیب یابی چیلر جذبی و تراکمی است که می‌توانید جهت رفع عیوب سیستم خود با آن‌ها تماس گرفته و درخواست کمک کنید.

  • انسداد شیر انبساط

یکی از دلایلی که باعث کاهش فشار خط مکش دستگاه چیلر می‌شود، گرفتگی شیر انبساط است. این شیر را بررسی و در صورت نیاز تمیز یا تعویض کنید. در غیر این صورت مشکل می‌تواند کاهش جریان به داخل اوپراتور باشد که باید تمامی شیرها اعم از شیرهای عبوری و پمپ‌های سیستم را بررسی و از مطلوب بودن میزان جریان آب مطلوب سیستم اطمینان حاصل کنید.

همچنین صافی‌ها و فیلترها را نیز بررسی و پاکسازی کنید. گاهی اوقات لازم است برای افزایش کارآیی فیلترها را تعویض کرد.

  • پایین بودن دمای کندانسور

در عیب یابی چیلر جذبی و تراکمی حتما به دمای کندانسور توجه داشته باشید. زمانی که دمای آب کندانسور بیش از حد پایین باشد، فشار خط مکش کاهش می‌یابد. از این رو باید نقاط تنظیم و معیارهای طراحی سیستم مورد بررسی قرار گیرند. دمای آب برگشتی از برج خنک کن به چیلر را نیز مورد بررسی قرار دهید. دمای این آب باید حدود 27 درجه سانتی‌گراد باشد.

 

بالا بودن فشار خط مکش در چیلرهای تراکمی

بالا بودن فشار خط مکش در چیلرها به 3 دلیل اصلی: بار اضافی، القا بیش از حد بار به مبرد از طریق شیر انبساط و پر شدن بیش از حد چیلر از ماده مبرد اتفاق می‌افتد. بنابراین باید برای رفع مشکل بالا رفتن فشار خط مکش، در صورت وجود بار اضافی در چیلرهای هواخنک، کاهش داده شود. یا بار در بخش‌های مختلف دستگاه توزیع شود.

 

عیب یابی چیلر جذبی

برای ثبت سفارش تعمیر چیلر در تهران کلیک کنید.

 

شیر انبساط را نیز بررسی کنید که در صورت القای بار اضافی به مبرد نیازمند تعویض است. اما قبل از آن نقطه تنظیم سوپرهیت را چک کنید. پر بودن بیش از حد چیلر از ماده مبرد نیز مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد که در تمام موارد بالا به آن‌ها اشاره شد. تنها راه‌حل آن نیز حذف کردن مبرد اضافی است که حتماً باید توسط افراد حرفه‌ای و آگاه در این زمینه انجام گیرد. شرکت «خدمت از ما» با در اختیار داشتن افراد خبره و متخصص در زمینه عیب یابی چیلر، خدمات ارزنده‌ای را به شما عزیزان ارائه می‌دهد.

 

روشن نشدن کمپرسور چیلر و عیوب مربوط به آن

یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها به منظور عیب یابی چیلر تراکمی، بررسی وضعیت کمپرسور است. علل بسیار مختلفی وجود دارند که باعث روشن نشدن کمپرسور چیلر می‌شوند. برای آن که بدانید علت روشن نشدن آن از کدام بخش است، ابتدا سوئیچ چیلر را بررسی کرده و از وصل بودن آن مطمئن شوید. در صورت وصل بودن سوئیچ به سراغ فیوز رفته و سالم بودن آن را بررسی کنید. در صورت نیاز فیوز را برداشته و آن را تعویض کنید.

 

عیب یابی کمپرسور چیلر

 

  • از دیگر مواردی که در عیب‌یابی چیلر برای این مشکل باید بررسی شوند می‌توان به: آورلد کمپرسور، احتمال قطعی در سیم‌کشی، قطعی در سیستم کنترل، معیوب بودن ترموستات، مشکل در سیم کنترل و اشتباه در سیم‌کشی‌ها یا معیوب بودن آن‌ها اشاره کرد.
  • در صورتی که کمپرسور روشن نشود اما در مدار کنترل حفاظت آلارم باشد، باید از عدم قطعی سیم‌کشی، افت بیش از حد ولتاژ در مدار، عدم نقص در خازن راه‌انداز، عدم چسبیده یا بسته بودن رله کنتاکت، عدم قطعی های پرشر، کاهش فشار روغن و قطع سوئیچ اطمینان حاصل کرد.
  • اما اگر کمپرسور استارت بخورد ولی روی دور آرام نرود احتمالاً علاوه بر مشکلات سیم‌کشی و افت ولتاژ؛ حالت رله دستگاه را بررسی کنید. در صورتی که رله در حالت باز باشد، این مشکل رخ می‌دهد. از دیگر مواردی که در این حالت می‌تواند تأثیرگذار باشد می‌توان به خرابی خازن راه‌انداز، کم یا معیوب بودن ظرفیت خازن، اتصال کوتاه یا قطعی موتور کمپرسور و خرابی مکانسیم داخلی کمپرسور اشاره کرد.
  • در صورتی که کمپرسور استارت بخورد اما آورلد نیز عمل می‌کند مشکل می‌تواند در سوختن فیوز به علت عبور آمپر اضافی از مدار کنترل باشد. دیگر عوامل مؤثر در بروز این مشکل می‌تواند در افت بالای ولتاژ در سیستم، قطع شدن حفاظت و آورلد، معیوب بودن خازن، قطع شدن های پرسر، برگشت گاز داغ به کمپرسور و بالا رفتن دمای آن، اتصال کوتاه یا معیوب شدن موتور کمپرسور و گریپاژ کردن بلبرینگ یا پیستون کمپرسور باشد.
  • اگر کمپرسور استارت بخور ولی خیلی زود خاموش شود باید مشکل را در قطعی یکی از آورلدها، ترموستات فرمان یا های پرشر دانست. نشست گاز از شیر برقی و دهش، کمبود گاز در مدار، اختلال در کار تجهیزات انبساط و معیوب بودن شیر انبساط می‌توانند دلایل دیگر بروز این مشکل در چیلرها باشند.
  • برای عیب یابی چیلر، در صورتی که کمپرسور روشن شود اما توسط آورلد سریعاً قطع شود، مشکل می‌تواند از چسبیدن رله استارت، نقص در خازن استارت یا افت بیش از حد ولتاژ باشد.
  • اگر کمپرسور چیلر شما دائماً کار می‌کند، علل متعددی می‌تواند باعث بروز آن شود. مثلاً ممکن است به علت پایین بودن ظرفیت دستگاه، بزرگ بودن فضای تهویه نسبت به دستگاه، یخ‌زدگی کویل اوپراتور، نقص در سیستم مبرد، کثیف بودن کندانسور، گرفتگی در سیستم مبرد، کثیف بودن کویل کندانسور، انسداد یا کثیف بودن فیلتر درایر، نصب شدن چیلر در محیطی خیلی گرم، وجود هوا یا گازهای غیرقابل تقطیر در فریون، بسته یا معیوب بودن شیر انبساط اوپراتور و کار کردن بدون راندمان کمپرسور باشد.

 

عرق کردن یا یخ‌ زدن خط مایع

اگر در عیب یابی چیلر خود شاهد یخ زدگی یا عرق کردن خط مایع شدید، ابتدا فیلتر درایر را مورد بررسی قرار داده و از عدم انسداد آن اطمینان حاصل کنید. در صورت نبود مشکل در این بخش به سراغ شیر رسیور یا همان شیر خط مایع بروید. معمولاً گرفتگی یا بسته شدن این شیر باعث بروز چنین مشکلی در چیلر می‌شود. یکی دیگر از دلایلی که می‌توان به بروز این مشکل ربط داد، نشت در سولونوئید ولو است. پس آن را بررسی کنید و در صورت نشتی آن را تعمیر کنید.

 

عیب یابی چیلر تراکمی

 

سخن آخر

در این مقاله به طور مفصل به مشکلات رایج و عیب یابی چیلر پرداختیم. اگر در زمینه عیب یابی و تعمیر قطعات چیلرها تخصص و تجربه کافی ندارید، بهتر است در این زمینه از متخصصان کمک بگیرید.

وب سایت "خدمت از ما" مجموعه با سابقه درخشانی در زمینه ارائه انواع خدمات تاسیساتی، فنی و ساختمانی است. شما می‌توانید با ثبت درخواست خود برای نصب چیلر یا تعمیر و عیب یابی چیلر تراکمی یا جذبی، کلیه خدمات مربوط به انواع چیلر را به متخصصان این مجموعه بسپارید.

4.2 امتیاز از 1389 رای


سرویس و تعمیر چیلر
برای سرویس سرویس و تعمیر چیلر از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

"خدمت از ما" بازار آنلاین خدمات است. بعد از ثبت سفارش، از متخصصین مورد اعتماد شهرتان چند پیشنهاد قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

logo درخواست و پشتیبانی خدمات آنلاین