نصب پکیج بوتان
نصب پکیج بوتان به دلیل تنوع زیادی که مدلهای این پکیج دارند، نیازمند داشتن اطلاعات درباره اتصالات و نقشه نصب است. به عبارت بهتر این فرایند دارای یک سری اصول و قوانینی است که تنها افراد متخصص از آنها اطلاع داشته و سایر افراد برای پیادهسازی آنها نیاز به آموزش دارند.
در صورتی که این مقررات در طریقه نصب پکیج بوتان رعایت شوند، طول عمر محصول افزایش پیدا کرده و میتواند در وضعیت ایمنتری به وظیفه خود عمل کند. در این مقاله به آموزش نصب پکیج دیواری بوتان میپردازیم و شما را با نکات مهم آن آشنا میکنیم.
شرایط استاندارد ساختمان برای نصب پکیج دیواری بوتان
همانطور که اشاره کردیم نصب پکیج بوتان، باید در شرایط استاندارد و مطابق با قوانین خاصی انجام شود تا کارایی خوبی به دنبال داشته باشد. ساختمان موردنظر شما باید ویژگیهای خاصی داشته باشد تا شما بتوانید پکیج بوتان را در آن نصب کنید. در اینجا قصد داریم تا با شرایط استاندارد ساختمان برای نصب پکیج آشنا شویم که عبارتند از:
ارتفاع از زمین
بهصورت کلی اولین مرحله نصب پکیج بوتان، انتخاب فضای مناسب برای نصب است تا پکیج بتواند بهترین کارایی را برای شما به همراه داشته باشد. طبق قوانین و مقررات نصب پکیج، محل نصب باید حدود یک الی دو متر از زمین فاصله داشته باشد. پس شما نمیتوانید این محصول را در زیرزمینهای با سقف کوتاه و یا زیر پلهها نصب کنید. بهصورت کلی هنگام انتخاب محل نصب پکیج، فضایی را در نظر بگیرید که دسترسی راحتی برای سرویس و یا تعمیر پکیج داشته باشد.
فاصله مناسب بین دودکش و سقف
فاصله دودکش تا سقف نیز یکی از اصلیترین قواعد و اصولی است که در نحوه نصب اتصالات پکیج بوتان باید به آن توجه داشته باشید. هرچه فاصله پکیج تا دریچه دودکش بیشتر شود، مکش دستگاه نیز زیادتر شده و عملکرد بهتری خواهد داشت. پس در زمان انتخاب محل نصب، حتما به این موضوع توجه ویژهای داشته باشید؛ اما دقت کنید که این فاصله بیش از حد هم زیاد نشود که در عملکرد دفع دود ناشی از احتراق ایجاد اختلال کند.
مساحت بنا
مساحت بنا نیز از دیگر موضوعات مهم در طریقه نصب پکیج بوتان است. در صورت استفاده از پکیج بوتان دودکش دار، باید مساحت بنای موردنظر شما، بیشتر از 60 مترمربع باشد تا تمام اصول ایمنی برای نصب پکیج به صورت کامل رعایت شوند.
شرایط نصب پکیج بوتان در آشپزخانه
چنانچه قصد دارید پکیج بوتان را درون کابینتهای آشپزخانه نصب کنید، باید فاصله ده سانتیمتری بین بدنه پکیج و دیوارههای کابینت در نظر بگیرید تا هیچگونه اختلالی در عملکرد پکیج به وجود نیاید.
در زمان انتخاب محل نصب پکیج بوتان در آشپزخانه، به این موضوع توجه داشته باشید که محل انتخابی در نزدیکی یکی از انشعابات لوله گاز و برق قرار داشته باشد. در این حالت سوخترسانی به دستگاه راحتتر انجام شده و هیچ نیازی به لولهکشی مجزا بهصورت روکار وجود ندارد. همچنین این محیط باید لولهکشی آب متناسب با نیاز پکیج داشته باشد.
لوله کشی های مورد نیاز
درروند ساخت بنا باید به لولهکشیهای موردنیاز پکیج و رادیاتورها توجه ویژهای داشته باشید و بر این اساس محلی را برای این کار انتخاب کنید که هیچ مشکلی برای لولهکشیها به وجود نیاورده و انتقال آب بهسادگی امکانپذیر باشد. آشپزخانه، گاراژ، انبار و بالکن با محیط بسته بهترین مکانها برای نصب پکیج بوتان محسوب میشوند.
فضاهای ممنوع برای نصب کردن پکیج
بعد از آشنایی با محیطهای استاندارد که دارای شرایط موردنیاز برای نصب پکیج بوتان هستند، باید با فضاهای ممنوع نیز بهصورت کامل آشنا شویم. بهصورت کلی نصب پکیج در ساختمانهایی که مساحت آنها کمتر از 60 مترمربع بوده ممنوع است و نباید انجام شود؛ زیرا در صورت درست نسوختن گاز، مونواکسید کربن تولیدشده و این گاز به درستی نمیتواند از فضا خارج شود؛ در نهایت ممکن است باعث گازگرفتگی افراد شود. در ادامه به معرفی فضاهایی که نصب پکیج در آنها ممنوع است میپردازیم.
فضاهای باز و آزاد
در آموزش نصب پکیج دیواری بوتان یکی از محیطهای ممنوعه، فضاهای باز مانند تراس، حیاط، بالکن و ... است. در صورت نصب در این محیطها ممکن است هنگام وزش باد یا طوفان، پکیج مدام خاموش شده و عملکرد آن مختل شود. در صورتی که به هر دلیل قصد دارید که پکیج خود را در این فضاها نصب کنید، لازم است تا یک کابین مناسب برای آن تهیه کنید تا در برابر این شرایط جوی، کاملا مقاوم باشد.
فضاهای مرطوب
از دیگر محیطهایی که به هیچ عنوان نباید پکیج بوتان را در آن نصب کنید، باید به فضاهای مرطوب و نمور مانند زیرزمین یا حمام اشاره کنیم. نصب پکیج در این محیطها کار بسیار خطرناکی بوده و ممکن است باعث گازگرفتگی شود.
محیطهای کاملا بسته
نصب پکیج در مکانهای کاملا بسته و عایق که در آنها از در و پنجرههای دوجداره استفاده شده است یا اینکه هیچ در و پنجرهای وجود ندارد نیز ممنوع است. در چنین مکانهایی ورود اکسیژن بسیار محدود بوده و احتمال آسیب رسیدن به افراد وجود دارد.
در نزدیکی سیستمهای سرمایشی و گرمایشی دیگر
از دیگر مکانهایی که نباید پکیج در آنها نصب شود، باید به مجاورت اجاق گاز، یخچال، کولرآبی یا گازی، داکت اسپیلت و ... اشاره کنیم. در صورتی که پکیج بوتان را در نزدیکی این وسایل نصب کنید، احتمال بروز اختلال در عملکرد آنها وجود دارد. به صورت کلی پکیج باید حداقل 100 سانتیمتر با این وسایل فاصله داشته باشد.
تجهیزات مور استفاده در نصب پکیج بوتان
برای اینکه بتوانید آموزش نصب پکیج دیواری بوتان را تکمیل کنید، نیاز به تهیه تجهیزات موردنیاز برای نصب این محصول دارید. بدون شک نصب پکیج به ابزار و یراق و همچنین تجهیزات خاصی نیاز دارد که باید از قبل آنها را تهیه کرده باشید تا در زمان نصب با هیچ مشکلی روبهرو نشوید. در اینجا به معرفی تجهیزات موردنیاز در این زمینه میپردازیم.
- دریل قوی
- دستگاه اتو لوله
- آچارفرانسه بزرگ
- آچار شلاقی
- انبر قفلی بزرگ
- پیچ گوشتی دو سو بزرگ
- پیچ گوشتی چهارسو بزرگ
- آلن 8 و 12
- جک یا پایه اجاقگاز
- تراز
- ماژیک
- سیم سیار
- متر
- چکش
موارد نامبرده ابزارهای هستند که شما برای یادگیری نحوه نصب اتصالات پکیج بوتان به آنها نیاز دارید. در کنار این ابزار باید تجهیزات مختلفی را نیز تهیه کنید که به شرح زیر هستند.
- شلنگ 2 یک سر مهره دو عدد
- شلنگ 2.5 یک سر مهره دو عدد
- شیر پروانه سایز 2 یک عدد
- شیر پروانه سایز 2.5 رفتوبرگشت شوفاژ دو عدد
- صافی برگشت 2.5
- سختی گیر مغناطیسی یا پلی سولفات
- شلنگ گاز و سر شلنگی 2.5 و بست شلنگ
- دودکش شماره 6 و یا 15 بسته به نوع پکیج با دودکش دوجداره
- تبدیل 15 به 10 و تبدیل 10 به 6 برای نصب دودکش
- فویل چسبدار برای عایقبندی دودکش
- مغزی 2.5 و تبدیل 3 به 2.5 و رو پیچ تو پیچ درصورتیکه نیاز
- محافظ برق
مراحل نصب پکیج بوتان
پکیج بوتان یک سیستم گرمایشی بوده که برای ساختمانهای با مساحت بیشتر از 60 مترمربع قابلاستفاده است. نصب این پکیج باید طبق مراحل و اولویتبندی خاصی انجام شود. در اینجا به آموزش نصب پکیج دیواری بوتان به صورت مرحله به مرحله میپردازیم تا آشنایی نسبی با آن داشته باشید. بعد از انتخاب نوع و مدل پکیج و همچنین انتخاب نحل نصب پکیج، نوبت به نصب آن میرسد.
کنترل دودکش
هنگام نصب پکیج باید قطر دودکش آن را با قطر خروجی کلاهک مخروطی بالای دستگاه تطابق دهید تا کوچکتر نباشد. در صورتی که پکیج شما از نوع بدون فن بوده، حداقل قطر دودکش برای آن 15 سانتیمتر است. نصب کلاهک H نیز باید در همین مرحله انجام شود. نصب این کلاهک باید در امتداد باد غالب باشد تا باد به داخل آن نپیچد.
کلاهک دودکش باید 70 الی 80 سانتیمتر بالاتر از کف پشت بام بوده و در اطراف آن نیز هیچگونه مانعی وجود نداشته باشد. عملکرد دودکش باید قبل از نصب و راهاندازی دستگاه کنترل شود؛ در این زمینه میتوانید یک روزنامه در قسمت ورودی دودکش بسوزانید تا بتوانید میزان مکش آن را به صورت تقریبی بسنجید.
استفاده از شابلون نصب پکیج بوتان
مرحله بعدی مربوط به کارگذاری شابلون نصب پکیج بوتان است که باید با رعایت تمام فاصلهها بر روی دیوار انجام شود. همانطور که اشاره کردیم پکیج بوتان باید حداقل یک متر از کف فاصله و حداقل 10 سانتیمتر از دیوارهای مجاور فاصله داشته باشد. در نزدیکی محل نصب براکت یا همان شابلون نصب پکیج بوتان، نیاز به پریز برق اتصال زمین و همچنین کف شوی فاضلاب کاملا ضروری است.
تست فشار منبع انبساط
در مرحله سوم از طریقه نصب پکیج بوتان، باید با کمک یک مانومتر، فشار منبع انبساط به صورت دقیق اندازهگیری شود. این فشار باید بین 0.5 تا 1 بار باشد و درصورتیکه مغایرت، باید آن را تنظیم کنید. لازم به ذکر است که این اندازهگیری برای پکیجهای نو و سالم کمتر انجام میشود.
نصب دستگاه بر روی دیوار
بعد از کنترل دودکش، نصب براکت و همچنین تست فشار منبع انبساط که در قسمتهای قبلی با آنها آشنا شدیم، نوبت به نصب دستگاه بر روی دیوار میرسد. دقت داشته باشید که رعایت ترتیب در این مراحل الزامی است و باید دستگاه را به صورت ترازشده بر روی دیوار قرار دهید.
نصب دودکش
نصب دودکش یکی از مهمترین اقداماتی است که هنگام نصب پکیج بوتان باید انجام شود. بهصورت کلی هیچ پکیجی بدون دودکش نباید نصب و راهاندازی شود. در صورت عدم نصب دودکش و یا وجود گرفتگی در مسیر آن، گازهای حاصل از احتراق نمیتوانند خارج شوند و دوباره به پکیج باز میگردند که این حالت خطرات زیادی را به همراه خواهد داشت.
تشخیص لولههای زیر دستگاه و روی دیوار
در زیر دستگاه پکیج، تعدادی لوله وجود دارد که وظایف مختلفی به عهدهدارند. لوله ورودی آب سرد، خروجی آب گرم مصرفی ساختمان، رفت مدار گرمایش، برگشت مدار گرمایش و محل اتصال گاز همه در قسمت زیرین دستگاه تعبیه شدهاند. هرکدام از این لولهها باید بهدرستی به لولههای موجود بر روی دیوار نصب شوند. این کار لازم است تا توسط تکنسین و فرد متخصص در این زمینه بهدرستی انجام شود تا هیچگونه مشکلی در اتصال لولهها به وجود نیاید.
راهاندازی پکیج
بعد از طی کردن تمام مراحل آموزش نصب پکیج دیواری بوتان، نوبت به راهاندازی و روشن کردن سیستم میرسد. تکنسین باید دستگاه را روشن کرده و بعد از اینکه از عملکرد آن اطمینان حاصل کرد، تنظیمات موردنیاز با را به آن وارد کند. حال پکیج شما آماده استفاده است.
طریقه روشن کردن پکیج در سرما و گرما
میدانیم که پکیج وظیفه تأمین گرمایش ساختمان در فصول سرد سال را دارد، اما چگونه باید پکیج را بر روی حالت زمستانه تنظیم کرد و پس از سپری شدن حالت سرما، دستگاه را از این حالت خارج نمود؟ در صورتی که پکیج انتخابی شما از نوع دیجیتال باشد، صرفا با فشردن دکمه مخصوص، میتوانید آن را به حالت زمستانه تنظیم کنید تا رادیاتورها با بخارآب گرم شوند.
قبل از اینکه دستگاه را برای حالت زمستانه تنظیم کنید، باید رادیاتورها را هواگیری کرده و برای سرویس دورهای دستگاه اقدامات لازم را انجام دهید. طریقه روشن کردن دستگاه در این حالت، برای تمام پکیجها به یک صورت انجام شده و تفاوت چندانی نمیکند. کافی است حالت دستگاه را بر روی گزینه زمستانه که به شکل یک رادیاتور بوده قرار دهید. سپس باید دمای رادیاتورها را نیز تنظیم کنید. بعد از این اقدامات، دستگاه تنظیم شده و گرمایش را آغاز میکند. برای خروج از حالت زمستانه نیز کافی است پکیج را روی حالتی که با خورشید نمایش داده میشود قرار دهید. در این حالت آب درون رادیاتورها گرم نبوده و صرفا با باز شدن شیر آب مصرفی، به آب گرم دسترسی خواهید داشت.
نکات ایمنی راهاندازی پکیج دیواری بوتان
برای اینکه بتوانید بهصورت کاملا ایمن و بدون بروز آسیبهای مختلف از پکیج خود استفاده کنید، لازم است تا نکات ایمنی راهاندازی پکیج بوتان اطلاع داشته باشید. در این قسمت این نکات ایمنی را به شما ارائه میدهیم. اگر این نکات بهدرستی رعایت نشوند، ممکن است خسارت جبرانناپذیری به ساختمان شما وارد شود.
انتخاب محل مناسب برای نصب پکیج بوتان، رعایت فاصله ایمنی با وسایل گازسوز، تنظیم صحیح خروجی دودکش، انتخاب پکیج مناسب، درجهبندی مناسب پکیج با توجه به متراژ ساختمان و ... از اصلیترین نکاتی هستند که در این زمینه باید به آنها توجه داشته باشید.
نحوه نصب اتصالات پکیج بوتان
برای اتصالات پکیج باید لولههای موجود در زیر دستگاه و همچنین لولههای موجود بر روی دیوار را بهصورت کامل بشناسید. در قسمتهای قبلی به معرفی لولههای موجود در زیر دستگاه پرداختیم. بهصورت کلی پکیج بوتان وظیفه تولید آب گرم را دارد. بخشی از این آب گرم برای تأمین آب گرم مصرفی ساختمان اختصاص پیدا کرده و بخش دیگر آن نیز به رادیاتورها منتقلشده و برای گرمایش ساختمان مورداستفاده قرار میگیرد. پس رادیاتورها را نیز میتوان بخش دیگری از اتصالات در نظر گرفت که باید دستورالعمل مربوط به آنها در نحوه نصب اتصالات پکیج بوتان موردتوجه قرار بگیرد.
بعد از آموزش طریقه نصب پکیج بوتان، باید برای نصب رادیاتورها و اتصالات نیز اقدام کرد. امروزه رادیاتورها در دو دسته پنلی و پرهای مورداستفاده قرار میگیرند که هرکدام ویژگیها و همچنین مزایا و معایب مخصوص خود را دارند.
آیا نصب پکیج بوتان رایگان است؟
شاید برای شما نیز سؤال شده باشد که آیا نصب پکیج بوتان رایگان است؟ در این قسمت قصد داریم تا به پاسخ این پرسش اساسی بپردازیم. از آنجایی که نصب پکیج به اتصالات و تجهیزات زیادی نیاز داشته و حتما باید توسط یک فرد متخصص انجام شود، رایگان نبوده و هزینه دارد. این هزینه بسته به برند پکیج شما متفاوت است، برای مثال هزینه نصب پکیج بوتان با پکیج ایران رادیاتور تفاوت دارد.
برای اطلاع دقیق از هزینه میتوانید از نمایندگی پکیج خود استعلام بگیرید. البته در صورتی که پکیج را به تازگی خریداری کرده باشید، بعضی از نمایندگیهای بوتان، خدمات رایگان نصب را به شما ارائه میکنند. اما اگر پکیج را جابجا کرده یا به دلیل تعمیرات آن را از جای خود باز کنید، باید در پاسخ به سوال آیا نصب پکیج بوتان رایگان است؟ نه بگوییم.
یکی از محبوبترین و پرکاربردترین سیستمهای گرمایشی که در ساختمانهای مختلف مورداستفاده قرار میگیرند، پکیجها در سبکهای مختلف هستند. در این مطلب، بهصورت کامل به انتخاب محل مناسب و همچنین آموزش نصب پکیج دیواری بوتان پرداختیم تا شما آشنایی کاملی با این دستگاه و نصب آن داشته باشید.
نحوه نصب اتصالات پکیج بوتان و همچنین روشن کردن آن در فصلهای مختلف سال را نیز موردبررسی قراردادیم تا بتوانید استفاده بهینهای از این دستگاه داشته باشید. نصب پکیج بوتان، هزینهای به همراه دارد که نسبت به زمینی یا دیواری بدون دستگاه شما متفاوت است.