با صفر تا صد سنگ کاری ساختمان آشنا شوید
سنگ کاری یکی از مهمترین مراحل ساخت یک ساختمان است و تاثیر زیادی روی جلوه و نمای خارجی و داخلی ساختمان دارد. هدف از این مرحله ی ساختمان سازی، استفاده از سنگهای طبیعی و مصنوعی برای ایجاد نمای خارجی ساختمان، یا استفاده در نمای داخلی، کف ساختمان، پلهها، بخشهایی از دیوار و... است. استفاده از سنگ در بخشهای مختلف ساختمان، علاوه بر اینکه باعث افزایش ساختمان میشود، تاثیر زیادی روی استحکام و مقاومت آنهم خواهد داشت.
برای سنگ کاری ساختمان از سنگهای مختلفی استفاده میشود که هر کدام از آنها برای استفاده در بخشهای خاصی کاربرد دارند. این کار به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد و حتما باید توسط افراد ماهر انجام شود. ما در این مطلب تصمیم داریم اطلاعات کاملی در مورد این تکنیک به شما ارائه داده و نکات و مراحل سنگ کاری ساختمان را بررسی کنیم. همراه ما باشید!
فهرست عناوین
سنگ کاری چیست؟
همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، سنگ کاری ساختمان یکی از آخرین مراحل برای تکمیل ساخت هر ساختمان است. هم نمای خارجی و هم قسمتهایی از نمای داخلی ساختمانها به یک پوشش مقاوم نیاز دارند که هم زیبا باشد و هم به خوبی از ساختمان در برابر آسیبهای مختلف محافظت کند. استفاده از انواع سنگهای طبیعی و مصنوعی، میتواند یک پوشش مناسب برای رسیدن به این هدف باشد.
اگر میپرسید چگونه سنگ کاری کنیم، باید به شما بگوییم که انجام این تکنیک به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد. شما باید از بهترین و مرغوبترین انواع سنگها استفاده کرده و اجرای این تکینک را هم به افراد ماهر و کار بلد بسپارید. در بخشهای بعدی اطلاعات بیشتری در مورد مراحل و هزینههای این کار به شما ارائه میدهیم.
انواع سنگ کاری ساختمان
انواع سنگ کاری ساختمان بسته به اینکه شما قصد سنگ کاری کدام قصد از ساختمان خود را دارید، متفاوت خواهد بود. اگر میپرسید چگونه سنگ کاری کنیم، باید بگوییم که انواع مختلف این تکنیک شامل موارد زیر است:
سنگ کاری داخلی:
منظور از این روش، به کار بردن سنگ در قسمتهای مختلف فضای داخلی ساختمان است. برای مثال سنگ کاری کردن کف ساختمان، دیوارها، راه پله، جزیره و کانتر، داخل سرویس بهداشتی و حمام و... همگی از انواع سنگ کاری داخلی هستند. البته روش انجام این تکنیک برای هر بخش از نمای داخلی ساختمان متفاوت خواهد بود.
سنگ کاری خارجی:
این روش به عنوان سنگ نمای ساختمان هم شناخته میشود و به تزیین بخشهای بیرونی و نمای ساختمان با سنگهای زینتی و جذاب، یا استفاده از سنگ برای پوشش کف یا دیوارهای حیاط، پارکینگ و قسمتهای دیگر گفته میشود.
با مراحل سنگ کاری به صورت اصولی آشنا شوید
بعد از اینکه متوجه شدید سنگ کاری چیست و چه انواعی دارد، ممکن است با این سوال مواجه شوید که چگونه سنگ کاری کنیم و مراحل انجام این تکنیک چگونه است. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که انجام این تکنیک برای هر بخش از داخل یا خارج ساختمان متفاوت خواهد بود. اما مراحل اصلی و کلی این تکنیک همواره ثابت است. در اینجا مراحل سنگ کاری به روش اصولی و درست را به شما آموزش میدهیم.
مرحله اول: زیر سازی
قبل از هر کاری نیاز است مقدمات انجام آن کار فراهم شود. این موضوع برای سنگ کاری کردن ساختمان هم صدق میکند و زیر سازی لازمه یک سنگ کاری حرفه ای است. شما باید به خوبی زیرسازیهای لازم را برای استفاده از سنگ در قسمتهای مختلف ساختمان فراهم نمایید. عملیات زیر سازی شامل اقداماتی مثل هموار کردن سطح مورد نظر، سیمان کاری، عایق کردن، قیروگونی و... است. همچنین لوله کشی تاسیساتی مثل سیستمهای گرمایشی هم باید قبل از سنگ کردن ساختمان انجام شود.
مرحله دوم: برش و اجرای سنگها
بعد از عملیات زیر سازی، باید ملات مورد نیاز را تهیه کرده و سنگ ها برای اجرا اماده شوند. در این مرحله، سنگ کار با ابزارهای دقیق اندازه گیریهای لازم را انجام میدهد و سنگها را برش خواهد زد. سپس این سنگها را با اجرای بندکشی، و با استفاد از ماسه و سیمان، در جای مناسب قرار خواهد داد. سنگ کار با استفاده از چکش، به خوبی سنگ را در محل مورد نظر چفت و محکم میکند. برای اطمینان بیشتر و افزایش چسبندگی سنگها به بستر، از دوغاب استفاده میشود. برای محکم کاری مدلهای خاصی از سنگها، از پیچ و رولپلاک هم استفاده خواهد شد.
مرحله سوم: تمیز کردن سطح کار
در پایان باید سطح سنگها با یک دستمال یا اسفنج مرطوب تمیز شود تا دوغاب روی آن از بین برود. برای تمیز کردن انواع سنگ کاری دکوراتیو، از جلا دهنده هم استفاده میشود تا این سنگها جلوه بهتری پیدا کنند.
نکات مهم در سنگ کاری حرفه ای ساختمان
برای انجام یک سنگ کاری حرفه ای در ساختمان، باید به نکات خاصی توجه شود. سنگ کاری کردن ساختمان یک عملیات حساس است و نیاز به دقت بالایی دارد. در صورتی که این عملیات به خوبی انجام نشود، در نهایت سنگها از کیفیت لازم برخوردار نبوده و ساختمان شما نمای خوبی نخواهد داشت. اما نکات و ریزه کاریهای سنگ کاری ساختمان چیست؟ در اینجا به این نکات اشاره میکنیم.
- سنگهای نصب شده باید به خوبی در جای خود محکم شده و تحمل سرما و گرما و تغییرات دمایی را داشته باشند. در غیر اینصورت به محض منقبض یا منبسط شدن، سنگها از بستر مورد نظر جدا میشوند.
- از سنگهایی با جنس مرغوب و با کیفیت استفاده شود که بعد از چند سال، پوسیده و فرسوده نشوند.
- برای چسباندن سنگها به بستر مورد نظر از سیمان، ماسه و دوغاب با کیفیتی استفاده شود.
- پشت سنگها باید قبل از اجرا به خوبی تمیز شود تا به خوبی به بستر مورد نظر بچسبند.
- اجرای سنگ نباید در هوای خیلی گرم یا خیلی سرد انجام شود.
- اگر سنگها بیشتر از 1 متر ارتفاع داشته باشند، باید برای آنها سیم و اسکوپ سنگ، یا پیچ و رولپلاک استفاده شود.
قیمت سنگ کاری ساختمان چقدر است؟
قیمت این تکنیک هم مانند هر عملیات ساختمان سازی دیگری، به عوامل مختلفی بستگی دارد. از همین رو اگر قصد دارید ساختمان خود را سنگ کاری کنید، باید برای برآورد هزینه انجام این کار، عوامل زیر را در نظر داشته باشید:
- نوع سنگی که انتخاب کردهاید و جنس آن
- ابعاد سنگ
- روش انجام کار
- ارتفاع و مساحت ساختمان
- زیرسازی های مورد نیاز
- دستمزد سنگ کار
در صورتی که انجام این عملیات را به شرکتهای معتبر و سنگ کارهای ماهر و منصف بسپارید، میتوانید با هزینهای معقولانه، نمای داخلی و خارجی ساختمان خود را سنگ کنید. برای استعلام قیمت سنگ کاری به صفحه ی مربوط به آن مراجعه کنید.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم به شما بگوییم سنگ کاری چیست و شما را با تمام نکات و مراحل این تکنیک آشنا کنیم. همانطور که متوجه شدید، یک سنگ کاری حرفه ای به مراحل و نکات خاصی نیاز دارد و حتما باید توسط افراد ماهری انجام شود. از همین رو به شما توصیه میکنیم اگر قصد سنگ کاری داخلی یا خارجی ساختمان خود را دارید، حتما به دنبال سنگ کارهای حرفهای باشید که سابقه زیادی در این زمینه دارند و به خوبی میتوانند این عملیات را اجرا کنند.